Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Parempi piano pitäiisi saada, kuulemma.
1
jraw
01.04.2012 10:33:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lapsen soittoharrastus musaopistolla etenee ilmeisesti isoon ykköseen. Ja kuulemma vanha Malmsjö ei enää ole ihan parhautta. Olen antanut kertoa itselleni, että Yamahan U 1 tai 3 olisi se juttu, ovat vaan melko arvokkaita. Maailmalla näkyy kehuttavan Kawain 3 ja 5 malleja jotka ovat vähän halvempia. Kysyisinkin kokemuksianne ko. pianoista ja onko olemassa näille järkeviä vaihtoehtoja. Ja vielä kysyn, vaikka pelkään varsinaisen asian ulkopuolelle rönsyävää kiivasta keskustelua, onko kukaan tilannut pianoa Thomanilta ja jos, niin mitkä ovat kokemukset?
terv. Pianistin pienituloinen isä
 
staggiato
02.04.2012 19:05:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kawai on hyvä merkki, niiden pianot ovat yhtä hyviä kuin Yamahalla. Eihän yamahan B-sarja ole edes kovin häävi tosin U-sarja on kyllä tietääksen niin laadukas että kawai mallistostakin tarvii valita hintavampi että vastaa sille.
 
Osta laatu piano käytettynä, näin säästät kukkaroa. Laatupianosta tosin voi joutua maksaa käytettynäkin 5000 €. Toinen vaihtoehto on digitaalipiano. Akustisen jälkeen ei ole ihan sama, mutta näissäkin on eroja. Digitaalipianot ovat paljon halvempia. Ammattilaisenkin kelpuuttaman saa noin 2500-3000 eurolla esim. Thomannilta ja Topsoundista. Toki ne kantsii käydä ensin testaamssaa jossain soitinliikkeessä. Digitaalipiano ei vaadi virityksiä eli sekin säästää rahaa.
 
Ehkä kannattaisi kysyä asiasta suoraan tyttärenne pianonsoiton opettajalta. Hän on pianojen asiantuntija hän osaa todennäköisesti vastata tähän parhaiten niin säästätte sekä kukkaroanne että aikaanne. Tarkoitan siis tällä sitä että kysytte opettajalta että tarviiko tyttärenne hänen mielestään vaihtaa pianoa ja jos tarvii niin minkä tasoiseen.
 
lassikou
02.04.2012 20:52:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamahalta löytyy pykälän verran edullisempiakin malleja - itselläni on P121 mikä on melkein sama kuin U1, mutta olisko 10-20% halvempi. Yksilö on niin hyvä, että pesee useimmat kalliimman sarjan Yamahat, joita olen soittanut. Kawaikaan ei ole huono valinta. Käytettyä kannattaa metsästää, jos aikaa ja mielenkiintoa riittää. Siinä säästää ja tietää millaisen yksilön saa. Jos lapsesi soittaa ykköstason klassisia kappaleita kannattaa digipianoajatus haudata suosiolla. Digipiano saattaa olla niihin jopa huonompi vaihtoehto kuin nykyinen pianonne, jollei se sitten ole aivan täysi romu.
 
www.pianisti.info
wompatti
04.04.2012 10:15:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kawait on ihan ok, mutta niissä on todella erilainen tatsi kuin Yamahoissa. Esimerkiksi itse valitsisin paljon mielummin Yamahan ihan vain sen takia, että näpit ovat tottuneet niihin. Lisäksi myös, jos ajatellaan hetki "ammattimaisesti", itse ainakin olen Suomessa keikkaillessa törmännyt Yamahan kapistuksiin huomattavasti useammin kuin Kawaihin. Tutun tuntuisesta pianosta saa huomattavasti enemmän irti.
 
Digipianoa en suosittele, jos vain millään asuntoon mahtuu akustinen piano. Nykyään kyllä löytyy jo aika hyviä mallinnuksia soundin puolesta, mutta tatsi ei ole akustisen pianon korvike. Niin kuin joku jo aikaisemmin mainitsi, kannattaa mielummin metsästää esim. noita U-sarjalaisia käytettynä. Lisäksi jos mahdollista, kannattaa käydä koesoittamassa joitakin vaihtoehtoja ennen ostoa.
 
Jos päädytte tilaamaan pianon Thomannilta, kuulisin itsekin mielelläni kuinka hyvin homma toimi :)
 
tarmo
04.04.2012 11:22:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jraw: onko kukaan tilannut pianoa Thomanilta ja jos, niin mitkä ovat kokemukset?
 
Ei ole omaa kokemusta. Eräs tuttu kanttori kertoi takavuosina seurakunnan tilanneen flyygelin Saksata, en tiedä oliko Thomannilta vai jostain muualta.
 
Sen kanssa ilmeni ongelmia suomalaisessa ilmastossa, koska puu ei kestänyt vaihteluita. Vauriot kuulemma korjattiin ja sen jälkeen siihen asennettiin kosteutta säätelevä laite.
 
Itse suhtauden melko skeptisesti väitteeseen, että pianoja rakenneltaisiin erilaisiin ilmanaloihin, koska samasta paikasta ne aina tulevat. Lisäksi nykyään taitaa noita kostutinvirityksiä olla ihan Suomestakin ostetuissa pianoissa.
 
Kannattaa kuitenkin kysellä, onko tuossa jutussa mitään perää, jos nyt välttämättä haluaa.
 
arauramo
04.04.2012 12:42:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thomannilta ostaessa kannattaa tarkastaa mihin asti piano kuljetetaan. Jos vain pihalle asti, ei pianot, varsinkaan U1:n kaltaiset laadusta tinkimättä -mallit, kovin helpolla liikahda sisälle, varsinkaan esim. portaita ylös!
 
Ks. http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=196739&o=0&
 
EP
04.04.2012 14:08:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

staggiato:
..Ehkä kannattaisi kysyä asiasta suoraan tyttärenne pianonsoiton opettajalta. Hän on pianojen asiantuntija hän osaa todennäköisesti vastata tähän parhaiten niin säästätte sekä kukkaroanne että aikaanne. Tarkoitan siis tällä sitä että kysytte opettajalta että tarviiko tyttärenne hänen mielestään vaihtaa pianoa ja jos tarvii niin minkä tasoiseen.

 
Tämä varmaan ihan hyvä ja kannatettava idea, voi olla hyväksikin saada soittaa eritasoisilla soittimilla ja musaopistollahan niitä pääsee kokeilemaan ja niillä treenaamaan myös.
 
Kaikista musiikin eri tyylilajeista löytyy sekä hyvää, että huonoa (Eli humpasta rokkiin ja jatsiin, klassistakaan unohtamatta)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti