Muusikoiden.net
26.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hammond Spinet remontoitava!
1
Viialan Emerson
11.07.2014 19:07:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helteistä kesää kaikki, varsinkin Hammond urkujen fanit.
 
Asiaan! Kävin testaamassa noin vuonna 1975 ostamaani Hammond Spinetiä (L-100 jotain) ja kosketin irtosi, murtui. Pikaliimalla en viitsi rempata, vaikka myynti kangasteleekin (samoin 760 Leslien) näköpiirissä. Ajattelin syksyn puuhteeksi rempata koneen koskettimet. Osa palikoista heiluu, osa naksuu ja osa toimii kuten pitääkin.
 
Siis: onko koskettimia jossain kaupan ja jos niin missä? Mielellään luotettava toimittaja.. Toinen kysymys on sitten se, onko vanhoja koskettimia mahdollisuus korjata - ja nimenomaan soittoa kestäväksi!
 
Kiitos duurissa! Ja kertaus.
 
jysi
12.07.2014 09:53:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan niitä mahdollista liimata jos palat on tallella - kestäminen riippuu soittajasta. Omien havaintojen perusteella yleisin rikkoutumispaikka on sarananpuoleisen kiinnitysruuvin pään kohdalta. En tiedä paljonko rikkoutumiseen on osuutta voimalla mutta epäilisin että myös muovin kutistuminen vaikuttaa osansa (särkyy melkein itsestään jos on kutistunut liikaak
 
Käytetty kosketin on yksi vaihtoehto, hyvällä tuurilla on vamiiksi sopivan kellastunut niin että vaihdettu ei erotu.
 
samulijp
13.07.2014 01:44:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelisin http://www.tonewheelgeneral.com/ ja eBayta osien hankintaan.
 
"Funkin up tonight!"
valotus
19.07.2014 21:13:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On sen verran aikaa kun olen L-sarjalaisen Hammondin koskettimistoa avannut, että enpä tarkkaan muista miten voimat tuon mallisen koskettimen rakenteeseen kohdistuvat. Konsoliurun "waterfall" -koskettimessa katkeamisen yleensä saattaa alulle sivuvälyksen poistavien huopien väljistyminen, jolloin liukuja soitellessa kosketin pääsee lyömään terävästi sivuittain kyseistä huopaa kannattelevaan stoppariin. Spinetissä on kyllä koskettimien alla samanlaiset kammat, joten sen suhteen ongelma lienee sama.
 
Itse olen liimaillut kenttäolosuhteissa katkenneita koskettimia pikaepoksilla ja vahvistanut sauman jollain sopivasti käteen sattuneella ohuella kuidulla. Kyseiset koskettimet eivät ole toista kertaa menneet poikki, joten vuokraurussa en niitä ole kiirehtinyt vaihtamaan uusiin.
 
Jos koskettimen muoviosa on ollut irti metalliruodosta, onnistuu ensikertalainen tavallisesti rikkomaan sen vielä asennusvaiheessa jompaa kumpaa kiinnitysruuvia kiristäessä. Tarpeeksi kevyen kiristysmomentin oppii kyllä parin kiristys- ja liimauskerran jälkeen... ;)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti