Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Are musicians getting too cheap to buy great synths?
1
pekka montin
24.05.2013 17:57:51 (muokattu 24.05.2013 18:11:06)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tälläinen artikkeli tuli vastaan. Ajatuksia puoleen jos toiseen, puiden hieman tuota alkanutta keskustelua mitä ihmiset kävivät toisessa topicissa läpi.
Alhaalla kuluttajien mietteitä asiasta. Tuore artikkeli joka varmasti tuosta vielä kasvaa.
 
http://www.synthtopia.com/content/2 … -too-cheap-to-pay-for-great-synths/
 
Ja tarkemmin:
 
http://www.sonicstate.com/news/2013 … 05/23/holy-schmidt-quality-matters/
edit: mielenkiintoista keskustelua tässä artikkelissa kuluttajien ja ammattilaisten kesken.
 
Luotettava.
ganesha
25.05.2013 14:46:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

se on kyl masentavaa, että nykyään pitää synassa olla ziljoona keskinkertaista toimintoa, sen sijaan että siinä olis vain muutama toiminto, jotka toimis helvetin hyvin ja pomminvarmasti. modernit digittimet on melkoista ongelmajätettäkin: vanhat analogit porskuttaa pienin huolloin vielä 30-40 vuoden päästäkin, mut nää modernit piirilevyhelvetit kun hajoaa niin pitää melkein ostaa uusi.
 
Krice
25.05.2013 19:54:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: mut nää modernit piirilevyhelvetit kun hajoaa niin
 
Mistä tiedät milloin ne hajoaa? Minusta on hassua, että soittajien pitäisi pitää yllä jotakin mystistä mojoa hintojen avulla ja maksaa itsensä kipeäksi. Mitä sitten jos soittaa halvalla virtuaalidigitaalisella syntikalla? Jokainen hankkikoon sellaisen soittimen kuin haluaa.
 
R0IST0
25.05.2013 21:40:16 (muokattu 25.05.2013 21:48:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ei se ole mikään mystinen mojo, se on mojo. et ole varmaan monellakaan vintageanalogilla soittanut? ennen tehtiin parempia synia, siitähän tässä oli kyse. saahan sitä kukin soittaa millä haluaa. meikä diggaa vsti-softasta, se on ihan parasta mitä voi olla. sitte joskus tekee mieli soittaa jollain muullakin niin käytännössä ainoat järkevät vaihtoehdot löytyy rautapuolelta vintagesta tai modernista modulaarista. siihen tässä jutussa viitattiin että on huolestuttavaa ettei laadukkaita soittimia tehdä enää ollenkaan, vaan koko ajan halvempia ja halvempia muovivimputtimia laadun kustannuksella.
 
"virtuaalidigitaali" ..hhmm
 
kosmonautti5000
25.05.2013 22:31:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ei ole ihan yksinkertainen juttu tämäkään. nykyään ei varmaan tehdä tuon jutun mukaisia super-analogi-hirviö-syntikoita koska niiden markkinat on pienet oli myynnissä sitten niitä 20e pöristimiä tai ei. aikanaan kun tehtii vielä "hyviä syntikoita" oli kehitys suunta sama ja syyt myös. junot, polysixit ja muut aikansa halpikset jotka nykyään mielletään jotenkin hyviksi laitteiksi olivat aikansa halpiksia joita tehtiin siksi että köyhempikin kansa laittaisi rahansa jonkun firman soittimiin. muovisia työasemia kaiken maailman ominaisuuksilla ja kehnolla laadulla tehdään ihan samasta syystä. jos isot firmat pystyisi tekemään synan niin halvalla että niitä voitaisiin myydä 100e hintaan kaupasta pihalle niin varmaan tehtäisiin. miksi? koska varmasti useampi ostaisi sen kun se on halpa... vaikka myynnissä olisikin tuollainen analogi-super-muljutin vaikka kovin edulliseen 6000e hintaan se jäisi suurimmalta osalta ostamatta ihan vaan siksi että se olisi vieläkin vitun kallis syntikka. saatan ehkä olla vain köyhä, mutta maaginen 1000-1500e on melkolailla se normaali kipuraja soittimelle. pytyi se sitten mihin tahansa.
 
Janus
25.05.2013 23:17:15 (muokattu 25.05.2013 23:19:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tekisitkö ennemmin 50 keikkaa à 200€ vai yhden keikan josta saa 10 000€, vaikka sitä varten joutuisikin treenaamaan vähän enemmän?
 
http://www.facebook.com/Knifonium
 
Tollasella on hintalappuna 9k€+ALV (ilmeisesti, jos ei toi niin ainakin tota luokkaa) ja ensimmäinen 6 kappaleen erä on jo myyty loppuun ja valmistunee kesäkuussa. Sen jälkeen uutta tulille, kuulemma. Hyvä Jonte!
 
"I like to see this synthesizer as a musical instrument in a very traditional sense. Knifonium is not just a make a weird noise or look it has tubes or I have thus proved that I am crazy -piece of assorted ancient parts although I do approve those points of view too.
 
It is my dream, it is my tour de force, it is an object that brings together many aspects of my professional past in (early) music, instrument making and as tube equipment manufacturer.
 
Knifonium is a very carefully designed synth for many purposes, small and light enough to take to gigs despite of the amount of electronics and traditional craftsmanship and adequately sized controllers. Built to the highest instrument making standards Knifonium is a joy to operate and gaze at."
 
Krice
26.05.2013 00:28:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R0IST0: siihen tässä jutussa viitattiin että on huolestuttavaa ettei laadukkaita soittimia tehdä enää ollenkaan
 
Kyllä niitä tehdään. Ongelma tässä on se, että ikäänkuin halpoja soittimia ostavat ihmiset olisivat jotenkin vastuussa. Eivät tietenkään ole, vaan valmistajat. Kukaan muu ei lopulta tee päätöstä siitä mitä markkinoille laitetaan.
 
JPQ
26.05.2013 00:37:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Kyllä niitä tehdään. Ongelma tässä on se, että ikäänkuin halpoja soittimia ostavat ihmiset olisivat jotenkin vastuussa. Eivät tietenkään ole, vaan valmistajat. Kukaan muu ei lopulta tee päätöstä siitä mitä markkinoille laitetaan.
 
Niin koska on asioita jota monikin ostaisi muttei vaan näy missään. missä on moderni Yamaha VA? tässä yksi iso kysymysmerkki.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
kosmonautti5000
26.05.2013 01:56:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Kyllä niitä tehdään. Ongelma tässä on se, että ikäänkuin halpoja soittimia ostavat ihmiset olisivat jotenkin vastuussa. Eivät tietenkään ole, vaan valmistajat. Kukaan muu ei lopulta tee päätöstä siitä mitä markkinoille laitetaan.
 
firmoilla on myös sellanen toinen tärkeämpi vastuu joka liittyy tuloksen tekemiseen. toisaalta olis hyvää imagon kiillottamista isoilta merkeiltä tehdä todellisia hi-end malleja ihan vaan koska se on cool.
 
Janus
26.05.2013 02:20:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonautti5000: toisaalta olis hyvää imagon kiillottamista isoilta merkeiltä tehdä todellisia hi-end malleja ihan vaan koska se on cool.
 
http://www.thomann.de/fi/moog_voyager_xl_white.htm
We give you: 5000€ monosyna. Pelkkä pölysuojakin kahdeksankymppiä:
http://www.thomann.de/fi/moog_voyager_xl_dust_cover.htm
 
(Lunar Gold tulikin jo toisaalla mainittua...)
 
kosmonautti5000
26.05.2013 09:40:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: http://www.thomann.de/fi/moog_voyager_xl_white.htm
We give you: 5000€ monosyna. Pelkkä pölysuojakin kahdeksankymppiä:
http://www.thomann.de/fi/moog_voyager_xl_dust_cover.htm
 
(Lunar Gold tulikin jo toisaalla mainittua...)

 
mulla oli mielessä et jos moogi tekis vaikka neljä ta kahdeksan äänisen poly-synan hintalapulle 10.000e tai jtn. sitä oliskin sitten toinen juttu kuolata ;)
 
Janus
26.05.2013 09:49:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosmonautti5000: mulla oli mielessä et jos moogi tekis vaikka neljä ta kahdeksan äänisen poly-synan hintalapulle 10.000e tai jtn. sitä oliskin sitten toinen juttu kuolata ;)
 
Memorymoog Avenger.
 
ganesha
26.05.2013 12:27:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Mistä tiedät milloin ne hajoaa? Minusta on hassua, että soittajien pitäisi pitää yllä jotakin mystistä mojoa hintojen avulla ja maksaa itsensä kipeäksi. Mitä sitten jos soittaa halvalla virtuaalidigitaalisella syntikalla? Jokainen hankkikoon sellaisen soittimen kuin haluaa.
 
mistä tiedän milloin ne hajoaa? noh, yleensä sit kun ne ei enää toimi. dah! :D En mä oo puolella sanallakaan puolustanut mitään vintagevehkeiden älyttömiä hintoja. Kyllä muakin vituttaa että ne maksaa Suomessa ihan liikaa (siihen on toki syynä aika paljon ihan vain se, että niitä on Suomessa niin vähän). Mulle on ihan sama millä kukakin soittaa. Näiden modernien mallintavien yms. digivehkeiden kanssa on vaan kaikenlaisia pikku ongelmia (puhumattakaan siitä ettei niiden soundi ole samalla tavalla puhutteleva kuin vanhoissa analogeissa):
 
Itsellä on sekä digivehkeitä että analogiaa, ja siinä tapauksessa että noi digivehkeet hajoaa (lukuunottamatta jotain kevyttä kolvaamista vaativaa toimenpidettä) niiden korjaaminen on törkeän kallista - jos ylipäätään mahdollista; Esim. mallintavan va-synttyni (Alesis Ion) kyrvähtäessä käyttiksen tms. merkki/malli-spesifisen judanssin tiimoilta, merkkihuoltoa saa etsiä ulkomailta (jos on enää edes sielläkään - Alesishan on fuusioitunut Akain kanssa, enkä välttämättä löis rahojani vetoa sen puolesta että niillä hirveästi on mielenkiintoa alkaa fiksaamaan jotain melkein 10 vuotta vanhaa mallia).
 
Analogeihin sentään löytyy (useimmiten) varaosat ja korjausosaaminen ihan koto-SUomesta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti