Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ongelma Nord Electro yksi kosketin ei toimi
1
taimou
29.11.2012 20:54:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Outo ongelma : Nord Electro 2, jossa ei toimi yksi kosketin ollenkaan silloin kun on valittuna piano soundi : rhodes, wurlizer jne.
 
Sitten kun laittaa hammond soundit päälle niin sama kosketin toimii. Eli ongelma on vain piano soundeilla.
 
Mikähän auttaisi?
 
jysi
29.11.2012 21:15:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

taimou: ei toimi yksi kosketin ollenkaan silloin kun on valittuna piano soundi : rhodes, wurlizer jne.
Sitten kun laittaa hammond soundit päälle niin sama kosketin toimii. Eli ongelma on vain piano soundeilla

Electro ei ole kovin tuttu, mutta veikkaan että ko. koskettimen kontakteista toinen on epäkunnossa. Piano-osasto käyttää kahta kontaktia dynamiikan takia (kotaktien sulkeutumisajan = nopeuden = lyöntivoiman mittaamiseen) ja urkuosastolla on aina täydet lasissa. Helppo testata katsomalla Midi Out:ista sopivan softan avulla antaako ko. kosketin velocity-arvoksi aina 127
 
ganesha
30.11.2012 18:37:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla teki NE2 joskus aikoinaan hetken aikaa ihan samaa. Kun käytti Nordia midikiipparina jollekin softasynalle, kosketin kyllä lähetti mididataa, joten syyksi epäilin sitä, ettei kyseisen koskettimen piano-sämple jostain syystä trigannut. Muistaakseni netistä löysin resetointiohjeet...vai löytyiköhän ne ihan Nordin manuaalistakin, en enää muista. Sillä homma ainakin korjaantui.
 
taimou
04.12.2012 15:05:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epäilen tuota Jysin ehdottamaa ongelmaa, joka tässä mättää. Onko kenelläkään heittää vinkkejä kontakteiden puhdistamisesta. En äkkiseltään löytänyt ohjeita miten tuo tehdään.
 
juhabuha
07.12.2012 19:17:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

taimou: Epäilen tuota Jysin ehdottamaa ongelmaa, joka tässä mättää. Onko kenelläkään heittää vinkkejä kontakteiden puhdistamisesta. En äkkiseltään löytänyt ohjeita miten tuo tehdään.
 
Mulla oli Nord Electro 3:n kanssa samanlainen ongelma päälle vuosi sitten. Yksi koskettimista tuli jatkuvasti täydellä velocityllä. En oo ollenkaan ekspertti korjaushommissa, enkä siis anna mitään takeita siitä että näin homma onnistuu, mutta kerron kuinka onnistuin sen itse korjaamaan.
 
Avasin laitteen, irrotin varovasti kumisen kontaktiliuskan, puhdistin kyseisen koskettimen kohdalla olleen kontaktipinnan liuskasta ihan vaan kostealla liinalla. Kuivasin ja laitoin takasin paikoilleen. Sen kontaktiliuskan kanssa kannattaa vaan olla tarkkana ettei repeydy. Ja tietysti, jos ei oo ennen avannut laitetta, niin kannattaa jo avausvaiheessa olla tarkkana, mikä ruuvi kuuluu mihinkin kohtaan, niitä kun saattaa olla useita erilaisia.
 
Se Electron sisällä oleva contact strip on hyvin samanlainen kuin esim. tässä videossa: http://www.youtube.com/watch?v=f-iIatuSr-s
 
Soitin tuli kuntoon, eikä kosketin oo sen jälkeen temppuillut ahkerassakaan keikkakäytössä.
 
maza
08.12.2012 08:59:40 (muokattu 08.12.2012 09:00:25)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotain sekoilin. Hus.
taimou
10.12.2012 20:34:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jees tämä tuli kuntoon. En uskaltanut itse avata vaan vein huoltoon ja homma kunnossa. Kontaktit oli likaiset ja jopa hajonneet. Ny toimii...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti