Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apua Hammond urkujen kanssa
1
Tohtori Pippuri
24.08.2014 00:14:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa hiljattain Hammondin C3 mallin hankin, aluksi toimi hyvin mutta noin 2 viikkoa sitten lakkasi toimimasta ja kyselisin jos joku osaisi neuvoa mikä on vikana.
Eli ongelmana on että kone sammuu heti kun tiputan start swichin vaikka se olisi ollut kuinka kauan painettuna. Sammuessa kaikki äänet hiipuvat matalemmiksi ja lopulta generaattorin akseli lakkaa pyörimästä.
Olisiko vika öljyn puutteessa vai virran sisääntulossa? Öljysin koneen tuossa viikko sitten perjantaina eikä muutoksia ole havaittavissa, tosin olen kuullut että yksilökohtaisesti kuivan urun öljyämisen jälkeen voi kestää useampikin viikko ennen kuin öljy on päässyt joka kolkkaan. Putkissa ei ainakaan mitään vikaa pitäisi olla kun kaikki syttyvät kun pistää pelkän run swichin ylös.
 
valotus
25.08.2014 18:54:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tohtori Pippuri: Tuossa hiljattain Hammondin C3 mallin hankin, aluksi toimi hyvin mutta noin 2 viikkoa sitten lakkasi toimimasta ja kyselisin jos joku osaisi neuvoa mikä on vikana.
Eli ongelmana on että kone sammuu heti kun tiputan start swichin vaikka se olisi ollut kuinka kauan painettuna. Sammuessa kaikki äänet hiipuvat matalemmiksi ja lopulta generaattorin akseli lakkaa pyörimästä.

 
Startti siis toimii mutta varsinainen moottori ei. Onkohan kyseessä originaali eurooppa/export -malli, vaiko jenkkiurku johon on asennettu 50->60Hz taajuusmuunnin? Eli katsoppa mitä lukee tyyppikilvessä, onko 60Hz?
 
maza
30.08.2014 01:23:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taajuusmuunnin tai sen sulake, moottori ("run") tai joku piuha. Näistä lähtisin metskaamaan. Huom. näissä on sitten ihan ns. kunnon jännitteet, eli varovasti sitten.
 
hessu16
01.10.2014 10:07:28 (muokattu 01.10.2014 10:12:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi, kannattaa mitata ekaksi tuo Run-kytkin, että virta menee sen läpi.
Jos vaikka kytkin olisi simahtanut, jos ei siinä vikaa, niin sitten kannattaa mitata että käyntimoottoriin asti menee virta. Tuossa kun on siis erillinen starttimoottori ja sitten varsinainen pyöritysmoottori, kuten varmasti tiedätkin. Jos taajuusmuuttaja on välissä (jenkkimalli), niin tutki sen tulo ja lähtöjännitteet.
Jos kytkin rikki, kysele meiltä ( Power-Sound Ky Somerolla ) muistaakseni kytkintä löytyy hyllystä.
Niin ja meiltä löytyy keikkamiehille kaikki uudetkin Hammodit, jos pieni mainos sallitaan sekaan, siis olemme mahantuoneet Hammondeja ja Leslejä noin kymmenen vuotta.
Myös uutta B-3:sta hyllyssä ja keikalle parhaat on ne ne muutaman kilon painoiset SK-sarjan urut.
Kaikki Leliet löytyy myös aina suoraan varastosta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti