Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Stage piano suosituksia
1
nisumaka
04.02.2013 13:47:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun pitäisi hankkia ystävälleni stage piano. Kyseessä harrastaja, vähän iäkkäämpi lady. Onko näistä M-Audion, tai Thomannin edullisen sarjan tavaroista mihinkään. Mitäs kokeneemmat antaisivat neuvoa? Itse soitan bassoa, joten en tunne kiippareita kovinkaan hyvin. Perusasiat, kuten 88 painotettua kosketinta, sen sentään hahmotan.
 
Janus
04.02.2013 13:53:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Mun pitäisi hankkia ystävälleni stage piano. Kyseessä harrastaja, vähän iäkkäämpi lady.
 
Onko tarkoitus keikkailla tai ylipäätään esiintyä niin, että vahvistukseksi ei riittäisi soittimen omat kaiuttimet? Onko budjetista käsitystä?
 
(Protip: hakusanalla "stage piano" etsiminen tuottaa osumiksi paljon soittimia, jotka on suunniteltu etupäässä live-esiintymistä silmällä pitäen. Tällaiset eivät välttämättä ole nyt tarkoituksenmukaisia.)
 
nisumaka
05.02.2013 10:01:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M-Audio ProKey88 on aika hyvä vertailukohde. T-kaupassa oli jotain vastaavaa hintaluokassa 350-400e. PA:t on omasta takaa, ja yleensä paikoissa, joissa käymme, on äänentoistot. DI-boxit löytyy myös. Tämä henkilö lähinnä laulaa bändissämme, ja säestää siinä samalla pianolla. Mutta kiitos kommentista, olen saanut ihan asiallisen tarjouksen, ja tästä on hyvä jatkaa.
 
nisumaka
19.02.2013 08:49:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja niinhän tässä päädyttiin M-Audio ProKey88 vähän vanhempaan versioon. Tuli pari kysymystä, ajattelin täältä kysyä vinkit.
 
Kun laitteeseen laittaa viirrat päälle, koskettimisto ei olekaan C-virheessä (mulla voi olla tossa käsitevirhe, mutta ei anneta vaivata). Vaan koskettimisto on normaalia koko sävelaskeleen alapuolella, eli siis C = Bb. Tämä varmasti on asetettavissa, ja jäänyt edellistä omistajalta tollai. Mitenköhän tämä vaihdetaan. Pikaisesti vilaisin manuaalia, mutta en keksinyt heti.
 
Koskettimistoa voi tietämäni mukaan säätää. Mitenköhän tämä tapahtuu. Mekaanista säätöä en päällisin puolin löytänyt, jonkinlainen elektroninen säätö, oletan.
 
Samaten tää oli vanhempi versio, eikä siinä ollut "stringejä", minkä nykyinen pianon onnellinen omistaja kokee hieman puutteena. Onnistuuko niiden lataaminen tms. muistikortille esim.
 
Itse en soita koskettimia, eli mulla on vähän vaatimattomat tiedot, mutta kaikista vinkeistä olen kiitollinen. Eli alkuperäinen manuska on.
 
Matti
19.02.2013 09:43:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Transpose + - napeista saa nostettua sävelkorkeutta. Tuntuu kyllä oudolta, että transponointisäädöt säilyisivät virran katkaisun yli.
 
Toinen vaihtoehto on, että edellinen omistaja on säätänyt soittimen virettä (master tune). Tämän saa manuaalin mukaan korjattua pitämällä 0-nappia pohjassa pari sekuntia ja tämän jälkeen (vielä nollaa pohjassa pitäen) asettamalla vireen kohdalleen transpose-napeilla.
 
Koskettimistoa saa säädettyä varmaankin ainoastaan Velocity curve -napilla, joka vaihtaa tapaa, jolla soitin rekisteröi kostetinten painovoimakkuuden. Jos tuntuu siis, että soittaessa on vaikea saada hiljaisia ääniä esiin, voi velocity curven kääntää hardille jne.
 
Uusia soundeja tuohon ei varmasti saa ladattua mitään kautta.
 
musamies
19.02.2013 10:22:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Samaten tää oli vanhempi versio, eikä siinä ollut "stringejä", minkä nykyinen pianon onnellinen omistaja kokee hieman puutteena. Onnistuuko niiden lataaminen tms. muistikortille esim.
 
Jos noihin halvimpiin voisi ladata haluamansa saundit tai VST plugarit, silloinhan aika moni käyttäisi niitä, myös meikäläinen...
 
Pääseehän sillä hankalahkosti jousia soittamaan niin, että ostaa jonkun ulkoisen äänilähteen kuten räkkisyntikan tai yhdistää tietokoneeseen. Ei vaan ole kauhean kätevää kaikissa tilanteissa.
 
Rantsu
19.02.2013 11:38:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Samaten tää oli vanhempi versio, eikä siinä ollut "stringejä", minkä nykyinen pianon onnellinen omistaja kokee hieman puutteena.
 
Ei ne stringit iäkkäämmälle ladylle välttämättä se tyylikkäin valinta olekaan.
 
nisumaka
19.02.2013 11:59:46 (muokattu 19.02.2013 12:00:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista. Näillä pärjäilenkin jo etiäpäin. Vehkeessä on urku, joten korvatkoon se piano-string yhdistelmän. Soittimen varsinainen soittaja on näet yhtyeemme laulaja, ja hänen soitolleen tässä mielessä asetamme vastaavat vaatimukset (vähän kuin solistin komppiskitan soitolle tms.).
 
EP
19.02.2013 14:11:16 (muokattu 19.02.2013 14:12:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Kiitos vastauksista. Näillä pärjäilenkin jo etiäpäin. Vehkeessä on urku, joten korvatkoon se piano-string yhdistelmän. Soittimen varsinainen soittaja on näet yhtyeemme laulaja, ja hänen soitolleen tässä mielessä asetamme vastaavat vaatimukset (vähän kuin solistin komppiskitan soitolle tms.).
 
Siinä tapauksessa (ja muutenkin) noi urkusoundit on paljon parempi ja vastaa käyttötarkoitusta.
Viulusoundien maukas käyttö vaatii kyllä paljon miettimistä ja malttia, että kuulostaa hyvältä.
 
E: Oikea viulisti pändissä olisi kyllä asiaa.
 
Musiikissa nimenomaan laatu ratkaisee, eikä määrä. (Lasse Mårtenson)
Janus
19.02.2013 17:10:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EP: Siinä tapauksessa (ja muutenkin) noi urkusoundit on paljon parempi ja vastaa käyttötarkoitusta.
Viulusoundien maukas käyttö vaatii kyllä paljon miettimistä ja malttia, että kuulostaa hyvältä.

 
Hitaasti aukeavalla pädisoundilla (analogimatto/viulukone/mellotron... mielellään vielä reilusti tilaa/dilsaa sekaan) sivusoitinkiipparisti saa kaikista vähiten tuhoa aikaan, jos äänikuvaa pitää täyttää vain täyttämisen takia.
 
EP
19.02.2013 17:24:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus:
..jos äänikuvaa pitää täyttää vain täyttämisen takia.

 
Juuri niin, mut toivottavasti ei! : )
 
Musiikissa nimenomaan laatu ratkaisee, eikä määrä. (Lasse Mårtenson)
musamies
19.02.2013 22:28:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omasta mielestä olis kyllä varsin hauska harjotella jousten soittoa kiipparilla. Mulla ei sellasta kiipparia ole missä jousia olisi. Viimevuosikymmenellä kun tuli oltua vielä nuori ja leikkisä, tuli otettua osaa huvikseen johonkin kiipparipalstan leikkimieliseen sooloskabaan ja löysin vieläkin pätkän, johon rävelsin sekaan jotain kivoja saundeja kuten jouset:
https://dl.dropbox.com/u/56139170/musa/disco70.mp3
 
Jouset otin ilmeisesti jostain softasta. Nämä jouset oli tarkotus olla olevinaan discohenkiset ;-) Tollaset periaatteessa ihan menevät sai soitettua juuri ilman ihmeempää harjottelua kun harjotella ei voi sillä jouset puuttuu...
 
0:48 kohdassa jouset kuuluu ekan kerran...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti