Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kiippareille helposti roudattava stereovahvistin/kaappi
1 2
andrei
11.04.2015 13:06:00 (muokattu 12.04.2015 22:53:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toissapäivänä saapui USA:sta tilaamani kiipparivahvistin (280W). Sen toteutuksella saadaan yhdestä kaapista stereovaikutelma, jonka kuullostavuus stereolta ei ole riippuvainen kuuntelijan sijainnista ja muiden soittimien seassa sen kuuluvuus on hyvä ja roudattavuuskin on helppoa. Keikkailleet kertovat sen tehon riittävän paikkoihin, joissa yleisöä 150-200 henkeä. Itse en ainakaan enää harkitse perinteisen parin aktiiviboxin hankkimista saatikka monokiipparivahvistimen hankkimista, joka lopullisesti tuhoaa stereovaikutelman. Hankkimani vahvistimen(eka Suomessa) suunnittelija on sama mies, joka myi Fenderille aikanaan oikeutensa ja jonka perusteella Fender valmisti Acoustasonic-vahvistimiaan akustisille kitaroille. Tämä uusi lähinnä kiippariversio on tullut jenkkilässä myyntiin viime vuoden lokakuussa Sweetwaterilla ja Eurooppaan se tullee Thomanille ilmeisesti kesäkuun lopulla 2015, jos valmistaja ehtii valmistaa niitä riittävästi. Tilauskantaa on jenkkilässä paljon. Keyboard Cornerista löytyy keikkakokemuksia ynnä muuta tietoa noin 80 ruudullista. Yhtään huonoa kommenttia en ole löytänyt vaan päinvastoin. Eurooppaan ovat toimittaneet muutaman yksityisesti ja ilmeisesti myös Austraaliaan. Googlesta löytyy esittelyvideo "SpaceStation v.3" amp. You tube-esittelyistä ei kylläkään saa todellista kuvaa. Vaikka tätä mainostan niin voin kertoa, etten ole missään liikesuhteessa valmistajaan. On vaan niin hyvä vehje!
 
Piano on viitseliään ihmisen soitin!
U.Honey
13.04.2015 21:36:07 (muokattu 13.04.2015 21:37:41)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melkoista hypetystä näyttää olevan Spacestationin ympärillä. Ilmeisesti todella hyvä peli. Olisi mielenkiintoista kuulla livenä miltä koskettimet kuulostaa sen läpi. Stereo-efekti on monissa kiipparisoundeissa kuitenkin aika olennainen juttu.
 
My name is Baron, U.Honey Baron.
andrei
11.05.2015 15:39:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Unihtakaa perinteiset stereoämyrit kiippareille.
 
Tilatkaa tämä:
 
aspen pittman designs Spacestation v.3
 
thomann
799 €
Hinta sisältää ALV:n, sekä rahtikulut
Tuote ei ole vielä thomann saatavissa.
aspen pittman designs, Center Point Stereo Spacestation v.3, active monitor, generates 300-degree 3D stereo sound field from a thomann single cabinet, electronically encodes stereo left and right to be mid and side signal, then decoding them acoustically via the front and side dipole-powered speaker array, well suited for keyboards and PA, master level control, stereo width level control, 3way tri-amp front speaker, thomann eminence acoustinator CX2008 8" speaker, eminence APT-50 1" compression mid driver, 6,5" side speaker, speaker contour controls, sub woofer output with line level, compact and lightweight, average 106 dB max SPL, power: 100W RMS front woofer, 100W RMS side speaker, 40W RMS midrange thomann driver, 40W RMS tweeter, frequency range 100 - 20000 Hz, inputs: 2x 6,3 mm jack, sub woofer output: 6,3 mm jack, dimensions WDH: 279 x 279 x 457 mm, weight: 12,7 kg
 
Piano on viitseliään ihmisen soitin!
hujanen
09.07.2015 20:11:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinnostaa kovasti moinen peli,toimii varmaan yksin huoneessa soitellessa hienosti mutta mietin miten keikalla,iso avoin tila ja muu bändi metelöi vieressä. Katoaako stereo vaikutelma jonnekin meteliin. Pitäisi varmaan sijoittaa aika lähelle ehkä nostaa ylemmäs. Ja mites kun tykkään ajaa monitoriin myös muita soittimia vähän mutta tuossa ei näytä olevan mitään muuta sisäänmenoa. Pitäisi päästä kokeilemaan keikalla! Minkähänlaisia käyttökokemuksia ketjun aloittajalla on kertynyt...?
 
andrei
09.07.2015 22:34:43 (muokattu 09.07.2015 22:36:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hujanen: Kiinnostaa kovasti moinen peli,toimii varmaan yksin huoneessa soitellessa hienosti mutta mietin miten keikalla,iso avoin tila ja muu bändi metelöi vieressä. Katoaako stereo vaikutelma jonnekin meteliin. Pitäisi varmaan sijoittaa aika lähelle ehkä nostaa ylemmäs. Ja mites kun tykkään ajaa monitoriin myös muita soittimia vähän mutta tuossa ei näytä olevan mitään muuta sisäänmenoa. Pitäisi päästä kokeilemaan keikalla! Minkähänlaisia käyttökokemuksia ketjun aloittajalla on kertynyt...?
 
Kyllä se surroundsoundi säilyy kovaakin soittavan bändin kanssa ja joka tapuksessa kuulostaa paremmalta kuin monovahvistinta käytettäessä. Pari viikkoa sitten oli ulkoilmakeikka kovaa soittavan rock-bändin kanssa ja syntikka oli kiinni vain Spacestationissa eli ei PA:ssa. Hyvin kuului vaikka volyymipotikka oli kello kahdessa. Käytin vahvistintelineenä Quik Lok BS317:aa ja vahvistin siinä kyljellään niin että sivukaiuttimet huusivat ylös ja alas ja etukaiutin selkäni takaa vähän minusta ohi yleisöön päin. Näin ei häirinnyt vieressä olevaa basistia. Pienen mikserin kautta voi kytkeä muita äänilähteitä SS:ään. Jos haluaa soittaa PA:n kautta niin SS toimii monitorina vaikka vetämällä piuha syntikan korvakuulokeliitännästä.
 
Piano on viitseliään ihmisen soitin!
onni
12.07.2015 19:40:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi tommonen ja subbanen niin vois tehdä pikku bändi keikkoja vai kui tuo toistaa alapää osastoa? Näyttää toistavaan 100 hz.
 
Ota lisää!!!
andrei
13.07.2015 11:40:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

onni: Yksi tommonen ja subbanen niin vois tehdä pikku bändi keikkoja vai kui tuo toistaa alapää osastoa? Näyttää toistavaan 100 hz.
 
Kyllä se bassolle mielestäni vaatii subbarin. Enpä tiedä miten koko bändi soi pelkästä SS:stä, mutta pienimuotoisiin treeneihin riittänee. Ei ole siitä kokemusta.
 
Piano on viitseliään ihmisen soitin!
hujanen
09.08.2015 13:39:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on testattu kotona ja parilla keikalla spacestationia ja täytyy sanoa että ei mennyt rahat hukkaan.Eri tyyppiset sähköpiano soundit varsinkin jos niissä on chorus, tremolo tai vastaava efekti kuulostaa tosi makialta puhumattakaan urku+leslie osastosta.Erittäin tyytyväinen olen minä.
 
musamies
11.08.2015 23:37:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites tollanen toimii subbarin kanssa jos soittaa akustista pianoa tai flyygeliä matkien?
 
Ihan tavanomaisinkin kajarein joutuu olemaan aika tarkka sopivissa eq säädöissä.
 
terni
13.08.2015 00:22:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko siinä muuten se sub woofer ulostulo linjalähtöinen? eli tarviiko se vielä erillisen vahvistimen subbarille vai riittääkö ns. passiivikaappi?
 
andrei
13.08.2015 00:34:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Mites tollanen toimii subbarin kanssa jos soittaa akustista pianoa tai flyygeliä matkien?
 
Ihan tavanomaisinkin kajarein joutuu olemaan aika tarkka sopivissa eq säädöissä.

 
Piano on se vaikeimmin säädettävä tälläkin laitteella. Itsellä Kurzweil PC3. Volyymilla soitettaessa piano toimii bändissä. Subbarista ei ole kokemuksia. Keyboard cornerissa on usean jazz-soittajan kommentteja keikoista. Jotkut muistaakseni sanovat subbarin parantavan akustisen pianon soundia. Paljon varmaan riippuu minkä merkkistä soitinta käyttää. You tubesta löytyy ainakin yksi video missä soittimena on joku uudehko? Casio Privia-malli. En tunne Casion soundien laatua.
 
Piano on viitseliään ihmisen soitin!
andrei
13.08.2015 00:35:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

terni: Onko siinä muuten se sub woofer ulostulo linjalähtöinen? eli tarviiko se vielä erillisen vahvistimen subbarille vai riittääkö ns. passiivikaappi?
 
Aktiivikaappi pitäisi olla.
 
Piano on viitseliään ihmisen soitin!
musamies
14.08.2015 02:34:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

andrei: Piano on se vaikeimmin säädettävä tälläkin laitteella. Itsellä Kurzweil PC3. Volyymilla soitettaessa piano toimii bändissä. Subbarista ei ole kokemuksia. Keyboard cornerissa on usean jazz-soittajan kommentteja keikoista. Jotkut muistaakseni sanovat subbarin parantavan akustisen pianon soundia. Paljon varmaan riippuu minkä merkkistä soitinta käyttää. You tubesta löytyy ainakin yksi video missä soittimena on joku uudehko? Casio Privia-malli. En tunne Casion soundien laatua.
 
Viimeksi lainasin yllättäen Yamaha CP4:stani toiselle säestyskäyttöön ja olin tehnyt kaikkeni jotta säestyssaundi olisi itselleni hyvä. Tavallisilla kaiuttimilla vaikutti tosi rajusti missä kohdassa kuuntelija on kaiuttimiin nähden. Kun minä olin kuuntelemassa sivussa, siinä ei saundi toiminut vaikka tavallinen akustinen piano olisi toiminut. Subbari oli käytössä.
 
samulijp
17.08.2015 13:39:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on muuten tyhjän panttina tollanen Motion Sound KBR-3D -vahvistin. Stereo vahvistin ja oikea pyörivä roottori yläkerrassa. Näppärä varsinkin baarikeikoilla. 200W ja leslie on valmiiksi mikitetty isompaa PA:ta varten. Täytyy varmaan laittaa torille jotain ilmoa, kun keksin hinnan.
 
Detto
28.02.2016 14:23:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täytyy varmaan laittaa torille jotain ilmoa, kun keksin hinnan.
Oletko keksinyt jo hinnan?
 
samulijp
28.02.2016 16:04:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Detto: Oletko keksinyt jo hinnan?
 
Juu hinta olisi 950€ :)
 
hampsir
28.02.2016 16:20:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee väkisin mieleen yhtäläisyyksiä Saloran aikoinaan lanseeraamaan, Tapio M. Köykän suunnittelemaan kolmi-kaiutin-järjestelmään.
 
Siinäkin yksi iso pääkaiutin (mono) ja pienet apukaiuttimet, joihin ajettiin L+R erotussignaalia. Järjestelmä ei siis ollut oikea stereo. Esim. jos jokin ääni "oikeassa" stereossa kuuluu vain toisesta kaiuttimesta, niin orthoperspektassa se kuului keskeltä. Mutta salin akustiikka tuntui välittyvän erinomaisesti.
 
Stereovaikutelma oli laaja. Lisäksi suunnittelija käytti lähes samoja argumentteja selittäessään järjestelmänsä etuja.
 
Ilmeisesti tässäkin ajetaan sivukaiuttimiin erotussignaalia.
 
Tuntematon soittaja
kalleta
01.03.2016 10:26:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyisin mielipidettänne teiltä, jotka olette SS:llä keikkailleet. Jos soittaa aina PA:n kautta, niin saako SS:llä mitään extraa verrattuna laadukkaaseen lavamonitoriin?
 
Derek
27.02.2017 16:54:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Herätystä vanhaan aiheeseen.
Onko tullut kokemuksia spacestationista? Näköjään "läskimpääkin" versiota tuloillaan:
 
https://www.thomann.de/fi/aspen_pit … f=search_rslt_Spacestation_408518_3
 
U.Honey
01.03.2017 09:29:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Allekirjoittaneella oli kokeiltavana SpaceStation V3, ja en ihan vakuuttunut siitä. Ajatuksena oli, että korvaisin tällä hetkellä käytössä olevat 2x EV ZX1A pöntöt yhdellä SpaceStation kaiuttimella, mutta soundillisesti SpaceStation ei vaan pärjännyt EV:ille. Isoin ongelma oli se, että akustinen digitaalipiano kuulostaa vähän kolkolta sen läpi. Sama juttu jos koitti soittaa musiikkia sen läpi. Ilmeisesti johtuu siitä että sen taajuusvaste ei ole lineaarinen.
 
Monet kyllä tykkää että on hyvä peli.
 
My name is Baron, U.Honey Baron.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti