Muusikoiden.net
23.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hammondia halvalla?
1 2
Supervisor
11.06.2011 23:02:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saakos aidon kuuloista millään muulla kuin ostamalla vaikka Hammond XK-3c:n ja Leslie 122 XB:n? Osaako joku muu valmistaja emuloida noita halvalla niin, että jos verhon takaa soitetaan jommalla kummalla, niin paraskaan kermakorva ei toisistaan erota? Entäs jos vähän tingitään kermakorvaisuudesta? Noissa kalliissa on näköjään ihan aitoja elektroniputkiakin vielä käytössä. On se nyt kumma jos ei viisas insinööri sellaisia pysty digitaalisesti mallintamaan riittävällä tarkkuudella?
 
pekka montin
12.06.2011 00:05:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Supervisor: Saakos aidon kuuloista millään muulla kuin ostamalla vaikka Hammond XK-3c:n ja Leslie 122 XB:n? Osaako joku muu valmistaja emuloida noita halvalla niin, että jos verhon takaa soitetaan jommalla kummalla, niin paraskaan kermakorva ei toisistaan erota? Entäs jos vähän tingitään kermakorvaisuudesta? Noissa kalliissa on näköjään ihan aitoja elektroniputkiakin vielä käytössä. On se nyt kumma jos ei viisas insinööri sellaisia pysty digitaalisesti mallintamaan riittävällä tarkkuudella?
 
Yksi sana: Nord. Nordissa hyvää ne URUT, URUT, URUT. Okei, oli useampi sana. Nord on kuitenkin kallis vaihtoehto jos etsii vain niitä urkuja, ellei sitten Nordia käytettynä osta, joka ei sekään halpaa. Nordissa on tunnetusti myös paskat pianosaundit, eikä ymmärtääkseni perinteisiä jousisaundeja ole liikaa tarjolla jne jne, tai näin ainakin ennen oli, en sitten tiedä onko Nordi tehnyt parannusta asialle. Mutta, nyt puhuttiin uruista eli jatketaan siitä.
 
Yllätyksekseni huomasin että eipä ne urut surkeilta kuulosta Cs2x synassa tai motifeissa, ja sielä on jopa ihan pirusti variooita Keith Emersonia myöten....vaikuttavaa.
 
Hammond XB1 olen käyttänyt, ja onhan se hieno soitin myös, ei siitä pääse yli eikä ali ja se on myös oma suosikkini näistä digitaalisista hammondeista.
 
Kyllä urku vain on kiva ja jos haluaa Hammondia, pitää myös saada Viulusynaa!:)
 
Luotettava.
M.i.k.key
12.06.2011 10:03:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: Yksi sana: Nord. Nordissa hyvää ne URUT, URUT, URUT. Okei, oli useampi sana. Nord on kuitenkin kallis vaihtoehto jos etsii vain niitä urkuja, ellei sitten Nordia käytettynä osta, joka ei sekään halpaa. Nordissa on tunnetusti myös paskat pianosaundit, eikä ymmärtääkseni perinteisiä jousisaundeja ole liikaa tarjolla jne jne, tai näin ainakin ennen oli, en sitten tiedä onko Nordi tehnyt parannusta asialle. Mutta, nyt puhuttiin uruista eli jatketaan siitä.

On tehnyt parannuksen. Nord C2, Electro3 tai Stage2 hankintaan.
 
möllisty
JPQ
12.06.2011 13:11:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen "oikeilla" akustisilla soittimilla vedettyä musaa tässä kuunellut jossa oli selvästi Nordista joku akustinen piano eihän toi tietenkään ole samanlainen kuin eräät merkit mutta kyllä sitä minusta tuntuu dissataan liikoja.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Supervisor
12.06.2011 13:15:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sekö on Nordin leslie emulaatio niin hyvä että ei aidosta erota kermakorvakaan? Tuo leslie lienee se vaikein emuloitava? Meikäläinen ei kyllä aidosta erota paljon halvempienkaan vehjesten hammondeja.
 
ville viaton
12.06.2011 13:29:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä nuo Nordit niin kovin kalliitakaan ole. C1:sen saa varmaan vähän yli tonnilla nykyään. Ja se on ihan riittävä, voin taata!
 
Shut up the fuck!
Derek
12.06.2011 13:49:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millainen uusi Hammond Sk (1 tai 2) on? Kellään kokemuksia? Extrasoundit tuskin mitään erityistä tarjoaa, mutta onko urut paljoa Xk-1:seen nähden erilaiset? Itsellä tällä hetkellä Roland Vk8m +Neo ventilator.
 
Supervisor
12.06.2011 13:55:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistelisin jonkun jossain ketjussa letkauttaneen, että muutaman sadan euron Casiolla saisi aikaan varsin hyvän hammondin. :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=5DfzU1Y6ieE
 
Tiedä häntä sitten. Näkyyhän se emuloivan jopa sitä leslietä. :)
 
Casse
12.06.2011 15:32:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Supervisor: Muistelisin jonkun jossain ketjussa letkauttaneen, että muutaman sadan euron Casiolla saisi aikaan varsin hyvän hammondin. :)
 
http://www.youtube.com/watch?v=5DfzU1Y6ieE
 
Tiedä häntä sitten. Näkyyhän se emuloivan jopa sitä leslietä. :)

 
On toi aika muovista kilinää verrattuna Nordin soundiin. Nordin hienous perustuu mm. siihen että se mallintaa sitä soundia eli se ei ole suoraan samplattu. En nyt tiiä tosta ko. Casiosta mutta voisin kuvitella että se on sample-pohjainen. Osta käytetty Nord Electro 2 jos haluat päästä halvalla ja saada hyvää. Irtoaa varmaan johonki 700-800e pintaan. Electro 2:n pianosoundi ei tosiaan ole ihan paras mutta kyllä silläki jossain määrin pärjää. Mutta taas Electron sähköpianot (rhodes, wurlitzer, clavinet) ovat todella komeat!
 
Supervisor
12.06.2011 15:50:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Casse: On toi aika muovista kilinää verrattuna Nordin soundiin. Nordin hienous perustuu mm. siihen että se mallintaa sitä soundia eli se ei ole suoraan samplattu. En nyt tiiä tosta ko. Casiosta mutta voisin kuvitella että se on sample-pohjainen. Osta käytetty Nord Electro 2 jos haluat päästä halvalla ja saada hyvää. Irtoaa varmaan johonki 700-800e pintaan. Electro 2:n pianosoundi ei tosiaan ole ihan paras mutta kyllä silläki jossain määrin pärjää. Mutta taas Electron sähköpianot (rhodes, wurlitzer, clavinet) ovat todella komeat!
 
Juu no mulla on Kurzweil PC3 ja sen urut riittää meikäläiselle. En tiedä miten tuon Casion hammondit on tehty, mutta aika hyviltä nekin meikäläisen puukorvaan kuulostaa. Pitäisi varmaan jollain sokkotestilla vertailla noita aitoon tavaraan. Tiedä sitten miten hankalaa sellainen testi olisi järkevästi toteuttaa.
 
Avasin ketjun lähinnä siksi kun eräs hammondien myyjä sivuillaan letkauttaa, että aito on aina aitoa ja punaiset jäljitelmät eivät pääse lähellekään tai jotain sinne päin, en jaksa sivuja kaivaa esille. Ihmettelen tässä lähinnä sitä kuinka paljon näissä asioissa on oikeasti kyse äänenlaadusta ja paljonko katu-uskottavuudesta?
 
pekka montin
12.06.2011 16:06:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Supervisor: Juu no mulla on Kurzweil PC3 ja sen urut riittää meikäläiselle. En tiedä miten tuon Casion hammondit on tehty, mutta aika hyviltä nekin meikäläisen puukorvaan kuulostaa. Pitäisi varmaan jollain sokkotestilla vertailla noita aitoon tavaraan. Tiedä sitten miten hankalaa sellainen testi olisi järkevästi toteuttaa.
 
Avasin ketjun lähinnä siksi kun eräs hammondien myyjä sivuillaan letkauttaa, että aito on aina aitoa ja punaiset jäljitelmät eivät pääse lähellekään tai jotain sinne päin, en jaksa sivuja kaivaa esille. Ihmettelen tässä lähinnä sitä kuinka paljon näissä asioissa on oikeasti kyse äänenlaadusta ja paljonko katu-uskottavuudesta?

 
No siinä mies on oikeassa! Nordi osaa jäljitellä hyvin, mutta onhan aito nyt aina aitoa, ja sen viimeistään siinä vaiheessa itse jo ihan tuntee kun pääsee aitoa B3:sta tyyppäämään. Ero on kuin yöllä ja päivällä, ja esim. XB1 kohdalla tämän jo kuulee hyvin. Pitää myös muistaa että makuja on monia.
 
Sitten on myös sellainen seikka että bändtilanteessa esim. Urku ja pianosaundit käyttäytyvät hyvin eri tavalla. Esim. Monissa kalliimmissa sähköpianoissa saa alapäätä poistaa koska saundi on liian iso bändikäyttöön ja se korostuu liikaa. Kun taas sitten halvemissa synissa yleensä pianosaundi on itsessään/yksistään hyvinkin ohkainen mutta kun päästään bänditilanteeseen, voi se sielä soidakin poikkeuksellisen hyvin ja esim. Perinteisessä Pop ja Rock kamassa on aina suosittu enemmän ohkaista pianosaundia kuin kamalan paksua saundia. Balladit toki on sitten asia erikseen.
 
Urkusaundien suhteen erot on varmaankin eniten siinä saundin koostumuksessa ja kuinka paksu se on ja kuinka lujaa se tulee pihalle, mutta esim. Omassa Cs2X on jo ihan mielettömät urkusaundit vaikka eivät olekaan niin paksut kuin Nordissa, mutta bändikäytössä kummatkin tekevät tappavaa jälkeä. Cs2X on muutenkin hyvin aliarvostettu mutta hyvä syntikka jossa on myös omat puutteensa mutta ainakin omiin tarkoituksiini se ei häpeä ollenkaan Nordin rinnalla. Aito toki on aina aito, sitä ei käy kieltäminen, ja sen kyllä myös kuulee.
 
Luotettava.
tarmo
12.06.2011 16:21:51 (muokattu 12.06.2011 16:25:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Supervisor: Ihmettelen tässä lähinnä sitä kuinka paljon näissä asioissa on oikeasti kyse äänenlaadusta ja paljonko katu-uskottavuudesta?
 
Jos sitä tarvitsee kysyä, ei kannata liikaa päätään vaivata. Jos urku on vain yksi soundi muiden joukossa, eikä uruttaminen erityisesti kiehdo, silloin varmasti mikä tahansa nykyvehkeestä lähtevä sample on ihan ok.
 
Voihan sitä esittää kitaristillekin kysymyksen siitä, miksi pitää vetää les paulilla ja bognerin pinolla, kun logicilla ja midikitarallakin saa ihan ok särösoundin aikaiseksi...
 
E: ja sen enempää urkumaailmaan astumatta, on mainittava drawbarsien tärkeydestä. Jos niitä ei ole, saa kyllä urkusoundin, mutta varsinainen urkujensoitto on yhtä rajoittunutta kuin akustisen pianon soittaminen painottamattomalla 4 oktaavin koskeittimistolla. Mutta kuten todettu, toimii se niinkin, jos ei urkumusiikkia varsinaisesti soittele.
 
Supervisor
12.06.2011 16:38:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tarmo: Jos sitä tarvitsee kysyä, ei kannata liikaa päätään vaivata. Jos urku on vain yksi soundi muiden joukossa, eikä uruttaminen erityisesti kiehdo, silloin varmasti mikä tahansa nykyvehkeestä lähtevä sample on ihan ok.
 
Voihan sitä esittää kitaristillekin kysymyksen siitä, miksi pitää vetää les paulilla ja bognerin pinolla, kun logicilla ja midikitarallakin saa ihan ok särösoundin aikaiseksi...

 
Taitaa kaikissa vähänkin paremmissa laitteissa olla jonkin sortin simulaatiosta kyse? Kurzweililla se on KB3 Mode tone wheel organ simulator nimeltään. Casiosta en tiedä.
 
Juho L
12.06.2011 16:45:28 (muokattu 12.06.2011 16:45:54)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tarmo: Jos sitä tarvitsee kysyä, ei kannata liikaa päätään vaivata. Jos urku on vain yksi soundi muiden joukossa, eikä uruttaminen erityisesti kiehdo, silloin varmasti mikä tahansa nykyvehkeestä lähtevä sample on ihan ok.
 
Voihan sitä esittää kitaristillekin kysymyksen siitä, miksi pitää vetää les paulilla ja bognerin pinolla, kun logicilla ja midikitarallakin saa ihan ok särösoundin aikaiseksi...

 
Vähän ontuva tuo MIDI-kitara analogia. Validimpi analogia voisi olla, että miksi hommata 2000 euron edestä pedaalihärpäkkeitä ja saakutan kallis putkinuppi, kun multiefektillä saa ne efektit aikaiseksi.
 
Enten tuossa urkuhommassa varmaan mietintää aiheuttaa hinta ja etenkin roudattavuus. Haluaako raahata yli 100 kilon edestä urkua ja lepaa keikoille vai tyytyä mallinnukseen ja helppoon roudattavuuteen.
 
"...more humane, more thoughtful, more understanding."
"Esto quod es"
Supervisor
12.06.2011 17:11:39 (muokattu 12.06.2011 17:12:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä muuten se mainos jonka luettuani innostuin avauksen tekemään:
 
http://www.power-sound.fi/hammond-xk-3c-opetus-dvd-p-679.html
 
Tuostahan saa sen käsityksen, että XK-3c on jopa parempi kuin B-3. :)
 
Kyllä tuossa vissiin ihan oikeasti on aika pitkälle viety simulaatio. Se osaa esimerkiksi simuloida synkronimoottorin aiheuttamaa ääntä ja äänipyörägeneraattorien ylikuulumista. Ei sillä etteikö kilpailijoilta löytyisi samoja ominaisuuksia. En ole niin perusteellisesti perehtynyt.
 
Juho L
12.06.2011 17:14:49 (muokattu 12.06.2011 17:17:22)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Supervisor: Tässä muuten se mainos jonka luettuani innostuin avauksen tekemään:
 
http://www.power-sound.fi/hammond-xk-3c-opetus-dvd-p-679.html
 
Tuostahan saa sen käsityksen, että XK-3c on jopa parempi kuin B-3. :)
 
Kyllä tuossa vissiin ihan oikeasti on aika pitkälle viety simulaatio. Se osaa esimerkiksi simuloida synkronimoottorin aiheuttamaa ääntä ja äänipyörägeneraattorien ylikuulumista. Ei sillä etteikö kilpailijoilta löytyisi samoja ominaisuuksia. En ole niin perusteellisesti perehtynyt.

 
Onhan noita simulaatioita muissakin. Turhaa mainosrepostelua tuo. Hoho.
 
Tuossa jutussa viitataan oikeaan lepaan ja se lepa nyt on yksi aidon Hammond-soundin keskeisimmistä tekijöistä, ellei jopa keskeisin. Kuppaisemmallakin Hammond-mallinnuksella pääsee pitkälle, kun sen putkistyrkkarin ja oikean lepan läpi ajaa.
 
"...more humane, more thoughtful, more understanding."
"Esto quod es"
Supervisor
12.06.2011 17:18:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juho L: Onhan noita simulaatioita muissakin. Turhaa mainosrepostelua tuo. Hoho.
 
Tuossa jutussa viitataan oikeaan lepaan ja se lepa nyt on yksi aidon Hammond-soundin keskeisimmistä tekijöistä, ellei jopa keskeisin. Kuppaisemmallakin Hammond-mallinnuksella pääsee pitkälle, kun sen putkistyrkkarin ja oikean lepan läpi ajaa.

 
Jopa se kälynen casio... :D
 
http://www.youtube.com/watch?v=YkYD5kONqA4
 
Thothmes
12.06.2011 17:58:49 (muokattu 12.06.2011 19:39:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mä väitän että etenkin bändin kanssa menee niin Nordit kuin muutkin ihan täydestä. Kyllä siinä aina pieni ero on, mutta etenkin bändin kanssa menee kyllä ihan täydestä. Kyllä soundissa aina sen verran eroa on, että sillä saa perusteltua B3:n ja Leslien hankinnan, mutta ei sellaista porukkaa oikein olekaan jossa ei Nordin soundi riittäisi ihan kevyesti.
 
Leslietä on kyllä pirun vaikea mallintaa oikeasti vakuuttavasti. Mulla oli aikaisemmin kunnon muljutin mutta ei ole enää, ja kyllähän siinä ero on ja sen kuulee selvästi. Leslie kun sinkoaa sitä ääntä niin että se heijastelee katosta, lattioista, seinistä ja se heijastus kiertää ympäri huonetta koko ajan... ei sitä voi mitenkään mallintaa. Mutta kyllä ainakin minusta kuulostaa kunnon PA:sta laajalle panoroituna Nordinkin lesliesimu varsin komealta.
 
Kyllä kermakorva sen aina erottaa, ainakin jos yksin soittaa ja oikein asiaan keskittyy, mutta bändin kanssa vetäessä saa kyllä olla jo melkoinen kultakorva, ihan oikeasti. Etenkin kun Hammondit ja Leslienkin saa kuulostamaan aika pahalta kun ne mikittää huonosti tai ei oikein toimi kunnolla ja rahisee jne. Näillä saa takuuvarmasti tosi lähellä sitä optimia olevaa soundia.
 
Mikään musa ei ole huonoa siksi että se olis soitettu vaikkapa NE3:lla tai C1:llä eikä muuttuisi sen paremmaksi vaikka olisi minkälainen konsoli sen tilalla. Ero on lähinnä soittajalle minusta.
 
edit:niin, alkuperäiseen kysymykseenkin voisi kortensa kekoon kantaa... softalla saa halvalla varsin uskottavan kuuloista, kun soittaa MIDIllä. Jopa jokin ilmaisohjelma minulla joskus oli, ihan hyvältä kuulosti, mutta en perhana muista nimeä. Varmaan hinta-laatusuhteeltaan parasta saa Nordilta. C1 tai NE2 on jo melkoisen kelpoja vehkeitä. Etenkin tuo C1 on ihan mahtipeli, kun on kaksi manuaaliakin.
 
Supervisor
12.06.2011 18:14:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, on ollu muutaman kerran aika hilkulla etten ole ostanu C1 comboa kun niitä saa tosi halvalla. Vielä olen onnistunut itselleni perustelemaan, että ne on tarkoitettu muusikoille. Tiedä jos ostaiskin aidon leslien ja tempasis sen työhuoneen nurkkaan.
 
tarmo
12.06.2011 19:07:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Supervisor: Joo, on ollu muutaman kerran aika hilkulla etten ole ostanu C1 comboa kun niitä saa tosi halvalla. Vielä olen onnistunut itselleni perustelemaan, että ne on tarkoitettu muusikoille. Tiedä jos ostaiskin aidon leslien ja tempasis sen työhuoneen nurkkaan.
 
Mulla vois olla myynnissä, jos innostus puraisee uudemman kerran. Ei muuta kun pikaviestiä kehiin, mikäli näin käy.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti