Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitä soittelit tänään?
1 2
Simulator
06.01.2014 13:50:48 (muokattu 06.01.2014 13:51:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä tämmöistä ketjua ajattelin tähän perustaa, missä keyboard-hemmot voisivat kertoa päivän soitto-sessioistaan. Mitä musiikkia soittelit päivän aikana ja minkälaisella laitteella? Olisi kiva lueskella mitä nuo kaikki sinänsä oudot nimimerkit puuhastelevat niiden soittimiensa parissa.
 
Pääasissa oltaisiin näiden keyboardien ja oheislaitteiden parissa mutta moni soittanee tietenkin muitakin soittimia ja varsinkin äänityspuuhissa usein hypätään vaikkapa rumpujen taakse tai tartutaan kitaran varteen. Tästäkin voisi kertoa. Tärkeintä vain että tunnet itsesi keyboard-hemmoksi kun kirjoittelet tähän ketjuun.
Esim. Olitko keikalla vai biisintekopuuhissa, "ulkoilutitko" vintage synaa, teitkö soundeja . . ja mitä kaikkea muuta tähän keskusteluun sitten voisikaan liittyä.

Lukijat voivat sitten kommentoida ja vaikkapa kysellä tarkennuksia mielenkiintoisiksi katsomiinsa seikkoihin.
Tekstiä voi kukin sitten kirjoittaa sopivaksi katsomansa määrän mutta harvemmin sitä kukaan taitaa kuitenkaan liikaakaan kirjoittaa.

Ketjun aloittaja täten siis aloittakoon juttunsa:
 
Tänään tein soundeja Casion XWP-1:sellä. Tarkoitus olisi saada kasaan jonkinlainen pieni soundikirjasto tuohon moduulisyntikka tyyliseen juttuun. Tehtaan soundit ovat pääosin normaaliin soitantaan tehtyjä joten kaikenlaista sweeppiä ym. pientä kilinää pitänee ruveta itse väsäilemään projektin pohjiksi. Tulin tuossa muuten huomioneeksi, että XWP:n raakasoundi muodostuu pääasiassa neljästä eri elementistä. Kahdesta oskillaattorista ja kahdesta samplepohjaisesta näytteestä. Noiden neljän keskinäisiä voluumeja voi sitten soiton aikana säädellä liukupotikoista, näppärää.
Tuota juttua on nyt tullut tehtyä tässä pyhien aikana enemmänkin ja aina välillä tapaan käydä katsomassa malliksi yotube-videoita moduulisyntikoiden soundimaailmasta. Eniten viehättävät Buchlan syntikoilla tehdyt jutut, kaikki niiden kellomaiset soundit ja varsinkin ne rauhallisen arvokkaasti askeltavat tempot.
Buchlan tasoisiin livejuttuihin XWP:llä ei taida sentään päästä mutta moniraita tallentimen kanssa ehkä kuitenkin vähän sinnepäin:)
 
Quru
06.01.2014 15:28:45 (muokattu 06.01.2014 15:29:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kai tämä tähän sopii, vaikkei laitteessa koskettimia olekaan.
 
Maschinen kanssa on tullut pelattua, kavereiden kanssa humalaspäissään vitsillä suunniteltuun memphisrap-projektiin tein biittiä. Ja samplasin hämäriä kirppisseiskoja ja järjestelin muutenkin samplekirjastoa parempaan jamaan tuohon Maschineen. Vähän on hämärän peitossa vielä laitteen syvempi käyttö kun ei ole kauheasti tullut käytettyä aikaa sen parissa, mutta sopivan vauhdikas vehje kyllä. Hyvä silta hardwaren ja softwaren välillä kun kaiken saa tehtyä kontrollerilla, mutta samalla biitit ulostuvat midiksi softaan ja ne saa siitä raahattua suoraan audioksi Logiciin. Octratrackilla on tullut tehtyä kaikenlaista, mutta niitä juttuja on vähän tuskaisempi siirtää sekvensseriin, tuollaiseen nopeaan luonnosteluun, pohjien väsäämiseen ja ei-niin-vakaviin juttuihin Maschine sopii todella hyvin.
 
Veksu: "Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa Kodin Ykkösen tämän viikon plussatarjousta, jossa myydään OBH-Nordica RW5000 rikkaimuria hintaan 199e (ilman Plussa-korttia 119e)?"
cloom
06.01.2014 17:26:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taas pitkästä aikaa lämmittelin Mini synthi Twisteriä. Edelleen laite jaksaa hymyilyttää soinnillaan ja verme elää vähän kuin bio-rytmin mukaan. Soitinhan on rakennus-sarjasta kyhätty semi-modulaari syna, vastaa lähinnä ammoisten aikojen proto-syntikkaa. Tällä laitteella soundin vääntäminen on todella hauskaa, sillä kaikki ei mene ihan kuin normi syntikoissa, esim. sopivalla kohtaa kakkos-oskillaattorin volumen lisäys tekee jonkinlaista muutosta aaltomuotoon, eli uniikkia soundia pukkaa. Kaiken kaikkiaaan, ihastuttava laite, jees.
 
baron
06.01.2014 22:15:23 (muokattu 06.01.2014 22:19:47)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Soitin kaikki 12 duuriasteikkoa tempolla 160
2. Soitin Bachin C-duuripreludin
3. Soitin Bachin Inventio I:sen
4. Sitten aloitin piisejä:
Chick Corean Sea Journey
Dizzy Gillespien A Night In Tunisia
Mel Tormén The Christmas Song
Sitten aloiten treenata seuraavan keikan piisejä:
5. Kulkurin valssi
6. Charade
7. Recado
8. Desafinado
Sitten soittelin huvikseni mitä mieleen sattui!
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Simulator
07.01.2014 07:30:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoista toimintaa teillä. Minulle tuo Native Instruments Maschine oli täysin vieras laite, vaan eipä ole enään kun vilkaisin siitä muutaman esittelyvideon. Näyttäisi olevan arvostettu laite kun on tarvis soittaa samplepätkiä livenä.
 
Jaa . . se on sitten työviikko edessä ja taitaa soittopuuhat jäädä vähiin. Ellei sitten töissä ole senverran hiljaista, että voisi jonkin soittimen kaivaa esille ajankuluksi. Ai työaikana vai? Niimpä niin, tämä on yksi niitä yrittäjyyden hyviä puolia.
Jos ei asiakkaita näy ja kaikki muutkin hommat on tehty niin ei muuta kuin Laney laulamaan, aina se netissä roikkumisen voittaa :)
 
Feline
07.01.2014 13:13:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aamulla kertailin ensin vähän pianoläksyjä ja sitten harjoittelin Poirotin teemaa. Paljon ei ehtinyt ku piti lähteä töihin :P Tää viikko menee vielä retkuillessa, mutta jos sitä ensi viikolla aktivoitus harjoittelemaan, niin ehkä joku päivä osais soittaakin :)
 
BobHope
08.01.2014 23:07:25 (muokattu 08.01.2014 23:09:19)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään improsin pianolla puolisen tuntia. Se edustaa aika hyvin viimeaikaista harrasteluani musiikin osalta... :/ Se, asteikkotreenit sekä ajoittainen synaraitojen äänittely treenidemoihin. Suunnitelmissa on alkaa ottaa kaverilta klasaripianotunteja tässä kevään kehittyessä. Sitä innolla odottaen!
 
Edit: YHdys sana vihre oli pakko korjata
 
Tärkeintä on, ettei tee elämässä lainkaan virheitä.
Ramenia
09.01.2014 18:56:23 (muokattu 11.01.2014 14:23:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävin läpi Korg X5:ni soundeja miettien millaisia soundeja saattaisin tarvita ja soittelin vanhoja melodia-aihioitani sekä keksin uusia. Jossain välissä tietysti tilutin Sonata Arctican Wolf and Ravenin soolon Jens-tyylisellä lead-soundilla(mikä se sellainen hevisynisti on jolla ei ole jonkin sortin Jens-kopiota synassaan? ;) Ja tietysti Korgistani löytyy Nightwish-jouset ja kirkas animepiano)
 
Keihäsmies os. synahomostelija. Basismin ja takomisen musta lammas, kissanrääkkäykseen sähköjousella satunnaisesti syyllistyvä sekopää.
KoskPaavo
09.01.2014 20:08:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhden keikan kesäkuun loppuun.
 
"Quidquid Latine dictum sit, altum videtur."
barclay
17.01.2014 18:27:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ukko-Nooaa. Varma valinta.
 
Kostiainen. Karumpi saundi, parempi mieli www.mikseri.net/kostiainenproj
andrei
17.01.2014 22:50:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vissiin tulossa vanhaksi. Kytkin mp3:n pikkumikseriin ja tapailin sointuja(löysin)syntikalla: Kun aika on, Sulle silmäni annan(elimensiirtolaulu), Jos vielä oot vapaa ja vuosien takaiseen Firmabändikilpailuun joitain discohumppajuttuja. Yks oli hyvä: Jimmy Nail "Ain't no doubt".
 
Piano on viitseliään ihmisen soitin!
baron
18.01.2014 10:54:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

barclay: Ukko-Nooaa. Varma valinta.
 
http://www.youtube.com/watch?v=aE8sbMc1RgA
 
Tossa on kiva versio Ukko Nooasta. Mä osaan jo ekan muunnelman, toinen työn alla!
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
tepposal
19.01.2014 21:38:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tooodella pitkästä aikaa istuin studioon soittelemaan tarkoituksena tehdä uusi biisi - edellisestä on vierähtänyt vuosi...
 
Ensiksi ajattelin experimenttailla Korg Lambdan kanssa, jos rakentelisi insiproivan padisaundin. Halusin jotain muuta kuin mitä koneesta itsessään irtoaa, vaikka siinä hieno stereo-chorus onkin. Vedin ensin (ilman chorusta) sen monoefekteihin Deluxe Electric Mistress flangeriin ja myöhemmin Rolandin vintage-phaseriin, joista kokeilin vetää sen stereoksi joko Rolandin RS-505:n tai RS-09:n chorus-piirien kautta.
Kivaa saundia tuli kaikilla yhdistelmillä, mutta en halunnut tehdä biisiä niillä.
 
Ajattelin sitten keskittyä enempi kappaleen musiikilliseen puoleen kuin saundeihin, ja laitoin Yamaha EX5:stä pehmeän elec.pianosaundin, jolla ideoin kappaleen - jotain melko yksinkertaista, koska en ole oikeastaan kosketinsoittaja. Harmonioiden ja päälinjojen hahmottuessa annoin mielikuvitukselle tilaa visioida, millä kaikilla hienoilla saundeilla kappaleeseen saisi sisältöä ja miten sen rakenne tulisi kasvamaan.
 
Session alussa olin iskenyt kaikki muutkin analogit päälle - ihan senkin vuoksi, että se tekee niille hyvää, varsinkin kun on tullut niitä vähemmän käytettyä viime aikoina. Koskettimet oli kaikissa vähän pölyisiä ja muutamiin namiskoihin oli ilmaantunut hyvin pientä rahinaa. Rohinat hävisivät vähäisillä pyöräyttelyillä.
 
Vähän aikaa fiilistelin Juno 106:lla, jota en ole vielä käyttänyt kuin yhdessä kappaleessa. Ihailin sen botnea.
 
Sekä Junossa että Korg Deltassa oli kosketin, joka ei vastannut kuin lujempaa painettaessa - käytön puutetta. Soitin ihan vähän myös Korg Tridentillä, että kaikki on kunnossa ja vertasin taas nopeasti sen viulusaundia Lambdaan. Tridentin sisäänrakennettu flangeri on kuningas!
 
Kertailin EX5:lla suunnittelemaani uutta kappaletta, joka alkoi muotoutua yllättävän ehjästi. Päätin, että seuraavasa sessiossa rakentelen kunnolla pääsaundin efekteineen ja lähden kenties jo äänittämään sitä. Silloin en aio käyttää EX5:sta lähtökohtana.
 
Lopuksi äänitin kännykkään soittelemani ideat referenssiksi, ettei ne vaan unohtuisi. Jätin synat päälle vielä pariksi tunniksi.
 
the-wsproject.com
cyberiad2001
20.01.2014 10:36:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eilen pyykkipäivän ohessa ehdin linkousta odotellessa (parempi puolisko taistelee yläkerrassa vesirokkoisen 2-vuotiaan kanssa) kellarissa vähän kävelyttää koneita. Naputtelin Korg O1Wfd:n sekvensseriin pyörimään kolme raitaa 4 tahdin mittaista improvisaatiota d-mollista. Kentonin synkkaboxien kautta ne käskivät Micromoogia, Yamaha CS-30:iä ja Arp Odysseyta kykyjensä mukaan ja päälle sooloilin Roland JP8000:lla ja Ensoniqin TS-10:llä sointuja. Tätähän tekis tuntikaupalla, jos olis mahdollista, mutta kivaa oli nytkin puolen tunnin ajan... no, ehkä taas jonain päivänä :)
 
uusi CD ilmestynyt! Nemesis: Living Statues (retroduction 012) kts. www.nemesisem.net
Simulator
20.01.2014 18:13:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielnkiintoista sinänsä kuinka erilaisilla laitteilla kukin musiikkia tekee ja soittelee. Pääasia kuitenkin, että niillä härveleillä yleensä jotain saa aikaiseksi. Itselläni ainakin on paha taipumus olla pitkäänkin tekemättä juuri mitään musiikkia, vaikka soittimia onkin käytössä enemmän kuin lääkäri määrää. Sitä vaan pähkäilee, että kun vielä saisin sen ja sen härvelin niin . . .
Mutta jos vertaa vaikkpa johonkin 60-70 luvun tilanteeseen kun soittimina oli se akustinen kitara ja rummut sekä kasettimankka, niin kyllä siihen verrattuna pitäisi nykytilanteen olla jo aivan satumaisen ihanteellinen musiikin tekemisen suhteen. Näiden laitteiden kanssa vain tulee helposti sellainen "ähky" ja runsaiden valintojen epätoivo.
 
tepposal:
Session alussa olin iskenyt kaikki muutkin analogit päälle - ihan senkin vuoksi, että se tekee niille hyvää, varsinkin kun on tullut niitä vähemmän käytettyä viime aikoina.

 
Totesin tuon saman. Analogisyntikat evät tykkää pitkistä seisokeista. Minun Yamaha CS-20M seisoi käyttämättä yli vuoden ja kun laitoin sen sitten tulille, niin sehän oli yhtä rätinää ja pauketta kun potikoihin ja liukuihin koski. Kyllä kauan kesti ennenkuin se laite taas alkoi muistamaan identiteettinsä ja sen mitä varten se on olemassa.
 
Musiikkia tosiaan tuli taas tehtyä . . . Rolandin R-8:sissa minulla on Jazz-soundikortti. Tein vispiläpatterneja ja ryhdyin kokoamaan niistä mielekästä taustakomppia. Eipä aivan suotta tuossa R-8:sin kotelon päällä lue "Human Rhythm composer" senverran aidon kuuloista jälkeä sillä saa aikaiseksi.
Tallensin vispiläkompin Zoomin 8-raiturille ja soittelin Ibanez sähkökitarani sekä Maya bassolla ääniraidat haeskellen sopivaa teemaa johon voisi sitten sooloilla päälle. Äänitin tässävaiheessa soittimet hyvin "luomuna" ilman efektejä ja vahvistinmallinnuksia mikä kuulosti itseasiassa hyvältä vispiläkompin kanssa.
 
Tuo Ibanezin kitara on aina "niin vireessä" ja soi kliinisesti, sehän pitää vireensä kuukausien ajan vaikka sitä kuinka repisi. Mayan basso on kymmeniä vuosia vanha halpistuote ja soi vähän humisevasti. Näillä sitten mentiin.
Mielessä oli ensin soittaa kitarasoolo mutta taidankin lopulta soittaa soolon Casion XWP-1:sellä käyttäen jotain aitoa luomusoitinta kenties jotain puhallinta, katsotaan nyt.
 
Erikoisuutena voisi vielä mainita yhdelle raidalle vispilöillä soitetun tykinhylsyn!! Aivan, siis semmoinen ihan oikea messinkinen hylsy joka on 85-cm mittainen ja painaakin ihan kiitettävästi.
Vispilöillä sotettaessa siitä saa varsin monipuolisia ääniä aikaiseksi. Rumpukapuloilla soitettaessa siinä on hyytävän julma soundi.
Ääni on kuin suoraan jostain "tuonelasta" muistuttaen hieman kuollutta ridesymbaalia mutta soi kovemmalla voluumilla.
Hankin hylsyn aikoinaan vartavasten rumpusettiini lisäväriä tuottamaan. Ohessa hylsystä kiinnostuneelle linkki myyjän sivuille, tosin noiden hylsyjen soundien eroista en osaa sanoa sen kummemmin.
 
http://www.militarywebshop.com/category/5/tykin-hylsyt
 
Simulator
18.02.2014 09:11:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ihan tämänpäivän soittojuttuja mutta tuoretta tavaraa kumminkin:
 
http://www.fsnordic.net/discussion/ … c,107138.msg1469313.html#msg1469313
 
Mitenkäs muuten tällä foorumilla . . . tuollaisten kuvitettujen juttujen teko ei täällä taida onnistua? Vai onko minulta jäänyt jokin foorumin ominaisuus huomaamatta? Mielestäni piristäisi kummasti foorumin löpinöitä kun saisi laitettua kuvia mukaan. Muutakin kuin vain linkin "omiin kuviin" eihän sinne mahdu kuin muutama hassu kuva.
 
baron
18.02.2014 10:08:44 (muokattu 18.02.2014 10:10:01)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Duuriasteikot kaksikätisesti 12-sävellajissa
2. Bach C-duuri preludi ja Inventio 1
3. http://www.bopland.org/search: Tuolta haettuja ii-V-I lickejä eri sävellajeissa
4. Piisejä Gravy Waltz 3/4, Take Five 5/4, Miles Davisin Solar ja Four iRealB taustan päälle.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
HK
21.02.2014 01:49:22 (muokattu 21.02.2014 01:54:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan vaan sitä kulkurin valssia.
 
Peltikorva puupäässä.
_Teme_
27.02.2014 23:55:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittelin tänään Rob Dominisin sovitusta biisistä I thought about you. Ollu nyt pari kuukautta työn alla muiden biisien ohessa. Hitaasti mutta varmasti edetään :D Muutama tahti ja sit pääsee soolo-osaa miettimään.
 
''I've always thought that if you aren't a little nervous, then you aren't risking enough.'' John Densmore
MaD PiAnIsT
04.03.2014 18:45:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Chopinin Fantaisie Impromptua ja muutamia Valsseja, numerot 10 & 15. Haydnin h-molli sonaattia nro. 47. Lisäksi vähän pop/jazzmeininkiä, Keith Jarretin Kölnin konsertin Part II C:tä.
 
"Live like a windrammer as you fuck"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti