Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Budjettiluokan flyygeli kotikäyttöön
1
ThomSai
30.08.2012 11:27:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olemme muuttamassa lähitulevaisuudessa omakotitaloon ja viimeinkin olisi mahdollisuus hommata flyygeli. Olen ajatellut 5k - 10k hintaluokan flyygeliä, eli steinway & sons voidaan varmaan unohtaa :D Ehkä pystyn venymään sinne 12k asti jos tässä saa vielä vähän säästeltyä.
 
Itselläni ei juurikaan ole soittokokemusta eri merkeillä, joten kaipaisin hieman apua, miltä suunnalta, ja minkä merkkistä flyygeliä kannattaa lähteä etsimään. Saksanmaalta saisi tietty halvemmalla, mutta luonnollisesti on kyse sen verran isosta hankinnasta, että sitä pitäisi päästä kunnolla kokeilemaan ensin. Pitkähän flyygelin ei tarvitse olla, kun on tarkoitus olohuoneessa soitella.
 
Mikään protason soittelija en ole, mutta kyllä sitä melkeinpä 1-2 tuntia tulee joka päivä soiteltua klassista.
 
Janus
30.08.2012 11:41:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kehotan tsekkailemaan näin syksyn alkaessa F-Musiikin tarjontaa. Ilmeisesti Boston-flyygeleistä (Staikkarin huokeampi "sisarmallisto") on tulossa jonkinlaisia malleja - en tosin ihan osaa sanoa, osuvatko uutena hintansa puolesta edes tuohon 10 000 € kattoon. Palvelu on ainakin ensiluokkaista, kokeilemaan pääsee jne.
 
Itse ratkaisin flyygeliongelman kerrostalossa hankkimalla CP-80:n - koneisto ja tatsi aivan huippuja, ja vaikka vahvistamaton akustinen soundi ei taivaita räjäytäkään, sillä voi soittaa ihan keskusteluvolumella ja sävyjä on dynamiikan alapäässä (mielestäni vaikein hallittava) ihan riittävästi. Sähköt päälle, vahvari perään ja efektilooppi täyteen sälää - ollaankin jo ihan toisissa sfääreissä. ;)
 
ThomSai
06.09.2012 11:47:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Kehotan tsekkailemaan näin syksyn alkaessa F-Musiikin tarjontaa. Ilmeisesti Boston-flyygeleistä (Staikkarin huokeampi "sisarmallisto") on tulossa jonkinlaisia malleja - en tosin ihan osaa sanoa, osuvatko uutena hintansa puolesta edes tuohon 10 000 € kattoon. Palvelu on ainakin ensiluokkaista, kokeilemaan pääsee jne.
 
Jep, kiitti vinkistä. Vielä toistaiseksi noita ei ole suomessa näkynyt, mutta eipä tässä vielä mikään kiire ole.
 
Pienimmät yamahat ja kawait voisivat myös hyvin olla budjetissa. Niittä näyttää löytyvän 11k - 15k hintaan. Ja nuo merkit ovat vielä sen verran laadukkaita, että uskaltaisin ostaa. Thomannin halpisflyygeleitä (ruth & junius) ois kiva päästä koittaan, mutta ei taida suomessa onnistua. Ne istuisivat myös hyvin budjettiin :)
 
tarmo
06.09.2012 12:45:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ThomSai:
Pienimmät yamahat ja kawait voisivat myös hyvin olla budjetissa. Niittä näyttää löytyvän 11k - 15k hintaan. Ja nuo merkit ovat vielä sen verran laadukkaita, että uskaltaisin ostaa.

 
Bostoneita on ollut aikaisemmin F-musiikissa, mutta jos en väärin muista, nyt taitaa olla taas joku uusi merkki "halpis-staikkariksi". Vantaanportista löytyy.
 
Pienimmät Yamahat ovat myös laadullisesti eri asia kuin esim. pienimmät c-sarjalaiset. Valmistusmaa- ja tapa poikkeaa juuri sen verran, että hintaa on saatettu laskea 5 - 10k. Suosittelen kokeilemaan ja kyselemään, en luottamaan pelkkään merkkiin. Tällaista tämä nykyään on :)
 
kepju
07.09.2012 13:24:16 (muokattu 07.09.2012 13:27:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ThomSai: Thomannin halpisflyygeleitä (ruth & junius) ois kiva päästä koittaan, mutta ei taida suomessa onnistua. Ne istuisivat myös hyvin budjettiin :)
 
Tietääkseni Roth & Junius -merkin flyygeleitä valmistaa nykyisin korealainen Young Chang. Periaatteessa Young Changin oman merkin soittimet lienevät kai nykyisin kohtuullisen laadukkaita, ainakin Platinum-sarja (näkyy tosin hinnassakin). Mutta heidänkin halvimmat soittimensa valmistetaan nykyisin muualla kuin Koreassa, ainakin Kiinassa. Todennäköisesti Roth & Junius tulee myös Kiinan tehtaalta. Tämä ei välttämättä tee soittimesta vielä huonoa, kiinalaistenkin laatu on parantunut valtavasti viime vuosina. Mutta ilman koesoittoa tuota Roth & Juniusta tuskin uskaltaa ostaa, vaikka se edullinen onkin.
 
Onhan Thomannin soittimilla kyllä 30 päivän palautusoikeus ;)
 
edit: Tuli vielä mieleeni että Steinwayn halvempi karvalakki on pitkään ollut Essex, jota valmistaa juurikin Young Chang.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti