Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Paras mahdollinen Hammond-spinetti?
1
ppcw
29.10.2012 18:09:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve!
 
Pohdiskelen sellaista hypoteettista mahdollisuutta että josko saisi toiselle bändille lisää generaattorivoimaa peliin. Aina se bändi kärsii pahasti jonka kämpällä ei ole wanhaa soittopeliä, vaikka Electron avulla koitetaan kompensoida. Hammond-soundi on todellinen kulmakivi molemmilla bändeillä ja kaikki muu vain lisäsuolaa. "Peto" on vienyt mennessään. Mutta mikä olisi optimaalinen malli? Spineteissä pitäisi pyöriä kustannussyistä, ja ne ovat kätevämmän kokoisiakin ahtaissa oviaukoissa. Kellarissa on erään palstallakin vaikuttavan asiantuntijan modifioima L-100 ja olen siihenkin todella tyytyväinen. On parannettu chorus/vibratoa huomattavasti, lisätty säröä ja keyclickiä. Sen hinta oli noin puolet hyvän uuden clonewheelin hinnasta. Kuitenkin ilmeisesti M-sarja olisi parempana pidetty B3:n generaattorin ja skannerivibraton ansiosta. Mikä on M-3:n ja M-102:n perimmäinen ero, muuten kuin että edellisessä on waterfall-koskettimisto ja jälkimmäisessä on kaiku? Kaiun olen havainnut kyllä todella mukavaksi ominaisuudeksi omassa soittimessa. Mahtaako molemmissa, M-3:ssa ja M-102:ssa olla sama perkussioyksikkö? Periaatteessa jos löytäisi M-3:n johon lisätty reverb ja tehty foldback.. mutta sopiihan sitä unelmoida. Lepattimen hankkiminen olisi sitten vielä iso asia erikseen, mutta jos jonkun halvan paskan sattuisi löytämään ensi hätään.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
maza
29.10.2012 20:04:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ppcw: Hammond-soundi on todellinen kulmakivi molemmilla bändeillä ja kaikki muu vain lisäsuolaa. "Peto" on vienyt mennessään. Mutta mikä olisi optimaalinen malli? Spineteissä pitäisi pyöriä kustannussyistä, ja ne ovat kätevämmän kokoisiakin ahtaissa oviaukoissa. Kellarissa on erään palstallakin vaikuttavan asiantuntijan modifioima L-100 ja olen siihenkin todella tyytyväinen. On parannettu chorus/vibratoa huomattavasti, lisätty säröä ja keyclickiä. Sen hinta oli noin puolet hyvän uuden clonewheelin hinnasta. Kuitenkin ilmeisesti M-sarja olisi parempana pidetty B3:n generaattorin ja skannerivibraton ansiosta. Mikä on M-3:n ja M-102:n perimmäinen ero, muuten kuin että edellisessä on waterfall-koskettimisto ja jälkimmäisessä on kaiku? Kaiun olen havainnut kyllä todella mukavaksi ominaisuudeksi omassa soittimessa. Mahtaako molemmissa, M-3:ssa ja M-102:ssa olla sama perkussioyksikkö?
 
Kas, voisi lukea koko postauksen loppuun ennen vastaamista...
 
Kyllä M-3:n ja M-100:n erot (mallimerkinnän vikat kaksi numeroahan kertovat vain puutöiden värin ja muodon) ovat elektronisessa mielessä hyvin pieniä. Alkupään M-3:ssa on käytetty vielä sähkömagneetilla varustettua kaiutinta, mikä lisää jonkin verran painoa. Jos skoben haluaa poistaa tai vaihtaa kestomagneetilla varustettuun, joutuu normaalin kuormavastuksen lisäämisen lisäksi tekemään vähän enemmän duunia.
 
Kaiku on tehty ämsataseen erillisellä lisäpäätteellä, syöttö tulee suoraan omalta päätteeltä. Vastaavan homman saa toteutettua alle satasen osilla; jos jaksaa kierrättää, ehkä ilmaiseksikin.
 
Kun mä nyt sen sun urun tunnen aika hyvin, niin voin sanoa, että eniten L->M-päivityksessä paranisi ehkä sellainen yleinen munakkuus, joka johtuu M-sarjan simppelimmästä kytkennästä ja eri tavalla kalibroidusta generaattorista. Näissäkin toki on yksilöeroja, se sun ällä on kyllä aika hyvä. Nyt kun vibrato on modattu, eroa ei ole niin hirveästi - joskin kyllä oikea skanneri on silti oikea.
 
Mut oikeasti sun asemassa suuntaisin katseeni E-100-sarjaan, joita saa tuurilla ulkomailta ominaisuuksiin nähden suhteettoman halvalla. Toki tehtaan jäljiltä siinä on tyhmät perkussiosoundit, mutta modauksessa menee yksi ilta, ja sen jälkeen käsissä onkin perustoiminnallisuudeltaan ja soundiltaankin hemmetin hyvä urku. On skannerivibra, on pitkät manuaalit, on foldback, on putkivahvistimet. Eikä kuitenkaan ole ylimääräistä sälää, kuten esim. H-sarjassa.
 
Mulla on vieläkin ikävä mun E-100:sta, sen soundissa oli vaan jotain Oikein. Ja nyt on kuitenkin C-3.
musamies
31.10.2012 22:52:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun kaksi L-100:sta löysi uuden omistajan tänään. Niissä oli hyvänä puolena jousikaiku.
 
Mielestäni kuitenkin kaiku on melko helposti korvattavissa digitaalisella. Oma suosikkini olisi hyvä kaikulaite piilotettuna näppärästi mukaan ja ehkä koko härveli voisi olla uudelleenkoteloitu kätevään pyörillä varustettuun roudausmuotoon.
 
Jotkut saa transistoriurutkin kuulostamaan aika maukkailta:
http://www.youtube.com/watch?v=fETc4ntLv8Q&feature=related
 
ppcw
01.11.2012 09:36:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

L-100 on ihan mahtava laite, omassa yksikössä nuo modifikaatiot paransivat tilannetta vielä huomattavasti. Vibratokin on varsin OK, vaikka alkuperäinen tilanne oli aika karmea. Lähinnä ylimmästä oktaavista soitettaessa kuulostaa vähän ohkaiselta foldbackin puuttumisen takia. Yleensä silloin vielä koko muu bändi soittaa kovaa kun on voimakas kohta. Muuten on kyllä todella tukeva soundi. Jossain nettiarvosteluissa L-100:n ääntä moititaan ohkaiseksi, mielestäni se ei pidä paikkansa. Onhan se vahvistimestakin kiinni. Jousikaiku on kanssa mielestäni tosi hyödyllinen ominaisuus, käytän sitä paljon. Saahan sen vaikka efektiluupin kautta rakenneltua mihin urkuun tahansa. Mukavampi tietysti kun kaiun kontrollit olisivat yhtä lailla käsillä kuin urun muutkin käyttöpainikkeet eli mainitsemasi kotelointi olisi tarpeen. Samoin ring modulator olisi hieno olla näppärästi käsillä, mutta esimerkiksi MoogerFooger on kyllä niin iso ettei sitä järkevästi saa mihinkään.
 
Periaatteessa katseet on nyt suunnattu M- ja E-sarjoihin. Katsotaan mitä tapahtuu. Lepattimen suhteen ajattelin että budjettiratkaisu MS Leo 200:n tapaan voisi olla asiallinen.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
musamies
01.11.2012 18:08:32 (muokattu 01.11.2012 23:36:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa vanhassa isossa chorus generaattori Hammondissa on omalla tapaa aika hienostunut ääni. Mahtaa olla muutes raskas:
 
http://www.youtube.com/watch?v=Yk3IUNlyhrA
 
ppcw
09.11.2012 08:49:44 (muokattu 09.11.2012 10:33:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommaan nyt Belgiasta kunnostetun E-112:n ja Leslie 760:n. Urkuun on jo tehty perkussiomodaus ja key click-filterin poisto, vielä tehdään efektiluuppi, line out ja irrotettava virtajohto. Hintataso on vähän yli kolmannes, ainakin reilusti alle puolet, Suomen hinnoista, sikäli kuin olen niistä perillä. Rahti vain on ongelma. Ainoa tarjous mitä on saatu oli aika korkea. Rahtifirmojen palvelun taso näyttää olevan erittäin heikko. Tulikin idea ajaa itse puoliväliin vastaan Kööpenhaminaan :-)
 
Muokkaus: nyt tippui Schenkeriltä järkevä tarjous. Ei tarvitse lähteä köröttelemään.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
samulijp
17.11.2012 11:27:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienoa ja onnittelut hankinnasta! Onko Belgiassa siis joku toimiva Hammondeja kohtuu hintaan välittävä yritys?
 
"Funkin up tonight!"
ppcw
17.11.2012 21:14:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samulijp: Hienoa ja onnittelut hankinnasta! Onko Belgiassa siis joku toimiva Hammondeja kohtuu hintaan välittävä yritys?
 
Harrastaja joka kerää ja korjaa Hammondeja ja Leslieitä: tekee kuulemma keskimäärin muutaman paketin vuodessa. Keskittyy täyskokoisiin urkuihin: E-sarjan kelpuuttaa mutta ilmeisesti spinetit eivät niinkään kiinnosta. Toiminta on vaikuttanut tosi asialliselta, tähän mennessä Leslie on purettu kokonaan, kunnostettu ja koottu, valokuvia on tippunut taajaan sähköpostiin. Voin pistää yksityisviestillä lisäinformaatiota jos kiinnostaa!
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
ppcw
15.12.2012 21:55:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhdistelmä on nyt ollut kellarissa pari päivää ja todella hyvältä soundaa. Tuo 760 on yllättävän äänekäs ja uskonkin että cover-bändimme kanssa sillä pärjää volyymin puolesta, tosin bänditreenejä ei vielä ole ollut.
 
Aika huokealla tuli koko paketti ottaen huomioon että myyjä teki kolme työviikkoa laitteiden eteen. Lähtötasosta kertoo että Lesliessäkin oli ampiaispesä, josta kuva tuolla omalla sivulla. Vibrato-skannerikin oli jumissa. Kaikki kunnostettiin, useimmat putket vaihdettiin ja seuraavat modifikaatiot tehtiin:
 
- B3- tyyliset normaalit perkussiot, säädettävät. Valitettavasti en saanut haluamiani eksoottisia intervalleja mukaan, mutta ehkä niille ei olisi ollut niin paljon käyttöä.
- Key click-filtterin poisto. Nyt klikkaa kuin eläin
- Volyymisäätö urun omalle kaiuttimelle. Sille vahvistimelle on mitattu 70 wattia tehoa, joten voi siitä jotain iloa ollakin.
- Vibratot ja chorukset vapaasti valittavissa ja choruksen syvyyden säätö
- Line out Motion Soundia, Ventilatoria tai Marsua :-) varten
- efektiluuppi jossa tällä haavaa Organ Drive ja Elektro-Harmonix Ring Thing
- erikoisuutena esivahvistimessa filtterin ohitus jolla taajuusvasteeseen saadaan reilusti lisää yläpäätä. Kuulostaa kyllä hyvältä, voi soundi leikata bändikäytössä paremmin läpi, vaikka kovin puristinen muutos tämä ei olekaan. Joka tapauksessa kytkettävissä normaaliksi
- Leslie-liitäntä SpeakOn- kaapelilla
- Lesliessä irrotettava virtajohto
 
Mukana seurasi dokumentaatio tehdyistä muutoksista, kun Suomessahan tätä tulen huoltamaan.
 
Rahdin hoiti lopulta tamperelainen firma. Hintaa tuli sen verran että kahdelle laitteelle jaettuna ei ole liikaa. Siitä tuli lisämaksua, että halusin kuljetuksen lämpimässä kontissa kun nyt on niin arktista. Helsingistä noudin vuokrapakettiautolla, kun omaan Hiaceen ei olisi kookas urkupaketti mahtunut, ja maanviljelijänaapuri nosti traktorin trukkipiikeillä setin treenikämpän ovelle, jossa nopea paketin purku lumisateessa ja aika tuskaisa roudaus sisälle. Lopulta porukan voimamiehet nostivat urun kaksin. Olen ajatellut hitsauttaa kääntyvät kahvat kumitupeilla tuohon, niin olisi helpompi kantaa keikalle. Leslie ei ole ongelma, ei paina paljon ja siihen on vaihdettu kestävät kahvat.
 
Todella tasapainoiselta kuulostaa soundi spinettiin verrattuna. Aluksi oudoksuttaa pitkät koskettimistot. Soundi on hyvin puhdas, 760 itse ei saisi särkeä, mutta on hyvä toistamaan valmiiksi särjettyä soundia, näin olen lukenut. Organ Driven ykköskanava rapeuttaa soundia mukavasti mutta särökanava on ehdottomasti liian terävän kuuloinen, varsinkin jos tuo etuvahvistimen filtteri on ohitettu. Joka tapauksessa tässä instrumentissa ääni on paljon kuulaampi ja kirkkaampi kuin spinetissä, ja voikin olla että tämä jää 70-luvun coverkäyttöön ja spinetti, joka on varsinainen tuomiopäivän särökone, palvelee edelleen jatkossa doom-bändiä. Ainoa että doom-bändissä on enemmän voimamiehiä, roudauksia ajatellen :-)
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
ppcw
14.01.2013 09:21:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on ensimmäiset bänditreenit pidetty uudella kioskilla. Mahtavalta soundaa Hammondi ja yhdistelmässä riittää mökää niinkin paljon että pitää vähän säästellä volyymissä. Itse asiassa jos kaasu pohjassa haluaa ajaa täydellä soundilla niin pitää vähän kuristaa volyymiä putkisäröstä pienemmäksi. Alkuaan pelkäsin että riittääköhän tuossa yhdistelmässä äänenvoimakkuus lainkaan :-) Varmaan tuolla esivahvistimen filtterin ohituksella on oma roolinsa, ääni on kirkkaampi ja leikkaa paremmin läpi. Kitaristilla on 50 watin putki-Marsu ja se on lisäksi mikitetty, tosin vola on silti suhteellisen maltillinen.
 
Sain mukaan kaksi säädintä Leslien nopeudelle joista toinen on vanha Hammondin pedaali jota pitää pitää pohjassa niin kauan kuin haluaa nopeaa vaihdetta, ja toinen tavallinen sähkökytkin johon on viritelty Leslien stoppaus mukaan. Ovat aika epäkäytännöllisiä, mutta ilokseni Boss FS-6 pelittää tuossa täydellisesti ja saan siis pedaalilla Leslien nopeuden valinnan ja lisäksi stopin aikaan. Pitäisi nyt jaksaa viritellä se hankkimani virtalähde tuohon Bossiin kiinni koska patterit tuppaavat loppumaan aina sopimattomaan aikaan.
 
Ainoa miinus on että hiljaa soitettaessa, esimerkiksi yksin treenatessa, tulee Leslieen joillain äänillä pieni resonanssi, mutta en tiedä voiko sille asialle mitään.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
samulijp
14.01.2013 15:52:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvältä kuullostaa edelleen. Laita yhteystiedot kaverille, niin alan käymään kauppaa :)
 
"Funkin up tonight!"
maza
14.01.2013 23:40:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ppcw: Ainoa miinus on että hiljaa soitettaessa, esimerkiksi yksin treenatessa, tulee Leslieen joillain äänillä pieni resonanssi, mutta en tiedä voiko sille asialle mitään.
 
Diskantin kalvo pitää putsata, keskittää ja/tai vaihtaa uuteen tilanteesta riippuen. Melkein normaalia, että vähän rutisee. ;)
ppcw
16.01.2013 10:22:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samulijp: Hyvältä kuullostaa edelleen. Laita yhteystiedot kaverille, niin alan käymään kauppaa :)
 
Laitettu pikaviesti.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
T-200
22.02.2013 18:33:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjens kaikille,
 
Hommasin myös E-300 -sarjan "rantasaunan" Tanskasta pari vuotta sitten. Oon itse modannut sitä ja ero spinetteihin on iso foldbackin, manual taperingin ja pidempien manuaalien ansiosta. Kuulostaa tosi hyvältä 147:n läpi.
 
Poistin click filterin ja laitoin tilalle putkietusen jolla saa tosi hyvin muroa tai overdrivea tarvittaessa. Muutin percussiot 2nd ja 3rd koska muita en käytä. Percussioetusesta poistin tarpeettomat hipass-filtterit että kolahtaa vähän paremmin. Kun se ei riittänyt, kytkin tarpeettomia perkussiosovitusmuuntajan ensiökäämejä sarjaan kummallekin ja toimii hyvin. Säädin myös sekä non-vibrato että vibratoetusen taajuusvasteita vähän. E-sarjan urut on tosi kehityskelpoisia B3-aihioita...
 
T: Jussi
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti