Muusikoiden.net
24.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Italialaiset Vintage Urut
1
pekka montin
23.05.2011 14:56:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tässä tullut tämän vuoden aikana haalittua parikin vanhaa Italialaista vintage urkua jotka valmistettu 70-luvulla. Toinen oli ja kulki Armon Piano, mutta oli niin surkea soitin että pistin osiksi. Yllättävää siinä oli se että niitä osia, ruuveja sun muita oli soittimessa ihan tuhottomasti mutta saundi ihan säälittävä, eikä sitä voinut käyttää missään. Nyt hommasin Gem Jumbo 61 R Transistor. Avasin soittimen ja puhdistin, eikä rätise enään niin pahasti, ja sitä voi jo soittaa ja käyttää. Kaunis soitin ulkonäöltään ja laukku/hardcase on rakennettu soittimen sisään. Jos julma haluaisi olla, pistäisi soittimen osiksi ja ottaisi/teettäisi tuosta itselleen Hardcasen jotka maksaa uutena 200-400 euroa. Mutta, enpä tee niinkään. Yllätyksenä tuli että tämähän on jo ihan aito ja soiva urku joka tuo mieleen paljon Goblinin aikaiset tuotokset. Soittimessa on erikseen basso ja lead taajuudet, ja nimenomaan basso taajuudet tekivät vaikutuksen, pehmeitä ja erittäin vahvoja sekä alapäävoittoisia. Lead ominaisuudet pystyy leikkaamaan siten että ne soivat ikäänkuin staccatona, ja se toimii erittäin hyvin. Saundi on hyvin analoginen ja itseasiassa aika rikas. Progetyypeille ja kokeellisen musan tyypeille tämä siis on ihan jo soittopeli, ja tuli ihan yllätyksenä. Hevimiehille tai rivipimputtajille tämä soitin on todennäköisesti iso vitsi.
 
Onko kellään tietoa missä hinnoissa nämä ovat aikoinaan liikkuneet? Tälläisten teettäminen kyllä on ainakin maksanut, se on saletti. Nykyäänhän näiden arvo menee sielä 50-100 eurossa koska eipä näistäkään tiedä kukaan yhtään mitään, ja arvo sen mukainen sitten.
 
Luotettava.
KoskPaavo
23.05.2011 17:56:44 (muokattu 23.05.2011 17:58:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No vertailun vuoksi -muistelen että Farfisa Compact Duo 2- manuaalinen urku maksoi 1968 n. 6000mk, monta soittajan kuukausipalkkaa tuommoiseenkin meni.
http://www.combo-organ.com/Gem/index.htm#Jumbo
 
"Quidquid Latine dictum sit, altum videtur."
pekka montin
23.05.2011 20:41:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KoskPaavo: No vertailun vuoksi -muistelen että Farfisa Compact Duo 2- manuaalinen urku maksoi 1968 n. 6000mk, monta soittajan kuukausipalkkaa tuommoiseenkin meni.
http://www.combo-organ.com/Gem/index.htm#Jumbo

 
Aivan. Näin olen myös ajatellut. Tämä jumbo ei ole huono soitin ollenkaan, ja etenkin 60's musaan ja progeen ihan menevä peli. Rakenne on todella vankka ja laukussakin lukee"Transistor Gem". Viulusynathan myös aikoinaan maksoivat paljon, ja kyllä niistä nykyäänkin saa maksaa helpolla useamman satasen. Viulusynille ja Farfisoille on nykyään hyvin vähän kysyntää ja tarjonta myös pientä. Progeen, Folkkiin ja kevyeen musaan silti mielestäni ihan ässiä. Näillä on myös todella mukava opetella urkumusiikkia ja klassista. Esim. Viulusynilla kyllä monet klassiset teokset saavat ihan uuden ja hienon ilmeen.
 
Tässä siis mainitsemani Jumbo. Aika omituinen soitin kaiken kaikkiaan ja bassopuoli tässä sellainen mitä ei ole kyllä muissa uruissa tullut koskaan aijemin vastaan. Hyvin vahva, mutta pehmeä.
 
http://www.youtube.com/watch?v=Hv1Gf4uhe5Q&feature=related
 
Luotettava.
KoskPaavo
23.05.2011 20:51:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aattelepa että tuollaisella soundilla on moni bändi vetänyt tuntikausien keikkoja ilta illan perään, ei ihme että niin moni sortui juomaan.
 
"Quidquid Latine dictum sit, altum videtur."
EP
23.05.2011 21:14:13 (muokattu 24.05.2011 11:45:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/keskustelu/p … hp?c=6&t=139155&o=780&m=2&#p9822126
 
Harmittaa toisaaltu ku en tuota hankkinu.. : )
 
Kaikista musiikin eri tyylilajeista löytyy sekä hyvää, että huonoa (Eli humpasta rokkiin ja jatsiin, klassistakaan unohtamatta)
pekka montin
23.05.2011 23:08:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KoskPaavo: aattelepa että tuollaisella soundilla on moni bändi vetänyt tuntikausien keikkoja ilta illan perään, ei ihme että niin moni sortui juomaan.
 
Heha. Hammondit ja Farfisathan sielä on ollut mukana, ja rikkaimmilla jopa ollut varaa ehkä sen ajan analogivermeisiin. Ei siinä, itsehän kuuntelen erittäin mielelläni vanhan kunnon Hammondin tai Farfisan sointia kuin jotain syntikan irvikuvia(softasynat, microkorgit jne jne). Musiikki ja mieltymyksethän määrää sen, mikä soitin on arvokas ja mikä jää historiaan. Farvisoista ja Viulusynista vain Hammond säilyi(kun puhe persoonallisista ja yksilöllisistä uruista), mutta kylläpä vain sekin on 80-luvulla kärsinyt paljon ja pitkälti vielä 90-luvulla. Viulusynat ajaa tänäkin päivänä asiansa hienosti, mutta ihmiset tuppaavat nykyään elämään niissä kuvitelmissa että kun ostaa sen Nordin tai Motifin niin pääsee samantien kuuhun asti ja sillä korvataan samantien B3:set jne jne. Totuus on kuitenkin jotain ihan muuta, mutta Clavia ja kumppanit onnistuneet myymään tuotteen, brändin ja mielikuvat.
 
Luotettava.
JPQ
24.05.2011 01:14:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanotaan näin että softissa on hyviä jotka kelpaa mutta tosiaan jotkut ihan jotain sellaista että tekisi mieli kysyä mistä noita tusina koodareita tulee. Enkä puhun softan soundista vaan vakaudestakin koska vaikka Arturiat ei miellytä pääosin korviani niin niistäkin löytyy kivojakin soundeja.(unohdetaan autettisuus nyt hetkeksi) mutta sitten bugeja riittää. Jopa kiireesti muun ohessa parinkin demoa kokeilleena sanon kiitos ei. Eli Jupiter 8V ja Arturia Analog Edition vai mikähän jälkimäinen olikin oli bugisia kuni mitkä tosin. jälkimäinen vain Jupiter 8V synasta otettujen soundien osalta alustavan tutkielmani pohjalta.... ja paihnta on että Jupiter 8V ja Prophet V olisi ne jotka noista ostaisin jos ostaisin et nyky menolla en osta.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
maza
24.05.2011 09:28:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli joskus laitossa tollanen GEM Mini, ja se oli kyllä yllättävänkin lystikäs vehje korjauksen jälkeen. Oskilaattorikortit olivat perstuntumalta todella lähellä Vox Super Continentalia (jollaisen raato mulla oli luokkaa 10 vuotta sitten) ja tuolta saitiltahan sitten kävikin ilmi, että Vox Jaguar on sama laite eri leimoilla.
 
Yhtä kaikki, soundi oli tosiaan nasta. Varsinkin putkivahvarin läpi soitettuna kunnon säröllä. :)
Rantsu
24.05.2011 16:57:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: Nykyäänhän näiden arvo menee sielä 50-100 eurossa koska eipä näilläkään tee enää kukaan yhtään mitään, ja arvo sen mukainen sitten.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti