Muusikoiden.net
21.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Crumar Roady: 'vibes'-sektio mykkä
1
Hutsi-Jallu
21.08.2011 15:23:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hep. Ostin italialaisen Crumar Roady-sähköpianon vlta 1980. Pianoäänivaihtoehdot toimivat ja basso, vain kehuttu 'vibes' -osio on mykkä..valot kyllä ko.sektiossa vilkkuu ja vaihtaa tempoa kun potikoita kääntelee, mutta ääni ei tule läpi..osaatteko kokemusperäisesti sanoa mistä vika voisi löytyä, en ole elektr.miehiä,mutta opastettuna osaan tutkia ja korjata pienempiä vikoja..Roady on siis 'vibesiä' lukuunottamatta täysin kunnossa..jaa juu,asia 2, sustain-pedaali puuttuu: onko tietoa onko se ollut on/off-tyyppinen vai keinulauta tms.? käykö mikä tahansa naksahtava kytkin tilalle? mistähän on/off-kytkimen johtoineen plugeineen voisi ostaa? etukäteen kiitellen: Jallu
 
Hutsi-Jallu
22.08.2011 22:57:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, ite täytyy jatkaa..sustainpedaaliksi kävi "keinulautamallikin"...tuli testattua..mutta miten 'vibes'-sektio soimaan, kertokaa, oi Vuorten Viisaat? Sektiossa on on/off-hipaisukytkin, kaksi säätöä tremololle, kaksi perkussiolle....koko osio on siis äänetön, on/off valo toimii ja näyttää tremolon rate-säädön tiheyden..
 
maza
24.08.2011 23:38:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos siinä on hipaisukytkimet, niin perässä on kaiketi logiikkapiiri joka ohjaa todennäköisesti CMOS-kytkintä. Joku em. systeemistä tai sitten vaan jokin muu komponentti signaalitiellä on pimahtanut. Sen verran harvinaisesta laitteesta on kyse, että tyyppiviat tuskin on laakista tiedossa.
Hutsi-Jallu
25.08.2011 01:29:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tä..Tänkz, Maza!..koitan..en tiedä millä..jollain mittarilla lähteä siitä vibeksien alta..johtoja vaan on kuin 1000 ja 1 yötä, you know...naapurikaupungissa on
kuulemma yksi korjaaja,yritän häneen yhteyttä..
 
maza
25.08.2011 12:47:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Missäpäin vaikutat? Jos liikut Keski-Uudellamaalla tai PK-seudulla, niin tuu käymään Crumarin kanssa niin voin kans kurkata, että mikä siinä mahdollisesti mättää.
maza
25.08.2011 12:50:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löysin näköjään jonkin kuvan... http://www.pmerecords.com/Keyboards … rumarRoady/cwdata/CrumarRoady7.html
 
Todennäköisesti vika on jossain piuhassa, liittimessä, kytkimessä, potentiometrissä tai trimmerissä tai sitten jossain tuolla vasemmalla olevalla piirilevyllä. Todennäköisesti oikeanpuolimmaisella piirilevyllä olevat komponentit ovat kaikille soundeille yhteisiä. Voin kyllä olla väärässäkin, mutta tää nyt on tällainen valistunut arvaus. En löytänyt kytkentäkaavioita mistään, niin jääkin arvailuksi.
Hutsi-Jallu
28.08.2011 21:56:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Lapin poika mä oon, juurta noitain"..eli Rovaniemellä, en pääse aivan piipahtamaan. Mutta kiitos hyvistä neuvoista, tuo signaalitie kun auotaan niin eiköhän vibekset ala kalkattamaan!! Hän on toiveikas...:)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti