Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uudet koskettimet
1
Heka123
02.11.2012 15:45:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve! Tässä viime vuosien aikana kosketinkärpänen puraisi senverran pahasti, että pitihän ne koskettimet hommata. Nyt mieli tekee parempia saundeja ja lisää hifistelyä, on siis uusien kamojen oston aika. Tärkeimpänä edellytyksenä ovat laadukkaat pianot, orkestraatiot ja padit, kaikki tämä yhdistettynä puolipainotettuun tai kevyesti painotettuun koskettimistoon. Silmäni ovat osuneet kahteen hyvään vaihtoehtoon:
 
Yamahan Tyros 4
http://www.thomann.de/fi/yamaha_tyros_4.htm
 
Korg Kronos
http://www.thomann.de/fi/korg_pro_kronos_x_61.htm
 
Nämähän olisivat täydellisiä, mutta oston jälkeen pitäisi elää kädestä suuhun vähän turhan kauan, joten on suositeltavaa etsiä muita vaihtoehtoja. Hyväksi vaihtoehdoksi onkin noussut ostaa joku mukava midikontrolleri, kuten esim.:
 
Maudio Axiom 61
http://www.thomann.de/fi/maudio_axiom_61_advanced.htm
 
tai
 
CMD UF70
http://www.thomann.de/fi/cme_uf70_classic.htm
 
Mutta entäs se syntikkaosuus? Ymmärrykseni MIDIstä on hyvin rajallista, mutta eikös asia ole niin, että ostamalla räkkimallin kamoja, voin ketjuttaa niitä peräkkäin ja päällekkäin ja käyttämään monen laitteen saundeja? Toivottavasti näin on. Mutta takaisin itse aiheeseen, syntikkaan. Hyväksi vaihtoehdoksi on noussut Yamahan Motif Rack XS. Räkkimallissa minua kiehtoo mahdollisuus ostaa ja yhdistellä Yamahan ja Korgin, esim. X-5:n saundeja ja tehdä jotain elämää suurempaa. Mutta onnistuuko se?
 
Mielipiteitä, ideoita ja ehdotuksia hyvälle syntikkasetille otetaan siis vastaan, kiitos ja kumarrus!
 
"Naiseltakin kannattaa ekaksi kysyä "annatko pesää", eikä vain hyökkää kiimaisena hormonipäissään tissiin kiinni ja alkaa nylkyttää torttua. Näin välttyy monilta ongelmilta." - tender.insanity http://muusikoiden.net/extra/chat/
JPQ
02.11.2012 16:07:58 (muokattu 02.11.2012 16:16:05)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onnistuu jokainen laite kuuntelee valittut midikanavat ja äänet mikseriin tai moniraita äänikortilla koneelle ja jne. noin suunilleen siinä tarkempaa en nyt jaksa. ps. itsekkin aikoinaan yhdistelin merkkejä (itse en voi kuvitella Yamahan jousia no omistaeni (paitsi eräät toisessa
yamahssa jonka omistin mutta nekin vaan spesiaali tilanteeseen soveltuvat) ja nettidemojen pohjalta mutta toisaalta sama Korgin pianoon (testaten ja nettidemot testaten M1,01/W,Tr-rack...) vanhoissa laitteissa varsinkin jne otin kaksi soundilajia jotka itselle ns kaiken perustaan kuuluvia) ja nykyäänkin tekisin niin jos rautaa käyttäisin ja varmaan tulen käyttämäänkin kun saan yhden laitteen kuntoon. taas sitä lisää ja erästä toista mutta kolmas ääntä rautalaitteeni on vain koskettimistonana käytönnössä enään. parhaina hetkinä minulla ollut kait 6 rautalaitetta käytössä. oikeasti jos nykyään rautasetuppia itselleni tekisin (varat ja tilat estää ja saan softana saman paremmin itselle) 3 laitetta olisi varmaan optimi... joskin hinta olisi varmaan siinä 8000euroa jopa... (eräs kurzweil,access virus,ja varmaan joku roland).
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti