Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jos vanha syntikka hajoaa
1
jeraki312
17.05.2014 23:36:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on muutamia vanhoja syntikoita 80-luvulta, rolandin junoja, jx-sarjalaisia ja d50, 20, ja yamaha dx7 sekä muutama korgin laite..
 
Säännöllisessä käytössä ovat studiossa mutta rupeevat kohta olemaan vaan sen verran vanhoja että vähän stressaa että jos ne menee yhtäkkiä jotenkin rikki, ja kun nykyajan syntikoista ei kuitenkaan täysin samanlaista soundia saa joten niihin siirtyminen on suorastaan mahdoton ajatus!
Joten mietinkin että VOIKO ne mennä rikki niin pahasti että niiden korjaaminen on IHAN TÄYSIN mahdotonta? (ja pätee kyllä muihinkin laitteisiin..)
Vai voiko ihan minkä tahansa aina korjata mitä niihin ikinä tuleekaan?
Ja onko se pöly niissä piirilevyissä tosiaan joten rikkova ominaisuus?
Ja miten se pöly vaikuttaa niiden toimintaan ja pitäiskö se puhdistaa jollain säännöllisesti ja jos niin millä?
Ja jos tiedätte jotain vinkkejä miten niiden käyttöikää voi pidentää kymmenillä vuosilla ja minkälaiset tekijät ympäristössä lyhentää sitä ja mitä kaikkea pitäis ottaa huomioon jos haluaa taata että laitteet pysyy kunnossa, niin kertokaa ihmeessä.
 
Janus
18.05.2014 00:10:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olet Facebookissa, etsi sieltä ryhmä nimeltä "Turun syntetisaattoriseura". Jos kysyt siellä samaa asiaa, saat minuuteissa huomattavasti asiantuntevampia vastauksia kuin täältä koskaan.
 
ganesha
18.05.2014 13:55:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

komppia tuolle FB-ryhmälle! aivan ylittämätön grouppi FB:ssä!
 
analogisyntikoita osaa aina joku korjata Suomessakin. toisin on sit asianlaita, jos esim. oot ostanut about 10 vuotta sitten jonkun suht marginaaliseksi jääneen va-syntikan, jonka valmistus on jo nyt lopetettu ja valmistajakin mennyt nurin pariinkin kertaan :) nimim. "kokenut"
 
JPQ
18.05.2014 19:23:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika paljon voi tehdä aina ei ole pelastettavissa edes uudempi teknologia just omistavaihdokset et alunperinkin tehdyt jopa täysin kustomipiirit. ja saman soundin saaminen tosiaan varsinkin joskus todella hankalaa. ps.mainitussa FB-ryhmässä liikun enkä osaa auttaa vikojen korvaamisessa mutta luultavasti eräät muut kyllä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Vessajono
18.05.2014 22:43:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Semisti aiheen vierestä mut kysynpä nyt kuitenkin: multa hajosi vanha syntikka, XP-50. Ensin siitä pimeni näyttö, virtalähde piti kuitenkin normaalia hurinaansa. Sen jälkeen ei sit tapahtunutkaan mitään, jotain on siis ilmeisesti kärähtänyt jostain. Mitä ja kuinka paljon sen korjaaminen maksaa? Ei oo kuitenkaan ihan niin legendaarinen vehje että sen kunnostamiseen kiinnostaisi upottaa aivan hirveitä summia.
 
Funkånaut: enemmän NYT LÄHTEE SAATANAA!
Thomas Häggblom
19.05.2014 10:09:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vessajono: Mitä ja kuinka paljon sen korjaaminen maksaa? Ei oo kuitenkaan ihan niin legendaarinen vehje että sen kunnostamiseen kiinnostaisi upottaa aivan hirveitä summia.
 
Ihan näin oman kokemuksen pohjalta heittäisin hanska-arvion että 80-150€.
Kannattaa kuitenkin kysyä esim suoraan huollosta niin voi saada tarkemman vastauksen.
 
The Modulation Wheel // www.soundcloud.com/themodulationwheel
mob73
01.06.2014 19:51:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaatosade: Mulla on muutamia vanhoja syntikoita 80-luvulta, rolandin junoja, jx-sarjalaisia ja d50, 20, ja yamaha dx7 sekä muutama korgin laite..
 
Hienoja vermeitä..
 
Kaatosade: Vai voiko ihan minkä tahansa aina korjata mitä niihin ikinä tuleekaan?
 
Kaiken voi korjata. Mutta vanhoissa syntikoissa löytyy customchippejä, joita ei noin vain lähetä elektroniikkaliikkestä ostelemaan jolloin homma menee sitten esim. ebaystä muilta osin rikkinäisten yksilöiden metsästämiseen.
 
Kaatosade: Ja miten se pöly vaikuttaa niiden toimintaan ja pitäiskö se puhdistaa jollain säännöllisesti ja jos niin millä?
 
Paineilma on kova sana. Sitä saa purkista nykyään vaikkapa Clas Ohlsonilta jne.. Eli soitin auki ja paineilmaa sisään ja vaikkapa jollain pienellä pensselillä putsailee koskettimien koneistoa.
 
Kaatosade: Ja jos tiedätte jotain vinkkejä miten niiden käyttöikää voi pidentää kymmenillä vuosilla
 
Elektrolyyttikondensaattoreiden vaihto. Etenkin virtalähdepuolelta. Kun nuo elkot alkavat menemään päreiksi niin niillä on ikävä taipumus viedä jotain muutakin mukanaan. Ensimmäinen oire toki on ettei laite käynnisty enää kunnolla tai sammuilee itsestään tms. kivaa.
 
mob73
01.06.2014 20:16:32 (muokattu 01.06.2014 21:34:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vessajono: Semisti aiheen vierestä mut kysynpä nyt kuitenkin: multa hajosi vanha syntikka, XP-50. Ensin siitä pimeni näyttö, virtalähde piti kuitenkin normaalia hurinaansa. Sen jälkeen ei sit tapahtunutkaan mitään, jotain on siis ilmeisesti kärähtänyt jostain. Mitä ja kuinka paljon sen korjaaminen maksaa? Ei oo kuitenkaan ihan niin legendaarinen vehje että sen kunnostamiseen kiinnostaisi upottaa aivan hirveitä summia.
 
Veikkaukseni on, että tuosta on mennyt elektrolyyttikondensaattorit. Juurikin XP-50 on suunniteltu niin, että näyttö sekoaa tai pimenee kun elkot alkavat kuivamaan. Huonolla tuurilla toki näyttö on myös sökö ja sen joutuu uusimaan. Hinta-arvioista en osaa sanoa mitään kun en tiedä minkälaisia roistoja musiikkilaitteiden korjausalalla on. Jos meno on samaa kuin kulutuselektroniikan puolella niin eiköhän se ole luokkaa 20€ kättäpäivää, 50€ per tunti ja osat päälle.
 
Elektrolyyttikondensaattoreiden (aka. elkot, konkat) vaihtaminen on sangen helppoa itsekkin jos vain juotoskolvi pysyy kädessä ja jos ei itse osaa, niin joku telkkareita tms. romppeita kropannut kaveri varmasti voi auttaa.
Löysin aika kattavan ohjeen XP-50:n korjaamiselle täältä : http://forums.rolandclan.com/viewtopic.php?f=50&t=33500 . Eli toisin kun tuolla käsketään vaihtamaan vain muutama elko, niin kannattaa ainakin virtalähteestä vaihtaa kaikki.
 
HK
16.08.2014 06:22:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Jos olet Facebookissa, etsi sieltä ryhmä nimeltä "Turun syntetisaattoriseura". Jos kysyt siellä samaa asiaa, saat minuuteissa huomattavasti asiantuntevampia vastauksia kuin täältä koskaan.
 
Aika rohkea väite. ;)
 
Peltikorva puupäässä.
18is9
16.08.2014 17:37:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HK: Aika rohkea väite. ;)
 
Varsinkin kun samat tyypit kirjoittaa sekä siellä että täällä :D.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
oksatboys
17.08.2014 12:12:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elektroniikan saa aina kuntoon, jos osaa etsiä vian ja varaosia on saatavilla. Syntikoissa voi (ja on) toki jos jonkinlaista yksilöllistä piiriä, jota ei ole valmistettu vuosiin. Näiden piirien eliniänodote lienee sama, kuin vastaavien (materiaali jne) piirien ylipäätään. Lyhin ikä elektroniikkakomponenteista taitaa olla jo mainitulla elkolla. Ne on kyllä helppo vaihtaa ja uusia saa varmasti kaupasta.
 
Sanotaan että soundi lähtee sormista... no mulla se on kai jo sitte lähtenyt.
jeraki312
21.08.2014 16:57:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos joku mikropiiri hajoaa, niin mikä siinä sitten tarkalleen oikein menee rikki? Aiheuttaako ylikuumeneminen jotain vaurioita vai meneekö sinne pölyä joka aiheuttaa oikosulkuja, vai mitä?
 
Pystyykö niitä mikropiirejä mitenkään ylipäätään korjaamaan, jos niitä vaikka ei oo enää saatavilla eikä vastaavia löydy?
Eikö esimerkiksi Juno-106:ssakin sen 80017A piirin mikä niistä yleensä hajoaa, saa korjattua sillä, että kuorii siitä kuoret pois ja liuottelee sitä jossain asetonissa..
..tai onko esimerkiksi mahdollista maksaa jollekin piirilevyvalmistajalle siitä että ne valmistaa vastaavanlaisen piirin?
 
Vai voiko yksinkertasesti vaan tehdä jotain, joka saa sen piirin kestämään "ikuisuuksia"?
Rakentaa vaikka syntikan sisälle jonkun erillisen tuuletusjärjestelmän joka pitää sen kokoajan viileänä niin ettei se pääse lämpeämään paljoakaan?poistaa pölyt säännöllisesti? ei pidä liian pitkiä aikoja yhteen menoon laitetta päällä?
 
Mulla esimerkiks on korg poly-61 ja jos pidän sitä puol tuntia kauemmin päällä yhteen menoon niin se kuumenee ihan järjettömästi ja ne piirit on niin kuumia ettei sormellakaan voi koskea. Luulis ettei se kauaa tollasta kestä, mutta on se silti kovassa käytössä ollut jo parin vuoden ajan eikä ainakaan VIELÄ oo tullut eteen mitään ongelmia.
 
HK
23.08.2014 07:17:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://fi.wikipedia.org/wiki/MOS_6581
 
Peltikorva puupäässä.
jysi
23.08.2014 21:14:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HK: http://fi.wikipedia.org/wiki/MOS_6581
Selittäisitkö ymmärtämättömälle miten tämä liittyy aiheeseen?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti