Muusikoiden.net
21.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: MIDI & Rhodes-soundit
1
Pitkavirta
24.06.2013 15:09:08 (muokattu 24.06.2013 16:35:20)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koska kesällä tulee tietysti rahaa ovista ja liesituulettimista (hehheh..), päätin hommata midikoskettimet, joilla tarkoituksena olis pläigätä pääasiassa rhodes-soundeja. Midihommat on jääny itelle vähän hämäräks, joten apu kelpais!
 
EDIT: Budjettiin tarkennus: +/- 200 € olis ajatuksena tässä investoinnissa.
 
CME M-keyllä lähden alkuun ohjailemaan, kun halvalla sain. http://www.cme-pro.com/en/product-detail.php?product_id=3
 
Tietokonetta en haluais systeemiin liittää, vaan jollain moduulilla mentäis. Minkälaista kannattaa lähtee metsästämään pääasiassa Rhodes-soundeja (Ei sitä DX7-kimallusta, vaan "aitoja") ajatellen?
 
Ajattelin lyödä kiipparin ja moduulin tommoseen vanhaan suorakulmion muotoiseen viulukoteloon, johon mahtuis myös overdriveä, reverbiä tms. kitarapedaaleja kyytiin. Tätä settiä ajaisin Fenderin Super Champ X2 -nuppiin +DIY kaappiin. Onko täysin huono idea?
 
Onko jotain moduulia, johon pääsis latailemaan soundeja ite? Oon tykänny Korgin MicroSamplerista, siihen kun saa omat samplet sisään - koskettimia vaan on vähän rajotetusti, ja sustainpedaali puuttuu. Onks midipuolella mitään vastaavaa mahdollisuutta? Tossa MicroSamplerissahan on myös midi in/out, pystyiskö sitä mitenkään käyttää moduulina?
Matti
24.06.2013 15:37:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nord Rackin varalta kannattaa silmät pitää avoinna.
 
Madtheswine
24.06.2013 16:23:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkennan, että Matti varmaan tarkoitti Nord Electro rackia, koska Nord Rack on Clavian virtuaalianalogin nimi.
 
Pitkavirta
24.06.2013 16:42:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Madtheswine: Tarkennan, että Matti varmaan tarkoitti Nord Electro rackia, koska Nord Rack on Clavian virtuaalianalogin nimi.
 
Nord Electro tuntuu olevan kehutuimpia vehkeitä rhodes-osastolla, mut ajattelin vähän pienimuotoisempaa rahallista panostusta tähän.. Päivitin alkuperäseenki postaukseen nyt ton n. 200€ budjetin. Opiskelut jatkuu syksyllä, joten ovista ja liesituulettimista tarkottaa vähän pienempää summaa tässä.. :)
 
...Jos siis olis oikeesti paljon rahaa käytettävissä, ostasin aidon Rhodesin. Joskus sitte rikkaana..
Vessajono
24.06.2013 21:27:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitkavirta: Onko jotain moduulia, johon pääsis latailemaan soundeja ite? Oon tykänny Korgin MicroSamplerista, siihen kun saa omat samplet sisään - koskettimia vaan on vähän rajotetusti, ja sustainpedaali puuttuu. Onks midipuolella mitään vastaavaa mahdollisuutta? Tossa MicroSamplerissahan on myös midi in/out, pystyiskö sitä mitenkään käyttää moduulina?
 
No jos Microsampler miellyttää ja ongelmana on nimenomaan vaan ne koskettimet niin ei muuta ku joku mieleinen masterlankku midillä siihen kiinni.
 
"Jazzi jos mikä on pelkkää vehkeilyä todellisten musiikin ainesten kustannuksella. Muusikerit, jotka ovat antautuneet swing-musiikin pettävälle polulle, eivät ainoastaan petä tempuillaan yleisöä, he pettävät lopulta itsensä."
Pitkavirta
25.06.2013 11:07:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hupsis, täähän saattaa jäädä edulliseks kokeiluks! Ostin eilen torilta SM Pro Audion V-Machinen, http://www.smproaudio.com/index.php/en/products/v-machines/v-machine johon kaiken ymmärrykseni mukaan voi ladata omia VST-instrumentteja. muutamaa VST-Rhodesia oon testaillu, ja niissä on ollu mun makuun ihan jeppis soundi..! Ainakin toi KVR:n MrRay 73 on kiva.
 
Tarvii kattoo miten tää futaa kunhan saan koskettimet itellan käsistä.
JPQ
26.06.2013 08:59:33 (muokattu 26.06.2013 09:04:35)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitkavirta: Hupsis, täähän saattaa jäädä edulliseks kokeiluks! Ostin eilen torilta SM Pro Audion V-Machinen, http://www.smproaudio.com/index.php/en/products/v-machines/v-machine johon kaiken ymmärrykseni mukaan voi ladata omia VST-instrumentteja. muutamaa VST-Rhodesia oon testaillu, ja niissä on ollu mun makuun ihan jeppis soundi..! Ainakin toi KVR:n MrRay 73 on kiva.
 
Tarvii kattoo miten tää futaa kunhan saan koskettimet itellan käsistä.

 
no Native Instrumentsin kontaktin tai kontakt playerin päälle vaikka tämä (tämä sampleja siis) http://www.scarbee.com/mark1/
heillä muitakin "asiaan kuuluvia" (wurlizer ja clavinet) kosketin sampleja itselläni nuo on NI Komplete 7 paketin osana. En aitoja ole soittanut mutta uskoisin parhaimpien joukossa. ps. en minäkään pceetä sotkisi musa hommiin enään mielellään sen verta stressaavaa aikaa oli nyt vähemmän ongelmia macin kanssa.(raudan kanssa enempi eräs rauta ei tykkää yhtään rautasynistä eli niskani ja silmäni ei tykkää näistä digitaali synistä tiettyjä poikkeuksia laskematta ja kukkarokaan ei rautalaitteista tykkää eikä musatyylinikään oikein). NIn sivulta löytyypi tuon demot:http://www.native-instruments.com/e … ducts/komplete/keys/scarbee-mark-1/
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Antroid
12.08.2013 21:39:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suositelkaas noviisille jotain hyvää midi-lankkua ja rhodes-imitaattoria. Onko järkevämpi mennä moduulilla vai läpsykkäpohjaisella systeemillä? Pros & cons, kiitos.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti