Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Koskettimet
1
UnnaH
20.11.2014 02:24:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!

Tässä pienimuotoinen kotistudio rakenteilla ja nyt tarvitsisin hieman apuja koskettimien/kontrollerin valintaan. Vekotin tulisi pianonsoiton harjoitteluun, piisien rustailuun sekä MIDI-ohjaimeksi vst-instrumenttien soitteluun.

Budjetti n. 600-700e. Olen rajannut etsinnän muutamaan vaihtoehtoon:

http://www.thomann.de/gb/casio_px_150_bk_privia.htm
http://www.thomann.de/gb/casio_px_350_bkm_privia.htm
http://www.thomann.de/gb/yamaha_p105_b.htm
http://www.thomann.de/gb/roland_a_88.htm
http://www.thomann.de/fi/fatar_sl990_pro.htm (miellyttävä hintalappu)
http://www.thomann.de/gb/arturia_keylab_88.htm (??)

Kuten noista voi päätellä(?), hyvä soittotuntuma olisi tärkeä ominaisuus. Aftertouch olisi tietysti plussaa jousia, puhaltimia yms. soiteltaessa. Olisiko tuollainen halvan digipianon (hyvä soittotuntuma) ja erillisen kontrollerin (esim. http://www.thomann.de/fi/cme_x_key.htm , http://www.thomann.de/fi/novation_impulse_25.htm tms.) yhdistelmä paras ratkaisu vai olisiko paljon kätevämpää yrittää löytää joku välimaaston kompromissi (A-88, keylab, jne.)?

Tietysti muitakin merkkejä/malleja saa ehdottaa..
 
HK
29.11.2014 04:03:31 (muokattu 29.11.2014 04:05:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos nimenomaan etsit midiohjainta softasyntsille niin mainitsemistasi vaihtoehdoista Rolandin A-88 olisi varmasti toimiva kun lähtöjäänkin on semmoiseksi suunniteltu. Kosketintuntuma myös varmasti ihan riittävän hyvä pianonsoittoon.
 
Jos pitää olla myös standalone soitettavuutta niin sitten tuolta listaltasi Yamaha olisi varmasti parempi vaihtoehto. Tässä tapauksessa kannattaa varmistaa miten tuo kyseinen Yammu toimii myös pelkkänä midiohjaimena, lähinnä että saa _pakotettua_ lähetyskanavat, controllerit ja muut perinteiset hommat tarvittaessa.
 
Henkilökohtaisesti en ehkä välttämättä lähtisi edes hakemaan aftertouchia vasarakoskettimistoon. Omasta mielestäni semmoiseen touhuun kannattaa mieluummin hommata erillinen puolipainotettu syntsakoskettimisto.
 
Peltikorva puupäässä.
UnnaH
01.12.2014 20:04:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HK:
 
Tässä tapauksessa kannattaa varmistaa miten tuo kyseinen Yammu toimii myös pelkkänä midiohjaimena, lähinnä että saa _pakotettua_ lähetyskanavat, controllerit ja muut perinteiset hommat tarvittaessa.

 
Voitko hieman tarkentaa mitä tarkoitat tällä pakottamisella? Todennäköisesti tulen ostamaan tuon yamahan p-105 tai casion px-150, molempia on kehuttu. Pitää käydä vielä musaliikkeissä testaamassa molempia. Lisäksi hommaan jonkun erillisen synan, josta löytyy aftertouch, pitch- ja mod-wheel yms. nupikoita ja liukuja.
 
holmjan
01.12.2014 23:37:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fatar tekee koskettimistoja monelle valmistajalle, m.m. Nordille ja Hammondille. Eli voi olla ihan laatukamaa, hinnasta riippumatta.
 
En muuten käytä hymiöitä.
HK
05.12.2014 02:40:41 (muokattu 05.12.2014 02:40:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UnnaH: Voitko hieman tarkentaa mitä tarkoitat tällä pakottamisella? Todennäköisesti tulen ostamaan tuon yamahan p-105 tai casion px-150, molempia on kehuttu. Pitää käydä vielä musaliikkeissä testaamassa molempia. Lisäksi hommaan jonkun erillisen synan, josta löytyy aftertouch, pitch- ja mod-wheel yms. nupikoita ja liukuja.
 
Tarkoitin sitä, että usein tuontyyliset soittimet eivät kovin hyvin sovellu midikontrollereiksi siksi, että esimerkiksi koskettimistoa ei voi splitata eri midikanaville, midikontrollerikomentoja ei voi ohjelmoida ja niin edelleen. Jos sellaista ei kaipaa niin se ei ole ongelma, mutta jos nimenomaan kontrolleria hakee niin se saattaa tulla tulevaisuudessa vastaan.
 
Henkilökohtainen mieltymys mainitsemistasi kahdesta olisi Yamaha, mutta kannattaa kokeilla omin käsin jos vain mahdollista. Mitä vuosien varrella Casion privioita on tullut soiteltua niin niissä on ollut omaan makuun vähän lötkö tuntuma.
 
Peltikorva puupäässä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti