Muusikoiden.net
22.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Salossa alkaa sähköpianoiden valmistus
1 2
Kaakatus
23.05.2013 08:39:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoinen uutinen, kohta olisi taas tarjolla kotimaisia kosketinsoittimia:
 
http://www.3t.fi/artikkeli/uutiset/ … ossa_aletaan_valmistaa_sahkopianoja
 
Soitetaan nopeammin kuin osataan.
uusiipe
23.05.2013 08:56:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Iso plussa yrittäjälle rohkeudesta! Onnea ja menestystä!
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
Kaakatus
23.05.2013 10:08:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun Salossa tuota vapaana olevaa teknologiaosaamista löytyy, voisi toivoa että siellä syntyisi joku uusi Oasys henkinen open architecture työasema jolla voisi pyöritellä vst soittimia.
 
Soitetaan nopeammin kuin osataan.
18is9
23.05.2013 10:19:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaakatus: Kun Salossa tuota vapaana olevaa teknologiaosaamista löytyy, voisi toivoa että siellä syntyisi joku uusi Oasys henkinen open architecture työasema jolla voisi pyöritellä vst soittimia.
 
Aijaa, minä kun ajattelin että jos ne alkaisivat tekemään ihan oikeita sähköpianoita :). Siis semmoisia elektromekaanisia niin kuin joku Rhodes.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
Kaakatus
23.05.2013 10:22:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

18is9: Aijaa, minä kun ajattelin että jos ne alkaisivat tekemään ihan oikeita sähköpianoita :). Siis semmoisia elektromekaanisia niin kuin joku Rhodes.
 
Tästähän itselläni ei ole mitään tietoa ja uutisessa toki sähköpianoista puhuttiin, mutta onko teknologiatoimitus nyt sitten termeistä perillä on ihan toinen juttu. Kyllä mekaanisetkin kelpaisi. :) Tuli vain sinänsä mieleen paikallisen osaamisen mahdollisuudet.
 
"Yritys on ostanut italialaisen General Musicin konkurssipesästä oikeudet irtaimistoon, liikemerkkiin ja piirustuksiin."
"General Music valmisti Italiassa muun muassa sähköpianoja, syntetisaattoreita ja äänentoistolaitteita. "
 
Soitetaan nopeammin kuin osataan.
18is9
23.05.2013 10:39:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaakatus: Tästähän itselläni ei ole mitään tietoa
 
Joo, siis ei minullakaan mitään tietoa ole.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
Leikari
23.05.2013 11:02:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika rohkeata meininkiä ja toivotan onnea!
 
vaan: wikipediasta plokattuna
 
Recent Situation

The last generation of Generalmusic synthesizer is the Genesys series, offering onboard sampling from an integrated CD-ROM, audio sequencer tracks, and flash ROM. In addition to Genesys the company offers the beginner alternative as GK series and a simplified WK version as WK-1000/2000.
 
On February 2009 Generalmusic fired all workers that immediately filed for bankrupt which has been declared in 2011

 
jonkinlaista päivitystä kait laitteisiin tarvittaisiin mikäli meinaa pärjätä speksi- ja hintakilpailluilla markkinoilla vs. vain vanhoilla "piirustuksilla" tehtailu - toisaalta: tuotekehityskustannukset nykyiselle mallistolle konkkapesän oston myötä varmaan melko mitättömät.
 
Exhausted
23.05.2013 11:16:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsikon perusteella luulin itsekin että nyt tulee suomalaisia Rhodeseja, mutta sitten uutisen luettuani päädyin siihen lopputulokseen että jotain digityöasemasynaa varmaan tulee.
rantes
23.05.2013 11:34:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vintage vibe tekee uusia rhodestyyppisiä sähköpianoja lähin edustus taitaa olla Norjassa.
 
http://www.vintagevibe.com/c-83-vintage-vibe-electric-tine-pianos.aspx
 
dick.b
ptpt88
23.05.2013 12:52:50 (muokattu 23.05.2013 13:17:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosi mielenkiintoista! Multa löytyy Generalmusic S3 Turbo joka on siis yksi kaikkien aikojen parhaimmista ysärisynista. Todella sääli ettei menestynyt aikanaan vaikka oli ominaisuuksien puolesta samaa luokkaa kuin Kurzweil K2000, ja monen osin jopa parempi.
 
http://www.vintagesynth.com/misc/gem_s.php
 
http://greatsynthesizers.com/en/tes … he-forgotten-ingenious-workstation/
 
http://www.synthmania.com/s2r.htm
 
Generalmusicin viimeiseksi "oikeaksi" syntetisaattoriksi jäi Equinox jonka jälkeen yhtiö palasi jälleen automaattisäestyksen pariin. Myös Equinoxin omistin jonkin aikaa mutta suureksi harmiksi oli pakko myydä pois rahapulan takia.
 
http://www.synthmania.com/equinox_61.htm
 
One thing that I would like to see happen with films is for music not to be treated as just one more ingredient, but as an integral and fundamental part, due to its fatal capacity to affect the mood of the movie. -- Vangelis
JPQ
23.05.2013 13:40:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ptpt88: Tosi mielenkiintoista! Multa löytyy Generalmusic S3 Turbo joka on siis yksi kaikkien aikojen parhaimmista ysärisynista. Todella sääli ettei menestynyt aikanaan vaikka oli ominaisuuksien puolesta samaa luokkaa kuin Kurzweil K2000, ja monen osin jopa parempi.
 
http://www.vintagesynth.com/misc/gem_s.php
 
http://greatsynthesizers.com/en/tes … he-forgotten-ingenious-workstation/
 
http://www.synthmania.com/s2r.htm
 
Generalmusicin viimeiseksi "oikeaksi" syntetisaattoriksi jäi Equinox jonka jälkeen yhtiö palasi jälleen automaattisäestyksen pariin. Myös Equinoxin omistin jonkin aikaa mutta suureksi harmiksi oli pakko myydä pois rahapulan takia.
 
http://www.synthmania.com/equinox_61.htm

 
paremmuus missä kohtaa ? oikeasti mitä olen noita joskus kuullut (siis GM ja siis yputubessa yms) kuulosti kyllä hyvältä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Vessajono
23.05.2013 16:03:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ptpt88: http://www.vintagesynth.com/misc/gem_s.php
 
"The acoustic sounds are rather obsolete in comparison to newer instruments, but some of them are still very nice (i.e. Pan Flute)."
 
Hajosin totaalisesti.
 
"Jazzi jos mikä on pelkkää vehkeilyä todellisten musiikin ainesten kustannuksella. Muusikerit, jotka ovat antautuneet swing-musiikin pettävälle polulle, eivät ainoastaan petä tempuillaan yleisöä, he pettävät lopulta itsensä."
ptpt88
23.05.2013 16:06:24 (muokattu 23.05.2013 16:45:35)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: paremmuus missä kohtaa ? oikeasti mitä olen noita joskus kuullut (siis GM ja siis yputubessa yms) kuulosti kyllä hyvältä.
 
Lue arvostelut ja kuuntele demot yllä olevista linkeistä.
 
S -sarjan synissa on huomattavasti parempi puolipainotettu koskettimisto joka käyttää metallisia kontakteja. En ole vieläkään löytänyt paremman tuntuista kiipparia, varsinkaan tuosta ajakohdasta. Parhain ominaisuus on Polyphonic aftertouch, ja toisin kuin esim. Ensoniqin kiippareissa, tässä se oikeasti toimii hyvin koska aftertouch on melko pehmeä eikä tarvitse käyttää voimaa. Tuon aikakauden "Sample+Synthesis" työasemasynissa Kurzweil K2000 ja tämä S -sarja olivat ainoat jotka mahdollistivat samplaamisen omalle muistille ja käytettäväksi muiden kanssa.
 
Generalmusicin S -sarja oli Elka yhtiön viimeinen projekti jonka ne avasivat ennen kuin menivät lopullisesti konkkaan. Sen jälkeen Generalmusic osti Elkan ja jatkoi sen loppuun. Elkan tai niiden vaikutteet näkyy juuri nimenomaan parhaiten filtterissä: Tämä on lähestulkoon digitaalinen emulaatio Synthex synasta! Itse SoundOnSound arvostelussa sanoivat etteivät olleet ikinä kuulleet yhtä upeita highpass ja bandpass tyyppisiä sweeppejä sitten Yamahan CS-80 jälkeen.
 
Btw, itse olen kerännyt omista harvinaisista synistani tietoa ym. mitä muualta ei löydy. SOS arvostelukin jonka skannasin on liian vanha ettei löydy online arkistosta.
 
http://www.uusikaupunki.fi/~patalus/new_stuff/Generalmusic_S-series/
 
K-2000 ehkä päihittää ainoastaan sen äärimmäisen monipuolisessa ja joustavassa modulaarisessa rakenteessa soundien muokkaamiseen, mutta muuta en löydä. Sen koskettimisto tuntuu lelulta, vaikka onkin mukavan pehmeä aftertouch. Ai niin, Kurzweilissa on kuitenkin laadukkaampi efektiosio (etenkin reverb), mutta se ei käytännössä merkitse mitään jos käyttää ulkoisesti laadukkaampia efektejä kaikenkaikkiaan.
 
S -sarjassa on tupla midiväylä (2 x In/Out/Thru). Kerrotko mulle missä muussa työasemasynassa on tuplasti midi liitännät ja sen ansiosta myös tuplasti kanavia? Myös midi merge löytyy mikä on myös ehkä harvinaisempi ominaisuus (In kanava syöttää kaiken datan myös outista läpi synan muun datan mukana. Tällä tavoin pystyy kätevästi linkittämään erilaisia midi työkaluja).
 
Vessajono: "The acoustic sounds are rather obsolete in comparison to newer instruments, but some of them are still very nice (i.e. Pan Flute)."
 
Hajosin totaalisesti.

 
Olen vintagesynthin kanssa samaa mieltä. Akustiset samplet ehkä hieman vanhentuneita, mutta synteesin ansiosta ovat expressiivisiä soitella ja sen myötä niihin saa kivasti eloa. Panhuilu on myös mun lempparisaundi synasta... vähän editointia ja siitä saa tehtyä myös upean okariinasaundin =)
 
Mutta ennenkuin hajoat, luepa tuo greatsynthesizers.com arvostelu. Se antaa ehkä parhaiten kuvaa tästä synasta ja myös sen tekemät saundidemot.
 
http://greatsynthesizers.com/listening-room/ Ja tuolta sivulta klikkaa joko "Generalmusic" tai "S-series"
 
Ja täytyy vielä erikseen painottaa että tuo Synthex presetti joka löytyy tuolta linkistä, ei kerta kaikkiaan ole samplattu vaikka jotkut niin väittävät, vaan on puhtaasti synteesin oma saundi, jonka taustalta löytyy vain pelkkä sawtooth waveform sample jota käytetään myös satoihin muihinkin saundeihin. Synthex presetin saundi tulee nimenomaan filttereistä ja erilaisista modulaatioista.
 
Ai niin ja multakin löytyy pari vanhaa demoa:
 
http://www.uusikaupunki.fi/~patalus … usic_S3_bandpass_Polyaftertouch.mp3
 
http://www.uusikaupunki.fi/~patalus … ion_stuff/Generalmusic_S3_bells.mp3
 
Scifi-saundit laitteen parhaimmistoa =)
 
One thing that I would like to see happen with films is for music not to be treated as just one more ingredient, but as an integral and fundamental part, due to its fatal capacity to affect the mood of the movie. -- Vangelis
JPQ
23.05.2013 17:13:52 (muokattu 23.05.2013 17:16:15)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaakatus: Kun Salossa tuota vapaana olevaa teknologiaosaamista löytyy, voisi toivoa että siellä syntyisi joku uusi Oasys henkinen open architecture työasema jolla voisi pyöritellä vst soittimia.
 
voisi kuten myös kunnon työasema oikeasti käyttökelpoisilla soundeilla. ELi paremmat samplet kun kahdella merkillä (toisen soundeissa ei ainakaa silti vikaa no toisesta mitä sitä olen) ja sitten Kurzweil tyylin engine. ps. ja minusta yäsriromplerit on parhaita niistä jos superaitoa tahdon en kuitenkaan rautaa osta. Muutenkin taitaa olla raudat osteltu isolta osin täällä siis synien puolella. Muutenkin varsinaiset synat en hirveästi kaipaa enempi sampleja. niissäkin lähinnä muutama juttu listalla olennaisena. ja hyvä komentti edellä synthex soundiin tosin osin pahakin koska vähän gassia tulee täältä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Janus
23.05.2013 18:31:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ptpt88:mPanhuilu on myös mun lempparisaundi synasta... vähän editointia ja siitä saa tehtyä myös upean okariinasaundin =)
 
Okariinasoundi on hyvin olennainen osa Type O Negativen tuotantoa versioitaessa.
 
http://www.youtube.com/watch?v=H1-2IQzMY-4
 
Vessajono
24.05.2013 01:18:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ptpt88: Mutta ennenkuin hajoat, luepa tuo greatsynthesizers.com arvostelu. Se antaa ehkä parhaiten kuvaa tästä synasta ja myös sen tekemät saundidemot.
 
No en mä sillä että vehje varsinaisesti paskan kuuloinen olisi mut kun mainitaan että hyviä presettejä on esim. panhuilu niin onhan se nyt hauskaa. Koska, no, panhuilu.
 
"Jazzi jos mikä on pelkkää vehkeilyä todellisten musiikin ainesten kustannuksella. Muusikerit, jotka ovat antautuneet swing-musiikin pettävälle polulle, eivät ainoastaan petä tempuillaan yleisöä, he pettävät lopulta itsensä."
JPQ
24.05.2013 01:50:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vessajono: No en mä sillä että vehje varsinaisesti paskan kuuloinen olisi mut kun mainitaan että hyviä presettejä on esim. panhuilu niin onhan se nyt hauskaa. Koska, no, panhuilu.
 
Tämä jotenkin korgia että tuollainen soundi on hyvä no itse tykkään hyvästä pan huilusoundista kyllä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
EP
24.05.2013 07:38:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olishan se hienoa jos tekisivät kotimaisen laadukkaan sähköpianon tai vaikka jatkaisivat hienoa suomalaista sähköurku valmistusta!
Mut taitaa mennä sinne syntikkaosastolle?
 
Musiikissa nimenomaan laatu ratkaisee, eikä määrä. (Lasse Mårtenson)
Prophet
24.05.2013 23:42:12 (muokattu 24.05.2013 23:43:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mainoksessa itse Stevie Wonder soittamassa ja kehumassa Suomen Salossa valmistettua sähköpianoa? NAMM nyt ainakin jossain vaiheessa.
 
JPQ
25.05.2013 00:37:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Prophet: Mainoksessa itse Stevie Wonder soittamassa ja kehumassa Suomen Salossa valmistettua sähköpianoa? NAMM nyt ainakin jossain vaiheessa.
 
Miinulla on parempi tuoteesitteliyjä mielessä mutten sano nimeä. EHkei (luultavasti ei) yhtä tunnettu mutta enempi makuuni soittajana vaikka Wonder on kanssa hyvä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti