Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: MIDI live
1
! tHoNg !
20.08.2012 00:16:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alottelevana näiden midi juttujen kanssa aattelin kysyä apua näihin muutamiin juttuihin..
 
Tarkotus ois käyttää kiippari + rack yhdistelmää keikoilla.
Sen verran osaan jo, että saan asetettua rackistä yhden combin kaikille kanaville yhden soundin eli se 16 paikkaa.
Miten se tehdään, että vaihdetaan rackista seuraava combi tai program ettei käsin tarvi vaihtaa biisin vaihtuessa.
Ja yleensä, kun vaihdetaan soundia vaihtuuko siinä se koko ohjelma vaan midi kanava samasta ohjelmasta jossa on eri soundi ?
 
Saattaa kuulostaa tyhmiltä kysymyksiltä, mutta en vielä ole perillä näistä..
 
jareye
21.08.2012 01:52:50 (muokattu 21.08.2012 04:03:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi! Mistä laitteista on kyse? Ao. vastauksia voisi tarkentaa jos tietäisi. Ilmeisesti "räkki" on Korg M3-M?
 
"Sen verran osaan jo, että saan asetettua rackistä yhden combin kaikille kanaville yhden soundin eli se 16 paikkaa."
 
Tämäkin tapa on ok mutta varsin rajoittunut. Tässä vaihtoehdossa vaihtaisit siis midikanavaa ohjaimesta kun haluat vaihtaa saundia. Toimiva ratkaisu jos tarvitset vain vähän saundeja. Hyvä puoli on se, että on mahdollista vaihtaa saundia efektien katkeamatta, jos räkkilaitteessa ei muuten ole tällaista toimintoa. + Ei tarvitse tehdä kuin yksi combisoundi = vähän työtä.
 
Se mitä 'normaalisti' käytetään on, että kiippari lähettää program change (myös bank change jos tarpeen) käskyn räkkilaitteeseen ja voit siten valita minkä tahansa soundin mitä räkkilaitteessa on. Combi ja prog - moodien välillä ei yleensä ole mahdollista vaihtaa 'kauko-ohjaamalla', joten suosittelen käyttämään combimoodia (paitsi jos tarvitset aina vain yhden saundin kerrallaan, ei splittejä, ei layereita - silloin prog-mode on ok.)
 
"Miten se tehdään, että vaihdetaan rackista seuraava combi tai program ettei käsin tarvi vaihtaa biisin vaihtuessa."
 
Tarkkoja ohjeita on vaikea antaa kun ei tiedä mikä keyboard on kyseessä. Yleensä kaikki keyboardit lähettää program changen kun selaa saundeja. Jos se riittää niin voi ohjelmoida räkkiin saundit oikeaan järjestykseen sen mukaan 'mitä kiipparin nappuloista tapahtuu räkissä'. Räkistä pitää olla global -asetukset niin, että se ottaa vastaan program change käskyt eli niiden vastaanotto ei saa olla eliminoitu.
Monipuolisempi vaihtoehto on ohjelmoida keyboardiin em. program/bank change - käskyt, jolloin kun valitset kyseisen soundin, kiippari lähettää halutun saundinvaihtokäskyn räkkiin. Myös volumen, jos tarpeen. Esim. Korgin kiippareissa laitat combin timbren midi statuksen EXT, jos program change riittää, ja EXT2, jos tarvitset myös bank changen. Räkkilaitteen käyttöohjeesta pitää tälloin katsoa mitkä MSB/LSB viestit (numeroarvot) tarvitaan, että pankki vaihtuu. Timbressä valittu program on se numero minkä se lähettää.
 
"Ja yleensä, kun vaihdetaan soundia vaihtuuko siinä se koko ohjelma vaan midi kanava samasta ohjelmasta jossa on eri soundi ?"
 
Olen sitä mieltä että yleensä käytetään tuota koko ohjelman vaihtamista, koska tällöin voidaan esim. rajoituksitta käyttää kaikki efektejä kullekin saundille jne.
 
Nämä ovat siis kaksi eri tapaa hoitaa saundin vaihto. Mä olen aina käyttänyt tuota program/bank - change - menetelmää, mutta sinulle voi toimia paremmin midikanavan vaihtaminen. Siinäkin on omat etunsa. :)
 
! tHoNg !
21.08.2012 13:43:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessä on motif rack, jota ohjaan rolandin kiipparilla.
Oon käyttäny tota yhen combin systeemiä nyt aluks, mutta tarve olis spliteille ja layereille.
Tarkotus ois käyttää myös rolandin soundeja samaan aikaan.
Pitää koittaa, kiitos avusta !
 
jareye
21.08.2012 17:26:28 (muokattu 21.08.2012 18:55:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

! tHoNg !: Kyseessä on motif rack, jota ohjaan rolandin kiipparilla.
Oon käyttäny tota yhen combin systeemiä nyt aluks, mutta tarve olis spliteille ja layereille.
Tarkotus ois käyttää myös rolandin soundeja samaan aikaan.
Pitää koittaa, kiitos avusta !

 
Ok, ajattelin että räkki on korg kun puhuit combeista ja progeista. Se motifin 16-kanavainen mode (multi) on "tarkoitettu" sekvensserikäyttöön eli saa 16 eri instrumenttia yhtäaikaa. Sitä voi toki käyttää livesoundeihinkin, mutta mun mielestä sun kannattaa käyttää motifia performancemodessa, jolloin saat 4 saundia splitattua ja/tai layeröityä.
 
Motif midikanavalla 2, ja sitten teet rolandiin (systemistä midikanava 1) performanceja jotka ohjaa motifia kanavalla 2. Rolandin omat patchit kanavalla 1.Tällä tavalla Motif soi vain silloin kun rolandista on tietty saundi valittuna ja voit sekoitella niiden saundeja keskenään sekä määritellä volumet. Bankin vaihtoa ei tarvita kun motifissa performanceja on vain yksi pankki.
 
Aluks voi olla vähän hämmentävä asia mutta varmasti ymmärrät tuon kun vähän aikaa säätelet. Ja aina voi laittaa uutta kysymystä :)
 
! tHoNg !
22.08.2012 02:18:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

907431: Ok, ajattelin että räkki on korg kun puhuit combeista ja progeista. Sitä voi toki käyttää livesoundeihinkin, mutta mun mielestä sun kannattaa käyttää motifia performancemodessa, jolloin saat 4 saundia splitattua ja/tai layeröityä.
 
Jeps, korgin kiippari löytyy myös, varmaan meni nimet sekasin...
 
Motif midikanavalla 2, ja sitten teet rolandiin (systemistä midikanava 1) performanceja jotka ohjaa motifia kanavalla 2. Rolandin omat patchit kanavalla 1.
 
Tarkotatko, että laittaa control channeliksi 2, vai että käyttää aina motifin soundia valittaessa kanavaa 2 ?
 
Aluks voi olla vähän hämmentävä asia mutta varmasti ymmärrät tuon kun vähän aikaa säätelet. Ja aina voi laittaa uutta kysymystä :)

 
Joo kuhan päivä valkenee ja saan treenikseltä rackin takas ja vetäsen viel yhen akustisen keikan vanhalla multi mode systeemillä nii alan räpläämään :D
 
Kiitos avusta, pistän viestiä jos tulee vielä tenkka poota !
 
jareye
23.08.2012 05:11:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Motif midikanavalla 2, ja sitten teet rolandiin (systemistä midikanava 1) performanceja jotka ohjaa motifia kanavalla 2. Rolandin omat patchit kanavalla 1.

Tarkotatko, että laittaa control channeliksi 2, vai että käyttää aina motifin soundia valittaessa kanavaa 2 ?

 
Jälkimmäinen, eli tarkoitin niin, että Rolandiin asetetaan system-valikosta control-kanavaksi 1, tai jos muistin nimen väärin niin toinen vaihtoehto on utilityn valikko. Anyway, se laitteen globaali kanava ykköseksi ja sitten ne performancet joita teet livekäyttöön niihin yksi patchi (performancen part) joka on kanavalla 2 (kuten Motif) ja haluttu numero siihen, jotta Motifista vaihtuu oikea soundi. Se sama performance soittaa siis tarvittaessa niitä omia Rolandin saundeja kanavalla yksi. Jos räkkimoduleja olisi enemmän, seuraava olisi kanavalla 3, seuraava 4 jne.
Vielä tuli yks vinkki mieleen - Kun teet Rolandin performanceja kannattaa kattoo että ne partit/patchit mitkä ei oo käytössä on OFF-asennossa. Siksi kun niitä yleensä tekee niin muuttaa jotain olemassa olevaa jolloin sinne voi vahingossa jäädä joku saundi hiljaiselle ja vaikkei ne soitossa kuulu ne vie polyfoniaa. Tsemppiä ja soiton iloa!
 
Kaakatus
23.08.2012 20:32:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

907431: Ok, ajattelin että räkki on korg kun puhuit combeista ja progeista. Se motifin 16-kanavainen mode (multi) on "tarkoitettu" sekvensserikäyttöön eli saa 16 eri instrumenttia yhtäaikaa. Sitä voi toki käyttää livesoundeihinkin, mutta mun mielestä sun kannattaa käyttää motifia performancemodessa, jolloin saat 4 saundia splitattua ja/tai layeröityä.
 
Sen verran täytyy oikaista, että Motifien räkissä on käytettävissä Voice ja Multi -moodit. Täten useampi Voice täytyy laittaa Multi -modeen.
 
Soitetaan nopeammin kuin osataan.
jareye
24.08.2012 03:14:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaakatus: Sen verran täytyy oikaista, että Motifien räkissä on käytettävissä Voice ja Multi -moodit. Täten useampi Voice täytyy laittaa Multi -modeen.
 
Niinpä näköjään puuttuukin Performance-mode. Mulla on Motif Rack ES eli vähän päivitetty malliversio ja siinä se Performance mode on, joten olin siinä uskossa että arkkitektuuri on sama. Kiitos paljon oikaisusta! :).
 
Eli kuten oikaisussa mainittiin: Multi-mode sitten, jos haluat useamman kuin yhden saundin kerrallaan Yamahasta. Jos yksi riittää, silloin Voice-mode.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti