Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Soittamisen henkinen puoli
1 2
Anonymous-jazz
24.12.2011 12:55:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko avautua tänne kun meikälle tässä kevään aikana tapahtui eräänlainen henkinen herääminen. Kai sitä myös jonkinlaiseksi valaistumiseksi voitaisiin sanoa. Niin haluaisin kertoa noista kokemuksista varsinkin silloin kun aistit avautuivat ja mitä ne vaikuttivat n. normaaliin soittamiseen jne.
 
Eli se näkyi heti mm. siinä, että sormet tuntuivat paljon kevyemmiltä kuin koskaan ennen ja varsinkin se kun koskettaa yhtä kosketinta oli se sitten vaikka midikoskettimisto tai akustinen piano. Niin siinä kulkeutuu välittömästi energiaa joka kanavoituu suoraan itse soittajan ns. sielusta.
 
Kun taas toinen juttu mikä tapahtui oli taas se, että kaikki ne ns. vaikeat likit mitkä olivat ennen vaikeita soittaa mm. teknisesti. Sujui nyt sitten ilman melkein mitään ongelmia.
 
Tässä valaistuneessa tilassa tapahtui sitten aika friikki kokemus mitä ei koskaan ennen ollut tapahtunut. Eli se, että jossain improvisaatiotilanteessa usein ennen oli ajatukset koko ajan muualla ja ns. keskittyminen vaikeampaa. Mutta nyt kaikki improvisaatiokin tapahtui vain tässä hetkessä. Eli ajatukset olivat kokoajan jonkinlaisessa ZEN-tilassa.
 
Yksi juttu missä tämän valaistumisen ja siitä aiheutuvien aistien avautumisen huomasi kanssa oli sellainen klassinen temppu että otat korttipakan käteen ja et katso korttien toiselle puolelle. Meikäläinen nimittäin pelkällä sormen kosketuksella näin kortit ja niiden värit ennalta joka oli muuten aikamoinen kokemus.
 
Samoin telekineettiset kyvyt onnituivat. Eli oli mahdolista mm. liikuttaa vaikka sanomalehden sivua koskematta siihen ollenkaan pelkällä kämmenen liikkeellä.
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
pekka montin
24.12.2011 17:33:40 (muokattu 24.12.2011 20:27:36)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä en välttämättä noita yliluonnollisia kykyjä omaa mutta sellaisen periaatteen omaan että kaikki mikä musiikissa tehdään, tehdään joko täysillä tai ei ollenkaan.
Musiikinhan on tarkoitus ihastuttaa ja vihastuttaa ja sama pätee ihmisenä olemisessa. Uskon että kun asiat tehdään ns. Täydellä teholla niin se henkinen puoli pääsee parhaiten esille myös musiikissa. Sanotaan mitä tarkoitetaan, tai ainakin pyritään siihen. Voipi olla myös mahdollista että jos tuossa henkisessä kehittymisessä saavuttaa jonkun tietyn tilan/ylittää tietyn akseliston niin voipi olla että se sitten ikäänkuin tarttuu muihinkin osa alueisiin ihmisenä ja muusikkona. Tämänhän takia monet tunnetut Jazz muusikot olivat kaiken aikaa huumeissa tai päissään. Heroiini oli aika kova juttu mutta henki siinä meni. Ei kovin suositeltavaa kenellekään.
 
Näin joulun aikaan esimerkiksi välillä pistää hieman turhauttamaan nuo radion samat vanhat joululaulut jotka pyörii vuodesta toiseen. Eivät ne kyllä oikeasti kosketa tai rauhoita sielua. Tulee semmonen fiilis niitä kuunnellessa että nyt pääsee joku paikallinen Sillanpää taas toteuttamaan tekopyhää egoansa joululaulujen merkeissä. Asiahan korjaantuisi jos noita joululauluja uskallettaisiin soittaa Suomessa hieman laajemmassa kaavassa eikä aina sitä Katri Helena osastoa tai sitten jotain imelää Soul mongerrusta. Jos edes biisejä sovitettaisiin hieman monipuolisemmin niin olisi jo paljon "diipimpää" musiikkia kyseessä. Näinhän oli ennen, mitä seuraa ulkomaita tai vaikkapa Vesku Loirin vetoja. Kaitpa tuota myös taidoksi joskus kutsuttiin. Asiaan toki vaikuttaa myös se että vielä 70-luvulla ja 80-luvulla harmonia ja sointiväri oli yleisestiottaen musiikissa paljon suuremmassa roolissa kuin nykyään. Voipi miettiä myös sitä samalla että missä henkisessä tilassa muusikot olivat ennen ja kun kaikki aina puhuvat siitä että kuinka ennen syntyi merkittäviä sielullisia tuotoksia jotka jäivät ikuisesti elämään.
 
Luotettava.
Janus
24.12.2011 18:39:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI
 
Nelisormimangusti
24.12.2011 20:10:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: http://www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI
 
Nyt tärähti plussa. Huuleni liikkuivat kämmenen liikkeellä.
 
pekka montin
24.12.2011 20:19:55 (muokattu 24.12.2011 20:22:57)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nelisormimangusti: Nyt tärähti plussa. Huuleni liikkuivat kämmenen liikkeellä.
 
Mun mielestä on positiivista se että Anonymoys Jazz uskalsi tuoda aihepiirin musiikissa esille josta nykypäivänä valitettavan vähän puhutaan. Sepä vasta olisikin surullista jos musiikki olisi vain nuottikuvaa ja teoriaa paperilla josta hyvän kaavan koittaessa syntyy jotain hyvää, ikäänkuin samalla periaattella millä makkaraa tehdään tehtaissa. Eri asia on sitten mikä on totta ja mikä ei mutta aika vaikea sitä musiikkia voi olla tuntea ja tulkita jos ei koskaan mene syvemmälle sen henkimaailmaan. Mua ei ainakaan haittaa jos asiat vetää näissä touhuissa toisinaan överiksi, päinvastoin :) Nyt vain tarvitaan enään todisteita Anonymous Jazzin väittämälle!
 
Edit: Henkistä tai ei mutta teoriassa aihe on erittäin mielenkiintoinen koska sillä on myyty miljoonia levyjä ja luotu/tehty monia tuhkimo/menestystarinoita.
 
Luotettava.
Nelisormimangusti
24.12.2011 21:16:53 (muokattu 24.12.2011 21:17:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Höpöhöpöhommia telekineettisiä kykyjä. Mieluummin nauran kuin itken. Totta kai soittamisessa on henkinen puoli, ei varmaan tulis nuottiakaan soitettua ilman aivoja, mutta fantasia on sitten erikseen ja paranormaaleista ufo new age -
meiningeistä varmaan on joku ketju olemassa.
 
KoskPaavo
24.12.2011 21:29:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo sanomalehtilevitaatio on ihan tavallista staattista sähköä.
 
"Quidquid Latine dictum sit, altum videtur."
pekka montin
24.12.2011 23:03:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nelisormimangusti: Höpöhöpöhommia telekineettisiä kykyjä. Mieluummin nauran kuin itken. Totta kai soittamisessa on henkinen puoli, ei varmaan tulis nuottiakaan soitettua ilman aivoja, mutta fantasia on sitten erikseen ja paranormaaleista ufo new age -
meiningeistä varmaan on joku ketju olemassa.

 
Samaa mieltä. Mutta toisaalta tulee ihan vakavastikin mietitttyä Pink Floydin ja Oldfieldin tuotantoa. Okei, ensinmäisen kohdalla se "henkisyys" saatiin monen kaavan kautta ja huumeet oli yksi niistä, ja tietenkin että se muusikkous kulki käsi kädessä kaiken kanssa. Oldfieldin kohdalla onkin jo sitten eri asia. Kaveri ei ole perustanut huumeista koskaan sen kummemin mutta liekö sattumaa vai mitä että juuri henkinen(joissakin piireissä jopa saatanalliseksi haukuttu) Tubular Bells teki Oldfieldistä sen mikä hänestä tuli, ja tietenkin sillä hinnalla että Virgin(levy yhtiö) veti kaiken välistä ensinmäisen 10 vuoden ajalta. Oldfield on muutenkin hahmona ollut aina sangen mystinen ja omalaatuinen jamppa, teki hän sitten modernia klassista/elokuvamusaa tai vain pop-lauluja. Kaikissa niissä "Se Mike" kuuluu läpi.
Onhan noita muitakin esimerkkejä joista jo monista jättänyt aika taakseen :)
Jarre on edelleen ja hengittää ja hänhän piti aikoinaan hallussaan jonkinsortin visiönäärin titteliä pitkän aikaa. Enya puolestaan asuu linnassa ja tekee mystisiä "joululauluja" jotka teki hänestä aikanaan erittäin rikkaan ihmisen ja muusikon, ja pitkälti hän saa niistäkin kiittää M1:sta ja sen jälkeisiä Korgin digitaalisia. Vaikea sitä on kuvitella sitten että mistä noi hahmot tulee ja hengittää mutta omalaatuisuushan siinä on kyseessä. Wakeman hurahti aikanaan niin pahasti ritareihin että teki niistä monta konseptilevyä...King Arthurit sun muut...omg :P
 
Luotettava.
KoskPaavo
24.12.2011 23:59:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vakavasti näin entisenä ravintolamuusikkona ja yli 5000 keikkaa soittaneena puhuen kyllä myönnän jonkin "korkeamman voiman" koskettaneen. Joskus vaan kaikki natsaa niin hienosti ettei voi sanoin kuvailla , vaikka vaan kerran vuodessa , se riittää. Mieleen nyt just tuli "Woman"-biisin stemma jota treenattiin ja treenattiin, kerran kun oltiin pikku kaljassa se toimi hienosti, tippa tuli silmään, niin tyytyväisiä oltiin.
 
"Quidquid Latine dictum sit, altum videtur."
pekka montin
25.12.2011 00:16:28 (muokattu 25.12.2011 00:19:12)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KoskPaavo: Vakavasti näin entisenä ravintolamuusikkona ja yli 5000 keikkaa soittaneena puhuen kyllä myönnän jonkin "korkeamman voiman" koskettaneen. Joskus vaan kaikki natsaa niin hienosti ettei voi sanoin kuvailla , vaikka vaan kerran vuodessa , se riittää. Mieleen nyt just tuli "Woman"-biisin stemma jota treenattiin ja treenattiin, kerran kun oltiin pikku kaljassa se toimi hienosti, tippa tuli silmään, niin tyytyväisiä oltiin.
 
Respect ja kiitos. Toi sun kommenti antaa mun kaltaisille aloittelijoille aika paljon toivoa. Ja kyllähän se niin menee että kun nämä asiat aloittaa niin haaveillaan kaikenlaisesta ja kun 10 vuotta on hommia tehnyt niin alkaa ihan oikeasti toivomaan että tälle kaikelle on jokin tarkoitus ja että suurempi voima johdattaa. Itse olen nyt 10 vuotta laulanut ja soittanut ja silti ihan alkutekijöissä ollaan ja referenssinä toimii suuri maailma sekä realiteetit niiden mukana. Kaikki me silti tiedetään että jos muusikkona tai edes hyvänä harrastelijana haluaa pysyä, vaatii se uhrauksia ja tuossa vaiheessa tulee aika usein äitiä/jumalaa ikävä...(kaipuu henkisyyteen)
 
Edit: Annoin sulle plussan, ja olisin antanut useamman jos olisi ollut mahdollista.
 
Luotettava.
EP
25.12.2011 01:16:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin:
 
..Oldfieldin kohdalla onkin jo sitten eri asia. Kaveri ei ole perustanut huumeista koskaan sen kummemin mutta liekö sattumaa vai mitä että juuri henkinen(joissakin piireissä jopa saatanalliseksi haukuttu) Tubular Bells teki Oldfieldistä sen mikä hänestä tuli, ja tietenkin sillä hinnalla että Virgin(levy yhtiö) veti kaiken välistä ensinmäisen 10 vuoden ajalta..

 
Muistelisin lukeneeni joskus, että viina sille kyllä maistui ainakin jossain välissä ja mikäs siinä eiköhän se useimmille maistu, ainakin jossain vaiheessa.. : )
 
Kaikista musiikin eri tyylilajeista löytyy sekä hyvää, että huonoa (Eli humpasta rokkiin ja jatsiin, klassistakaan unohtamatta)
pekka montin
25.12.2011 01:23:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EP: Muistelisin lukeneeni joskus, että viina sille kyllä maistui ainakin jossain välissä ja mikäs siinä eiköhän se useimmille maistu, ainakin jossain vaiheessa.. : )
 
Juu mutta ei huumeet hamppua enempää. Mike ei rakastanut ihmisiä(nihilismi oli kieletty terminä kauan aikaa) mutta sen sijaan rakasti luontoa ja eläimiä sitäkin enemmän. Mike vietti kaiken aikansa studiossa sekä maaseudun rauhassa.
 
Edit: Käy Mikea aika paljon kateeksi
 
Luotettava.
EP
25.12.2011 01:34:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: Juu mutta ei huumeet hamppua enempää. Mike ei rakastanut ihmisiä(nihilismi oli kieletty terminä kauan aikaa) mutta sen sijaan rakasti luontoa ja eläimiä sitäkin enemmän. Mike vietti kaiken aikansa studiossa sekä maaseudun rauhassa.
 
Edit: Käy Mikea aika paljon kateeksi

 
Olihan sillä kavereita, yks suomalainen basistikin.
Joo, mut jos se vaan oli tarkka kavereistaan?
 
Kaikista musiikin eri tyylilajeista löytyy sekä hyvää, että huonoa (Eli humpasta rokkiin ja jatsiin, klassistakaan unohtamatta)
pekka montin
25.12.2011 01:40:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EP: Olihan sillä kavereita, yks suomalainen basistikin.
Joo, mut jos se vaan oli tarkka kavereistaan?

 
Juu. Pekka Pohjola haukkui Oldfieldin omassa elämäkerrassaan aika hyvin... toisaalta, Dissasihan Pohjola Abbaakin aika pitkään kunnes tajusi liian myöhään sen että Abbakin on progea. Oldfield oli lukemani perusteella tarkka kavereistaan mutta salaisena perversiona mainittakoon ruotsalaiset blondit...
 
Luotettava.
Anonymous-jazz
25.12.2011 03:59:33 (muokattu 25.12.2011 04:00:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KoskPaavo: Tuo sanomalehtilevitaatio on ihan tavallista staattista sähköä.
 
Eikun se on höpöhöpöhommia :)
 
Joo arvasinhan mä tän, että menee toi threadin juttu hyvin monelta yli hilseen. Mutta ei se mitään menköön vaan.
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
JPQ
25.12.2011 04:03:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: Juu. Pekka Pohjola haukkui Oldfieldin omassa elämäkerrassaan aika hyvin... toisaalta, Dissasihan Pohjola Abbaakin aika pitkään kunnes tajusi liian myöhään sen että Abbakin on progea. Oldfield oli lukemani perusteella tarkka kavereistaan mutta salaisena perversiona mainittakoon ruotsalaiset blondit...
 

 
Oldfeidlistä voisin kuvitella tietynlainen perfektionisti ei hyvällä tavalla eli tiettyyn asti ok. ps. Pekka Pohjolan elämänkerta voisi olla kiintoisa lukea pitääpä katsoa kirjastosta. vaikkei olekkaan idolini siis Pohjola mutta kiinnostanut mutten ole ehtinyt tustua mutta Oldfieldistä sanomiset kiinnostaa kovin.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
EP
25.12.2011 06:39:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: Oldfeidlistä voisin kuvitella tietynlainen perfektionisti ei hyvällä tavalla eli tiettyyn asti ok. ps. Pekka Pohjolan elämänkerta voisi olla kiintoisa lukea pitääpä katsoa kirjastosta. vaikkei olekkaan idolini siis Pohjola mutta kiinnostanut mutten ole ehtinyt tustua mutta Oldfieldistä sanomiset kiinnostaa kovin.
 
Ootkos kuunnellu Pohjolaa? Lainaa sieltä kirjastosta joku levy esim. "Pihkasilmä kaarnakorva" tms. niin kuulet miten upee säveltäjä/ sovittaja hän oli.
 
Kaikista musiikin eri tyylilajeista löytyy sekä hyvää, että huonoa (Eli humpasta rokkiin ja jatsiin, klassistakaan unohtamatta)
Prophet
25.12.2011 09:42:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anonymous-jazz: Yksi juttu missä tämän valaistumisen ja siitä aiheutuvien aistien avautumisen huomasi kanssa oli sellainen klassinen temppu että otat korttipakan käteen ja et katso korttien toiselle puolelle. Meikäläinen nimittäin pelkällä sormen kosketuksella näin kortit ja niiden värit ennalta joka oli muuten aikamoinen kokemus.
 
Olisi ainesta kasinokeisari Pekka Salmen manttelinperijäksi.
 
pekka montin
25.12.2011 12:44:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: Oldfeidlistä voisin kuvitella tietynlainen perfektionisti ei hyvällä tavalla eli tiettyyn asti ok. ps. Pekka Pohjolan elämänkerta voisi olla kiintoisa lukea pitääpä katsoa kirjastosta. vaikkei olekkaan idolini siis Pohjola mutta kiinnostanut mutten ole ehtinyt tustua mutta Oldfieldistä sanomiset kiinnostaa kovin.
 
Oldfield on tosiaan tarkka kaveri mutta töiden laatua toisinaan varjosti Virgin yhtiön jatkuva painostus häntä kohtaan levyjen tekemisessä. Oldfield kirjoitti tuosta aikanaan katkeroituneena myös kappaleen nimeltä "Make, Make"...
 
Pohjolan kirja kantaa nimeä Bassokenraali ja se on punakantinen. Erittäin hyvä kirja kokonaisuudessaan jossa käydään Pohjolan ja Oldfieldin yhteinen levy läpi, Zappan kosiskelut Abbaa unohtamatta.
 
Edit: Oma suosikki Pohjolalta on Jokamies ja Oldfieldiltä Ommadawn sekä Killing Fields.
 
Luotettava.
hemmo
25.12.2011 16:23:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nelisormimangusti: Höpöhöpöhommia telekineettisiä kykyjä. Mieluummin nauran kuin itken. Totta kai soittamisessa on henkinen puoli, ei varmaan tulis nuottiakaan soitettua ilman aivoja, mutta fantasia on sitten erikseen ja paranormaaleista ufo new age -
meiningeistä varmaan on joku ketju olemassa.

 
Pitää kato olla reptiliaaniaivot että voi tai osaa telekinetoida. Meidänlaiset vähä-älyiset ei sitä tajua. Tekis varmaan antipsykoottiset mömmöt meidänkin apina-aivoille hyvää parin vuoden kuurilla.
 
kehenkään yli 30-vuotiaaseen ei voi luottaa
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti