Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Missä pianoissa pehmeä, kaunis ääni?
1
zee
05.07.2012 16:36:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli olisin hankkimassa ihan kunnon pianoa, koska en tuolla sähköpianollani enää pahemmin pääse edistymään.
 
Mutta en siis paljoakaan pianomerkeistä tiedä, ja haluaisin vähän vinkkejä. Kuten otsikosta käy ilmi, niin haluaisin sellainen pehmeä ja heleä-äänisen pianon, en sellaista kilkuttavaa ja kolhoäänistä. (jos tiedätte mitä tarkoitan)
Mutta en tosiaan tiedä, että onko jotkut merkit aina tietyn soundisia? Olisi siis mukava kuulla mielipiteitä teiltä pianoja soittaneilta ja nähneiltä, että mitä merkkejä minun mahdollisesti kannattaisi metsästää.
 
Kiitän vastaajia :)
 
staggiato
05.07.2012 19:04:48 (muokattu 05.07.2012 21:40:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä tuohon on vaikea vastata yksileitteisesti. Itse löysin pianoni menemällä soitinliikkeeseen. Kun isket sormesi niihin, niin sitten tiedät.
 
Itse tykkään että Yamaha on pehmeä ja heleä -ääninen -toki makuasioita kaikki.
 
Saman totesin itsekin että digitaalipianolla tulin tien päähän. Akustisen kanssa on auennut aivan uudet mahdollisuudet. Toki digipianot ovat monipuoisempia soittimia mutta jos vain pianoääntä käyttää niin sitten akustinen paras.
 
Silloin kun digitaalipiano tuli ostettua niin sitä ennen olin ihan akustista menossa kasomaan, mutta kun kerroimme budjettimme (alle 2000 €) niin myyjä ei edes suostunut myymään edes käytettyä akustista meille vaikka sellaisia esillä oli. Kun koitin mennä testaamaan akustista niin hän komensi minut pois sieltä ja kun tutkin hiukan parempaa digitaalipianoa niin silloinkin komensi pois niiden luota. Jos olisi silloin vähän ymmärtänyt omaa etua niin olisi pitänyt lähteä sieltä ja sanoa kiitos näkemiiin ostetaan jostain muualta, mutta ukko sai puhuttua ympäri ostamaan niiden halvimman digitaalisen. Se oli silloin ihan ok, kun vasta harjoittelin mutta jälkeenpäin, ei sellaiselta myyjältä periaatteessa pitäis ostaa mitään joka ohjaa ostajaa. Miten hän muka osasi toisten puolesta tietää? Toki olin soittimeen tyytyväinen kun en paremmasta tiennyt.
 
Jos on ihan kokematon pianon ostossa (eka akustinen) niin näin jälkeenpäin neuvoisin että kerro ostosuunnitelmistasi pianonopettajallesi jos sellainen on ja hän voi jo sillä hetkellä tai lähiaikoina tietää hyvistä pianoista jotka voisi sopia budjettiisi tai sitten jos tunnet jonkun muun enempi pianoa soittavan jolla voisi olla kokemusta ja myös tuntee sinut. Pianokaupat ei ole pikkujuttu kun varsinkin jos myyjä huomaa että olet ensikertalainen etkä oikein tiedä kaikkea juttuja kysyä ja vaatia niin nehän voi käyttää sitä tietoa sinun etua vastaan. Toinen vaihtoehto on jos ei ole mahdollisuutta saada ulkopuolista apua niin osta uusi piano ja pyydä soitinliikeiltä tarjouksia ; uusi piano + uusi tuoli (+ pianovalo) + viritykset + kotiinkuljetus. Näin varmistat että että sat kaiken haluamasi ja rahoillesi vastinetta ilman että viilataan linssiin. Ja tosiaan uudessa on takuut. Malliston esittelypianot voivat olla ihan hyvävaihtoehto, ne ovat myös uusia mutta jos ovat olleet jonkun aikaa liikkeessa niin hinta voi olla ovh;ta selvästi alhaisempi, lisäksi siihen kannattaa pyytää toinen viritys ja uuteen pianoon 2 viritystä lähekkäin on ihan tarpeellinen juttu. Muuten joudut sen teettämään itse. Uusiakin pianoja saa kohtuuhintaan jos riittää perussoitin.
 
Nyt on aika hyvä aika mennä kattomaan pianoja tässä vaiheessa vanhoista malleista halutaan todennäköisesti eroon eli myös liikkeiden mallikappaleista. Mm. Yamahalta on tulossa uusi P-sarjan piano joka tulee B-sarjan tilalle Nyt siis tuo B-sarja voi irrota aika edukkaasti.
 
olazabal
08.07.2012 22:08:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamahoissa on tyypillisesti erittäin kirkas ääni, mikä ei ole kaikkien makuun. Ei kuitenkaan missään nimessä "kilkuttava" tai "kolhoääninen", erittäin hyviä pianojahan ne on. Mutta mua huvittaisi vaihtaa oma Yamaha U1 johonkin pehmeämpään.
 
Tässä pohdintaa aiheesta:
 
http://www.markgoodwinpianos.co.uk/info/yamaha-pianos-too-bright
 
Makuasioita, kannattaa mennä pianoliikkeisiin testailemaan..
 
staggiato
09.07.2012 15:18:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

olazabal: Yamahoissa on tyypillisesti erittäin kirkas ääni, mikä ei ole kaikkien makuun. Ei kuitenkaan missään nimessä "kilkuttava" tai "kolhoääninen", erittäin hyviä pianojahan ne on. Mutta mua huvittaisi vaihtaa oma Yamaha U1 johonkin pehmeämpään.
 
Tässä pohdintaa aiheesta:
 
http://www.markgoodwinpianos.co.uk/info/yamaha-pianos-too-bright
 
Makuasioita, kannattaa mennä pianoliikkeisiin testailemaan..

 

 
Se on varmaan totta mitä tuossa linkin tekstissä sanotaan, onhan B-sarja kirkas ääninen, mutta tavis pianonpimputtelija ei oikeasti tarvi 15-tonnin U3;sta kotiinsa vain jonkun tietyn pehemeys eron takia. Asia on toinen jos on kyse ammattilaisesta. Kun opettelee soittamaan pianissimo niin pienessäkään tilassa Yamaha B-sarjan piano ei kuullosta niin kovalta. Onhan sen ääni tottumattoman käsissä kova ja vaatii harjoittelua että sieltä saa sen pehmeyden ulos. B1 on kuitenkin lähes 5 kertaa halvempi piano kuin U3. Kaikki ei ole rikkaita ja kylve rahassa niin joskus on niin että on valittava halvempi vaihtoehto. Lisäksi ei tarvita huippupianoa opetellakseen soittamaan. Oikeasti mielestäni paras harjoitussoitin on mielestäni juuri tuo B-sarjan pianot sillä on harjoittelusta kiinni saako sen pehmeämmän äänen ulos.
 
Nimenomaan, makuasioita.
 
hilimajaonni
12.07.2012 17:33:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pianon ääni perustuu eniten siihen, minkälaiset vasarat
soittimessa on. Jos on erittäin kovat vasarat, niin ääni on myös
kova ja raaka ja päinvastoin ..
 
Jos esimerkiksi löydät hyväkuntoisen Yamaha-pianon ja
siinä on mielestäsi liian kova ja terävä saundi, niin ei hätää:
 
Soita ammattitaitoiselle pianonvirittäjälle, niin hän intonoi
soittimeen mieleisesi äänenlaadun ja tämä toimenpide on
hyvä tehdä siinä tilassa, missä soitin tulee olemaan ja sinä sillä soittamaan !
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti