Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kawai 608 sähköpiano oikeilla vasaroilla?
1
saxowoman
15.08.2013 11:39:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei. Olen harkinnut ostaa sähköpianon. Punnitsen nyt, että pitäisikö ostaa ihka uusi joka maksaa 1300-1800 vai sitten vanha/ käytetty. Törmäsinkin myynti-ilmoituksia katsoessani Kawai merkkiseen sähköpianoon malli 608 vuosimalli todennäköisesti-78. Hinta 200 euroa. Muuntaja siinä rikki kuulema ja sitä mietinkin mahtaako siihen saadakaan muuntajaa kun soitin noin vanha, ja ylipäänsä mitä olette mieltä olisiko se hyvä sähköpiano? Tietääkö kukaan?
 
Toinen sitten olisi musiikkiliikeessä oleva akustinen käytetty piano Hellas rennerin koneistolla hinta 1250 euroa. Tuossa taas viritysongelma kun ei tiedä yhtään onko tällä seudulla pianonvirittäjiä ja paljonko viritys yleensä vuosittain maksaa? Kuullut olen että nuo vanhemmat hellakset olisi kestäviä ja hyviä tiedä sitten.
 
Janus
15.08.2013 14:00:31 (muokattu 15.08.2013 14:02:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tän keskustelun voisi siirtää Koskettimet-palstalle (http://muusikoiden.net/keskustelu/threads.php?c=36), sinne kannattaa muutenkin suunnata vastaavat kysymykset jatkossa.
 
saxowoman: Hei. Olen harkinnut ostaa sähköpianon. Punnitsen nyt, että pitäisikö ostaa ihka uusi joka maksaa 1300-1800 vai sitten vanha/ käytetty. Törmäsinkin myynti-ilmoituksia katsoessani Kawai merkkiseen sähköpianoon malli 608 vuosimalli todennäköisesti-78. Hinta 200 euroa. Muuntaja siinä rikki kuulema ja sitä mietinkin mahtaako siihen saadakaan muuntajaa kun soitin noin vanha, ja ylipäänsä mitä olette mieltä olisiko se hyvä sähköpiano? Tietääkö kukaan?
 
Kawai 608 on sähköpianojen joukossa aika mielenkiintoinen laitos: http://www.wikizic.org/Kawai-EP-608/ Siinä tosiaan on "oikeat vasarat" ja kielet, mutta ajatuksena on vahvistaa se jälkeenpäin (kuulokeliitäntää siinä ei esim. ole, vaan joku ulkoinen ämyri tarvitaan) - ns. elektromekaaninen soitin. Soundi on aika omanlainen, esim. tästä Youtube-videosta voi kuulla referenssiä: http://www.youtube.com/watch?v=Cau_klzbgb4 Eli ennemminkin tuollainen "electric grand" (sähköistetty flyygeli)-tyyppinen soundi, jonka voi bongata esim. 80-luvun bändien, kuten Abba tai Toto, levyiltä tai konserttivedoilta (yleisin käytössä ollut malli oli Yamahan CP-80 tai vähän pienempi CP-70). Kosketus ei kuitenkaan vastaa täysin akustista pianoa, saati sitten flyygeliä, johtuen koneiston koosta, vasaroiden massasta jne. Lisäksi koskettimiä on vain 76, täyspitkän 88-koskettimisen klaviatuurin sijaan.
 
Jos ihan ehdottomasti haluaa tuon soundin tai tuon näköisen laitteen kotiin ja jaksaa metsästää muuntajan jostakin, huoltaa jne. (tarvinnee myös viritystä silloin tällöin, kuten oikea pystypianokin) niin miksipä ei. Kuitenkin suosittelisin ensimmäiseksi hankinnaksi modernia, digitaalista sähköpianoa, jossa äänet tuotetaan oikeista flyygeleistä nauhoitetuista ääninäytteistä. 1300-1800 € hintahaarukassa on todella paljon valinnanvaraa: hyviä merkkejä ovat Kawai, Yamaha ja Roland. Noin ison hankinnan ollessa kyseessä kannattaa melkein tehdä ekskursio isompaan kaupunkiin, jossa isossa musaliikkeessä voi testata useita malleja ja verrata akustisiin pianoihin ja jopa flyygeleihin, kunnes löytyy yksilö, joka miellyttää hinta/laatu/kosketustuntuma/soundi-suhteiltaan.
 
Toinen sitten olisi musiikkiliikeessä oleva akustinen käytetty piano Hellas rennerin koneistolla hinta 1250 euroa. Tuossa taas viritysongelma kun ei tiedä yhtään onko tällä seudulla pianonvirittäjiä ja paljonko viritys yleensä vuosittain maksaa? Kuullut olen että nuo vanhemmat hellakset olisi kestäviä ja hyviä tiedä sitten.
 
Vanhoista pystypianoista en tiedä niin paljoa, kuin sähkösoittimista, mutta Hellas+Renner on toimiva yhdistelmä. Hinta/laatusuhteesta taas en tuon yksilön kannalta osaa sanoa yhtään mitään, niissä on luonnollisesti ihan yksilökohtaisia vaihteluita (onhan kaikupohja ehjä?).
 
Paikallisen, asiantuntevan pianonvirittäjän voi etsiä täältä: http://www.pianonvirittajat.fi/jasenet.html Hinnat selviävät varmasti soittamalla ja kysymällä.
 
EDIT: Mitä viritys maksaa?
 
Kilpailulainsäädännönkin takia virittäjillä ei ole yhtenäisiä taksoja, joten hinnat vaihtelevat. Varsinaisen normaalin virityksen hinnan päälle tulevat lisäksi matkakulut ja arvonlisävero. Lisäksi viritystason nostosta ja huolto- ja korjaustöistä veloitetaan erikseen.
- http://www.pianonvirittajat.fi/faq.html
 
saxowoman
15.08.2013 14:59:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos Janus! Tosiaan joo vähän väärään osastoon tuli tämä kirjoitus.
 
Taidanpa jättää kyseisen pianon ostamatta, tosiaan youbesta kuuntelin sitä ja ei oikein sointi ole minun makuun. Sähköpianoista olen ehkä päätynyt hankkimaan joko Kawai CN 43 tai Yamaha CLP-430R en vaan osaa päättää kumpi jos sähköpianoon päädyn. Roland 302 olisi sitten se kolmas vaihtoehto, noista kun en oikein mitään ymmärrä...
 
Olisihan käytetyistä akustisista pianoista vielä Yamaha made in japan sitä katselin myös hintaa vaan musaliikkeessä se 1790 euroa, että onkohan tuossa vähän liikaa...
 
Iiwana-80
15.08.2013 22:54:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tuo Kawai CN43, mutta kun kokemusta ei juurikaan ole muista, niin en osaa vertailla. Tästä Kawaista ainakin tykkään hyvin. Koskettimet on hyvät, samoin sen ykkös Grand Piano saundi. Aivan mahtava! Silmät kiinni, niin luulisi soittavansa parempaakin akustista. Saundeja löytyy (muistaakseni) kolmisen sataa, mutta eihän niiden kanssa jaksa. Grand Pianolla ite menen, enkä juurikaan jaksa edes tutkia mitä kaikkea muuta löytyy.
 
Metronomi tietysti löytyy. Samoin äänitysmahdollisuus ja omien tuotosten siirto USB:lle, jotka voi tallentaa suoraan MP3:sena tai WAV:ina. Myös tallennus nuotteina, tai siis MIDInä, onnistuu. En juurikaan ole harrastanut, mutta hauska mahdollisuus kuitenkin. Taustojen soitto USB:ltä on tietysti mahdollista.
 
Jos jotain negatiivista haluaa löytää, niin kuulokeliitäntä on inhottavasti koskettimien alapinnassa. Plugin kyllä saa sokkona paikalleen, mutta helpommassakin paikassa se voisi olla. Aika vähäinen haitta kuitenkin.
 
Yamahaan en tosiaankaan osaa verrata, kun ei ole kokemusta. Monet täällä vannoo myös Rolandin vekottimien nimiin, mutta itse en lämpene - vaikka varmaan ihan kelpo koneita on nekin.
 
Käytettyjä akustisia on joka lähtöön. Esim. mun piano-opella on mikä lie kilkutin, jolla kyllä soittaa, mutta jota en kylläkään kotiini haluaisi. Kosketintuntuma esimerkiksi Kawaihin verrattuna on vähä letku tai tunnoton. Kawain koskettimet on napakat ja kun niihin on nyt tottunut, niin hyvät on ne.
 
Jos nyt hankkisin uutta digipianoa, niin luultavasti Kawain puoleen kääntyisin uudelleenkin. Siistejä on, hyvät saundit, hyvät koskettimet. Eivätkä ole hinnallakaan pilatut. Mutta, kuten täällä usein on sanottu, että kun pistää digipianoon semmosen puolitoista tuhatta, niin melkein järkijään saa ihan kelpo soittimen.
 
saxowoman
16.08.2013 08:50:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos Iiwana-80 kiva kuulla, että se noin hyvä olisi tuo Kawai!Tuskin minäkään niitä muita saundeja hirveästi tarviin, pianolla mennään. Tuossa Yamahassa CLP-430 R siinä tuo audio äänitys, siis siinä ei voi tallentaa vissiin mp3:lle? wav äänitys siinä on mitähän se tarkoittaa? Mä oon ihan pihalla noitten kanssa. Siis usbille voi talllentaa molemmissa kait?
 
Iiwana-80
16.08.2013 09:54:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kawaissa voi äänittää omaa soittoaan joko pianon sisäisellä nauhurilla, johon muistaakseni voi tallentaa kolme eri viisua. Tämän tallenteen voi sitten siirtää USB:lle joko WAV:ina tai MP3:sena. Tietysti voi äänittää myös suoraan USB:lle, ilman tuota sisäistä tallennusvaihetta, mutta tätä en juurikaan ole käyttänyt. Oman soiton voi tallettaa myös MIDInä ja soittoaan voi näin ollen tarkastella jälkikäteen vaikka valmiina nuotteina.
 
Yamahan ominaisuuksista en ihan tiedä. Manuaalia äkkiseltään selaamalla löydän vain, että WAVina USB:lle äänittäminen onnistuu, mutta MP3:sta en löydä mainintoja.
 
WAV:in ja MP3 ero on se, että ensin mainittu on periaatteessa pakkaamatonta dataa ja MP3 on pakattua. Jos audiotiedostoa aikoo jälkikäteen työstää, pätkiä osia pois tai korjailla saundeja tms., niin kannattaa käyttää pakkaamatonta formaattia (WAV siis). Jos äänitys on laaki ja vainaa, eikä aio tehdä sille enää mitään muuta kun kuunnella jne., niin MP3 käy aivan hyvin. WAV on tilaa vievä tallennusmuoto, MP3 säästää sitä. Periaatteessa asia on aivan sama kun kuvien RAW ja jpg-formaattien kanssa.
 
Ne harvat kerrat kun teen äänityksiä (painolla), niin tallennan aina WAV:ina ja pätkin editointisoftassa epäonnistuneet pätkät pois, jonka jälkeen teen lopputallennuksen MP3:sena.
 
Näyttää että päällisin puolin nämä kaksi on kuin kaksi marjaa, jopa ulkoisesti. En perehtynyt syvällisemmin Yamahan ohjauspaneeliin (siis siinä koskettimien yläpuolella). Näyttää että siinä voisi olla muutama nappula enemmän, mutta vannomatta paras.
 
Jos pianon soitto ja soittamisen opetteleminen kiinnostaa, niin molemmat on aika takuuvarmoja valintoja. Jos haluaa hienostella ja tykkää kun on paljon erilaisia mahdollisuuksia, niin kannattaa paneutua syvällisemmin asiaan. Kun itse taannoin tein valintaa, niin olin hakemassa periaatteessa vain hyvää digipianoa, ilman mitään lisähärpättimiä. Päädyin sitten kuitenkin tähän Kawaihin pääosin sen sisäisen nauhurin ja sen A B soitto-ominaisuuden tähden. Tämä A-B ominaisuus antaa mahdollisuuden merkitä kappaleesta kaksi pistettä, joiden väliä soitin looppaa vaikka maailman tappiin. Ajattelin, että kun opettelen kuutamosonaattia MIDIstä (http://www.youtube.com/watch?v=O6txOvK-mAk), niin on hyvä että voi toistella vaikeaa kohtaa uudelleen ja uudelleen. En tiedä koska tälle olisi käyttöä, mutta siinäpä se nyt odottaa omaa aikansa. Aaron (http://www.suomalainen.com/tietokir … kki/pianokoulu-1-sku-p9789524610254) vie nyt kaiken huomion...
 
Janus
16.08.2013 10:06:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Iiwana-80: Ajattelin, että kun opettelen kuutamosonaattia MIDIstä (http://www.youtube.com/watch?v=O6txOvK-mAk), niin on hyvä että voi toistella vaikeaa kohtaa uudelleen ja uudelleen. En tiedä koska tälle olisi käyttöä, mutta siinäpä se nyt odottaa omaa aikansa. Aaron (http://www.suomalainen.com/tietokir … kki/pianokoulu-1-sku-p9789524610254) vie nyt kaiken huomion...
 
Säästä itseäsi ja käy läpi noita Aaroneita jne. vastaavia vielä vähän 1-osaa pidemmälle, ja opettele sitten Sonata Quasi Una Fantasia cis-molli ihan nuoteista. Tuosta kappaleesta on niin monta hyvää nuottieditiota ja levytystä, että midistä ei ole mitään hyötyä - ja jos päällekkäisiä aika-arvoja (kuten heti alussa pisteelliset 1/8- ja 1/16-osat vs. triolit, samalla kädellä) ei muuten sisäistä, jonkun kvantisoidun midin kanssa hoonaamisesta ole juuri hyötyä. Tuossa kappaleessa (etenkään 1. osa) ei ole muutenkaan niin paljon kysymys siitä, mitä soittaa, kuin _miten_ soittaa (kuten alkuperäinen nimikin osoittaa).
 
Iiwana-80
16.08.2013 20:26:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Säästä itseäsi ja käy läpi noita Aaroneita jne. vastaavia vielä vähän 1-osaa pidemmälle, ja opettele sitten Sonata Quasi Una Fantasia cis-molli ihan nuoteista.
 
Taidat olla suurten totuuksien äärellä. Tuo MIDI -homma painoi vaa'assa osto hetkellä sen verran, että vaaka kallistui juuri tähän soittimeen, mutta epäilin jo silloin, että tokkopa sitä näillä MIDI -härpättimillä soittamaan oppii. Täytyy käydä opettajan kanssa nyt Aaroni tai pari ja katsoa sitten missä vaiheessa uskaltaa käydä vaativamman materiaali kimppuun.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti