Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yamaha CS2X Propleema
1
__ville__
17.05.2011 23:21:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin käytettynä kyseisen syntikan sen vintage soundien ansiosta, mutta sen käyttö on yhtä hepreaa, kun olen tottunut käyttämään Korg Tritonia
 
Miten tallennan kaksi eri soundia, esim: grand piano / venus soundin soimaan päällekkäin ja kuinka sellaisen muokkauksen saa tallennettua pankkiin, onko se edes mahdollista ? :) Jos on niin olen kiitoksen velkaa jos joku kokeneempi osaa kertoa, eikä haittaa vaikkei asia olis niin yksinkertainen, kunhan vastaus löytyisi T:ville
 
Leikari
17.05.2011 23:25:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tunne ko. synaa, mutta eiköhän ratkaisut kaikkin pulmiin löydy:
 
http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/emi/english/synth/CS2XE1.pdf
 
Yamahan manual librarystä löytyvät jammun kaikkien elektronisten soittimien manuaalit
 
hahuusko
18.05.2011 01:30:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan helposti tuo soundien pinoaminen ei onnistu, eikä välttämättä ollenkaan. Soundeista riippuen tämän rajoituksen tosin saattaa pystyä kiertämään. Jokainen soundihan koostuu CS2x:ssä enimmillään 4 erilaisesta layeristä, ja jokaisella layerilla on oma program. Oikeastaan jos Tritoniin vertaa, niin CS2x:n soundit ovat niin kuin Combi-soundeja. CS2x:ssä ei vain ole erillistä Program-modea.
 
Mutta kuitenkin jos lähtökohtana on vaikkapa tuo pianosoundi (jossa on muistaakseni vain yksi layer), niin muille layereille voi sitten laittaa soimaan ne programit, jotka ovat käytössä esim. tuossa Venus-soundissa. Paitsi tietenkin jos Venus-soundissa olikin 4 layeriä, niin niistä saa sitten pianon kanssa yhtä aikaa vain 3.
 
Lopputulos voi silti kuulostaa vähän väärältä, koska CS2x:ssä on jokaisella layerillä oma eq, jota tosin voi säätää vain tietokone-editorilla (tai muuten SysEx-komennoilla) ja eq-asetukset muistaakseni eivät kopioidu silloin, jos tällä tavalla laittaa jonkin soundin programeja soimaan toisessa soundissa. Ja jos kummassakin soundissa on käytössä "Variation"-efekti ja se on merkittävässä roolissa, niin sitten ollaan pulassa. Variation-efektejähän voi olla kerrallaan käytössä vain yksi.
 
Mutta jotenkin näin se taisi mennä. Oman CS2x:ni myin pois joskus kahdeksan vuotta sitten.
 
teroyk
27.05.2011 19:40:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edellisen vastaus on sinänsä hyvä ja oikea. Mutta CS1x:ssä ja CS2x:ssä on piilossa ominaisuuksia, joita voi MIDI:n kautta viritellä.
 
Itse muistan aikoinani Atarilla konekielellä tehneeni kokeiluohjelman, jolla sain sysex midi-viesteillä kerrostettua kaksi neljän-layerin soundia, efektit toki piti olla yhteisiä, mutta soundien reititystä efekteillekkin olisi pystynyt säätämään. Tosin käsin piti tämän jälkeen vielä käydä etupaneelista säätämässä midi-kanavat samaksi ylemmälle neljälle layerille. Teoriassa noissa voisi soida 4 kpl 4-layerin soundia päällekkäin tai peräti 1 kpl 4-layerin ja loput 12-layeria pystyi olemaan minkälaisia tahansa yhdistelmiä esim. 1kpl 1-layerin, 4 kpl 2-layerin ja 1 kpl 3-layerin yhtä aikaa. Tällaisia asetuksia ei kuitenkaan voinut tallentaa soittimen muistiin, vaan tallentaessa aina talletuu vain 4 alinta layeriä. Midi-kanavien säädön soitin muisti virrankatkaisuun asti, vaikka olisitkin vaihtanut soundia.
 
Teoriassa voisi tehdä tietokoneohjelma, joka automaattisesti yrittäisi sovittaa soundit ja tallentaa tietokoneelle asetukset. Itselläni tuli kuvaan kuitenkin CS6x ja oletin että kukaan ei ole valmis maksamaan Atari-ohjelmasta enää 2000-luvulla, joten jätin ohjelmoinnin siihen. Tosin ohjelmoin vielä pikkuohjelman, jolla CS1x:stä sai esiin piilossa olevan TG-moden.
 
pekka montin
02.06.2011 12:09:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä tuli myös nyt ostettua. En pettynyt. Soitin on käsittääkseni uutena maksanut aikoinaan euroissa sen 600-800 euroa eli halpa ollut ja for a reason. Ainut iso miinut tulee todella heiveröisestä ulkokuoresta ja koskettimistosta joka muistuttaa paljon 200-300 euron kotikoskettimistoa. Jos näiden asioiden kanssa osaa elää, on käsissä hyvä syntikka ja tuossa myös syy miksi se on aikanaan ollut alta tonnin euroissa. Kovalla koskettimistolla ja painavilla metalliosilla olisi varmasti tullut hintaan lisään useampi satanen aikanaan uutena.
 
Vaikka en Danceä soitakaan halusin myös ostaa yhden synan jonka saundeilla pystyy myös väsäämään ja suorittamaan nykyaikaista musaa, vaikka en nykysaunistandardeista ja musasta juuri pidäkään. Yllätyksenä tuli että etenkin KAIKKI URUT ja WURLIZER ovat ihan törkeän kovia..Pianoista taas en pidä(ohkaisia mutta selkeitä=toimii bänditilanteessa sentäs paremmin), mutta se on oma syytä koska oma korva nielee vain Rolandin sähköpianon ja sen rinnalla Nordin pianot mukaanlukien ovat täysin luokattomia.
 
Erittäin hyvä syna hintaansa nähden. Ainut iso miinus tosiaan se että soittimessa mielestäni aika aneeminen koskettimisto ja soitin rakennettu heiveröisen muovikerroksen sisään. Jos jotain hyvää asiasta haluaa löytää, on soitin äärimmäisen kevyt.
 
Nyt sitten vain nuppi sekaisin tästäkin ja katsotaan koska löydän itseni ongelmista vai jääkö se autuus tämän kanssa kokonaan kokematta. Olisi tuolloin ensimäinen kerta.
 
Luotettava.
pekka montin
02.06.2011 12:11:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: Tämä tuli myös nyt ostettua. En pettynyt. Soitin on käsittääkseni uutena maksanut aikoinaan euroissa sen 600-800 euroa eli halpa ollut ja for a reason. Ainut iso miinut tulee todella heiveröisestä ulkokuoresta ja koskettimistosta joka muistuttaa paljon 200-300 euron kotikoskettimistoa. Jos näiden asioiden kanssa osaa elää, on käsissä hyvä syntikka ja tuossa myös syy miksi se on aikanaan ollut alta tonnin euroissa. Kovalla koskettimistolla ja painavilla metalliosilla olisi varmasti tullut hintaan lisään useampi satanen aikanaan uutena.
 
Vaikka en Danceä soitakaan halusin myös ostaa yhden synan jonka saundeilla pystyy myös mm. väsäämään ja suorittamaan nykyaikaista musaa, vaikka en nykysaunistandardeista ja musasta juuri pidäkään. Yllätyksenä tuli myös että etenkin KAIKKI URUT ja WURLIZER ovat ihan törkeän kovia..Pianoista taas en pidä(ohkaisia mutta selkeitä=toimii bänditilanteessa sentäs paremmin), mutta se on oma syytä koska oma korva nielee vain Rolandin uudemmat sähköpianot ja niiden rinnalla Nordin pianot mukaanlukien ovat täysin luokattomia.
 
Erittäin hyvä syna hintaansa nähden. Ainut iso miinus tosiaan se että soittimessa mielestäni aika aneeminen koskettimisto ja soitin rakennettu heiveröisen muovikerroksen sisään. Jos jotain hyvää asiasta haluaa löytää, on soitin äärimmäisen kevyt.
 
Nyt sitten vain nuppi sekaisin tästäkin ja katsotaan koska löydän itseni ongelmista vai jääkö se autuus tämän kanssa kokonaan kokematta. Olisi tuolloin ensimäinen kerta
 
Luotettava.
JPQ
03.06.2011 11:32:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CS1X soittaneena voin sanoa XG setin soundeissakin oli kyllä todellakin jotain maukkaita soundeja totta puhuen sellaisia oli montakin josta pidän enempoi kuin nyky yamahassani.olevista synasoundeista kuten shmoog tms sinnepäin oli yksi ja legend sähköpianoksi kait laskettava soundi.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
pekka montin
03.06.2011 21:10:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin. Nyt on kahlattu CS2X päällisin puolin läpi(paljon on vielä zekkaamatta). Yllättävän kova soitin, eikä lelu ollenkaan. Soitin sopii niin ammatti kuin harrastelijakäyttöön ja soitinta käyttänyt mm. Scooter ja Depeche Mode. Soittimella kuitenkin voi suorittaa musiikkia ihan laidasta laitaan, jos humppa jätetään välistä. Saundeista löytyy paljon ominaisuuksia jotka nykyajankin mittapuulla moderneja kuin että soittimella voi soittaa myös vanhempaa kamaa. Yllättävän monipuolinen ja kovatasoinen soitin. Soitin maksanut uutena(euroissa) vajaan tonnin ja 2000-luvun alkupuolella sitä on saanut 650-750 euroon. Soittimen nykyinen arvo on 200-250 euroa, joka käsittämättömän halpa. Soittimen halpaan hintaan tod. näköisesti vaikuttaa se että soittimesta ei koskaan tullut suurta klassikkoa + soitin luetaan jo vintagesynaksi(ilmestynyt 1999). Motifit ovat ne jotka pitivät pintansa ja tämä jäi jo kauan aikaa sitten Yamahan suurimpien työasemien jalkoihin. Kuluttajan kannalta tämä on hieno asia, jos oikeasti saa hyvän soittimen vielä nykyajankin mittapuussa halvalla ja tämänkaltaisia ja tasoisia soittimia ei juurikaan markkinoilla tuohon hintahaitariin liiku. Kuten sanottua, soittimella voi soittaa metallia, progea, rockia eikä se näissä ominaisuuksissa ainakaan kalpene esim. Nordin stage mallille, josta en ikinä oppinut tykkäämään. Humppaa tai Jazzia en lähtisi tällä soittamaan, mutta toisaalta, en kyllä lähtisi humppakeikoille Nordinkaan kanssa.
 
Joitain havaintoja ko soittimesta maallikon silmin(plussia ja miinuksia):
 
Koskettimisto sekä ulkokuori:
 
Koskettimisto, potikat sekä muovinen ulkokuori lienee tämän soittimen suurin heikkous ja se on myös tod. näköisesti se syy miksi soitinta on aikanaan saanut alta tonnin. Koskettimisto vastaa 200-300 kotikeybordien tasoa sekä potikat ovat heiveröistä tekoa kuin myös muu ulkoinen kuori soittimessa. Nämä ovat mielestäni soittimen suurin heikkous. Hyvää asiassa on se, että soitin on hyvin kevyt ja sitä on mukava kantaa.
 
Arvosana: 2/5
 
Soundit, efektit, delayt, Arpeggiator jne jne:
 
Soundeja soittimesta löytyy reilusti yli toistasataa. Pianoja tässä soittimessa on kehuttu mutta minua ne eivät vakuuttaneet, lähestulkoon yhtä luokattomia kuin Nordissa. Tämän pianosaundeissa yläpää soi hienosti, mutta alapää on luokatonta. Esim. Balladeissa voi tulla ongelmia eteen pianon ohkaisen saundin takia joka ei liikoja muutu pienellä säätämiselläkään. Pianot kuitenkin kelpaavat hyvin bändisoittoon ja esim. Pop/Rockmusaan missä yleensä vaaditaan kirkasta ja ohkaista pianosaundia(esim. Hold The Line). Urut ovat soittimen ehdoton voimakkuus tämän asian suhteen, löytyy kaikki, ovat selkeän kuuloisia sekä erittäin uskottavia. Mahtavaa. Myös analogiset saundit yllätti, kuin pari leediä. Erittäin hyviä. Jouset eivät ole turhan hyviä, mutta ei huonojakaan, niillä selviää niin kauan jos ei tarvita sinfonista ja taivaita syleilevää saundia. Wurlizerit ja Rhodesit huippulaadukkaita taasen. Myös efektit(tarkoitettu danceen ja teknoon) vakuuttivat. Soitin on myös tunnettu erittäin monipuolisesta ja helppokäyttöisestä arpeggiatoristaan joka edustaa myös itselleni yksiä parhaita mitä on koskaan vastaan tullut. Efektien ja kaikujen suhteen valikkoja löytyy lähes yhtä paljon kuin ensoniqin vanhoissa työasemissa aikoinaan. Vakuuttavaa. Soittimen näyttö on pieni, mutta helppolukuinen.
 
Arvosana 4/5
 
Kokonaisuutena siis lyhyen katsauksen perusteella aikamoinen soitin hintaansa nähden, ja kuten sanottua, tällä voi tehdä jo hyvin laidasta laitaan niin bilekeikkoja, rockia, metallia kuin progea, unohtamatta tietenkään sitä dancea mihin soitin on alunperin suunnattu.
 
Itselleni tämä oli hyvä ostos koska halusin nimenomaan löytää kohtuu hintaan(tässä tapauksessa löytyi halvalla) soittimen jolla pystyy myös luomaan ja toteuttamaan musiikkia uskottavasti myös nykyisten standardien mukaisesti. Soitin ylitti odotukseni. Aika omituista että nykypäivänä voi saada 200-300 euroon näinkin kovan soittimen käsiinsä(poislukien paska koskettimisto). Olin varannut 200-500 euroa budjettia tätä asiaa varten, koska pääpaino ja omat mieltymykset kuitenkin makaavat vanhempiin analogi ja viulusyniin joihin olen satsannut sitten enemmän rahaa. Tällä soittimella kuitenkin voi surutta tehdää keikkaa laidasta laitaan, kuin myös se luonnistuu hienosti myös oman musan tekemiseeen.
 
Kokonaisarvosana 4/5
 
Suositteluni. Soitin on nyt sen 12 vuotta vanha, mutta lukisin tämän kyllä itse ehdottomasti 2000-luvun synaksi sillä ominaisuuksiltaan se vastaa aika pitkälle sitä mitä on kuultavissa ja nähtävissä nykyajankin synissa.
 
Luotettava.
Ukkovaari
04.06.2011 21:16:56 (muokattu 04.06.2011 21:17:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olipa mielenkiintoistakirjoitusta.
Meikällä tälläinen syntsa löytyy ja ostin tuon muistaakseni 2001 vuonna ja hinta tais olla juurikin luokkaa n. 600 - 700 € , tarkkaan en muista kun oli niitä viimeisiä markka-aikoja hinnoissa.
 
Kaiken tuon lisäksi mitä on jo kirjoitettu niin tämähän toimii myös loistavasti midikiipparina tietsikankin kanssa jos ei halua käyttää tuon omia soundeja ja ominaisuuksia.
 
Meikä jo ajatteli että olenko ainoa kyseisen soittimen omistaja mutta kiva kuulla että muillakin tätä Yamahan CS2X löytyy.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti