Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Velocity Curve joka koskettimelle
1
CryptoFib
28.02.2015 23:31:27 (muokattu 28.02.2015 23:32:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pikakysymys: mitä vaihtoehtoja kuluttajalla on kun etsitään hammer action kiipparia, missä jokaisen koskettimen herkkyydet ois muokattavissa? Tai edes että valkeat ja tummat koskettimet on säädettävissä erikseen. Kysyn ammattipianistin puolesta joka etsii treenipianoa hotellihuoneratoksi. Saundeille ei väliä, ne tulee läppäriltä. Myös paras mahdollinen flyygelifiilis ois plussaa.
 
teroyk
05.03.2015 22:49:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CryptoFib: pikakysymys: mitä vaihtoehtoja kuluttajalla on kun etsitään hammer action kiipparia, missä jokaisen koskettimen herkkyydet ois muokattavissa? Tai edes että valkeat ja tummat koskettimet on säädettävissä erikseen. Kysyn ammattipianistin puolesta joka etsii treenipianoa hotellihuoneratoksi. Saundeille ei väliä, ne tulee läppäriltä. Myös paras mahdollinen flyygelifiilis ois plussaa.
 
Sen uskallan sanoa, että missään ei ole, niin että voisi jokaisen koskettimen erikseen säädettyä. Joissakin syntikoissa on ollut, että on voinut säätää matalan ja korkeanpään herykkyyttä, niin että C3:n kohdalla on sitten ollut puoliväli noista päistä.
 
Itsehän osaisin koodata toki Atarille ohjelman, että voisi tehdä tollasen MIDI-velocity komennon arvojen muutoksen lennosta jokaiselle koskettimelle erikseen määritellyillä käppyröillä, mutta että sais raivattua aikaa koodaamiselle, niin pitäis olla ainakin 10 ihmistä jotka olis siitä tosissaan kiinnostuineita...toki tämmönen Atari viritys ei oikein sovi hotellihuoneen ratoksi...
 
Soolokitaristi
20.03.2015 14:25:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kerran soundit tulevat tietokoneelta niin uskoisin että tuon saat toteutettua niin että käytät Cubasea vst-hostina. Cubasessa on MIDI input-transformet toiminto millä saa boolella säädettyä midi dataa.
 
Minulla ei nyt Cubasea käsillä mutta uskoisin että tuo onnistuu niin, että teet 88 midiraitaa, joista jokainen ohjaa yhtä kosketinta. Joka raidalle teet MIDI-filtterin jossa on 128 riviä, yksi jokaiselle velocity arvolle. Niihin sitten naputtelet haluamasi arvot esim. JOS C4 tulee velocityllä 62 NIIN muuta arvoksi 63. Ja sama jokaisen koskettimen jokaiselle velocity arvolle. Rivejä transformereihin tulee 11176 enkä tiedä miten paljon syö konetehoa mutta mahdollista tuo on ja tällä tavalla saat millaiset tahansa velocity curvet.
 
Toki jos vaatimuksena ei ihan noin tarkka kontrolli niin tolla transformerilla ja kanavan omilla midiasetuksilla saa kyllä tehtyä melkein minkä tahansa järkevän curven kunhan aikansa ohjelmoi.
 
Tuo kikka että tekee jokaiselle koskettimelle oman midiraitansa minkä velocity curvea voi sitten säätää ohjelman siihen tarjoamilla mahdollisuuksilla toimii kyllä millä tahansa nykyaikaisella DAWilla
 
Paitsi että kokeilin Sonar Platinumilla niin sillä en saanut onnistumaan koska ko. ohjelman midi event filter - efekti toimii midikanavan outputissa eikä inputissa joten vaikuttaa vain äänityksen jälkeen. Sinänsä outoa että saman ohjelman Velocity - efekti taas vaikuttaa inputtiin. Eli korjataan sen verran että nuo kikat toimii osalla DAWeista. Itse en ole leikkinyt kuin Cubasella ja Sonarilla joten tietoni rajoittuvat niihin ja Cubasea minulla ei ole nyt käsillä niin en pääse testaamaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti