Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyvä ja halpa moduli tai sampleri erikoiskäyttöön?
1
ppcw
12.02.2013 23:01:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys!
 
Doom-bändin soundista 85 % on Hammondia, 7,5 % Rhodesta ja loput muuta, kuten "Moogia". Käytettävissä oleva kalusto on Hamukka, Nord Electro 2 ja Nord Lead 3. Jälkimmäisiä roudaan joka treeneihin koska niitä käytän myös muualla. Totta kai haluaisin mennä hommaamaan Electro 4 HP:n joka ratkaisisi ongelman ja samalla pääsisin vähemmällä roudaamisella, mutta taloudelliset realiteetit estävät tämän. Eli pitäisi saada ensisijaisesti mellotroniääniä. Kämpälle ei fyysisesti mahdu yhtään lisäkiipparia, vaikka halvalla jotain saisikin. Pitäisi siis saada moduli jossa olisi suhteellisen hyvät mellotronisamplet (3 Violins, huilu ja kuoro nyt ainakin). Ei lisäsoundeista tietysti muutenkaan haittaa olisi, jos vaikka haluaisi pianoa laittaa. Voisin laittaa modulin Electron tai Leadin jatkeeksi ja vaikka pikkumikserillä vaientaa sen mitä ei tarvita - kontrolleriominaisuudet noissa kun ovat kehnot. Mihinkähän tässä kannattaisi katseensa suunnata? Esimerkin valossa hyvin tutuksi tulleessa Triton Extremessä on suhteellisen hyvät mellotronisamplet mutta käsittääkseni ne ovat peräisin aikaisemmin julkaistuilta lisäkorteilta, joten vaikkapa Triton Rack vaatisi kortin metsästyksen ja saattaisi olla turhan kallis ja yliampuva tähän tarpeeseen. Entä jos hommaisi halvan ja pienen sämplerin? Minulla kun on amerikkalaiselta vanhalta hipiltä ostetut mellotronisamplet olemassa. Niistä on saanut rakennettua Triton Extremeen alkuperäistä huomattavasti paremmat mellotronit, mutta soitin ei tosiaan mahdu mukaan normaalitilanteessa. Samplerien maailma on minulle täysin tuntematon, joten vinkit kelpaisivat tämänkin suhteen. Räkkimallisuus olisi plussaa niin saisi hyvin suojakuoriin. Ehkä diskettihommat eivät kauheasti houkuttelisi luotettavuussyiden takia.
 
Pähkäillen,
 
Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
arauramo
14.02.2013 15:54:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nord Electro 2 -> Nord Electro 3? Itse köyhdyin tällaisessa transaktiossa (NE2 73 -> NE3 61) vain satkun. Mutta tietenkin sit vain Mellotron tai Rhodes, ei molempia yhtäaikaa.
 
ppcw
14.02.2013 18:29:08 (muokattu 14.02.2013 19:57:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arauramo: Nord Electro 2 -> Nord Electro 3? Itse köyhdyin tällaisessa transaktiossa (NE2 73 -> NE3 61) vain satkun. Mutta tietenkin sit vain Mellotron tai Rhodes, ei molempia yhtäaikaa.
 
No tuollaista vaihtoehtoa ei tullut mieleenkään, tai tuli mutta ajattelin että rahaa menisi liikaa. Kyllä kolmonen minulle kelpaisi paremmin kuin hyvin, joka tapauksessa olisi huomattava parannus kakkoseen joka suhteessa. Kolmosen Hammonditkin olisivat paljon käyttökelpoisemmat, jos ja kun niitä tilanteita tulee. Tosin kun 73-koskettimista on tottunut soittamaan niin 61:ssä olisi vähän ahdas asettelu, joten kyllä sen varmaan pitäisi olla 73. Ainoa huononnus taitaisi olla efektien kapeampi säätövara, näin muistelen lukeneeni. Yksitimbraalisuudella ei olisi merkitystä.
 
Edelleen myös kiinnostaisivat modulit joissa kelvolliset mellotronit.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
turu koira
21.02.2013 14:07:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ppcw: modulit joissa kelvolliset mellotronit
 
esim. kaivat netistä vaikkapa tuolta http://www.leisureland.us/audio/MellotronSamples/MellotronSamples.htm samplet ja mappaat ne johonki edulliseen sampleriin
 
ppcw
07.03.2013 22:58:32 (muokattu 07.03.2013 23:04:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajatukset kehittyvät kun aikaa kuluu ja G.A.S on juttu joka helposti iskee. Ensinnäkin vanhasta Electrosta en luovu mistään hinnasta kun se on niin jalo soitin ja hienoja elämyksiä tarjonnut - olkoonkin että urkupuoli on pahasti vanhentunut, mutta esimerkiksi klavinetit ovat kyllä hiton hyvät, jossain jopa väitettiin että paremmat kuin uudemmissa sovellutuksissa. Ne pari kertaa kun olen myynyt soittimia, olen aina katunut jälkeenpäin.
 
Tosiaan lopullisena unelmana olisi se ettei tarvitsisi roudata kuin keikalle ja treenikämpillä olisi kamppeet valmiina. Jos säästäisin kovasti, söisin kaurapuuroa ja panisin omat ja varastetut kesällä kehiin, saattaisin pystyä hankkimaan toiselle bändille oman setin. Nord Electro 3 73 tosiaan ratkaisisi sähköpiano-, mellotroni- ja viulukoneasiat paremmin kuin hyvin ja mahdollistaisi myös akustinen piano-soundin käytön. Tietenkin muut tuoreet Electrot yhtä hyvin tai paremmin, mutta tuon mallin hinta käytettynä olisi sopivalla tasolla. Mutta pöristin pitäisi myös olla, tällä kertaa ehdottomasti analoginen. Mielessä välkkyy joko Korg MS-20 Mini tai Moog Little Phattyn joku versio (käytettynä). Käyttökokemuksia edellisestä ei voi tässä vaiheessa vielä kysyä, mutta osaako asiantunteva raati kuitenkin sanoa jotain näiden todennäköisestä erosta? 70-lukulaisten melodisten syntikkasoolojen ja -teemojen soittoon tuo tulisi. Avaruusäänet jäävät vähemmälle, vaikka ovatkin kivoja. Noissa MS-20 Mini- demoissa ääni on aika tavalla "paksu", mutta ei tämä varmaan koko totuus ole. Sairaan siistejä laitteita molemmat omalla tavallaan ja visuaalisestikin törkeän hienoja Hammondin päällä :-) Nyt pitää tsempata että saisin tämän vision järjestettyä...
 
Pähkäillen
 
Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti