Muusikoiden.net
21.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yamaha
1
Invicta
21.09.2013 12:43:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tere tere. Minulla on kolme vuotta vanha Yamaha YPG-635 piano. Kysyin tässä vastoittain eräältä nimeltä mainitsemattomalta yritykseltä Hyvitystä pianosta. Vastaukseksi sain: "Hyvitämme pianosta 295 e. Pitäähän se myydä eteenkin päin."
Piano maksaa uutena 1150 euroa, ja tiedän nyt heti jo viisi firmaa ketkä hyvittäisivät pianosta 400-700 euroa. Tämän puljun tarjoama hyvitys on aivan naurettava.
 
Janus
21.09.2013 13:28:53 (muokattu 21.09.2013 13:30:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Invicta: Tere tere. Minulla on kolme vuotta vanha Yamaha YPG-635 piano. Kysyin tässä vastoittain eräältä nimeltä mainitsemattomalta yritykseltä Hyvitystä pianosta. Vastaukseksi sain: "Hyvitämme pianosta 295 e. Pitäähän se myydä eteenkin päin."
Piano maksaa uutena 1150 euroa

 
Vuonna 2008 maksanut uutena 899 €: http://keskustelu.suomi24.fi/node/6174188 - nykyistä jälleenmyyjähintaa ei ole edes tiedossa, kun uusia vastaavia malleja on tullut Yamahalta tuon korvaajaksi miltei vuosittain. Ei ole mitenkään järjen rajoissa, että joku liike hyvittäisi tuosta 700 €.
 
Hyvityshinta on aina vähemmän, kuin mitä laitteesta saisi vapailla markkinoilla myymällä. Jos jonkun verran tuleekin "takkiin", säästyy toisaalla omassa ajassa ja vaivassa. Etenkin jos kyseessä on hankalammin käytettyjen markkinoilla kaupaksi menevä asia, kuten yli 5v vanha (=5v sitten markkinoille tullut) low end-kotidigipiano.
 
EDIT: Tarkennetaan vielä, vaikka laite olisi ollut kotona soittamattakin sen 3v, ei se poista sitä tosiasiaa että kyseessä on yli 5v vanhaa digitaaliteknologiaa.
 
Invicta
21.09.2013 18:40:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tietenkään minäkään olisi odottanut että joku siitä sen 700 euroa vielä maksaisi, mutta löytyyhän näitä maksajia.
 
Invicta
21.09.2013 18:43:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En sitten tiedä, minkä liikken hinta on tuossa keskustelussa, mutta F-musiikissa vuonna 2010 se maksoi 1150 euroa. Mukana oli toki penkki ja se alapedaalilautaesitys (siis sellainen, niinkuin flyygelissä, mutta hieman kevyempänä versiona.)
 
Janus
21.09.2013 19:51:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Invicta: En sitten tiedä, minkä liikken hinta on tuossa keskustelussa, mutta F-musiikissa vuonna 2010 se maksoi 1150 euroa. Mukana oli toki penkki ja se alapedaalilautaesitys (siis sellainen, niinkuin flyygelissä, mutta hieman kevyempänä versiona.)
 
Veikkaan Thomannia (www.thomann.fi). Kotimaisten kivijalkaliikkeiden tarjoushinnatkin on välillä 25% kalliimpia kuin T-kaupan normihinnat, toisaalta moni myyjä pitää Thomannia jo valmiiksi referenssinä ainakin käteiskaupan ollessa kyseessä. Mm. F-musiikista onnistuu isompien soittimien hankkiminen lisäksi osamaksulla, mikä on Thomannin kanssa hankalampaa.
 
Ihan suoraan vertailukelpoinen kysymys olisi, paljonko olisi v. 2008 Verkkokauppa.comissa 900 € maksaneen läppärin käypä hinta v. 2013, vaikka siitä olisikin joku maksanut Anttilassa v. 2010 1150 €.
 
Invicta
21.09.2013 21:04:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kai se on vaan sitten niin, että nykyelektroniikka tiputta hintansa nopeasti. Sain kuitenkin vuonna 2009 -80 luvun Yamahasta saman ostohinnan ja vielä vähän jäi kätöseenkin siitä diilistä. :D (Paremmat saundit oli muuten tässä urkuvehkeessä kuin nykyisessä haitarissa.)
 
Murgo
22.09.2013 10:20:01 (muokattu 22.09.2013 10:42:14)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvitys liikkeessä riippuu myös paljon ko. liikkeen mielenkiinnosta käydä kauppaa käytetyillä laitteilla, jotkut firmat keskittyvät myymään uusia eikä niitä kiinnosta ottaa käytettyä "vaivoikseen", se kun vie saman tilan kuin uusikin (etenkin isommissa kaupungeissa tilojen neliövuokrat ovat todella korkeat joten niistä saattaa kertyä laitteen arvo muutamassa kuukaudessa, etenkin kun tuollainen jalustallinen digipiano vie aika paljon enemmän lattiatilaa kuin pelkkä lankku), joten tarjoavat niin pientä hyvitystä että tietävät saavansa omansa pois nopeasti jolloin vehje ei jää pitkäksi aikaa seisomaan ja ottavat tietoisen riskin että kauppa jää tämän vuoksi tekemättä.
 
Joidenkin liikeidea taas ehkä perustuu enemmän myös käytettyjen kaupalle jolloin hyvityskin on realistisempi. Tietty myös uuden hinnalla on merkitystä, joku ifrma saattaa maksaa käytetystä huonommin mutta sitten taas myydä uuden myös hiukan halvemmalla. Aina kannattaa katsoa välirahaa, ei pelkkää hyvitystä.
 
Mutta jos kerran yksi firma tarjoaa pientä hyvitystä ja viisi huomattavasti parempaa niin mikset sitten tee kauppaa niiden enemmän tarjoavien kanssa? Tai myy vehjettä esim. M-netin torin kautta ja osta sitten haluamaasi suoralla rahalla jolloin todennäköisesti saat sen vielä tingittyä hiukan halvemmalla kuin jos sinulla on vaihtokone, useimmat liikkeet kun eivät tosiaan mielellään vaihdokkia ottaisi?
 
Mutta joo, niinhän se on että etenkin elektroniikan arvo putoaa nykyään naurettavan nopeasti, varmaan osittain siksi ettei laitteita enää nykyään valmisteta "ikuisiksi" joten ne saattavat jo ruveta muutaman vuoden jälkeen hajoilemaan. Teknisen vanhentumisen käsite on myös ilmeisesti onnistuttu synapuolella (toisin kuin kitaroissa) "myymään" aika hyvin kuluttajille, moni vissiin uskoo ettei 10 tai 15 vuotta vanhalla laitteella "tee mitään" vaikka oikeasti ero äänenlaadussa lienee aika pieni (ainakaan minunlaiseni "puukorva" tuskin huomaa kovin oleellista eroa vaikkapa tuon Roland 2080:ni pianosamplen ja uusinta tekniikkaa edustavan digipianon välillä siinä vaiheessa kun ne on ajettu PA:n läpi). Eli uuden ostaminen on aika kallis ratkaisu, etenkin jos haluaa pysyä "kehityksen kärjessä" ja vaihtaa vehkeen muutaman vuoden välein uusimpaan malliin (ja saa vanhasta olemattoman hyvityksen). Toisaalta onhan se hyvä että uusiakin ostetaan, ne tulevat aikanaan sitten käytettyinä markkinoille edullisesti. :)
 
Siksipä minäkään en ole koskaan ostanut yhtään synaa (no joo, Korg Monotronin ostin mutta se on enemmän lelu kuin soitin) uutena vaan koko kalusto on viimeisiä trendejä seuraavan silmissä auttamattoman "vanhentunutta ysäriroinaa". Näitä saa jo oikein sopivaan hintaan ja vanha laatusoitin on kuitenkin todennäköisesti paremmin tehty ja luotettavampi kuin samanhintainen uusi halppis, joskin esim. käytön helppoudessa ehkä on joskus toivomisen varaa.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Invicta
23.09.2013 19:05:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oikeassa olet, Murgo. Paras tapa on kyllä myydä suoraan, ja ostaa suoraan uusi laite. Tulee yleensä parempi "voitto" siinä hommassa.
 
Spillway Arts
28.09.2013 13:31:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgolle plussat!
 
Gaffer tape is The Force! It has a light side and a dark side and holds the Universe together!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti