Muusikoiden.net
21.03.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vasarakiippari ja pianomoduuli tai vaihtoehtoisia ehdotuksia
1
ngo
19.11.2011 23:24:13 (muokattu 19.11.2011 23:28:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
 
olen soitellut pystypianoa ja flyygeliä vajaat 12 vuotta jonka jälkeen tuli pidempi tauko. Nyt olen jatkamassa soittamista mutta kevyemmillä laitteilla. Tarkoituksena on hankkia joko:
 
a) vasaratoiminen painotettu digipiano jossa usb/midi-out ja vähintään hyvät flyygelisamplet.
 
b) vasaratoiminen midikiippari usbllä/midi-outilla ja pianomoduuli samoilla vaatimuksilla kuin ylempänä
 
c) vasaratoiminen midikiippari ja hyviä soundfontteja käytettäväksi Rosegarden tai Ardourissa (käytän linuxia)
 
En ole musiikkisoftiin pahemmin perehtynyt mutta yllämainitut vaikuttivat hyviltä soiton nauhoittamiseen ja toistamiseen (en tarvitse kuin äänen + midin nauhoitusta ja toistoa). En ole koskaan käyttänyt VST-plugareita enkä mitään monimutkaisempia ammattisoftia.
 
Tärkeintä minulle on koskettimiston aitouden tunne. Parisen vuotta sitten soitin Doepferin PK88-kiipparilla, mutta sen vasarat olivat todella äänekkäitä ja palautuivat ylös hitaasti sekä "pomppivat" aivan toisella tavalla kuin flyygelissä.
 
Thomannilla oli myynnissä Akai MPK 88 kiippari, jossa arvostelujen mukaan vähän samaa ongelma: meluisat vasarat ja kuulemma koskettimissa ei ole oikeaa painon tunnetta (ovat muovisia). Hinta oli kuitenkin kohtuullinen ja jos parempaa ei ole saatavilla ilman täyskokoista vasarakoskettimistoa niin sitten tähän tasoon on pakko tyytyä. Hintakatoksi olen ajatellut 600-700€ koska en kuitenkaan soita työkseni.
 
Osaatteko suositella hyviä digipianoita tai kiippareita joiden oheen pianomoduuleja? Kannattaako nykyään enää hankkia hw-moduulia pianolle vai pitäisikö homma hoitaa suoraan soittamalla midinä koneelle joka toistaa samplet? Tuleeko tästä paljon lagia jos on käytössä suurikokoinen (esim 1GT) paketti ja millaiseen polyfoniaan päästään?
 
Kiitos jo etukäteen!
 
Edit: haen siis jotain saankaltaista kuin tässä threadissa (http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=205442) mutta haluan kuulla mahdollisista vaihtoehdoista. Tuo erillinen pianomoduuli mietityttää juuri siksi, että voisi valita mieleisensä pianosoundit eikä joutuisi turhaan ostamaan digipianoa jossa ehkä olisi hyvä tuntuma mutta huonot samplet
 
musamies
21.11.2011 12:07:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mahtaako kauhean hyviä pianomoduuleja olla kun ajatellaan, että ehkä parhaat pianosoftat on jättikokoisia sämplepohjaisia tyyliin Ivory Grand piano tms.
 
Tällöin moduuliksi muodostuu todennäköisesti joku mielellään tehokas läppäri.
 
Kokeiltua tullut jotain Yamaha CP-5, Roland V-Piano, Roland RD 700 NX. Ne ei huonoja vaihtoehtoja ja näitä voi käyttää myös softapianojen kanssa. Hinta kuitenkin nousee ikävän korkealle.
 
Nyt kotona tilanne, että koskettimistona on kevyt midikiippari Roland A-37 ja äänilähteenä Linux läppäri. Kiinnostaisi itseäkin kovasti mikä olisi tähän paras pianosofta - kaikkia Windows VST plugareita tai stand alone ohjelmia ei saa toimimaan tässä koneessa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti