Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: miksei virta kulje usb:n kautta?
1
kosmonautti5000
14.06.2013 06:51:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elikkäs, ovat rolandilla jättäneet A49:stä midi-lankusta normaalin virtalähteen tulon pois ja jättäneet homman yksin usb-portin tehtäväksi. kytkettäessä tietokoneeseen (riippumatta onko koneessa A49:n ajureita tai ei) virta tulee koskettimistolle. sen sijaan seinästä otettuna muuntajan kautta ei tapahdu mitään. mitähän siitä välistä mahtaa puuttua? ideoita?
 
jpuhakka
14.06.2013 10:18:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonautti5000: elikkäs, ovat rolandilla jättäneet A49:stä midi-lankusta normaalin virtalähteen tulon pois ja jättäneet homman yksin usb-portin tehtäväksi. kytkettäessä tietokoneeseen (riippumatta onko koneessa A49:n ajureita tai ei) virta tulee koskettimistolle. sen sijaan seinästä otettuna muuntajan kautta ei tapahdu mitään. mitähän siitä välistä mahtaa puuttua? ideoita?
 
Ongelma lienee usb standardin vastainen virtalähde jossa käyttämättömät pinnit on jätetty "kellumaan". Sun rolandi puolestaan noudattaa standardia tiukasti eikä ota virtaa usb:stä koska osa pinneistä "kelluu". Jos sulta löytyy useita eri usb muuntajia niin kokeile jos joku vaikka pelaa. Tuon pystyy itsekkin korjaamaan kolvaamalla sopiva vastus kelluvan pinnin ja maan välille.
 
kosmonautti5000
20.06.2013 13:38:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jpuhakka: Ongelma lienee usb standardin vastainen virtalähde jossa käyttämättömät pinnit on jätetty "kellumaan". Sun rolandi puolestaan noudattaa standardia tiukasti eikä ota virtaa usb:stä koska osa pinneistä "kelluu". Jos sulta löytyy useita eri usb muuntajia niin kokeile jos joku vaikka pelaa. Tuon pystyy itsekkin korjaamaan kolvaamalla sopiva vastus kelluvan pinnin ja maan välille.
 
ei toiminut vaikka mitenpäin kolvaa. syy siinä valmistajan mukaan siinä että koskettimiston täytyy tunnistaa jotkut midi-ajurit ennenkuin se suostuu käynnistymään. ei silti hätää...
 
rolandilla käynyt pieni lapsus jonka seurauksena integran midi-ohjaus ei toimi usb:n kautta ja joutuivat tekemään ohjelmistopäivityksen joka mahdollistaa pelkän virran ottamisen usb:sta.
 
kysympähän vaan millaista ajattelua on ollut ettei ko. optio ole ollut mahdollista alun alkaen? luulisi että moduleiden ohjaaminen midilankulla ei olisi ihan niin unohtunut juttu vielä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti