Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: jameihin edullinen yleiskiippari?
1
jukkajylli
20.06.2013 18:53:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hou. Kolmenkaisan keskiviikkojameihin ollaan kaavailtu jotain yksinkertaista, edullista "iskunkestavaa" mutta soundeiltaan ihan jees- laitetta. Joku urku- ja pianosoundi pitais loytya ei paljon muuta. Mulla on nordi mutten tahtoisi sita siella ryvettaa, eli halvempi vehje siis hakusessa. Ideoita?
 
Prophet
21.06.2013 02:01:02 (muokattu 21.06.2013 02:01:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korg M/T/Oiwa.
 
tonecab
21.06.2013 03:35:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Prophet: Korg M/T/Oiwa.
 
Yök, miettikääs nyt vähän...
 
Kaakatus
24.06.2013 11:48:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamahan Mo6nen on käytettynä irronnut johonkin 400-500€ hinnoin. Terveet soundit ja yllättävän tukeva runko muovisesta päälikuoresta huolimatta. Painoa sen verran, että pysyy x-telineellä tukevasti toisin kuin vaikka Korgin x-sarjan halpikset. Rolandin Juno G-sarjalaiset voisi olla toinen vaihtoehto.
 
Soitetaan nopeammin kuin osataan.
jukkajylli
24.06.2013 21:11:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tonecab: Yök, miettikääs nyt vähän...
 
Asiaan perehtymaton toivoisi jotain selvennysta.
 
Vessajono
24.06.2013 21:23:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jukkajylli: Asiaan perehtymaton toivoisi jotain selvennysta.
 
Korgin ysärisyntikoilla on oma fanattinen käyttäjäkuntansa, jonka mielestä ne ovat edelleen parasta mitä rahalla voi ostaa vaikka aika on ajanut ohi jo 15 vuotta sitten. Halpoja ne kyllä ovat kuin saippua mutta siltä ne sit kuulostaakin.
 
Vanhempia Nord Electroja taitaa jo hyvinkin pyöriä siinä haarukassa 500-600 euroa ja urku- ja sähköpianosoundeissa ne tarjoavat ehkä eniten vastinetta rahalle.
 
"Jazzi jos mikä on pelkkää vehkeilyä todellisten musiikin ainesten kustannuksella. Muusikerit, jotka ovat antautuneet swing-musiikin pettävälle polulle, eivät ainoastaan petä tempuillaan yleisöä, he pettävät lopulta itsensä."
pekka montin
30.06.2013 10:48:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli jamitarkoitukseen on hakusessa niin suosittelen käytettynä kattelemaan esim. näitä malleja: Korg Triton Le(n. 300 euroa), Juno D (n. 200 euroa). Fantomin halvimpia versioita saa 400 euroon.
Toinen vaihtoehto on kattella rolandilta käytettynä modulia hintaan 200-300 euroa(esim. JV-sarjalaiset ja vastaavat) ja ostaa sille hyvä ja tukeva midikiippari missä on vasarakoskettimisto, sekin käytettynä.
 
Halvimmalla pääsee 200 euroon mutta sitten saa kyllä tinkiä aika paljon koskettimiston ja muunkin suhteen.
Roland FP-4 olisi loistava tuohon mitä etsit mutta sen hinta menee käytettynä sielä 600-700 eurossa(+ siinä on taas todella kevyt koskettimisto mistä kaikki eivät pidä)
 
Luotettava.
BobHope
01.07.2013 07:04:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos nyt rupeaa miettimään asiaa analyyttisesti niin jamikiipparin olisi hyvä olla:
-Paljon käytettyä mallia (käyttöliittymä tuttu mahd. monelle)
-Sisältää hyvät "perussoundit"
-Edullinen
-Kestävä
 
Esimerkiksi Korgin Triton/TR -sarjaa ja Clavian Nord Electroa käytettynä lähtisin hakemaan.
 
Diatonic is a low calorie Schweppes.
Casse
01.07.2013 12:57:13 (muokattu 01.07.2013 12:58:54)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: Mikäli jamitarkoitukseen on hakusessa niin suosittelen käytettynä kattelemaan esim. näitä malleja: Korg Triton Le(n. 300 euroa), Juno D (n. 200 euroa).
 
Sattuikin juuri tulemaan Torille sopivasti Triton LE hintaan 280e (kovan laukun kanssa 340e):
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=771385
Siinä on ainaki kaikki tarvittavat perussoundit, hyvät muokkausmahdollisuudet eikä teknologiakaan ole ikivanhaa :) Paljon halvempi käytettyyn Nord Electroon verrattuna. Electron urkuihin tällä ei ole mitään jakoa mutta toisaalta Electro 1 ja 2:ssa ei ole mitään muuta kuin urut ja ne pianot.
 
samulijp
01.07.2013 13:52:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Casse: -clips-
Electron urkuihin tällä ei ole mitään jakoa mutta toisaalta Electro 1 ja 2:ssa ei ole mitään muuta kuin urut ja ne pianot.

 
Ja kun alunperin kyseltiin soiteltavia urku ja piano soundeja?! :)
 
"Funkin up tonight!"
Casse
02.07.2013 01:11:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samulijp: Ja kun alunperin kyseltiin soiteltavia urku ja piano soundeja?! :)
 
Se on tietty ihan totta. Toisaalta kun ei haluttu maksaa Electron hintaa vaan kyseltiin halvempia vaihtoehtoja. Tossa siis yks huomattavasti halvempi :) Toki siinä sitte ne sounditki kärsii, ja varsinki ne urut nyt tässä tapauksessa. Mutta ei nuo LE:n urutkaan nyt mitkään luokattoman huonot ole.
 
pekka montin
04.07.2013 21:40:23 (muokattu 04.07.2013 22:17:27)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oiwasta tuli mieleen(kun sitä niin usein täälä haukutaan)
 
KORG 01/W PRO X
 
Tässä versiossa siis kehittyneemmät pianosaundit. Mulla on myös tuo ko soitin kotona ja voin sanoa että yksi parhaista koskettimistoista mitä on koskaan tullut vastaan. Pianosaundit tässä versiossa kehittyneemmät muihin tuon ajan työasemiin nähden ja myös Triton Le soittimen omistavana henkilönä voin sanoa että Le-mallin pianosaundit eivät edes poikkea kauheastikaan oiwan huippumallista mikäli asiaa tarkastelee perusilmeen tahi laadun kannalta.
Huomioitavaa toki on että Oiwa Pro X pianosaundi on nyysitty tuohon aikaan mahd. tarkasti imitoidakseen konserttiflyygeliä ja vastaavia( koska soitin tehtiin konserttikäyttöön ja isoille artisteille aikanaan, mikä näkyi myös hinnassa) kun taas Le-malli on karsittu malli parhaasta versiostaan joka pyrkii hoitamaan perushommat hyvin ja siihen on ollut varaa myös harrastajilla jopa silloin kun se ilmestyi uutena.
 
Oiwa Pro X
 
http://www.youtube.com/watch?v=6-AiqNKZ8jc
 
Triton Le
http://www.youtube.com/watch?v=gupZAeMk5y8
 
Muutenhan saundit ovat perusoiwaa mutta nekin saavat aika paljon meisseliä ympärilleen, kiitos hyvän alakerran sekä yläkerran(koskettimia ja oktaaveja piisaa) joten en lähtisi vertaamaan ihan heti tuota perusoiviin, tai puhumaan siitä kuinka "kaikki" oiwat ja M1:set ovat samanlaisia koska tämä ProX kyllä eroaa selkeästi edukseen muista aikalaisistaan, ja etenkin koskettimistonsa puolesta joka on aivan mahtava(eikä ne pianosaundit tuossa mallissa nyt niin pahat ole mitä pelkästään tuo klippikin kertoo ja näyttää.) Oiwan kehittyneemmässä versiossa myös parempi tuntu, koskettimisto, ala sekä yläkerta(luonnollisesti tuossa mallissa) kuin Le-mallissa.
 
Oma lukunsa toki on nykypäivän huipputason sähköpianot mitkä pyrkii imitoimaan mahd. tarkasti ja persoonattomasti oikeita pianoja sekä flyygeleitä. Oiwan pro mallissa dikkaan siitä että pianosaundi on tarpeeksi hyvä moneen yhteyteen + siinä on persoonallisuutta siinä mielessä että se on kuitenkin sidoksissa pääosin 80-luvun sekä 90-luvun kehittyneisiin pianosaundeihin mitkä tuovat mieleen monet Loirin parhaista live-esityksistä, Chick Coreasta ja muista nyt puhumattakaan.
Eihän se nykyajan sähkösille pianosaundeille pärjää, ellei sitten hae täsmälleen tiettyä klangia mitä ko soitin myös pitkälti edustaa. Pointtina kuitenkin että ei se oma saundi ja persoonallisuus ole aina pahasta pianosaundienkaan kohdalla, ja kuten sanoin, M1:sen tai perusoiwan pianosaundi ei ole sama kuin Oiwa Pro X. Kaikki nuo soittimet omistaneena(osan omistan yhä) voin sanoa että kyllä niissä silti aika isot erot ovat, siinä missä nordienkin eri mallien pianosaundien kohdalla.
Niin, ja jos ei halua uskoa, niin kannattaa ostaa itte kaikki soittimet ja tehdä vertailut itse mahd. monessa yhteydessä koska sillähän sen viimeistään saa itsekin selville. Toki makuja on monia mutta eipä se monipuolinen maku nyt harveminkaan haitaksi ole kenenkään ihmisen kohdalla.
 
Oikea piano toki on aina oikea piano eikä siitä päästä yli eikä ali.
Niin kauan kun puhe kuitenkin sähköisistä instrumenteista, ei niiden eroja voida mielestäni niin yksioikoisesti erotella koska sehän on vähän sama asia kuin vertaisi 70-luvun musiikkia nykymusaan samoin periaattein.
Ja kyllä, tiedän ihmisiä joiden mielestä musiikki on AUTOMAATTISESTI huonoa jos se saundaa jotenkin "vanhalta" tai persoonallisen "oudolta" nykypäivän tuttuun ja turvalliseen, lakoniseen ilmaisuun nähden, ja aikakauteen nähden mikä ei kanna mukanaan edes enään omaa identiteettiä. Tulevaisuudessa varmaan autotunekin on se ainut oikea tapa koska siihenhän nykyskidejä jo puudutetaan.
100 vuoden päästä nauretaan Aretha Franklinille kun se ei kuulosta robotilta ja sen ääninäytteet edustavat sen ajan skideille jotain samaa tasoa kuin mitä nauhoittavat kotona vessassa omia pierujaan uusimmilla älypuhelimillaan.
 
Joo.
 
Luotettava.
ganesha
05.07.2013 08:00:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Casse: Se on tietty ihan totta. Toisaalta kun ei haluttu maksaa Electron hintaa vaan kyseltiin halvempia vaihtoehtoja. Tossa siis yks huomattavasti halvempi :) Toki siinä sitte ne sounditki kärsii, ja varsinki ne urut nyt tässä tapauksessa. Mutta ei nuo LE:n urutkaan nyt mitkään luokattoman huonot ole.
 
Noita ihan ensimmäisiä Nordeja saa käytettynä jo melkoisen halvalla. En nyt muista saiko sitä ykkös-Nordia lyhyenäkin - oon nähnyt toreilla myynnissä vain sitä pitkää mallia, eikä sekään ole enää pahan hintainen. Kakkosesta joutuu jo maksamaan himpun enempi. Jami-ympyröissä pärjännee just jollain piano/rhodes/urut-meiningillä (vaikka olishan se joo parasta jos siellä olis vielä Moogit ja Oberheimitkin :D). Jos haluu tinkiä soundipolitiikasta niin noita all-round ysärityöasemia saanee jo hemmetin edullisesti toreilta....
 
musamies
06.07.2013 10:46:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: Noita ihan ensimmäisiä Nordeja saa käytettynä jo melkoisen halvalla. En nyt muista saiko sitä ykkös-Nordia lyhyenäkin - oon nähnyt toreilla myynnissä vain sitä pitkää mallia, eikä sekään ole enää pahan hintainen. Kakkosesta joutuu jo maksamaan himpun enempi. Jami-ympyröissä pärjännee just jollain piano/rhodes/urut-meiningillä (vaikka olishan se joo parasta jos siellä olis vielä Moogit ja Oberheimitkin :D). Jos haluu tinkiä soundipolitiikasta niin noita all-round ysärityöasemia saanee jo hemmetin edullisesti toreilta....
 
Yhtenä vaihtoehtona käytetyn Nordin hankkiminen bändille, tuli yhteiseksi kiippariksi Roland RD64, joka maksoi vähän päälle 900 euroa uutena. Hyvä puoli, että tällä voi harjoitella ja soittaa pianojuttuja ihan hyvällä menestyksellä.
 
JoeyF
15.07.2013 01:50:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitähän tähän nyt oikein kirjottas.
Ottaen huomioon kolmen kaisan jamien meiningin, herää kysymys tarvitseeko sinne kiippareita ollenkaan. Jos tarvitsee, hankkikaa mieluummin kunnollinen soitin.
Ehdotettu triton le ym kuulostaa urku- ja piano-osastoltaan aivan paskalle.
Vaikken tiedä, mikä nordin (electro?) malli ketjun aloittajalta löytyy, suosittelen käyttämään vähintään sitä. Silläkään ei vielä kuuhun päästä, mutta on mahdollisuudet kuulostaa tutulta ja turvalliselta heti sillä ensimmäisenä löydetyllä hammond-soundilla.
 
jukkajylli
15.07.2013 18:47:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoeyF: Mitähän tähän nyt oikein kirjottas.
Ottaen huomioon kolmen kaisan jamien meiningin, herää kysymys tarvitseeko sinne kiippareita ollenkaan. Jos tarvitsee, hankkikaa mieluummin kunnollinen soitin.
Ehdotettu triton le ym kuulostaa urku- ja piano-osastoltaan aivan paskalle.
Vaikken tiedä, mikä nordin (electro?) malli ketjun aloittajalta löytyy, suosittelen käyttämään vähintään sitä. Silläkään ei vielä kuuhun päästä, mutta on mahdollisuudet kuulostaa tutulta ja turvalliselta heti sillä ensimmäisenä löydetyllä hammond-soundilla.

 
Kylla monet haluaisivat jameissa soittaa koskettimia. Varsinkin monet mimmit haluaisivat pystysolismin sijaan laulaa ja soittaa. Mutta jos basisteille tai jopa kitaristeille kelpaavat housebandin kepit, jotka eivat ole gibsoneita tai rickenbackereita (ja arvaa miksi eivat ole..), niin luulisi kiipparistillekin kelpaavan snadisti edullisempi laite.
 
Kiitos kuitenkin kaikille neuvoista. Ehka jossain vaiheessa saadaan joku vekotin sinne kaytettavaksi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti