Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korg Wavestation särkee
1
rayden_85
18.06.2011 23:24:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessä siis Korg Wavestation EX, ja ongelma on, että ääni on alkanu särkemään. Vika paikannettu 100% varmasti syntikkaan. Ääni särkee sekä varsinaisista outputeista että kuulokeliitännästä kuunneltuna. Kolmisointuja painellessa ikävää säröä puskee soundilla kuin sondilla.
 
Kellään vastaavia kokemuksia? Onko hankala korjata?
 
toneman
20.06.2011 11:54:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rayden_85: Kyseessä siis Korg Wavestation EX, ja ongelma on, että ääni on alkanu särkemään. Vika paikannettu 100% varmasti syntikkaan. Ääni särkee sekä varsinaisista outputeista että kuulokeliitännästä kuunneltuna. Kolmisointuja painellessa ikävää säröä puskee soundilla kuin sondilla.
 
Kellään vastaavia kokemuksia? Onko hankala korjata?

 
Hei!
Wavestationin vahvistin särkee kyllä aika helposti(ja ruman kuuloisesti) jos sisäiseen mikseriin ajaa liikaa tavaraa. Mutta jos et ole muuttanut mitään(Ws:n mikserin tasoja tai lähtötasoa, siis sisäisesti) niin sitten output saattaa olla rikki.
Ohjaatko tuota suoraan koskettimilla vai midin kautta?
Ai niin, olethan tarkistanut ettei laitteen efektit ole päällä, tää oli tietysti hakuammuntaa mutta kun siitä nyt overdrive/distortion löytyy niin...
 
-Marko-
 
Rantsu
20.06.2011 12:09:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ulostulojen ns. mute-transistorit saattavat olla kärähtäneet. Ne voi vaihdattaa tai sit otattaa kokonaan pois, niiden tehtävänä on vain estää jännitepiikki ulostuloista kun virta kytketään päälle.
 
tliedes
20.06.2011 16:19:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musta tuntuu että lähes kaikissa ton aikasissa korgeissa on sama "vika" soundi tulee laitteesta niin pirun lujaa että volumea ei tarvi nostaa laitteesta ku hitusen. Pudota mieleisesi soundin voimakkuutta reilusti editoidessa.
 
rayden_85
20.06.2011 22:51:04 (muokattu 20.06.2011 22:52:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos tähänastisista vastauksista!
 
Vika on siis uusi, enkä ole mitään asetuksia tms. muuttanut. Ääni särkee efekteillä tai ilman, koskettimilla soittaessa tai midillä ohjatessa. Ja olipa tosiaan tehdassoundi tai mikä tahansa patch kyseessä.
 
Vastauksista jäi onneksi nyt käsitys, ettei mikään iso ongelma joka tapauksessa välttämättä ole, joten kai tuota voisi kokeilla huollossa käyttää. Onneksi pelittää masterkiipparina kuitenkin edelleen hyvin.
 
Quru
21.06.2011 00:22:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rayden_85: Kiitos tähänastisista vastauksista!
 
Vika on siis uusi, enkä ole mitään asetuksia tms. muuttanut. Ääni särkee efekteillä tai ilman, koskettimilla soittaessa tai midillä ohjatessa. Ja olipa tosiaan tehdassoundi tai mikä tahansa patch kyseessä.
 
Vastauksista jäi onneksi nyt käsitys, ettei mikään iso ongelma joka tapauksessa välttämättä ole, joten kai tuota voisi kokeilla huollossa käyttää. Onneksi pelittää masterkiipparina kuitenkin edelleen hyvin.

 
Jos vika on mute-trankuissa, niin monesti huoltoon kuskaaminen on aika turha ja kallis reissu. En tiedä miten ne ovat Wavestationissa, mutta monissa muissa laitteissa niiden napsiminen irti on aika helppo homma. Riittää jos ruuvari ja pihdit pysyvät kädessä. Joku Wavestationiaan käsitellyt varmaan osaisi kertoa paremmin, mutta tuskinpa niiden pois ottaminen tai vaihtaminenkaan itse on ylivoimainen homma.
 
-rokkijumala-: Taitaa olla vaan muodissa tuo rokkijuttu poppareiden keskuudessa kun rihannat sun muutkin pitää nahkatakkia ja yrittää olla rock-uskottavaa.
maza
21.06.2011 19:22:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun nyt en edes tiedä, että onko Wavestationissa moisia vaimennustrankkuja (joiden tehtävänä on siis kytkeä laitteen lähtö käynnistyshetkellä hetkeksi maihin, jotta vältetään poksaus kaiuttimista), niin en ota siihen asiaan sen ihmeemmin kantaa. Joka tapauksessa vika voi kyllä olla muuallakin, esim. virtalähteessä tai D/A-muuntimessa. Tähän viittaisi erityisesti se, että vika ilmeisestikin esiintyy kummassakin kanavassa? Olisi aika epätodennäköistä, että kumpikin mute-trankku olisi lauennut juuri samalla hetkellä.
rayden_85
21.06.2011 21:33:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maza: Tähän viittaisi erityisesti se, että vika ilmeisestikin esiintyy kummassakin kanavassa? Olisi aika epätodennäköistä, että kumpikin mute-trankku olisi lauennut juuri samalla hetkellä.
 
Kummassakin kanavassa joo.
 
maza
04.03.2012 11:48:59 (muokattu 04.03.2012 11:49:59)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässähän kävi nyt sitten niin, että samainen Wavestation päätyi pari viikkoa sitten allekirjoittaneen omistukseen ja vikakin selvisi muutaman tunnin tutkimisen jälkeen. Ongelma oli kuin olikin mute-transistoreissa tai oikeammin niiden ohjainpiirissä, joka aiheutti aaltomuotojen yläpään leikkautumisen. Laiskana miehenä en ainakaan vielä jaksanut ryhtyä selvittämään viallista toimintaa kytkennästä vaan kylmästi napsin trankut pois. Nyt pelittää.
tepposal
13.03.2012 21:01:24 (muokattu 13.03.2012 21:02:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maza: Tässähän kävi nyt sitten niin, että samainen Wavestation päätyi pari viikkoa sitten allekirjoittaneen omistukseen ja vikakin selvisi muutaman tunnin tutkimisen jälkeen. Ongelma oli kuin olikin mute-transistoreissa tai oikeammin niiden ohjainpiirissä, joka aiheutti aaltomuotojen yläpään leikkautumisen. Laiskana miehenä en ainakaan vielä jaksanut ryhtyä selvittämään viallista toimintaa kytkennästä vaan kylmästi napsin trankut pois. Nyt pelittää.
 
Mulla on kokemuksia parista Trinitystä jotka särkevät myös. Toinen niistä on parhaillaan studiossa (räkkiversio TR-Rack) joka särkee jo aika alhaisillakin voimakkuuksilla.
Nyt alkoi kiinnostaa, että josko paranisi myös repimällä mute-trankut pois..? Minkähän näköisiä ne on ja mistä ne pitäisi paikallistaa, ettei revi mitään tärkeitä sisuskaluja veke?
 
the-wsproject.com
tepposal
05.10.2012 17:47:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastaan sitten itse, kun justiin uskalsin tehdä homman lopulta.
Eli Korg TR-Rackissa oli kymmenen mute-transistoria mutta juotin niistä irti vain kaksi, Q1 ja Q4, jotka vaikuttavat pääulostuloon 1 ja 2. Nyt on saundi puhdas.
 
Uskoisin, että näissä monissa ysärikorgeissa äänten säröytyminen johtuu juuri mute transistoreista, eikä siitä, että laite ei muuten vain kestäisi omia tasojaan. Etenkin kun toinen laite särkee ja toinen ei ja vika ilmaantuu muutenkin niin että aiemmin on toiminut. Siis kyllähän jotkut patchit voi saada ruvelle kun kaiken boostaa täysille, mutta sen kuulee ja tietää milloin kyse on tällaisesta. Esim. kun kaikki presetit särkee puolella volyymillä niin vika ei varmaankaan ole saundiohjelmoinnissa...
 
the-wsproject.com
maza
05.10.2012 18:19:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikkaan, että monessa tapauksessa kyse on nimenomaan tuosta ohjauspiiristä. Mulla oli trankut itsessään ehjät. Yhtä kaikki, en jaksanut tutkia tarkemmin, kun ongelma poistui ja kaikki muut synat (analogiset) joka tapauksessa räpsähtää käynnistäessä.
pekka montin
24.10.2012 00:16:42 (muokattu 24.10.2012 00:22:05)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tliedes: Musta tuntuu että lähes kaikissa ton aikasissa korgeissa on sama "vika" soundi tulee laitteesta niin pirun lujaa että volumea ei tarvi nostaa laitteesta ku hitusen. Pudota mieleisesi soundin voimakkuutta reilusti editoidessa.
 
Mulla on Ensoniqin SQ1:sessa samankaltaisia ilmentymiä mutta olen saanut sen käännettyä voitoksi tiettyjen saundien väsäämisessä. Ainut semmonen snadi miinus on että soittimesta tulee omituista sivukohinaa soittaessa, oli kyseessä omat saundit tai presetit. Nauhoittaessa se kohina ei kuulu tai tule läpi mutta livekäytössä kotona kyllä. No, enpä tuota ole lähiaikoina roudaamassa keikoille kun nimenomaan studiosyntyksi tuon halusin ja levyjen tekoon. Toinen jännä juttu on nimenomaan se että jos esim. Urkusaundit tekee ja pakkaa turhan vahvoiksi, ne säröytyvät liian helpolla. Se ei ole ongelma jos hakee Purplemaista lähestymistapaa vaan pikemminkin päinvastoin, mutta esim. Pehmeämmissä urkumallinnuksissa ääni säröytyy ehkä turhan helpolla. No, asia ei ole muodostunut ongelmaksi.
Moogimallinnuksissa ja vastaavissa se pieni distortion toimii edukseen ja ei sitä sitten ilmene jos saundin pakkaa fiksusti ja jos esim. Padit yms kyseessä.
Jotenkin kuitenkin olen onnistunut tajuamaan sen että sitä säröytymistä kannattaa tietyissä yhteyksissä opetella käyttämään edukseen. Eri asia tietty jos hakee jotain muovista ja kliiniä softaimua mutta eipä noi ensonkaan laitokset ole oikein omiaan sitä tarkoitusta varten.
 
Ensoniqin synista olen aina pitänyt mutta se luotettavuus on ollut niissä aina hieman sellainen suuri kysymysmerkki. Nyt kun vihdoin ja viimein omistan toimivan Ensoniqin synan sekä muistikortin niin eipä oikein mikään muu syna samassa huoneessa oikein tunnu miltään. Saan Ensoniqista todella uskottavia monosyntsajuttuja(70-luvun tyyliin) helpolla aikaiseksi. Todella mahtavia kirkkourkuja pienellä vaivannäöllä, Purplejutuista puhumattakaan. Eikä se siihen rajoitu. Moogit, paksut kasarianalogit.....jumankeuta mikä laitos! Aivan mahtava masiina. Mutta, se siitä. Ei näitä turhaan hehkuteta niiden toimesta jotka näihin ovat jo aijemin kiintyneet 80-luvulla. Tässä jonkun heebon tekemä lyhyt demo siitä mihin soitin on helpolla kykenevä. Tuossakin vain yksi esimerkki.
https://www.youtube.com/watch?v=Q42rGDHrFbc
 
Edit: Kaitpa se on kaikissa näissä hieman massiivisimmissa laitoksissa uhkana että mitä isompi koneisto, sitä alttiimpi ihan peruselämisen merkeille ja vaivoille. Tavallaan ihan hyvä juttu. Tiedän että mun Akai Miniak ei koskaan tule itkemään yhtään mitään mutta eipä sillä mitään turhan henkevää saundia toisaalta saa aikaiseksi verrattuna näihin soittimiin missä on oikeasti kunnon elimet ja liha sisällä. Akai itkee vain siinä vaiheessa kun tökkää koneeseen, mutta sitä en tee niin kauan kun näitä oikeitakin soittimia on saatavilla vielä ihan pikkurahalla. Tai no, pikku ja pikku, mutta suhteessa. Miniak myös ihan kelpo pikkupirulainen ja saundaa ihan hyvältä mutta se liha puuttuu ja ei sitä tuohon hintaan voi pyytääkään. Näistä halvoista rimpuloista se kuitenkin oma suosikkini tähän mennessä ja eikä ole vaivoja sen kanssa.
Venom taas pitää omituista softamaista, dempattua säröä joka on tavallaan sen laitteen ominainen saundi ja siitä ei tunnu pääsevän oikein edes eroon kun saundeja tekee. Se on joko säröllä leedeissä tai sitten ei ja sitten saakin jotain lussuja padeja vain aikaiseksi. No, käyttäjässä vika ;)
 
Distortion!
 
Luotettava.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti