Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laadukas keytar isolla äänipankilla?
1
TodellisuudenUhrit
13.05.2013 23:14:23 (muokattu 13.05.2013 23:15:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverit ovat ehdotelleet että hankkisin keytarin, olisiko teillä ehdotuksia? Pitäisi olla Pitch bend&Mod wheel, painotus jonka saa säädettyä/poistettua kokonaan, hyvä äänivalikoima (nykyisessä syntikassa päälle 600 soundia, eli jotain sinne päin) sekä tietenkin damper-pedaali ynnä muut audio, MIDI jne. liitännät. Hinta mieluiten alle 500€
 
E. Jos mahdollista, niin Korgilta. Korgin syntikoissa on omiin sormiin hyvä tuntuma.
 
Janus
13.05.2013 23:37:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TodellisuudenUhrit: Kaverit ovat ehdotelleet että hankkisin keytarin, olisiko teillä ehdotuksia? Pitäisi olla Pitch bend&Mod wheel, painotus jonka saa säädettyä/poistettua kokonaan, hyvä äänivalikoima (nykyisessä syntikassa päälle 600 soundia, eli jotain sinne päin) sekä tietenkin damper-pedaali ynnä muut audio, MIDI jne. liitännät. Hinta mieluiten alle 500€
 
E. Jos mahdollista, niin Korgilta. Korgin syntikoissa on omiin sormiin hyvä tuntuma.

 
http://www.thomann.de/fi/roland_axsynth.htm
http://www.thomann.de/fi/roland_axsynth_black_sparkle.htm
 
Markkinoiden ainoa keytar, jossa on ylipäätään omia soundeja (jos Lucinaa löytyy vielä jostain, sekin on vaihtoehto: http://www.rolandus.com/products/details/1075). Tai scouttaa eBaysta Moog Liberation (ainoa laillinen keytar).
 
JPQ
14.05.2013 08:57:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten niin ainoa laillinen tuo Liberation ?
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Leikari
14.05.2013 12:20:56 (muokattu 14.05.2013 12:34:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: Miten niin ainoa laillinen tuo Liberation ?
 
hmmm, sillä...
 
Wikipediassa (johon kuka vaan voi kirjoittaa mitä vaan p...kaa) kirjoitetaan, että:
 
The term "keytar" might be considered slang or referenced from pop culture, as none of the major manufacturers of this style of keyboard had ever referred to this type of keyboard as a "keytar" in any printed material (model names, equipment manuals, advertisements, websites, etc.) for over 30 years.
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Keytar
 
edit: se "laillinen" voi kyllä olla vanhan koulun tsadilaismuusikoiden lanseeraama "juttu" ;-P
 
Exhausted
14.05.2013 12:26:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi saundit pitää olla siinä keytarissa itsessään?
Vessajono
14.05.2013 13:23:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TodellisuudenUhrit: keytarin
 
hyvä äänivalikoima
 
alle 500€

 
Toi yhtälö on vaan yksinkertaisesti mahdoton.
 
"Jazzi jos mikä on pelkkää vehkeilyä todellisten musiikin ainesten kustannuksella. Muusikerit, jotka ovat antautuneet swing-musiikin pettävälle polulle, eivät ainoastaan petä tempuillaan yleisöä, he pettävät lopulta itsensä."
Janus
14.05.2013 14:25:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leikari: edit: se "laillinen" voi kyllä olla vanhan koulun tsadilaismuusikoiden lanseeraama "juttu" ;-P
 
Näin. Liitto kieltää.
 
http://speakimge.files.wordpress.com/2010/07/100_0770.jpg
 
"Hey guys! How do I look?"
"Um, yeah, ... fine, Stevie, fine, absolutely great. Yeah..."
 
JoeyF
14.05.2013 23:28:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeile kattoa wikipediasta hakusanalla keytar, mitä tän tyypin laitteita on ylipäätään valmistettu viimeisen 200 vuoden aikana. Korgin viimesimmästä julkaisusta on aikaa 30 vuotta, joten uutena ei enää kaupasta saa.
 
pekka montin
15.05.2013 15:06:19 (muokattu 15.05.2013 15:22:41)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TodellisuudenUhrit: Kaverit ovat ehdotelleet että hankkisin keytarin, olisiko teillä ehdotuksia? Pitäisi olla Pitch bend&Mod wheel, painotus jonka saa säädettyä/poistettua kokonaan, hyvä äänivalikoima (nykyisessä syntikassa päälle 600 soundia, eli jotain sinne päin) sekä tietenkin damper-pedaali ynnä muut audio, MIDI jne. liitännät. Hinta mieluiten alle 500€
 
E. Jos mahdollista, niin Korgilta. Korgin syntikoissa on omiin sormiin hyvä tuntuma.

 
Korg ei ole kauheasti painottanut keytareihin. Roland on.
Lucina meni alta 500 euroa saksassa kauan aikaa. Sen alkuperäinen ovh. oli ilmestyessään 600 euroa 3-4 vuotta sitten mutta se laski saksassa lopuksi 300 euroon koska T-kauppa myi erät loppuun, tod. näköisesti sen takia että uusi mallisto on tulossa. Nyt Lucina on jo häipymässä markkinoilta ja täten siitä tulee vuosien saatossa jonkin sortin haluttu harvinaisuus, ainakin tietyissä piireissä.
Suomessa lucina maksaa sen 400-500 euroa vielä. Sille on olemassa myös covia kaseja mutta T-kauppa myy myös midikeeppari softcaseja mihin lucina istuu 100 % täydellisesti ja se hintakin on vain sen 25 euroa. Nyt on viimeinen hetki hommata lucina, jos haluaa HYVÄN budjettikeytarin. Itse kun en ole valmis maksamaan keytarista kuitenkaan tonnia ja ottaen huomioon että vaikka ne rollen keytarin presetit ovat ihan "jeez", niin niitä ei ole satoja vaan muutamia kymmeniä. Tämä siis Lucinan kohdalla. Monihan käyttää keytariaan midinä mutta mä en itse jaksa sellasta piuhahelvettiä. Mutta, silloin taas saundipankki kasvaa ja vain mielikuvitus on rajana. Lucinan omat presetit ovat hyviä ja huonoja.
Hyvää niissä on padit, leadit sekä "ok"-pianosaundit. Pari ihan hyvää urkupresettiäkin löytyy mutta soittimen suurin voima kuitenkin on peruspadeissä sekä parissa todella näyttävässä leedissä. Lucina ei tee ihmeitä, mutta hoitaa monessa yhteydessä hommansa kiitettävin arvosanoin.
 
Itse olen tehnyt omalla lucinallani yhden progelevyn(toki käytin sen ohella myös muita synia) sekä soittanut 100 bilekeikkaa. Lucina lainaa saundeja rolandin uusista junoista jne jne. Lucina on erittäin käyttis presetkone rytinäkeikoilla jos saundeja pitää vaihtaa lennosta ja jos laulaja saakin päähän että seuraavaksi ei vedetäkään bon jovia vaikka sovittiin, vaan vedetäänkin roxettea. Saundeja pystyy vaihtamaan todella nopeasti "lennosta" ja rollen synille ominaiset pankki ominaisuudet ovat käyttiskamaa. Vaikka Lucina ei saundillisesti teekään ihmeitä, hoitaa se homman kotia + siinä on hyvä ja vankka koskettimisto. Mulla hajosi vantaalla synatiski kesken biisin ja kaikki synat pamahti lavalle. Ainut mikä jäi, oli Lucina mun harteilla ja sillä vedetiinkin sitten loppukeikka, eikö ongelmia ainakaan saundien suhteen ollut. Kaltaisilleni omituisuuksille Lucina on myös siinä mielessä hyvä että jos kelaa sooloilua enempi kuin kitaristi, saa Lucinan kanssa usein parempia tuloksia kuin esim. Pöytämallin kanssa.
 
Oma Lucina on tuossa edelleen omassa laukussaan eikä se ole pettänyt kertaakaan. Se on itseasiassa bilekeikoille todella suositeltava soitin ja jos pitää pärjätä vähällä. Ajan hampaissa se on tosin kärsinyt hieman(100 keikkaa, levynteko jne jne) mutta toimii edelleen eikä ole kertaakaan tilttaillut tai mitään siihen viittaavaa. Nyt se saa kuitenkin astua komeroon kun tulee fantom tilalle jossa on myös näitä rollen loistavia sähkökeytar presettejä jolla voi paikkailla toisen kitaristin mentävää aukkoa myös.
 
Diilasin omalle muijalle myös täältä torilta lucinan, ja se irtosi halvalla(laukun kanssa 300 euroa). Siitä olisi saanut 100 euroa enemmän jos olisi myyjä halunnut, mutta myi halvalla.
 
Mutta. Jos sun budjetti on alta 500 euroa ja hyvä keytar pitää saada niin voin ainakin itse suositella lucinaa vaikka se ei korgin tuote olekaan. Mutta, jos taas pitää saada ziljoona saundia niin suosittelen Alesikselta midikeytaria. Toisaalta, Lucina ajaa saman asian.
 
Edit: Lucinassa myös se hyvää että se ei paina paljoa ja karsitulla koskettimistolla on helpompi ja mukavampi soittaa kuin sen isoveljessä jolla on enemmän painoa sekä enemmän koskettimia(ja jammailussa/tiluttelussa kun kuitenkaan harvemmin tarvitsee sitä ylintä/alinta oktaavia). Lucinassa myös loistavat ja helpot octave toiminnot millä pystyy vaihtamaan sävellajia nappia painamalla silmänräpäyksessä sekä myös vaihtamaan oktaaveja kolme oktaavia ylös sekä alas. Kaikki on otettu huomioon.
Ainoa miinus soittimesta kuuluu Rolandille ja että se ei onnistunut myymään tuotetta oikealle kohderyhmälle. Ulkomailla Lucinaa käyttävät useat artistit myös bile/showkeikoilla ja he ovat omaksuneet lucinan omakseen vaikka Roland ei ko keytaria kaupannutkaan typerissä demoissaan kuin pikkulapsille!!! : P Netissä Lucinasta on demon tehnyt ainakin Laura Saggers sekä Brett Domino. Muu info löytyy myös sieltä(netistä)
 
Sori kirjotusvirheet. Ei ollu aikaa leikkiä fiksua :)
 
Luotettava.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti