Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korg Pro Kronos 88
1
SteveIrwinI
14.05.2013 18:42:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tere tere. Olen hankkimassa KORG Kronos soitinta. Saako tämän KORGin 88 mallin XLR johdoilla liitettyä viritinvahvistimeen? Laitteessa ainakin on yht. 6 plugia (6,3 mm A-jakki). Kuinka ne sitten liitetään viritinvahvistimeen, jossa on vain XLR inputteja 24 kpl? Käytössäni on myös viritin, jossa on 128 XLR sekä A-jakki liitintä, mutta sitä on vähän hankala kuljetella mukana :D
 
Janus
14.05.2013 18:50:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SteveIrwinI: viritinvahvistimeen, jossa on vain XLR inputteja 24 kpl
 
http://www.mediabistro.com/agencyspy/files/original/crosseyed.jpg
 
____
 
Hommaa (stereo-) DI-boksi.
 
Hyvä ja kallis: http://www.thomann.de/fi/radial_engineering_jdi_duplex_mk4.htm
 
tai sitten
 
http://www.thomann.de/fi/behringer_di20_di_box.htm , yli 10x halvempi, mutta hoitaa homman ainakin livetilanteessa kotiin.
 
SteveIrwinI
14.05.2013 19:02:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SteveIrwinI: Tere tere. Olen hankkimassa KORG Kronos soitinta. Saako tämän KORGin 88 mallin XLR johdoilla liitettyä viritinvahvistimeen? Laitteessa ainakin on yht. 6 plugia (6,3 mm A-jakki). Kuinka ne sitten liitetään viritinvahvistimeen, jossa on vain XLR inputteja 24 kpl? Käytössäni on myös viritin, jossa on 128 XLR sekä A-jakki liitintä, mutta sitä on vähän hankala kuljetella mukana :D
 
Tarkoitin mikserivahvistinta kummassakin. :)
 
tarmo
14.05.2013 21:52:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Plugi-XLR -piuhalla?
 
Janus
14.05.2013 22:07:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tarmo: Plugi-XLR -piuhalla?
 
Periaatteessa, oikeanlaisella piuhalla toi kai onnistuisi, kun Kronoksen ulostulot on balansoidut (kaikkien synien 1/4" plugi-outputit ei ole), mutta mua hirvittäisi kytkeä mitään synaa tuollaisella piuhavirityksellä suoraan tiskiin tai kaukokaapeliin. En ole kyllä mikään elektroniikka-asiantuntija, mutta mutu-tuntumalla voisin kuvitella, että tuollaisella kytkennällä jos kanavaan menee esim. 48V phantom-virta vahingossa päälle (joissain tiskeissä yksi kytkin esim. 8 kanavan blokille), XLR-plugi-piuhan toisessa päässä oleva elektroninen kosketinsoitin ei siitä hirveästi diggaile. Joku asiantuntija voisi toki kertoa, onko tässä mitään oikeita riskejä - maza? Anyone?
 
Ennemmin vaikka se halvin 20€ Behringerin stereodiippari, pärjää ihan standardeilla piuhoilla mennen tullen ja saattaa tulla halvemmaksikin kuin riittävän pitkät, laadukkaat letkut.
 
JoeyF
14.05.2013 23:06:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kronos kytketään kiinni mikserivahvistimeen, ni kuulostaa siltä että ehkä duplexin hankkiminen on vielä tässä vaiheessa vähän yliampuvaa. Tästä tuli sellanen vaikutelma, et haluttas treeniksellä vaan ääntä ulos Korgista.
Jos kuitenkin teet keikkaa, ni sitten tietenki aivan pakollinen ostos, jos ei jo ole.
 
Vaihtoehtoja esim:
 
1. 2 kpl Plugi-XLR-kaapeli
2. Pikkumikserin osto - Kronoksen ja mikserivahvistimen väliin. Sama säätö piuhojen ym kanssa kuin DI-boksia käyttäessä mut ominaisuuksia lisää.
3. DI-boksin osto
 
En usko, että "virheellisellä" phantom-syötöllä outputit Kronoksessa kärsis vaikka niin pääsis käymäänki.
 
Janus
14.05.2013 23:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoeyF: Jos kronos kytketään kiinni mikserivahvistimeen, ni kuulostaa siltä että ehkä duplexin hankkiminen on vielä tässä vaiheessa vähän yliampuvaa. Tästä tuli sellanen vaikutelma, et haluttas treeniksellä vaan ääntä ulos Korgista.
Jos kuitenkin teet keikkaa, ni sitten tietenki aivan pakollinen ostos, jos ei jo ole.

 
Aloitusviestistä lukien:
1) isoa "viritintä" on hankala kuljettaa mukana = viittaa keikkailuun tai ainakin soitteluun useassa paikassa
2) "virittimet" vaikuttavat aika järeiltä kamoilta, vaikka terminologia onkin vähän hukassa
3) Korgia ei ole vielä edes ostettu
3a) Radialin boksit on Kronoksen kanssa ihan samassa hinta/laatu-osastossa
3b) Laitoin tuohon tarkoituksella kalleimman ja halvimman vaihtoehdon, noiden väliin mahtuu vielä n+1 merkkiä ja mallia vaihtelevilla spekseillä ja erilaisilla hinta/laatusuhteilla.
 
1. 2 kpl Plugi-XLR-kaapeli
 
En suosittele, ks. yllä.
 
2. Pikkumikserin osto - Kronoksen ja mikserivahvistimen väliin. Sama säätö piuhojen ym kanssa kuin DI-boksia käyttäessä mut ominaisuuksia lisää.
 
Pikkumikserissä pitäisi olla XLR-ulostulot, ja sellaiset (Mackie VLZ-tyyppiset) taas pompsahtavat hinnoissa miltei tuonne Radialin tienoille. Eivätkä ne enää niin "pieniä" ole. Toki hyvä idea siinä vaiheessa, jos kytkettävänä on useampia kiippareita tai äänilähteitä tai vaikkapa kiipparistin monitorointi pitää toteuttaa (aux-lähdöillä aktiivimonitoriin) samasta pisteestä.
 
3. DI-boksin osto
 
Tämä. Halvimmalla pääsee (jos Behringer), ja jos edestakaista samojen piuhojen kytkemistä on paljon, niin XLR-piuhat (sopivan mittaiset) voi kytkeä yhteen (L+R) vaikka kaapelikourulla ja teipillä ja pitää kiinteästi kiinni boksissa. Koko nippu kerälle ja roudauslaatikkoon muiden piuhojen sekaan.
 
En usko, että "virheellisellä" phantom-syötöllä outputit Kronoksessa kärsis vaikka niin pääsis käymäänki.
 
Tosta oon samaa mieltä, koska Kronoksessa balansoidut ulostulot. Mutta en silti pitäisi tapana kytkeä plugi-XLR-virityksellä kiippareita suoraan mihinkään, koska _kaikissa_ kiippareissa ei taida noita balansoituja lähtöjä olla. DI-bokseissa on muitakin etuja, esim. ground lift ja pädi.
 
JoeyF
15.05.2013 00:29:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin ei kai sillä ole paljoakaan tässä tekemistä, onko Korgissa balansoidut ulostulot tai ei. Käytännössä keikalla haluaa DI-boksin kuitenkin väliin vaikka balansoidut ulostulot löytyisikin. Esim juuri ground liftin, padin, mergen tai soundin takia.
Tuossa 1 vaihtoehdossa on Kronosin ja mikserin välillä piuhanpätkä, jossa sattuu olemaan tuollaiset plug-xlr-liittimet. Samalla lailla siinä ääni kulkee vaikka soittimena olisi korg oasys/motif tms, jossa on balansoimattomat ulostulot. Ei myöskään vaikutusta phantomin kanssa touhuamiseen.
 
Saatan hyvinkin olla väärässä mut minusta kysyjä tarvitsee vaan helpon ratkasun treenikämpälle. Ja siihen, että saavat sen äänen siellä kuuluviin riittää Tarmon tarjoama piuha - 10e äffältä. Keikalle sit lisää tavaraa äänisignaaliin mut luulenpa, et siitä pitää äänimies jo huolen jos ei sitä ite tajua tehdä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti