Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Roland Jupiter 50
1 2
MDMK
21.03.2012 16:53:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roland julkaisee Jupiter 80:n kevytversion nimellä Jupiter 50.
 
Jupiter 80:n softapäivitys on myös pian tulossa ja lupaavat ainakin parannusta filttereihin sekä iPad- ja DAW-integraatiota.
 
Jupiter 50:n hinta olisi ilmeisesti 1699 brittipuntaa. Aftertouchia tuossa ei ole. En tiedä mitä eroja 80:n kanssa noin muuten on. näyttö näyttäisi olevan pienempi.
 
Alla Sonicstaten video messuilta pääosin Jupiter 80:n päivityksistä. Lopussa 50:n kevyehkö esittely:
 
http://www.youtube.com/watch?v=FEpK … =g-u-u&context=G268188bFUAAAAAAABAA
 
JPQ
21.03.2012 21:52:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiintoisaa vaikka hnta onkin aika kova vieläkin. Joskus tykkään ajatuksissani enempi raudasta mutta muistaen ongelmat häviää mielestä aika pian no en oikein kestä pikkunäyttöjä ja makua vastaava synasetti rautana aika mahdoton. Vanhoja juttujahan saa halvalla mutta se huollon tarve jne kammoksuttaa. ja sitten uusien hinta aika mahdoton ajatuskin. tuon Jupiter 50 hinnallakin saa hirveän kasan softaa ja kun kuitenkin iso osa soundeista jota kaipaan saan softana paremmin. tietysti jos joskus saisi synan jossa olisi hyvät koskettmet et synapuolikin kunnossa eikä niinkuin nyt toisen synan soundit kivoja ja toisen koskettimet... siis omistamistani koskettimilla olevista.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Janus
21.03.2012 22:11:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleisesti ottaen soittimet on tarkoitettu soittajille.
 
JPQ
22.03.2012 00:33:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Yleisesti ottaen soittimet on tarkoitettu soittajille.
 
Mitähän tarkoitat ? tarpeisiini parhaat soundit lähtee softasta pääosin ja silloin riittää midikontrolleri mutta odotanpa mitä tästä tulee ja mikä lopullinen hinta.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
lukethesis
22.03.2012 10:26:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää on vähän niinkuin se Juno Stage (kotelokin näyttää ihan samalta), Rolandin Supernatural-soundeilla.
 
Ihan hyvä idea (JP80 on järkyttävän ylihintainen), mutta toteutus on kyllä vesitetty jälleen kerran "kevytversioon" pakottamisessa. Koko soittimen ideahan Rolandilta oli "realistinen" instrumenttien emulointi nyansseineen, ja niihin kyllä tuo after touch oli välttämätön - sitä ei siis ole.
 
Tuo 90-lukulainen pikku-LCD on aika karu verrattuna siihen värilliseen kosketusnäyttöön.
 
Polyfonia on 128, mikä ei kuulosta vähältä, mutta esim Rolandclanissä on ketju missä ihmiset arvioivat että edes JP80:ssa se ei ole edes se siihen luvattu 256, tai äänet katkovat... Toisaalta, jos ymmärsin oikein, tässä kevytversiossa ei ole niin laajoja layerointimahdollisuuksia.
 
Tuo JP80:han on loppujen lopuksi ihan hauska kiippari, ehkä sellaisen ostaisi joskus halvemmalla käytettynä.
 
MDMK
22.03.2012 14:54:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lukethesis: Koko soittimen ideahan Rolandilta oli "realistinen" instrumenttien emulointi nyansseineen, ja niihin kyllä tuo after touch oli välttämätön - sitä ei siis ole.
 
Tuo JP80:han on loppujen lopuksi ihan hauska kiippari, ehkä sellaisen ostaisi joskus halvemmalla käytettynä.

 
Samaa mieltä. AT:n puute on iso ongelma. Toki tolla enginellä tekee mahtavia synasoundejakin, mutta olisi se AT ollut järkevä jättää Jupiter 50:een, koska aika paljon menetetään supernatural sound-ideologiasta muutoin. E-MUn Longboardissakin AT löytyy ja lankku maksaa 198e. Luulen, että se on tahallaan karsittu ominaisuus 50:ssä, että jäisi selvä ero isoveljeen vielä. En jaksa uskoa, että on mitään muuta syytä.
 
80 vaikuttaa munkin mielestä hauskalta vehkeeltä, mutta hinta on ehdottomasti yli kipurajan. Käytettynä halvemmalla hankkiminen on näissä romplereissa aina sellainen hiukan kivulias juttu. Nythän sitä vois ostaa Juno Stagen tai Juno G:n käytettynä, mutta ei se enää samalta kuulosta kuin Jupiter 80. Muutaman vuoden päästä sama ongelma 80:n kanssa. :) Ikuinen kierre. Vähän kuin uuden tietokoneen ostaminen. Analogien kanssa ei jotenkin samalla tavalla soundit vanhene, vaikka kyllä eri analogitkin keskenään erilaiselta kuulostavat.
 
JPQ:n kanssa taas samaa mieltä siitä, että nykyisin melkein kaiken voi tehdä vakuuttavasti softalla. Eikä softan kanssa mitenkään huono edes ole soitella, kunhan kontrolleri on oman maun mukainen. Itse vaan joskus haluan soittaa ilman tietokoneen päälle kytkemistä. Se on ehkä ainoa syy, että yksi Rolandi kotoa löytyy, vaikka paremmat äänet softasta irtoaakin.
 
Tässä vielä videota Jupiter 80:n synasoundeista. En mä muista tiedä, mutta itse kyllä diggaan tämän demon äänistä:
 
http://www.youtube.com/watch?v=b56qHS0GqhY
 
lukethesis
22.03.2012 15:24:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MDMK: Samaa mieltä. AT:n puute on iso ongelma. Toki tolla enginellä tekee mahtavia synasoundejakin
 
Käsittääkseni kuitenkin sitäkin olisi rajattu. Kuten sanoin, rajoitettu polyfoniakin varmaan tulis eteen muuten.
 
MDMK: ...mutta olisi se AT ollut järkevä jättää Jupiter 50:een, koska aika paljon menetetään supernatural sound-ideologiasta muutoin. E-MUn Longboardissakin AT löytyy ja lankku maksaa 198e. Luulen, että se on tahallaan karsittu ominaisuus 50:ssä, että jäisi selvä ero isoveljeen vielä.
 
Totta kai se on. Tuleehan siitä varmasti säästöjä, mutta löisin vaikka vetoa että ero on marginaalinen.
 
Toinen minkä esimerkiksi kilpailija Yamaha jättää aina näihin "kevyt-versioihinsa" on 64 äänen polyfonia (mm. uusi MOX ja sitä edeltävä MO), mikä vuonna 2012 on aika karua. Joskus kysyin sitä Yamahalta, ja kovasti väittivät että kyllä se on "selvä kustannussäästö"...right.
 
MDMK: Itse vaan joskus haluan soittaa ilman tietokoneen päälle kytkemistä. Se on ehkä ainoa syy, että yksi Rolandi kotoa löytyy, vaikka paremmat äänet softasta irtoaakin.
 
Tästä syystä ostin nyt tänä vuonna tuhansilla euroilla hardwarea (mm. työaseman) ensimmäistä kertaa varmaan viiteen vuoteen, siitä huolimatta että puolen metrin päässä on Mac täynnä softaa ja Kontakt-kirjastoja.
 
Olisin itse asiassa ostanut tuon JP80:n, mutta "for what it is", kuten sanottu, ylihinnoiteltuhan se on. 2000e, niin vois ehkä harkita, mutta että 3300e...tuskinpa ostan tätä uutuuttakaan, koska nämä riisutut budjettiversiot eivät oikein nappaa. Kerran haksahdin Yamahan MO:hun, enkä haksahda toista kertaa.
 
Janus
22.03.2012 16:39:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lukethesis: Ihan hyvä idea (JP80 on järkyttävän ylihintainen), mutta toteutus on kyllä vesitetty jälleen kerran "kevytversioon" pakottamisessa. Koko soittimen ideahan Rolandilta oli "realistinen" instrumenttien emulointi nyansseineen, ja niihin kyllä tuo after touch oli välttämätön - sitä ei siis ole.
 
No ei nyt ihan. Jupiter-80:n engine ja ohjelmointimahdollisuudet taipuu aika monenlaisten soundien tekoon, ei todellakaan huonoiten analogisynaemulaatioon, ja toisaalta piano-, rhodes- ja urkusoundien kanssa ei aftertouchilla tee yhtään mitään.
 
JPQ
23.03.2012 00:05:50 (muokattu 23.03.2012 00:14:30)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rolandi on siksi valintani kun ainoa jota edes polyfonia syistä mietin oli Korg M50-61 (Roland Juno-G siis modernein mitä itsellä sen koskettimet kyllä tosi ärsyttävät nyky makuun kun vaihteeksi Yamahaani S30 soittelin jonka taas soundit on niin tyypillistä Yamahaa että Motifinkin soundeissa demosta päätellen vieläkin samaa vikaa hieman osassa siis) mutta sen pianot oli ei ei tosin eipä Rolandikaan pianoa oikein mihinkään tahdo käyttää mutta synasoundit,jouset varmaan tulee johonkin käytettyä jouset siis poptarpeisiin et pitäs joskus yrittää omaa soundiakin tuollakni vääntää et testata lisää xv5080 muutettuja soundeja niistäkin aattelin koota oman setin siellä oli jotain juttuja jotka tämän rom soundeissa vähän heikoimmin... ja kyllä vähän kosketusnäyttökin kammokstuttaa. no minulla ei kädet aina saa käskyjä perille. et käsi voi itsekseen huitausta jne.
ja kyllä se polyfonian laskeminen voi olla isokin säästö kun dsp voi olla kallein yksittäinen osa koskettimien jälkeen tai ennen riippuuen mtien hyvät ne koskettimet on. joskin kyllä itse näkyisin yamahlta mielummin vaikka 128megan muistilla jossa perustarpeet soundeista kunnon polydonialla mallin kuin muistai vaikka kuinka mutta polyfonia jos loppuu niinkuin olen kuullut sanoo että huonointa budjetti työasemaa kun hakee voitto on selvä. eli käyttökelvottoman äkkiä loppuu.
ps. Rolandilla on kyllä parhaat soundit noh sanoisin kyllähän myös korgilla ja yamahalla kivoja mutta korgin pianoihin en ole vieläkään tottunut enkä Yamahan jousiin kuuntelin eräitä motif pätkiä niissä oli jtoain pielessä no yamahani jousissa myös tosin vielä enempi kaameinta on että tiettyihin juttuihin voisi yamaha cs1xän joiusia käyttää (eka synani) siis popbiisin taustajousiin mutta tuon S30 jousia ei tulisi mieleenikään siinäkin turhan paljon sampleromiin yritetty änkeä olisin miettynyt kyllä laatua enemmin sampleissa. ja kumpikin on ns pakko juttu itselle. Rolandilla alkaa nyky malleissa olla kaikki ok ennen huilut vähän tökki... tykkään ilmavasta huilusta ne eräät vanhat oli ns tukossa paitsi panhuilu. ja digityöasema soundeja kun ei softasta vakuuttavasti saa sellaisia puoliaitoja jos softaan vertaa et breadbutteria ei modernina löydy kun ainoat softat vähän jälkeen jääneitä toinen siis Plugi sound pro ja toinen ik multimedian total workstation 2 paketti ekaa en omista mutta koska siinä 8gigassa niin monta soundia laatu ei vasta siitä mitä nyky versio ideasta vaatisi nyky version koko olisi varmaan 100gigaa yhtä laajalle soundikirjolle ainakin. ja goliath eastwestiltä myös se jo siksi että vaihtoehtojakin pitäs olla kunnolla. ja Jupiter 50 lopullinen hinta on kiva kuulla. Oikeasti tekisin miellään kaiken raudalla paitsi orkkasoittimet ja pianon tosin jälkimäisen voisin tehdä aidolla pianolla jos olisi tilat ja kyky soittaa sitä. ja tietysti eräät synasoundit mielummin softalla.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
lukethesis
23.03.2012 12:49:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: No ei nyt ihan. Jupiter-80:n engine ja ohjelmointimahdollisuudet taipuu aika monenlaisten soundien tekoon, ei todellakaan huonoiten analogisynaemulaatioon, ja toisaalta piano-, rhodes- ja urkusoundien kanssa ei aftertouchilla tee yhtään mitään.
 
En ihan ymmärrä viestiäsi, mutta tarkoitinkin sitä, että Roland markkinoi laitettaan (JP80) nimenomaan realistisena ja ilmaisukykyisenä emulaationa kosketinsoittajan näkökulmasta esim. akustisille instrumenteille, torville ja mitälie erhuja siellä nyt olikaan - eli siihen nähden se (JP50) vesittää ikäänkuin soittimen perusidean.
 
Todellisuushan on toinen, kuinka moni bändissä soittava kosketinsoittaja soittelee livenä jotain huikeita expressiivisiä erhu-sooloja? Huvittasti tuossa JP80:n "artistit kehuu" -videossakin jää päällimmäiseksi joku kämäinen perus-Rhodes, mikä ei edes kuulosta ihmeelliseltä.
 
Prophet
23.03.2012 19:39:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olkoon seuraava syntetisoijani Korg PA3X 76:
 
http://cachepe.zzounds.com/media/qu … 1e460d78732c56344edfaa2bccd70f3.jpg
 
Vessajono
31.03.2012 17:54:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On ilmaantunut Thomannille, hintalappu 1999€.
 
"On tietysti monta tapaa huvitella mutta eihän vanhaa kunnon känniä voita mikään muu kuin krapula." - Petri Walli || http://felisdomesticus.org
mack the knife
01.04.2012 18:11:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

piano-, rhodes- ja urkusoundien kanssa ei aftertouchilla tee yhtään mitään...
 
Tästä kolmikosta ymmärrän urun, missä ei at:a tarvi, mutta miten ei pianossa ja rhodesissa?
 
COVS n:o 1.
Janus
01.04.2012 18:48:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mack the knife: Tästä kolmikosta ymmärrän urun, missä ei at:a tarvi, mutta miten ei pianossa ja rhodesissa?
 
Sekoitatko aftertouchin nyt kosketusherkkyyteen? Eri asia.
 
JPQ
01.04.2012 19:00:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Sekoitatko aftertouchin nyt kosketusherkkyyteen? Eri asia.
 
Ihan ja vieläpä niin että urussa voisikin kuten Rhodesissakin näet efektin säätöön. ps. kaiken kaikkiaan hieman kiinnopstava laite joskin hintava.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Janus
01.04.2012 23:33:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: Ihan ja vieläpä niin että urussa voisikin kuten Rhodesissakin näet efektin säätöön.
 
Teoriassa mahdollista, kyllä. Oletko koskaan soittanut Rhodes-patchilla mitään "reaaliaikaisesti", esim. bändin kanssa - saati sitten aitoa Rhodesia?
 
mack the knife
02.04.2012 12:18:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Sekoitatko aftertouchin nyt kosketusherkkyyteen? Eri asia.
 
Hahhaa. Sori hölmöily.
 
COVS n:o 1.
JPQ
02.04.2012 17:47:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Teoriassa mahdollista, kyllä. Oletko koskaan soittanut Rhodes-patchilla mitään "reaaliaikaisesti", esim. bändin kanssa - saati sitten aitoa Rhodesia?
 
en saa noista perus rhodes patcheista juuri mitään itse irti mutta pitäs muutenkin soittaa taas käsin jotain. ja tarkoitin että yleisellä tasolla en tarkoita että rhodesissa olisi aftertouch.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
MDMK
29.05.2012 09:51:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt olisi Jupitereihin iPad-editori saatavilla. Näyttää videolla varsin kätevältä ja voisin kuvitella, että soundien editoimisessa olisi tuon kanssa ihan mukava hands on- tuntuma.
 
Rolandin mainosvideo youtubessa:
 
http://www.youtube.com/watch?v=vPxf … 7B80C398&index=1&feature=plpp_video
 
Prophet
13.09.2013 21:00:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä lienee päivän hinta?
 
http://www.soundonsound.com/sos/aug12/articles/roland-jupiter-50.htm
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti