Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "kauko-ohjainta" virtuaali-instrumenteille
1
UnderConstruction
17.07.2013 16:55:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arvon asiantuntijat. Tarve: soittaa liveolosuhteissa kahta virtuaali-instrumenttia Pianoteqia tai ComboVeetä (http://www.martinic.com/combov/), piisistä riippuen. Vaihto näiden kahden välillä pitäisi olla sutjakkaa (eli ilman hiiren vingutusta ja näpyttelyä). Hyvin simppeli fyysinen kontrolleri siis, olisiko se tällainen http://www.behringer.com/EN/Products/BCF2000.aspx vai kenties jogu muu ratkaisu? Soittimena Rolandin fp2, koneena win xp -laptop tai iKivanha iMac. Eipähän muuta, tack.
 
teroyk
21.07.2013 15:05:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UnderConstruction: Arvon asiantuntijat. Tarve: soittaa liveolosuhteissa kahta virtuaali-instrumenttia Pianoteqia tai ComboVeetä (http://www.martinic.com/combov/), piisistä riippuen. Vaihto näiden kahden välillä pitäisi olla sutjakkaa (eli ilman hiiren vingutusta ja näpyttelyä). Hyvin simppeli fyysinen kontrolleri siis, olisiko se tällainen http://www.behringer.com/EN/Products/BCF2000.aspx vai kenties jogu muu ratkaisu? Soittimena Rolandin fp2, koneena win xp -laptop tai iKivanha iMac. Eipähän muuta, tack.
 
Jos sinulla on monikanavainen äänikortti tai ulkoinen äänimoduli tietokoneessa, niin vedä erikanaville tavalliseen mikseriin ja liukuja säätämällä voit säätää kumpaa tulee pihalle. Jos taas pitää noiden virtuaali-instrumenttien säätöjä tehdä, niin toi behgu on ihan hyvä hintalaatusuhteeltaan.
 
Zabijak
23.07.2013 14:43:30 (muokattu 23.07.2013 14:44:04)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laita molemmat plugarit vastaanottamaan midiä omille kanavilleen. Kiipparista kanavaa vaihtamalla vaihto tapahtuu helpommin kun helposti.
 
www.youtube.com/mctipi
Janus
23.07.2013 15:02:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zabijak: Laita molemmat plugarit vastaanottamaan midiä omille kanavilleen. Kiipparista kanavaa vaihtamalla vaihto tapahtuu helpommin kun helposti.
 
Tämä.
 
Yksi vaihtoehto on myös avata molemmat virtuaali-instrumentit jossakin sekvensserisoftassa (esim. Reaper) omina instansseinaan ja omilla raidoillaan/kanavillaan - jos tarvittavia erilaisia synia on vain 2, erilliseen "liveräkkisoftaan" ei ole välttämättä tarvetta. Tässä on sama periaate kuin edellämainitussa, mutta antaa enemmän joustavuutta, esimerkiksi avaamalla eri kanaville (esim. 1-4) erilaisia presettejä erilaisilla efektiasetuksilla. Behringer tai vastaava kontrolleri voi olla kätevä äänenvoimakkuuksien, reaaliaikaisten efektien jne. säätämisessä.
 
Zabijak
23.07.2013 20:46:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Tämä.
 
Yksi vaihtoehto on myös avata molemmat virtuaali-instrumentit jossakin sekvensserisoftassa (esim. Reaper) omina instansseinaan ja omilla raidoillaan/kanavillaan - jos tarvittavia erilaisia synia on vain 2, erilliseen "liveräkkisoftaan" ei ole välttämättä tarvetta. Tässä on sama periaate kuin edellämainitussa, mutta antaa enemmän joustavuutta, esimerkiksi avaamalla eri kanaville (esim. 1-4) erilaisia presettejä erilaisilla efektiasetuksilla.

 
Tätä nimenomaan tarkotin. Tällä metodilla itellänikin livenä käytössä tarpeen mukaan kaikki 16 kanavaa.
 
www.youtube.com/mctipi
Janus
23.07.2013 21:22:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zabijak: Tätä nimenomaan tarkotin. Tällä metodilla itellänikin livenä käytössä tarpeen mukaan kaikki 16 kanavaa.
 
Aivan. Ainakin Mac-ympäristössä tosin voi olla useampi softasyna (prossun/muistin niin salliessa) auki myös stand-alone -moodeissa yhtä aikaa: luulin aloittajan tarkoittaneen tuota, kun puhetta mistään host-softasta ei erikseen ollut. En tosin tiedä, meneekö WinPC:n ääniajurit tuollaisesta solmuun.
 
Apple-maailmassa ei liene mitään syytä olla käyttämättä Mainstagea, eräällä tutulla tosin oli jostain omista konfiguraatiosyistään päällä MS:n kanssa samanaikaisesti Omnisphere stand-alonena + MidiPipe kaiken "ympärillä". Toinen taas käytti hostina Ableton Liveä, josta ajoi myös taustanauharaidat samanaikaisesti... tapoja on monia.
 
JPQ
24.07.2013 19:11:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varsinkin Mainstage tais just Logicin kanssa (eli molemmat päivittyi) päivittyä niin että siinä uusia softasyniäkin siinä paketissa. Ei ole käyttänyt tuota enkä uutta Logicia joten minulta turha kysyä miten hyvin se oikeasti toimii. vanhempaa Mainstageakin vain kokeillut.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
UnderConstruction
27.07.2013 18:31:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suuri kiitos kaikille! Kanavan assignmentista (oikea termi?) suoriuduttu :-) Reaperinkin latasin, nyt opiskellaan sitä. Mainstage varmaan mahtis, mutta mulla liian vanha OS. Tosiaan standaloneista oli kyse,tosin ei tuo combo-urkukaan ilman garagebandia toimi. GB:llä siis tähän asti menty.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti