Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laajat otteet yhdellä kädellä
1
luoma-kunta
28.11.2011 15:48:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyyköhän muusikoiden.netin kollektiivisesta tietoisuudesta harjoituksia käsien ulottuvuuden lisäämiseen pianoa soitellessa? Toisin sanoen, miten harjoitella turvallisesti isojen otteiden soittamista yhdellän kädellä? Desimejä (oktaavi + terssi) tulee sen verran usein vastaan ja ovat sen verran käteviä, että haluaisin saada soitettua murtamatta. Väittävät, että mulla on pitkät sormet eli uskoisin, että tarvitaan vain vähän harjoitusta.
 
Noonin (okt + sekunti) saan soitettua jokseenkin vaivattomasti ja jotkut desimit (esim eb-gb) soivat juuri ja juuri. Tarvetta olis kuitenkin vähän vaikeempiinkin otteisiin, kuten d-f# ja db-f. Tahtoo osua viereisiin koskettimiin, kun pitkälle joutuu venyttämään.
 
baron
28.11.2011 16:34:51 (muokattu 28.11.2011 16:36:08)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon myöskin kiinnostunut. Saan vaivaisesti oktaavin.
Isommat soitan arpeggiona.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Cepe
28.11.2011 20:17:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni sormet venyvät oktaavin yli, esim. C:stä D:hen :)
 
Kannuja hakkaan :)
pekka montin
28.11.2011 21:28:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

luoma-kunta: Löytyyköhän muusikoiden.netin kollektiivisesta tietoisuudesta harjoituksia käsien ulottuvuuden lisäämiseen pianoa soitellessa? Toisin sanoen, miten harjoitella turvallisesti isojen otteiden soittamista yhdellän kädellä? Desimejä (oktaavi + terssi) tulee sen verran usein vastaan ja ovat sen verran käteviä, että haluaisin saada soitettua murtamatta. Väittävät, että mulla on pitkät sormet eli uskoisin, että tarvitaan vain vähän harjoitusta.
 
Noonin (okt + sekunti) saan soitettua jokseenkin vaivattomasti ja jotkut desimit (esim eb-gb) soivat juuri ja juuri. Tarvetta olis kuitenkin vähän vaikeempiinkin otteisiin, kuten d-f# ja db-f. Tahtoo osua viereisiin koskettimiin, kun pitkälle joutuu venyttämään.

 
Oma opettaja joskus sanoi että tuon asian kanssa ei saisi hosua. Askel kerrallaan.
Mä saan soitettua desimin "ok" yhdellä kädellä mutta sen jälkeen ei kyllä käsi taivu enään minnekään. Ahdas asettelu oli taas puolestaan joskus asia josta kiinnostuin kun se tuossa progessa ja kinkkisemmässä poppiskamassa on aika oleellinen asia. Noi yhden käden jazzijutut on sitten taas asia mistä en tiedä liikoja(en mitään). Mutta, pienestä liikkeelle, uskoisin.
 
Pianistit joituu harjoittelemaan pirusti vasurillakin juttuja kun synisteilla monesti se puoli unohtuu ja puolestaan se oikea käsi sitten on usein monilta ominaisuuksiltaan jopa"ylikehittynyt".
 
Luotettava.
Kavaalton
29.11.2011 09:30:27 (muokattu 29.11.2011 09:32:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin itse opettelin tuota niin, että otin ne laajat otteet pianolla aluksi ihan sieltä koskettimien reunasta. Enemmänkin koskettimien etupuolelta kuin yläpuolelta. Ja vain ylin ja alin ääni. Sitten vähitellen nivelet venyy ja notkistuu, niin pystyy ottamaan ne normaalimmin. Tällä hetkellä vasuri taipuu jo ihan luontevasti 1-7-3 hajoitukseen munkin tikkusormilla, kunhan soinnun ylin tai alin ääni ei ole mustalla koskettimella. Oikea käsi onkin sitten tässä paljon heikompi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti