Muusikoiden.net
26.02.2017
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korg Kronos 2
1
Tepeteus
27.03.2016 17:47:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve, olen hankkimassa Korgin Kronos 2:sta.Vanhemmissa versioissa vuosien varrella on kuulemma ollut koskettimissa ongelmia. Joku kosketin ei aktivoi ääntä tai koskettimesta kuuluu naksahduksia tms.
Onko kellään tietoa tai kokemusta vieläkö nämä ongelmat vaivaat uusia Kronoksia?
 
Kiitos tiedosta etukäteen Tepeteus
 
pappasfin
28.03.2016 12:46:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tepeteus: Terve, olen hankkimassa Korgin Kronos 2:sta.Vanhemmissa versioissa vuosien varrella on kuulemma ollut koskettimissa ongelmia. Joku kosketin ei aktivoi ääntä tai koskettimesta kuuluu naksahduksia tms.
Onko kellään tietoa tai kokemusta vieläkö nämä ongelmat vaivaat uusia Kronoksia?
 
Kiitos tiedosta etukäteen Tepeteus

 
Mielenkiintoista, enpä ole noissa vanhemmissa kyllä törmänny yhteenkään ongelmaan. Tuosta 2:sta en tiedä kertoa, toivottavasti joku osaa tuosta uudesta kertoa.
 
PappaSFin
A100
29.03.2016 11:02:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei pitäisi vaivata painotettuja (RH3) enää, alunperin ollut ensimmäisissä sarjoissa (Kronos, ei Kronos X eikä Kronos 2) ja vain "muutamissa" yksilöissä Korgin mukaan (mutta nekin on korjattu valmistajan piikkiin).
 
jyrkkä ehkä.
Zabijak
05.04.2016 01:16:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täältä löytyy täysin toimiva Kronos 2 88. Ei oo ollu mitään ongelmia keybedin kanssa.
 
Keyboardist for The Storyline
Derek
22.06.2016 19:46:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kovasti ollut kyllä Kronos-kauppiaita viime aikoina torilla. Monelle näyttää myös kelpaavan vaihdossa Kurzweil. Mikä siinä Kronoksessa oikein mättää?
 
A100
23.06.2016 11:07:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse vaihdoin Kurzweileistä (PC3 -sarjasta) Kronokseen tuossa puoli vuotta sitten, ja ne ovat käytettävyyden sekä ohjelmoitavuuden suhteen todellakin erilaisia. Kronoksen kanssa oppimiskäyrä (lue: v*tutuskäyrä) oli melko iso aluksi, mutta kun keinot oppi niin hommat alkoi luistaa. Ja nyt en vaihtaisi Kronosta poies. Tosin en myynyt Kurzejakaan...
 
Kurzweil (PC3xx -sarja):
+ kontrollereiden ohjelmointi (käytännössä mielikuvitus rajana)
+ hyvät soundit (urut eritoten)
+ 3 ohjelmoitavaa (assignable) pedaalia/foot switchiä
- pieni näyttö
- viimeistely, kontaktivikoja, käyttövarmuus
- hieman heikkotasoiset audio-out-signaalit
 
Kronos:
+ laadukkaat soundit, monipuoliset soundienginet
+ laajennettavuus
+ setlist live-käytössä
+ näyttö varauksin
- hidas käynnistys
- ohjelmoitavuus, vaatii opettelua paljon
- kiinteät 1 damper, 1 foot pedal, 1 foot switch (ei ohjelmoitavissa, esim ei mahdollista laittaa kahta erillistä foot switchiä)
 
jyrkkä ehkä.
Zabijak
23.06.2016 13:55:17 (muokattu 23.06.2016 13:58:05)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Derek: Kovasti ollut kyllä Kronos-kauppiaita viime aikoina torilla. Monelle näyttää myös kelpaavan vaihdossa Kurzweil. Mikä siinä Kronoksessa oikein mättää?
 
Mulla on oma Kronos myynnissä torilla. Käytin Kurzia n. 7 vuotta ennen Kronokseen siirtymistä ja kun kuitenkin tulee suurimmaksi osaksi mentyä plugareilla niin toi Kronos oli vähän overkill ja oon jo niin tottunut Kurziin midikontrollerina että palaan siihen takaisin. Jotain saundeja - ja etenkin tatsia - tulee kyllä silti ikävä.
 
Keyboardist for The Storyline
Kaakatus
27.06.2016 08:54:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jännä sinänsä tuo tämän hetkinen Kronoksien määrä torilla. Liekö useammalle tullut pettymyksiä soittimen suhteen vai viekö VST-maailma mennessään. Mitään korvaaja tai kunnon kilpailijaa kun tuolle ei oikein ole.
 
Soitetaan nopeammin kuin osataan.
mixxu
05.12.2016 18:09:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä oli kans hetken tuo Kronos 2 (73) mut outoa softahäikkää ilmeni lähes samantien..Herjaili vähänväliä jotain system failia (tosipitkän)käynnistyksen yhteydessä.Meni toki takuun piikkiin mut luotto katos vehkeeseen.Mielestäni myös vähän raskas keikkailukäyttöön.Muuten aivan killerityöasema!!
 
Arello
02.01.2017 00:20:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Testasin joskus musakaupassa Kronosta. Jo pelkän käynnistysajan perusteella menisin suosiolla vaan softasynalinjalla saman tien. Fantominikin vie tovin käynnistyksessä, mutta piano toimii alkulatauksien aikana, mikä kompensoi tuota. Kyllä koskettimissa minulla ainakin kriteerinä on päästä saman tien homman ääreen. Tietsikkahifistelyt on sitten oma lukunsa.
 
Padro
03.02.2017 23:09:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kronosten käynnistysajoista on ollut paljon puhetta täällä forumilla (ja sen ulkopuolellakin). Itselläni se ei ole koskaan ollut ongelma tai varsinainen syy vaihtaa toiseen merkkiin. Kahden minuutin käynnistys ei ole vaikuttanut musiikkillisuuteni habitukseen... Mikäs kiire tässä on laittaa laitteet tulille? :-)
 
Keikkakäytössä edelleen oleva 1. kauden 88 kärsi alussa kosketinongelmasta; koskettimien etulevyn ja koskettimien välinen väli oli liian ahdas ja aiheutti koskettimien jumiutumista alas. Tehdastakuuseen korjaus ja homma pelitti kuin unelma.
 
Kotistudion 73-versiossa näitä ongelmia ei ollut.
 
Kronos on edelleen keikka- ja studio-muusikon unelma: upea tatsi, laaja ja uskottava soundivalikoima sekä (varsinkin keikkakäytössä) soundien pehmeä vaihto on pelkkää juhlaa.
 
"Ulkopuoliselle" (lue: Roland-, Yamaha-, Nord-käyttäjät) Korgin editointi voi alussa olla hankalaa mutta kun pääsee jyvälle on se äärimmäisen helppoa ja loogista. Kaiken kaikkiaan rautakamana väittäisin Korgin olevan ykkösnyrkki niin studiossa kuin keikoilla.
 
BobHope
19.02.2017 20:42:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kronos 2 täyspitkä malli tuli viikko sitten taloon ja lähtee huomenna takaisin Saksaan. Yhdessä koskettimessa (A4) oli vikaa. Lupasivat lähettää kunnollisen yksilön tilalle.
 
Tärkeintä on, ettei tee elämässä lainkaan vihreitä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti