Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Suosituksia edullisen syntikan hankintaan
1 2
taatto-
27.11.2011 13:08:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen uusi kirjoittelija täällä, enkä ole kaikkia keskusteluja selannut(ohjatkaa jos tästä aiheesta jo keskusteltu)
Eli: Nyt on alkanu kiinnostamaan syntikka. Itse en osaa mitään soitella, ja siksi sellasta ei olekaan. Mutta vaimolla on piano ja osaa soittaa. Haluaisin vaan enempi meidän mökkiin sellasta "avaruussoundia" eli vähän ku Jarrella tai jollain. On jo keskusteltu että suostuu soittamaan jos sille syntikan hommaan (ja vois sillä itekkin leikkiä)
Mutta osaatte varmasti neuvoa mitä syntikoita (tai millaisia) kannattaisi katsella. Sais tietysti olla suht edullinen. Oon yrittäny noista myynti-ilmoituksista katella klassikkovehkeitä(arp, moog yms.) , mutta hinnat on ehkä turhan kovia ja tavallaan hukkaan meillä menis.
 
cyberiad2001
27.11.2011 14:32:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

edullisuus on tietty suhteellinen käsite, mutta hyvä työasemasyntikka käytettynä vois olla paras vaihtoehto ensimmäiseksi vermeeksi. Esim. Korg TR tai Korg M50 vois olla hyvä valinta, hintaluokka pyörii 500 kieppeillä. Helppoja käyttää ja soundit hyviä, löytyy myös sekvensserit ja apegiaattorit, joilla saa sitten ihan piisejäkin tehtyä jos kiinnostus/innostus kantaa muuhunkin kuin satunnaiseen soitteluun...
 
Edullisempaa vaihtoehtoa vois edustaa esim. Rolandin XP-sarja 90-luvulta...hinnat pyörii pari satasta alempana.
 
Rolandin G-työasema ois uudemmista aika mahtava nimenomaan tuollaiseen space/Jarre-osastoon...hinta käytettynä 600:n kieppeillä, mutta ei menis hukkaan :)
 
taatto-
27.11.2011 19:53:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset vastauksesta. Tossa lueskelin myytäviä soittimia, niin muutama budjettiin käypä olisi ollut. Mikähän näistä mahtaisi olla "lähimpänä avaruutta"?
-Roland d-70 (olisi lyhyt matka hakea)
-casio cz-101
-cakewalk a-800 pro
-dynacord ads-k
-korg microkorg
 
Mites tollaset modulivehkeet, kannattaako vielä edes miettiä moisia?
 
Thomas Häggblom
27.11.2011 20:53:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

taatto-: Tossa lueskelin myytäviä soittimia... Mikähän näistä mahtaisi olla "lähimpänä avaruutta"?
 
Avaruussoundeja kyllä saa vaikka mistä, ja minä ainakin ihan tosissaan suosittelisin että aluksi hankit jonkn monipuolisen ja mukavan työasemasyntetisaattorin. Niistä lähtee monenmoista soundia tavallisista pianosoundeista niihin avaruuspadeihin. Ainakin Korg-työasemissa on paljon kaikkia avaruudellisia mattosoundeja, jotka muokkautuvat pikkuhiljaa (soundi saattaa kirkastua hiljalleen ja palata takaisin utuiseksi ja taustalla voi kuulla jotain hiljaisia kelloja ja kaikuja yms) ja luulisin että noista jutuista saa kyllä sen avaruus-tyydytyksen ainakin vähäksi aikaa. Myös synan sisäinen sekvensseri on kiva, koska sillä voi sitten vaikka nauhoitella omia avaruuskokeiluja. Pistät vaikka taustalle jonkun avaruussoundin ja nauhoittelet siihen päälle kaikkea jännittävää.
 
Sitten myöhemmin kun taitoa karttuu ja tietää enemmän mitä haluaa, niin voi laajentaa ostamalla vaikka oikean (virtuaali)analogisen synan josta nuo elektroniset soundit lähtevät vieläkin aiemmin. Jos ihan aluksi ostaa jonkun todella spesifin laitteen niin voi olla ettei sitä kuitenkaan osaa käyttää sillä tavalla, että niistä hienoista soundeista ja ominaisuuksista saisi oikeasti mitään irti. Minua ainakin kaduttaa, kun ostin aikanaan Nord Leadin vain koska siinä oli "jänniä soundeja" vaikka en tajunnut mitään synteesin perusteista ja kaikki sen laitteen hienoudet jäi vain käyttämättä lopulta, kun ei edes tiennyt mitä tarkoittaa oskillaattori, lfo ja filtteri ja miten niitä käytetään. Noh, nykyään onneksi tiedän :)
 
Mites tollaset modulivehkeet, kannattaako vielä edes miettiä moisia?
 
Ei kannata. Ainahan sellaisen voi ostaa, mutta noiden modulaarien hyödyntäminen vaatii kokemusta ja taitoa, eikä ole kiva omistaa mitään sellaista, mistä ei tajua mitään :D
 
Analogista syntetisaattorimusiikkia: www.mikseri.net/modulaatio
taatto-
27.11.2011 21:51:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Selvä, unohdetaan nuo moduulivehkeet.
Eli työasemasyntikka...
Oliko tossa listassa sellasia työasemia? esim. se microkorg.
Olis ollu vielä listaan Roland d-20(työasemasyna mainittu ilmoituksessakin)
 
taatto-
27.11.2011 22:17:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

katselin tuolta vintagesynth.com-sivuilta juttua tosta Roland D-70- mallista. Eivät ainakaan ihan romuksi hauku.
Olisi halpa ja helppo hakea vaikka töistä tullessa.
En vaan oikein ymmärrä että onko se nyt sellanen mitä oon etsimässä.
 
cyberiad2001
27.11.2011 22:55:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oikeastaan kaikki Rolandin D-sarjan synat 90-luvulta ovat enemmänkin sellaisia yleiskoneita, joissa on vähän kalseahkon digitaalinen soundimaailma; sopivat hyvin joidenkin "tavallisten" instrumenttien jäljittelyyn (sähköpianot, kellot jne) ja sitten sellaiseen hieman general midi-henkiseen synttymeininkiin. Jos olet kokeillut viimeisen kymmenen vuoden aikana näitä tavaratalojen "kotikosketinsoittimia", niin vähän niissä maailmoissa liikutaan. Kyllä niillä D-sarjalaisilla saa ihan jänniä avaruussoundejakin tehtyä, mutta se ei ole niiden vahvuus.
 
Jos haet tosiaan jotain Jarren 70-luvun levyjen tunnelmaa, niin sitten etsi jotain muuta. Jos taas haet Jarren Revolutions/Cousteau-aikojen soundeja, niin sitten D-70 on juuri oikea rauta :)
 
taatto-
27.11.2011 23:02:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, totta on tuo kolkko ysärisaundi. Löysin youtubesta videoita tosta Rolandista. Tulee mieleen peruskouluajoilta englannintuntien opetusmateriaalikasetit.
Taidan etsiä vielä. :)
 
taatto-
27.11.2011 23:36:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katselin videoita tuosta microkorgista. Ihastuin heti ;)
 
jp8000
28.11.2011 09:28:49 (muokattu 28.11.2011 09:32:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cyberiad2001:
 
Jos taas haet Jarren Revolutions/Cousteau-aikojen soundeja, niin sitten D-70 on juuri oikea rauta :)

 
Anteeksi vain, mutta Jarre käytti Roland D50:sta noilla albumeilla...
 
"It was totally worth it" -homer simpson in the episode "fraudcast news"
cyberiad2001
28.11.2011 10:23:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedän, mutta samankaltaista soundiosastoa ne on molemmat :)
 
Microkorgista varmaan löytyy paljon mielipiteitä täältä...käsittääkseni yleinen laitos tänäpänä
 
JPQ
28.11.2011 11:07:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valitettavasti täytyy todeta vaikken ole soittanutkaan d50 ja d70 syniä tuossa kuitenkin aika suuri laatu ero eli monikin luullut että ovat tosi samanlaiset. joskin aika silti.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
jaxen
28.11.2011 11:22:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kohta alkaa taas monologi microKORGista.. Itselleni ei tule laitteen soundista sellaisenaan mieleen aloitusviestissä mainittu Jarre, etenkään preseteissä, mutta todistettavasti laitteen saa suhisemaan ja humisemaan alkuaikojen Tangerine Dreamin tyyliin.
 
Itse suosittelisin aloituksessa mainittuun hommaan Use Audion Plugiatoria, vaikka se onkin irrallinen moduuli ja vaatii erillisen koskettimiston. Ruuvaaminen on hankalaa, mutta presetit pelittävät ihan tarpeeksi hyvin Jarreiluun.
 
MDMK
28.11.2011 14:00:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

taatto-:
-cakewalk a-800 pro

 
Kyseinen laitte kiinnitti listassasi huomiota, koska se ei ole syna vaan midi-kontrolleri. Laite siis lähettää midi-komentoja, ei muuta. Audiota laite ei siis itse tuota lainkaan. Tuolla voi ohjata rautasynaa tai tietokoneelle hankittavia softasynia, joita kyllä löytyy todella hyviä. Osa ilmaisistakin softasynista on laadultaan todella kovia ja vaadittava DAW (digital audio workstation)-softa on halvimmillaan ilmainen (LMMS) tai hyvin edullinen (esim. Reaper 60 usd). Sinällään siis kontrolleri ei välttämättä ole huono ajatus. Rautasynien ns. räkkiversiot ovat käytettynä yleensä ihan sopuhinnoissa ja tälläkin hetkellä Torilta löytyy useampikin räkkisyna.
 
Itseasiassa tuon a-800 pron mukanahan pitäisi tulla DAW-softa eli Sonar LE ja kolme softasynaa, joista yksi on Rapture LE. Kyllä noilla alkuun pääsee.
 
Thomas Häggblom
28.11.2011 14:10:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikö ihan oikeasti olisi kätevämpi hommata jotain kivaa nykyaikaista työasemaa ja miettiä noita ihmejuttuja vasta sitten kun alkaa tajuamaan jotakin syntetisaattoreista?
Enkä kyllä lähtisi tarjoamaan mitään moduuli + softa + midikontrolleri + n + 1 -ratkaisuja ilmeiselle vasta-alkajalle synamaailman suhteen.
 
Ja MicroKORG on vähintäänkin kyseenalainen vaihtoehto ketjun aloittajalle.. Pianisti-vaimosi ei varmaan koske pitkällä tikullakaan noihin MicroKORGin koskettimiin :D Ei vaan... en ehkä sitä kuitenkaan ostaisi ensimmäiseksi ja ainoaksi synaksi.
 
Samoin noiden ikivanhojen digisynien ja työasemien hankkiminen voi koitua kohtalokkaaksi ainakin innostuksen kannalta. Ne kun ovat yleensä vähän hankalakäyttöisiä ja epäinspiroivia jos ei tiedä tarkkaan mitä haluaa.
 
Miksei sitä ostaisi jotakin työasemaa? Esim. Korg M50, TR, Yamaha MOX... Saa kaikenlaisia soundeja, mahdollisuuden nauhoitella niitä ja testailla kaikkea hauskaa ja aivan satavarmasti lähtee myös ne "jarret" ja "avaruussoundit" ainakin sillä tasolla, minkä olettaisi kelpaavan ketjun aloittajalle. En todellakaan tarkoita tätä pahalla, mutta pelkästään termin "avaruussoundi" käyttäminen viittaa siihen, että ketjun aloittaja on tietämykseltään sillä tasolla, että on ihan turha vielä hommata mitään spesifiä laitetta juuri noihin tiettyihin soundeihin, kun ne kerta kuitenkin lähtevät ihan hyvin myös siitä työasemasta. Samalla tavalla niissäkin on ne LFO:t ja efektit joilla niitä avaruudellisia tunnelmia saa, ja aivan varmasti jo presettinä paljon hyvin tyydyttävän kuuloisia pad-soundeja ja muita eteerisiä ujelluksia.
 
Analogista syntetisaattorimusiikkia: www.mikseri.net/modulaatio
taatto-
28.11.2011 18:00:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia taas vastauksista, hyviä kommentteja!
Oikein arvattu, kotona tuli palautetta em. microkorgista että olis huono soittaa.
Tässä sitä huomaa miten vähän näistä tietää. "Tieto lisäsikin tuskaa"-sanonta toimii nytkin, mutta jospa se säästäisi harmilta tulevaisuudessa.
Mutta kuume ei hellitä ;)
 
taatto-
28.11.2011 21:05:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tossa olis ollu Kawai k3. Katselin videota youtubesta, niin se olis jotain sinnepäin. Meikäläisen mielestä riittävän "vieraat" äänet.
Onko tietoa minkälainen peli kyseessä? Hinta passais omaan budjettiin.
 
cyberiad2001
29.11.2011 08:22:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taatto! nyt näkyis olevan monta sulle sopivaa rautaa myynnissä!
 
taatto-
30.11.2011 22:23:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saa nähdä, yritänkö nyt p...e edellä puuhun, mutta kaupat Kawai k3:sta on sovittu. Sillä sitä nyt yritän päästä syntikoiden ihmeelliseen mailmaan. Ilmeisesti se ei ole mikään monipuolisin vehje, eikä siitä taida löytyä sekvensseriä. Vanhakin se on.
Mutta äänet tuntuis omaan korvaan käypäsiltä. Jotain C64/80-luvun syntikkapoppi osastoa omasta mielestä. Hyvä niin. Ei ehkä ihan Jarrea. (avaruuskin on laaja käsite) ;)
 
maza
30.11.2011 23:23:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kawai on varmasti mainio laite monellakin tavalla. Filtterit ovat ehkä parhaat "yhden piirin" mallit (SSM 2044), arkkitehtuuri on monipuolinen mutta kuitenkin simppeli perus-subtractive, ja tuolla on helppo opetella analogisyntikoiden ohjelmoinnin perusteet: valikoita selatessa ehtii miettiä, mitä oikeastaan on tekemässä.
 
Luulen, että "paras" eka syntikka on todella subjektiivinen asia: monelle perustyöasema voi olla mainio valinta, itselleni keikkahenkinen digi-Rhodes model 660 oli aivan väärää tavaraa multitimbraaliuksineen ja vähäisine ohjelmointimahdollisuuksineen: joku analogikone olisi varmasti palvellut tarpeitani parhaiten jo tuolloin.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti