Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: tekniikka.
1
rabitti88
29.08.2012 12:00:58 (muokattu 29.08.2012 12:02:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On se kumma kun tekniikka menee eteen päin huimaa vauhtia siis mitä stage pianoo vois käyttää vielä 10 vuoden päästä ilman, laitteiston uusimista. Kysymys kuulukin mikä olis paras? ja mikä olisi sopiva tietokone musan tekoon, kun nekin kehittyy et pysyis ajan tasolla ilman et joka vuos pitäis hommaa uusia...
 
KoskPaavo
29.08.2012 13:21:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Loputon kierrehän siitä tulee jos aina uutta seuraa, rahat menee ,toisekseen aika menee uuden tekniikan oppimiseen niin että soitontreenaamiseen ei jää aikaa. Mulla on 40 :n vuoden aikana ollut yli 30 erilaista kosketinpeliä, mitään ei oo auttanu, en osaa vieläkään.
 
"Quidquid Latine dictum sit, altum videtur."
Janus
29.08.2012 14:05:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rabitti88: On se kumma kun tekniikka menee eteen päin huimaa vauhtia siis mitä stage pianoo vois käyttää vielä 10 vuoden päästä ilman, laitteiston uusimista. Kysymys kuulukin mikä olis paras?
 
Nord Stage 2 88.
 
ja mikä olisi sopiva tietokone musan tekoon, kun nekin kehittyy et pysyis ajan tasolla ilman et joka vuos pitäis hommaa uusia...
 
Apple, kalliimpi = parempi, mahdollisimman paljon RAM-muistia ja kovalevyksi (sisäinen) SSD-levy.
 
Juho L
29.08.2012 15:06:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Apple, kalliimpi = parempi, mahdollisimman paljon RAM-muistia ja kovalevyksi (sisäinen) SSD-levy.
 
Jos pöytäkone kelpaa, niin kannattaa katse suunnata PC-puolelle, koska: päivitettävyys. On helppo uusia osia sitä mukaa kun tarvetta ilmenee ilman, että pitää koko masiinaa pistää uusiksi. Läppärimaailmassa taas Mac taitaa olla paras ihan akunkestonsa ansiosta.
 
Rennosti elän elämäni tään, lemmin jos missä heiloja nään. Surra ompi suotta, elän sata vuotta, jollen sitä ennen kuole
baron
30.08.2012 00:33:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rabitti88: On se kumma kun tekniikka menee eteen päin huimaa vauhtia siis mitä stage pianoo vois käyttää vielä 10 vuoden päästä ilman, laitteiston uusimista. Kysymys kuulukin mikä olis paras? ja mikä olisi sopiva tietokone musan tekoon, kun nekin kehittyy et pysyis ajan tasolla ilman et joka vuos pitäis hommaa uusia...
 
Noi akustiset toimii kymmeniä vuosia ilman mitään uusimisia kunhan vähän virittelee.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Murgo
30.08.2012 06:30:36 (muokattu 30.08.2012 06:41:36)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

baron: Noi akustiset toimii kymmeniä vuosia ilman mitään uusimisia kunhan vähän virittelee.
 
Joo ja kyllä sähköisetkin teknisesti katsoen pelaavat aika pitkään pienillä huolloilla kuten muistipatterien vaihtamisella ja koskettimiston putsauksella, ainakin vanhemmat on vielä tehty kestämään käyttöäkin.
 
Mutta bisnes on bisnes, markkinamies haluaa myydä uudet vehkeet mahdollisimman usein joten soitinpuolellekin on onnistuttu luomaan tuo "teknisen vanhentumisen" kertakäyttökulttuuri jonka mukaan uusi laite tarjoaa jotain ylivoimaisia ominaisuuksia verrattuna muutaman vuoden ikäiseen joten kalusto pitää vaihtaa säännöllisesti uuteen ettei jäisi joistain "hienoista" lisäominaisuuksista paitsi. "Isältä pojalle" kestävien laitteiden, kuten perinteiset akustiset soittimet, valmistaminen kun on huonoa bisnestä, yhden ostettuaan ei tarvitse koskaan uutta.
 
Tietokonepuolella tuo suunniteltu vanheneminen saadaan aikaan sillä että aina välillä "päivitetään" ohjelmistot ja käyttöjärjestelmät niin etteivät enää toimi vanhemmissa koneissa. Eivätpä esim. Windowsin "parannetut" versiot ole enää pitkään aikaan tarjonneet normikäyttäjälle juuri mitään todellista uutta, tehontarve pelkän käyttöjärjestelmän pyörittämiseen vain kasvaa ja turhaa "kromia" tulee lisää.
 
Mutta toisaalta tämä on hyvä ilmiö sellaisille joilla ei ole tarvetta "ratsastaa kehityksen aallonharjalla", nimittäin saa aikaan sen että vanhempaa, täysin käyttökelpoista kalustoa saa käytettynä (ja ainakin tietokoneiden tapauksessa jopa uutena, uuden mallin tultua vanhat myydään halvalla pois) pilkkahintaan.
 
Itsehän soittelen pääasiassa 90-luvulta peräisin olevalla "antiikkisella" kalustolla ja toimii ihan täysillä vaikkakin käyttömukavuus ei ehkä yllä nykyisten "tietokoneiden" tasolle. Soittimien kun ei tarvitse olla yhteensopivia kuin MIDI:n kautta joka onneksi on pitänyt pintansa yleisenä standardina vaikka ilmeisesti siinäkin alkaa olla pyrkimystä pelkän USB:n suuntaan.
 
Vaikka se on kyllä totta että akustisten soittimien elinkaari on vielä pidempi, itsellänikin on kaksi 70-luvulla valmistettua saksofonia jotka ovat edelleen "täyttä tavaraa". :)
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
R0IST0
30.08.2012 11:45:43 (muokattu 30.08.2012 11:45:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rabitti88: Kysymys kuulukin mikä olis paras?
ja vastaus kuuluu paras on se mikä toimii.
 
Janus
30.08.2012 13:13:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R0IST0: ja vastaus kuuluu paras on se mikä toimii.
 
Paras on halvin, mikä toimii omaan käyttötarkoitukseen TAI sitten spekseiltään (ja suoraan verrannollisesti myös hinnaltaan) markkinoiden paras malli. Jos haluaa rannekellon, hyviä vaihtoehtoja ovat esim. 5 € maksava kirpparilta (tai vaikka useampi samalla hakureissulla) tai useamman tonnin Rolex (joka kestää eliniän eikä arvo ainakaan laske). 150 € Seiko? Ei mitään järkeä.
 
Paljon puhutaan tosin elektroniikan/soitinten kanssa "90/50"-säännöstä, eli ns. holy grail-tuotteeseen, esim. juuri keikkapiano jossa kaikki ominaisuudet mitä voi kuvitella, verrattuna löytyy useitakin tuotteita, joissa on 90% grailin ominaisuuksista, mutta hinta on 50% tai vähemmän - etenkin käytettyjen markkinoilta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti