Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Roland AIRA
1
tepposal
17.02.2014 19:08:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rolandilta tulossa mielenkiintoista tavaraa vintage-nälkäisille, mutta modernilla otteella:
 
http://www.roland.com/aira/
 
Sitkeästi vältellään vielä analogisuutta Rolandilla, mutta aika huolella on nyt lähdetty mallintamaan analogikomponenttien toimintaa. Itseäni ei enää noi acid-hommat niin kiinnosta, mutta voisi kuvitella, että TB-3 ja TR-8 on aika asiallisia pelejä. Ja tuo VT-3 vokaalien prosessointiin ym. voi olla mielenkiintoinen kun hinnatkin saattavat olla kohtuulliset.
 
Eniten kiinnostaa tuo System-1, joka pystyy myös hostaamaan tulevia "plug-out" synia, jotka on mallinnuksia vanhoista Roland-klassikoista. Alkuun taitaa tulla ainakin SH-101 sille. Jos tällä ACB-tekniikalla päästään riittävän lähelle totuutta ja saundissa on oikeasti luonnetta, niin vaikuttaa lupaavalta.
 
Korg tosin tarjoaa suoraan sitä ihan ihteänsä, eli kunnon oikeaa analogia. Uskomattoman hieno veto taas tuoda markkinoille uudestaan ARP Odyssey.
Mikähän mahtaa olla eka analoginan poly-syna minkä Korg tekee..
 
the-wsproject.com
Quru
17.02.2014 19:47:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TR-8:sta löytyy Sonicstaten arvostelu, taattua Nick Battin laatua. Myös pikainen soundivertailu orkkis-808:siin löytyy samaiselta youtubekanavalta. Minun korvaani tuo kuulostaa erittäin hyvältä ja hintakin on kohdallaan, olin yhdessä vaiheessa jo ostamassa Acidlab Miamia mutta tonni 808-kloonista on vähän liikaa.
 
Toivoisin, että julkaisevat moduuliversion tuosta System 1-synasta. Järjestelmä vaikuttaa hyvältä ja räätälöity kontrolleri softalle on aina kova juttu. Kaksi oktaavia koskettimia vaan vievät turhaa tilaa pienestä nurkkauksesta kun koskettimia löytyy pidempiäkin jo valmiiksi.
 
Veksu: "Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa Kodin Ykkösen tämän viikon plussatarjousta, jossa myydään OBH-Nordica RW5000 rikkaimuria hintaan 199e (ilman Plussa-korttia 119e)?"
R0IST0
18.02.2014 02:05:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quru: TR-8:sta löytyy Sonicstaten arvostelu, taattua Nick Battin laatua. Myös pikainen soundivertailu orkkis-808:siin löytyy samaiselta youtubekanavalta. Minun korvaani tuo kuulostaa erittäin hyvältä ja hintakin on kohdallaan, olin yhdessä vaiheessa jo ostamassa Acidlab Miamia mutta tonni 808-kloonista on vähän liikaa.
 
Toivoisin, että julkaisevat moduuliversion tuosta System 1-synasta. Järjestelmä vaikuttaa hyvältä ja räätälöity kontrolleri softalle on aina kova juttu. Kaksi oktaavia koskettimia vaan vievät turhaa tilaa pienestä nurkkauksesta kun koskettimia löytyy pidempiäkin jo valmiiksi.

 
pitää sit vissiin kuunnella asiasta tehden uusiksi :D
 
Simulator
18.02.2014 09:06:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos tämä jo ollut täällä?

Rolandin TB-303:sen lisenssi päättyi jolloin Cyclone teki siitä 1/1 kopion:
 
http://www.x0xclones.com/review-cyclone-analogic-bass-bot-tt-303/
 
Krice
22.02.2014 10:46:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

System-1 kiihottaa jostakin syystä paljonkin, pitäisi vain ehkä päästä ensin eroon Gaiasta että kehtaisi ostaa.
 
JPQ
22.02.2014 15:55:57 (muokattu 22.02.2014 16:07:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TR-8 kiinnostaa muuten mutta alkaa näyttää että ei ole mahkuja tosin vaikea tässä tulevia tulojaan ennustaa varmaksi on et asioiden hinta kehitystä. ja tarvitsen aidon analoginkin vielä ei ole yhdestäkään synastani ihan bassoihin niinkuin tahdon eikä hardsync leadeihin.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
waltomar
25.03.2014 17:52:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin eilen TR-8 sekä TB-3. Saa esitellä kysymyksiä. :D
 
Krice: Gaia on ihan ok syna, löytyy iteltäkin. Phrase recorderin ansiosta hyvä lisä livesetuppiin Airojen kanssa, siis jos tykkää improilla. Eihän sen saundi mailman kaunein ja monipuolisin ole... mutta joskus tuokin vekotin yllättää. :D
 
waltomar
02.04.2014 18:24:18 (muokattu 02.04.2014 23:01:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näitä on nyt viikko räplätty. Lisäksi ostin toisen TB-3.
 
Listataan nyt ensimmäisenä ne huonot jutut mitä on tähänmennessä löytynyt, kun tuntuu että ne huonot puolet halutaan aina tuoda pintaan...
 
-TB-3 "Key-board" on käytännössä turha ominaisuus. Näyttöä ei soita varmasti insinööri itsekkään, ja epilen että ko kosketusnäyttö idea on markkinointiosaston tekosia eikä laitteen suunnitteleman insinöörin.
 
- TB-3 "Realtime-rec" Jos joku tällä kosketusnäytöllä sattuisi oppimaan soittamaan tai haluaa käyttää Midi kiipparia realtime recordaamiseen voi varautua ikävähköön yllätykseen. Realtime recordia ei nimittäin voi tehdä Midin kautta esimerkiksi midi koskettimilla, se on tehtävä sillä pirullisella kosketusnäytöllä. Lisäksi kosketusnäytön reagointi nopeus on huono, eli mitään tyky-tyky tyyppistä on hankala tehdä. Soitto ei tunnu muutenkaan välittyvän sekkariin ihan saumattomasti. "Mielestäni tässä on kaksi nuottia peräkkäin ilman slideä, kuulin sen jopa sitä soittaessa. Mutta TB on sitä mieltä että siinä oli slide..." Huonoa myös se että realtimessä steppien määrä on rajoitettu 16, et siis voi valita kahta pankkia ja soittaa 32 steppiä pitkän pätkän.
 
(Oletan että Roland tekee ohjelmistopäivityksen jotta realtime record toimii myös Midillä. Muutoin koko toiminto on käytännössä turha.)
 
- TB-3 "XY-play" kun haluat tehdä bassoliun kesken biisiä, ok... :D
 
- TB-3 "Env-mod" En haukkuisi tätä huonoksi ratkaisuksi muuten ellei koko kosketusnäyttö lähtökohtaisesti olisi huono. Hieman tunnoton tuntuu että on hankala saada decay kohdalleen. Ja tietenkin jos soitat kosketusnäytöllä et voi muuttaa decayta samanaikaisesti... Onneksi depth on "effect" knobissa, mutta tämäkin riippuu valitusta saundista.
 
- TB-3 Ei ole "Save" nappia. Tämä ei muuten kyrsisi mutta koska laitteeseen on laitettu "Realtime record" nappi olisi sitä kiva pystyä käyttämään spontaanisti kesken livesoiton ilman että alla oleva ohjelma katoaa.
 
Tässä pahimmat mokat ko laitteessa, sitten ne hyvät puolet.
 
- TB-3 steppi sekkarin ohjelmointi on edeltäjäänsä verrattuna helppoa! Step ohjelmointi on onnistunut ratkaisu, varsinkin kun ohjelmointia voi tehdä lennosta ja stepin valinta onnistuu value knobista. (Huonona puolena voisin sanoa että steppien väleissä olisi saanut olla merkkiviivat helpottamaan biitin välien hahmottamista. Aijonkin teipata omiini väliviivat neljän stepin välein.)
 
- TB-3 Patternin valinta on hyvä. Hyvää on se että kaikki kahdeksan voi valita soitettavaksi (128 steppiä) joka riittää helposti sointukulkuihin/melodioihin. (jälkieditointi) Patterneja voi valita miten sattuu liuttamalla mustan alueen kautta.
 
- TB-3 Emulointi kuulostaa uskottavalta ja hyvältä. En omista alkuperäistä mutta olen sellaista kerran kokeillut. Tämä on sellainen aihe joka on hankala. kolkkeja on modailtu ja saundi muuttuu muutenkin komponenttien vanhetessa. Hyvä idea Rolandille olisi tehdä ohjelmistopäivitys jonka mukana tulisi tyypillisimmät modattujen kolkkien saundit.
 
Yhteenveto Airakolkista: Hyvä emulaatio sekä käytettävyys. Huonoa kaikki mitä ei ollut alkuperäisessä kolkissa.
 
Parannusehdotukset Rolandille. Realtime record mahdolliseksi myös midin kauta. Modattujen kolkkien emulaatio vaihtoehdoiksi.
 
TR-8...
Tämä vekotin on sensijaan aivan loistava. Ominaisuuksia tässä ei tietenkään ole kuten jossain elektronissa. Mutta ei ole myöskään hintaa kuten elektronissa.
 
Tykkäilen lujaa. Saundi on hyvä. Se myös elää, pitkään kun kuuntelee alkaa huomaamaan kuinka se kikki ei tule joka kerta samalla tavalla.
 
ikuinenaloittelija
26.03.2015 16:57:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Myyn:
 
tr-8 ovh.516.90 nyt 390€
tb-3 ovh.309.90 nyt 220€
vt-3 ovh.206.90 nyt 140€ takuuta 2kk jäljellä
 
myyn rahantarpeessa. Helsinki.
 
kysy yv:nä
tai attehirvonen@hotmail.com
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti