Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Midikiippareiden soitettavuus?
1
elrondecuba
04.04.2014 21:02:42 (muokattu 04.04.2014 21:15:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjensta pöytään!
 
Suunnitteilla olisi ostaa midikiippari, kun aika paljon tulee softasynien kanssa pelleiltyä. Kysyisinkin, missä alle 500e midikiipparissa on paras soitettavuus. Kaikenmaailman säätöhanikat on aina plussaa, mutta pääpaino koskettimien laadussa. Alle viidelläsadalla ei taida painotettuja koskettimia löytyä?
 
Edit: Soitettavuus tietty hieman soittajasta kiinni, mistä tykkää, mutta mitä lähempänä pianon koskettimia niin sen parempi.
 
Edit2: Kokeilemallahan tuo toki selviäisi, vaan paikkakunnan musaliikkeissä ei ole kovinkaan mahtavaa tarjontaa midikoskettimista.
 
JaceJ
04.04.2014 22:19:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Novationin Impulse sarja on varustettu laadukkaalla puolipainotetulla koskettimistolla ja automappi on timanttia softasynien kanssa. Mulla toiminu studion masterkiipparina jo pitkään enkä näe tarvetta vaihtaa. Suosittelen!
 
Vessajono
04.04.2014 23:15:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotain vanhoja Rolandeja (A-33 tms.) pyörii aina toisinaan torilla muutamalla satasella. Kontrollerina ei varmaankaan järin häävi nykypäivänä mutta koskettimiston pitäisi olla ihan ok.
 
Funkånaut: enemmän NYT LÄHTEE SAATANAA!
elrondecuba
05.04.2014 00:33:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JaceJ: Novationin Impulse
Muutaman youtube-videon jälkeen vaikuttaisi varsin pätevältä laitteelta. Hyvin suurella todennäköisyydellä menee hankintaan, mutta tsekkaillaan nyt vielä muitakin vaihtoehtoja.
 
Prophet
06.04.2014 15:06:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamaha KX88/KX76.
 
arauramo
06.04.2014 15:34:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CME UF80, esim http://www.thomann.de/fi/cme_uf80_classic.htm
 
elrondecuba
07.04.2014 16:31:26 (muokattu 07.04.2014 17:01:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edellämainitut yamaha ja cme ovat varmasti hyviä, mutta jäi mainitsematta avauspostaukseen että 61 koskettimen malli hakusessa. Omistan nimittäin 76 koskettimen syntikan(triton extreme), joka on turhan suuri tietokonepöydällä pidettäväksi ja tarkoitus olisi tosiaan hommata tuohon pöydälle mahtuva midikiippari, ettei tarvitse persausta nostaa ylös tuolista kun haluaa soitella/nauhotella.
 
Edit: Ja tuo vanha syna ei muutenkaan oikein hyvin midikontrollerina toimi :S Yksi vaihtoehto olisi tietty hommata midikiippari jossa pekät koskettimet ja ostaa kontrolleri erikseen...
 
Ja lisätään nyt tuosta tritonistakin vielä, että jälkeen päin kyllä harmittanut, kun muinoin tuli se pari hunttia pihisteltyä eikä ottanut täysmittaista painotetuilla koskettimilla olevaa versiota. Mutta nyt tosiaan tarkoituksena hommata tuohon pöydälle mahtuva kiippari eli 61 koskettimella mennään.
 
Bronks
08.04.2014 23:42:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa pisti silmään, että etsit ilmeisesti täyspainotettua koskettimistoa. Voi olla, ettei Novationin eikä minkään muunkaan valmistajan puolipainotetut koskettimistot silloin miellytä, jos etsit pianomaista tuntumaa. Ongelma vain on se, että hyvää vasarakoskettimistoa ei saa likimainkaan puolipainotettujen hinnalla
 
Tuo CME UF80 on halpa ratkaisu vasarakoskettimistoksi - on pianomaisempi kuin puolipainotetut, mutta ei kyllä kovin mieltä ylentävä pianotuntuma siinäkään.
 
Jos tuntuma on tärkeämpi kuin kontrollien määrä, kannattaa harkita jotain Casion Priviaa ajamaan asiaa. Nimestään huolimatta tatsi on hintaluokassaan oikein mainio.
 
Kontrolleja kaivatessa vaihtoehdoiksi kannattaa harkita myös M-Audion Oxygenia, joka on mun mielestäni tuntumaltaan CME:tä parempi.
 
Onko joku päässyt ajamaan Akain MPK:ta?
 
Don't take me serious, I'm just playing.
Krice
09.04.2014 00:10:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monet syntikat ja varsinkin digipianot toimii myös midi-kiippareina, joten sieltäkin osastolta kannattaa etsiä. Tosin niissä ei välttämättä ole muita midi-ohjaimia kuin koskettimet, mutta sitä vartenhan on erikseen midi-kontrollereita.
 
elrondecuba
09.04.2014 14:09:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bronks: Ongelma vain on se, että hyvää vasarakoskettimistoa ei saa likimainkaan puolipainotettujen hinnalla
 
Näinhän se taitaa olla ja ongelmana on myös se, että tähän meikäläisen tietokonepöydälle, johon tuon kiipparin suunnittelin laittaa, ei oikein täysmittainen koskettimisto mahdu. Todennäköisesti tässä joutunee tekemään jonkinlaisen kompromissiratkaisun asian suhteen.
 
Saattaa tällä hetkellä olla jopa järkevin ratkaisu ostaa jokin ei niin pianomainen kiippari suurella määrällä säätövipuja ja padeja ja ostaa sitte myöhemmin (kun budjetti antaa myöten) digipiano soittelua varten. Vaan eipä tässä nyt niin kiire tämän asian kanssa ole, joten pähkäillään vaihtoehtoja rauhassa :D
 
lukethesis
09.04.2014 17:06:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elrondecuba: Alle viidelläsadalla ei taida painotettuja koskettimia löytyä?
 
Edit: Soitettavuus tietty hieman soittajasta kiinni, mistä tykkää, mutta mitä lähempänä pianon koskettimia niin sen parempi.
 

 
Tästä on joku kysellyt joskus aiemminkin, mulla oli samanlaiseen tarpeeseen Fatarin VMK-188+. Itse tykkäsin siitä, kosketus oli jotain pianon ja hyvän Rhodesin väliltä - aika monta tuli kokeiltua, ja siinä tuntui että vihdoinkin osui se mitä pitkään koskettimistosta hain. Aika jämäkkä, muttei liian, eikä myöskään liian "vuttelo" eli antoi jotain takaisinkin. Mutta se oli puhtaasti MIDI-kontrollerina - eli ominaisuuksiltaan - aivan susi, käytännössä sitä käytti vain soittoon.
 
Synatatsin puolesta taas tykkäsin niistä Edirolin kiippareista. Toisaalta myös joku vanha ja halpa syntsa on ihan hyvä vaihtoehto.
 
Nykyään kyllä kehdataan vähänkään enemmän varustelluista MIDI-kiippareista pyytää uutena aika kovaa hintaa.
 
Synastikki
18.04.2014 18:17:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lukethesis: Tästä on joku kysellyt joskus aiemminkin, mulla oli samanlaiseen tarpeeseen Fatarin VMK-188+. Itse tykkäsin siitä, kosketus oli jotain pianon ja hyvän Rhodesin väliltä - aika monta tuli kokeiltua, ja siinä tuntui että vihdoinkin osui se mitä pitkään koskettimistosta hain. Aika jämäkkä, muttei liian, eikä myöskään liian "vuttelo" eli antoi jotain takaisinkin. Mutta se oli puhtaasti MIDI-kontrollerina - eli ominaisuuksiltaan - aivan susi, käytännössä sitä käytti vain soittoon.
 
Synatatsin puolesta taas tykkäsin niistä Edirolin kiippareista. Toisaalta myös joku vanha ja halpa syntsa on ihan hyvä vaihtoehto.
 
Nykyään kyllä kehdataan vähänkään enemmän varustelluista MIDI-kiippareista pyytää uutena aika kovaa hintaa.

 
Eikös tuosta vmk:sta löydy 61-koskettiminen painotettu studiologicin nimellä?
 
Fear of Keytarnation
jysi
19.04.2014 12:52:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Synastikki: Eikös tuosta vmk:sta löydy 61-koskettiminen painotettu studiologicin nimellä?
Kuusykköstä on painotettuna ja painottamattomana ("Organ"). Painotetussa on muistaakseni vähän vaatimattomampi koskettimisto kun pitemmissä malleissa (76 ja 88), niissä on Fatarin TP40GH.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti