Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pianon koskettimista
1
Mei
23.04.2012 15:22:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve! Heti alkuun tyhmältä tuntuva kysymys. Voiko akustisen pianon kosketusta muuttaa? Tarkoitan siis sitä, että miten kovaa/hiljaa kosketinta pitää painaa, jotta ääntä syntyy. Voiko esim. virityksen yhteydessä tehdä asialle jotain? Omistan ddr:läisen mörön vuodelta nakki ja papu, jota joutuu hakkaamaan hampaat irvessä ja sormet verillä, jos haluaa jotakin kuulumaan. Ärsyttää, kun saa vaan kerran viikossa opistolla soittaa Yamahalla ja aina aluksi kestää muutama minuutti, että saa kiinni opiston pianon paljon pehmeämmästä kosketuksesta. Omalla pianolla tulee myös monissa tapauksissa se eteen, että nopeita juoksutuksia ei saa kuulumaan, koska en ehdi painaa kosketinta tarpeeksi kovaa, jos haluan soittaa oikeassa tempossa. En tiedä, tajusiko kukaan, mitä ajan takaa, mutta jos joku osaisi jotain kertoa, niin kiitoksia vaan.
 
Ja ongelmahan on se, että olen köyhä opiskelija, ja pelkällä opintotuella vähintään 5000 € uuden pianon ostaminen on silkka mahdottomuus. :((
 
staggiato
23.04.2012 16:55:11 (muokattu 23.04.2012 16:55:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedän todella mitä tarkoitat; useampaa tuon tapaista pianoa soittaneena aikoinani päädyinkin digitaaliseen pianoon missä kosketintuntuma on pehmeä ja kevyt. Nyt kuitenkin soitan uutta Yamahan pianoa ja siinä kosketintuntuma on tosi hyvä, pehmeä ja jolla soittaminen on suorastaan ilo. Ymmärrän siis todella mitä tarkoitat. Pianolla ja pianolla on vissi ero.
 
Osta hyvä käytetty piano, etsit niin kauan kunnes löydät sellaisen yksilön missä on sopivan pehmeä kosketus ja hintakin on kohtullinen. Toki yamahan b1 pianon missä on juuri sellaine pehmeä kulkeva kosketus saa uutena alle 4000 euron. Mutta jos haluat pianolta enemmänkuin mitä Yamahan edullisin peruspiano tarjoaa niin kehotan sinua jalkautumaan käytettyjen pianojen laajaan maailmaan. Varmasti löydät joskus sieltä sopivan jossa myös hinta kohillaan ja kun olet köyhä opisikeljia niin pyydä vanhemmiltasi/isovanhemmiltasi/kummeiltasi vähän avustusta niin että saat pianorahan kokoon.
 
MaD PiAnIsT
23.04.2012 18:21:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mei: Terve! Heti alkuun tyhmältä tuntuva kysymys. Voiko akustisen pianon kosketusta muuttaa?
 
Voi virityksen yhteydessä säätää kosketusta koneistosta. Ihmeitä ei kuitenkaan kannata odottaa jos kyseessä tosiaan on joku ddr:n ihme. Mutta pystyy ja niin yleensä aina tehdäänkin virityksen yhteydessä.

Omalla pianolla tulee myös monissa tapauksissa se eteen, että nopeita juoksutuksia ei saa kuulumaan, koska en ehdi painaa kosketinta tarpeeksi kovaa, jos haluan soittaa oikeassa tempossa.
 
Tuossa on kyse sekä säädöistä, että koneiston mekaniikan kankeudesta. Eli vaikka kuinka säätäisi ei Trabantista Mersua saa, mutta jotain siltä väliltä, Ladan ehkä. Mutta oli kyse sitten aina pianosta niin sen koneisto ei toimi yhtä nopeasti kuin flyygelin. Toistonopeus ei koskaan ole yhtä hyvä kuin flyygelin koneistossa.
 
Mutta säätämällä saa parempaan suuntaan jos on osaava virittäjä. Yamahan herkkyyttä ei noista itäsaksan vehkeistä kyllä saa esille, mutta kyllä noihin on useita keinoja millä kosketusta voidaan muuttaa. En nyt lähde tässä erottelemaan keinoja koska itse niille ei kannata lähteä juuri mitään tekemään. Ammattitaitoinen virittäjä kyllä tietää mitä tehdä:)
 
"Live like a windrammer as you fuck"
Mei
27.04.2012 20:11:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista! Kokeilen varmaan ensin tuota virittäjää, vaikka ei sekään mikään pieni menoerä ole, jos jotain ekstratyötä vielä teettää normaalin virityksen päälle. On tuosta virityksestä kuitenkin jo aikaa, niin kai se siinä samalla. :) Ja kyllä sitä taas muutaman viikon soittaa iloisemmin kun piano on sentään edes vireessä. :P
 
Ja uuden pianon hankkiminen on kuumotellut jo vuosikausia, eli kyllä se pakostakin tulee eteen jossain vaiheessa, jos soittelua meinaan jatkaa. Löysinkin jo yhen käytetyn Yamaha U3:n alle viiteen tonniin... :D
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti