Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uutta Hammond-Suzukilta: SK1 ja SK2
1 2
ppcw
02.04.2011 14:23:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä ei täällä ilmeisesti vielä ole ollut puhetta. Pienikokoinen clonewheel jossa myös mm. sähköpiano- ym. soundeja. SK-1 yhdellä 61 koskettimen manuaalilla ja SK-2 kahdella.
 
http://www.hammondorganco.com/index … tent&view=article&id=149&Itemid=158
 
http://www.youtube.com/watch?v=C-vy9QJmFMw
 
SK-2 on siitä mielenkiintoinen että siinä Nord C1/C2:ssakin olevan tuplamanuaalirakenteen yhteydessä ovat pianosoundit käytettävissä. Muutenhan konsepti on lähellä esim. Electroa tai Roland VR-700:a. Soundeistahan nyt ei osaa vielä sanoa mitään.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
Quru
02.04.2011 23:21:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tisseilläkö ne koittaa tuossa videossa kalastella ostajia...
 
Muttamutta, vaikuttaa varsin hyvältä idealta Electrojen kilpailijaksi. Jos hinta on kohtuullinen, sanotaan vaikka alle 1000e, niin saattaapa mennä harkintaan.
 
jazzmies: Asiantuntemuksen ja kompetenssin pohjalla on korkealuokkainen ammattitaito sekä soittajana että säveltäjänä. Siksi minä tiedän paremmin kuin suurin osa teistä mikä on hyvä kappale ja mikä huono.
Bronks
02.04.2011 23:41:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quru: Jos hinta on kohtuullinen, sanotaan vaikka alle 1000e, niin saattaapa mennä harkintaan.
 
Puolitoista taitaa olla lähempänä totuutta yksirivisestä versiosta. Hammond ei kuitenkaan yleensä ole tunnettu hinnalla kilpailusta.
 
Don't take me serious, I'm just playing.
Quru
02.04.2011 23:49:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bronks: Puolitoista taitaa olla lähempänä totuutta yksirivisestä versiosta. Hammond ei kuitenkaan yleensä ole tunnettu hinnalla kilpailusta.
 
Puolellatoista tonnilla saisi jo Electro III 61:sen, missä olisi samplet ja kaikki. En usko Hammond-nimen tuovan lisäarvoa urkusoundeihin ja e-pianoissa todennäköisesti häviää Electrolle. Fyysiset drawbarit toki menettää. Hyvä kuitenkin, että tuollekin alueelle tulee kilpailua lisää, Nordin vehkeet ovat tainneet tähän asti olla ainoa kunnollinen ratkaisu uskottavien urkujen ja e-pianojen ottamiseen samasta keikkaystävällisestä soittimesta.
 
jazzmies: Asiantuntemuksen ja kompetenssin pohjalla on korkealuokkainen ammattitaito sekä soittajana että säveltäjänä. Siksi minä tiedän paremmin kuin suurin osa teistä mikä on hyvä kappale ja mikä huono.
Dolly_Keys
03.04.2011 02:25:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quru: Puolellatoista tonnilla saisi jo Electro III 61:sen, missä olisi samplet ja kaikki. En usko Hammond-nimen tuovan lisäarvoa urkusoundeihin ja e-pianoissa todennäköisesti häviää Electrolle.
 
Tämä on totta, varsinkin kun NE3:n pianot on jo todella käyttökelpoiset.
 
Ite kyllä kiinnostuin, vaikka esimerkiks toi wurly ei demossa ollenkaan vakuuttanut reverbeineen. On kyllä esteettisesti todella nätti laitos tuo SK1. Jos hinta pärähtää sinne max. puolentoista tonnin tienoille, niin menee aika varmasti seuraavien kuukausien GAS tähän suuntaan.
 
maza
04.04.2011 11:10:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Läppärin kajareilla fiilis oli, että urkusoundi on kyllä kohdillaan, mutta muut soundit aika kuppaset - tuli mieleen ysäriromplerit. Mutta jos samplayssysteemi on hyvä, niin ei välttämättä mitenkään huono vaihtoehto. Oikeat drawbarit tietysti merkittävä plussa!
A100
04.04.2011 13:34:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juutuubin videon ja audion perusteella ei osaa sanoa oikein mitään, mutta jotenkin kokonaisvaikutelma jäi valjuksi. Tokihan toi pitäis päästä koeponnistamaan. Nimenomaan urku :P
 
jyrkkä ehkä.
Bronks
04.04.2011 21:46:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Projektijohtaja Scott May vilautti amerikkalaista hintapolitiikkaa laitteille KB-foorumilla:
 
The MAP of the SK1 is $1999
The MAP of the SK2 is $2895
 
Don't take me serious, I'm just playing.
Continuub
04.04.2011 21:59:30 (muokattu 04.04.2011 22:01:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ihan kohtuuhinnat oikeastaan. 2000$ = noin 1400€
 
Dolly_Keys
04.04.2011 22:05:47 (muokattu 04.04.2011 22:06:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Continuub: jolloin nuurdien gäsitys vaikuttaa edelleen paremmalta vaihtoehdolta. eikös tohon hintaan jo saisi jonkun _aidon_ hammondin?
 
Eikös tossa muka ole sama VASE III saundimoottori mitä löytyy XK1:stä ja XK3:sta; luulis ettei urkumallinnus paljoa häpeile näille "edeltäjille"? (XK3 tietty paljon messevämpi laitos...)
Euroissahan pari tonnia dollaria (SK1) on alle 1500, eli samaa hintaluokkaa kuin uusi NE3 pienimmillään, ja onhan toi perhanan komia :)
 
Lisäks drawbareja varten ei tarvii erikseen tilata kontrolleria (mietin lähinnä tätä: http://www.synthtopia.com/content/2 … add-drawbars-to-your-nord-keyboard/ ) , sehän tuntuu olevan monille electroa karttaville (niin harvassa ku heitä onkin) se kynnyskysymys.
 
e: ehditkin jo pistää matikkaa :)
 
Rock and roll punk hard rock
13.07.2011 02:05:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jokos täällä ollaan ostettu näitä? Tällainen olisi itselle hyvä kun olen etsinyt kevyttä 2-manuaalista Hammondia, jonka saisi reilulla kahdella tonnilla.
 
maza
13.07.2011 11:53:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dolly_Keys: Eikös tossa muka ole sama VASE III saundimoottori mitä löytyy XK1:stä ja XK3:sta; luulis ettei urkumallinnus paljoa häpeile näille "edeltäjille"? (XK3 tietty paljon messevämpi laitos...)
Euroissahan pari tonnia dollaria (SK1) on alle 1500, eli samaa hintaluokkaa kuin uusi NE3 pienimmillään, ja onhan toi perhanan komia :)

 
Plus arvonlisävero ja tulli, niin ollaankin taas aika lähelle samoissa lukemissa kuin mitä hinta on USA:ssa dollareissa.
 
Btw. mun Nord C1 etsii uutta kotia ja vaihtaa omistajaa casen ja volaspedun kanssa 1600 eurolla. Ostan keikkalaudaksi Electro 3:n ja rouheampaa uruttamista vaativille keikoille lähtee taas pitkästä aikaa oikea Hammond, tällä kertaa viritelty L-100.
rantes
26.07.2011 22:16:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kellään vielä tätä SK1:stä. Kiinnostaa millaisia noi lisäsoundit on eli olisko tästä semmoiseksi joka paikan höyläksi :)
 
dick.b
rantes
30.09.2011 07:20:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kukaan edes päässyt kokeilemaan kyseistä konetta. Näkyis olevan yksimanuaalisen hinta Powersoundilla 1529 egee. Täytynee kaiketi pistäytyä liikkeessä kokeilemassa.
 
dick.b
TaikuriHärvä
30.09.2011 16:20:42 (muokattu 30.09.2011 16:22:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rantes: Onkos kukaan edes päässyt kokeilemaan kyseistä konetta. Näkyis olevan yksimanuaalisen hinta Powersoundilla 1529 egee. Täytynee kaiketi pistäytyä liikkeessä kokeilemassa.
 
Melkeen naurattaa tuo jäätävä palopuhe Power Soundin sivuilla, sehän on ihan sama kuin XK-sarjan vehkeelle kirjotettu. :D. Vaan huvittashan tota päästä jossaki roplaamaan ihan kokeeksi, onko mitään oikeaa eroa vanhaan.
 
E: rumahan tuo uus on ku mikä, hyhhyh. Totta helvetissä se on olennaista.
 
"Ei vaikuttanu silva ihan niin itsevarmalta astuessaan kehään kuin edellisissä matseissa eli oliko ribsit murtunnu jo ennen matsii vai kuis. No todellinen champion kuitenkin ja rispektit jos näin oli." -Miguli
hessu16
07.11.2011 23:50:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KaleviHärvä: Melkeen naurattaa tuo jäätävä palopuhe Power Soundin sivuilla, sehän on ihan sama kuin XK-sarjan vehkeelle kirjotettu. :D. Vaan huvittashan tota päästä jossaki roplaamaan ihan kokeeksi, onko mitään oikeaa eroa vanhaan.
 
E: rumahan tuo uus on ku mikä, hyhhyh. Totta helvetissä se on olennaista.

 
Moro kaikille Hammondista kiinnostuneille Power-Soundista!
Piti tulla jäätävän palopuheen kirjoittajana kertomaan omat kokemukset noista uusista SK-1 ja SK-2 malleista, kun olen niiden kanssa soitellut ja testaillut, jos nyt maahantuojan kommentteja täällä kukaan uskoo, mutta toivottavasti sana on vapaa, tuleehan sitä meikänkin vielä keikkailtua silloin tällöin, eli jonkinnäköinen "muusiukkohan" tässä ollaan, vissiin.
Usein näkee täällä pelkkää Thomannin mainostamista, niin senkin takia uskaltauduin tulla kirjoittamaan, sillä meillä ja monilla muillakin Suomalaisilla soitinkaupoilla on nykyisin lähes aina sakuja halvemmat hinnat ja pyöriihän ne rahat sitten täällä omassa yhteiskunnassamme, tosin meidän korkeampi ALV vero kyllä asettaa meidät huonompaan asemaan, no Kreikkaankin tarvitaan...no nyt asiaan.
 
Mikähän paikka tuossa nyt on niin rumaa sun mielestäsi??
 
Mun mielestäni se on todella tyylikäs ja kompakti kaikkiaan ja nyt ei tarvitse sitten ainakaan sitä valittaa, että Hammond on niin iso ja painava, vain 16 kiloa kahdella "lavuaarilla", ei paha, SK-1 vain muistaakseni 6-7kiloa.
Soundeista voin vain sanoa, että parempaa kokonaisuutta vain ei nyt ole kellään muulla lähellekään tarjota, siis jos masinassa pitää olla ensisijaisesti hyvät urut, eli tää nyt ei tietenkään olekaan mikään multitimbraali työasema, eikä syntsa, vaan soittaa urut pois lukien sampleja.
Yleishöylässä tärkeimmät, eli akustisen pianon soundit on todella "kantavat" ja aidon kuuloiset ja sen alapääkin jyrisee kyllä ihmeesti kuin flyygeli, vaikkakin kosketus on tietysti eri kun aidossa pianossa, mutta koskettimisto on kuitenkin dynaaminen muiden kuin urkujen osalta, eli jos lyöt kosketinta hiljaa, niin soi hiljaa ja päinvastoin ja sitä pianotatsin puutetta ei kuulija mitenkään huomaa, eli toimii. Wurlit ja Rhodesit ok. myös.
Mm. kirkkourut on myös järkyttävän hyvän kuloiset ja nyt tanssibänditkin voi vetää häävalssit viimesen päälle.
Kätevää on myös MP-3 player, jolloin voi mennä vaikka yksin keikalle ja vetää vaan laulut ja urut ym. kosketinosuudet livenä valmiiden taustojen päälle.
Soundillisesti nuo SK:t on siis täysin samat.
XK-3c on loistava valinta silloin, kun halutaan synamodulille tms. monipuoliset MIDI-ohjaukset ja lisäksi loistava Hammond-soundi.
En nyt tässä enempää käy jaarittelemaan, mutta tervetuloa itse Somerolle kokeilemaan, meillä on aina testipelit kytkettyinä Leslieen ja myös P-A:han, joten on helppo verrata ja etenkin, kun on myös vieressä B-3 ym. isoja urkuja lepoineen.
Monien kymmenien A / B kuuntelukokeiden jälkeen voinkin sanoa, että verhon takaa on melko mahdotonta sanoa kummalla soittaa, vanhalla genishamusella, vai uudella SK:lla ja samoin on asiakkaatkin todenneet.
 
Terveisin, Heikki Ilmonen Power-Sound
 
TaikuriHärvä
08.11.2011 01:09:45 (muokattu 08.11.2011 01:14:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hessu16: Mikähän paikka tuossa nyt on niin rumaa sun mielestäsi??
 
Terveisin, Heikki Ilmonen Power-Sound

 
Tämä taisi olla tekstistäsi se osa, joka oli osoitettu tänne päin, joten kommentoidaanpa nyt siihen.
 
Eli joo. Ensimmäisenä osuu silmään nuo SK1:en käsittämättömän lelumuovisen oloiset päätykappaleet, joissa ruuvinreiät vielä täydentävät designin viimeistelemättömyyden vaikutelmaa. Hyvänä kakkosena tulee loputtoman täyteenahdettu ja sekavan näköinen kontrollipaneeli(miksi sitä kukin nyt tahtoo nimittää). Kompaktiutta on varmasti tällä saavutettu, mutta soittimen ulkonäöstähän se on revitty ja siitähän tässä nyt oli kyse. Myös tuon vaalean harmaan ymppääminen värivalikoimaa sotkemaan häiritsee.
 
Kokonaisuutena tasapainoton, epämääräinen ja sanotaanko hätäinen. Tässä perusteltu mielipiteeni asiasta. Mielestäni tämän soittimen hyvät puolet eivät ole ainakaan ulkonäössä.
 
"Olis tosiaan helpompaa jos kaikki myöntäisivät suoraan että olen oikeassa." -Spiral
hessu16
01.02.2012 23:40:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli joo. Ensimmäisenä osuu silmään nuo SK1:en käsittämättömän lelumuovisen oloiset päätykappaleet, joissa ruuvinreiät vielä täydentävät designin viimeistelemättömyyden vaikutelmaa.
Hyvänä kakkosena tulee loputtoman täyteenahdettu ja sekavan näköinen kontrollipaneeli(miksi sitä kukin nyt tahtoo nimittää). Kompaktiutta on varmasti tällä saavutettu, mutta soittimen ulkonäöstähän se on revitty ja siitähän tässä nyt oli kyse. Myös tuon vaalean harmaan ymppääminen värivalikoimaa sotkemaan häiritsee.
 
Kokonaisuutena tasapainoton, epämääräinen ja sanotaanko hätäinen. Tässä perusteltu mielipiteeni asiasta. Mielestäni tämän soittimen hyvät puolet eivät ole ainakaan ulkonäössä.
 
Kylläpä sulla onkin tarkkaa joidenkin päätylevyjen ruuvien kanssa, nimittäin ne ovat ihan siististi upotettuina ja jos ne kiusaa, niin SK-2 mallissa ei näy ruuveja ollenkaan ja muutenkin nuo desingasiat on makuasioita, eikä suinkaan totuuksia.
 
Mutta soundi ja käytettävyys ovat niin loistavan hyviä, että vastaavaa ei vaan ole markkinoilla, sen ovat lukuisat ostajat myös todenneet.
Esim. tanssimusaa soittavat bändit, jotka tarvitsevat kaikenlaisia soundeja, saavat tästä kelpo masinat, hanurisounditkin ovat jopa digihanureita parempia ja vaikka oikea hanuri on akustisesti soitettuna aina hanuri, niin hyvin pitää olla oikea hanurikin mikitetty, että saat saman soundin PA:asta kuin Hamusessa on, eikä selkäkään rasitu.
Tervetuloa sullekin tsekkaamaan Power-Soundiin, monet "puritanistitkin" ovat kelkkansa joutuneet kääntämään ja kantamaan paketin autoonsa, kun ovat itse kuulleet.
 
TaikuriHärvä
02.02.2012 00:11:30 (muokattu 02.02.2012 00:11:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Totta. Mielipidehän se on. Ja koska pyysit perusteluita omalleni, vaivauduin syystä tai toisesta ne sinulle kertomaan. Ilmeisesti asiasta ei sitten kuitenkaan tarvitse keskustella. Kanssafoorumilaisille puolestani pahoittelut turhasta paskanjauhannasta.
 
"Olis tosiaan helpompaa jos kaikki myöntäisivät suoraan että olen oikeassa." -Spiral
holmjan
21.04.2012 17:00:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä kukaan (paitsi myyjätaho, jonka sanomisia komppaan) ole mitään tästä tänne kirjoittanut, joten tässä muutama sana.
 
Hankin SK-1:sen hiljattain, ja eilen soitin ekan keikan sillä.
Hammond-soundit ovat parhaasta päästä. Olen kokeillut sekä punaisia että valkoisia klooneja, enkä vaihtaisin tätä eriväriseen.
 
Se painaa 7 kg. Nauroin (sisäisesti:) koko roudauksen ajan.
 
Ergonomia on ok, vaikka nappuloita ja potikoita on muutama. En käyttänyt presettejä (100 preset/100 user) ollenkaan, koska käsisäädöillä pärjää. Ja jos jotain haluaa hienosäätää, niin kaikki kytkimet toimivat shortcuteina alamenuihin.
 
Todella hyvä juttu on kolmen alueen eq suoraan nuppeina. Esim. eilen piti lisätä bassoja ja alempaa keskialuetta (parametrinen säätö), koska vahvistimena oli Bosen surkeahko tolppamalli-aktiivikaappi. Pystyi tekemään lennossa (soundcheck, mikä se on?).
 
Lesliesimu on täysin eri maailmasta verrattuna vanhempiin klooneihin. En edes harkitse Ventilatoria. Erityisen nasta on yksinopeuksisen Leslie 31 (Tall Boy)- mallin mallinnus. Mutta myös 760-malli soundaa hyvältä, jos välttämättä pitää vaihtaa hitaan ja nopean nopeuden välillä.
 
Extravoicet ovat mukava lisä. Pianot kuullostavat ok:lta, rhodesit vaativat hieman säätöä. Alapäätä lisäämällä jne. sain tehtyä aika hyvän kaappirhodesin autopanneineen. Solina String -soundit oli mukava yllätys ihan nostalgiamielessä. Jotkut samplevalinnat ovat melko eksoottisia, esim. Clavioline (se ujeltava ääni esim. Telstar-biisissä). Lisää kummallisia soundeja, kuten leikkipiano tai poljinurut voi ladata Hammondin sivuilta.
 
Tatsi on sopiva ja hyvä uruille, mutta pianosoundeja en ala soittamaan tällä. Toisaalta en nykyään soita mitään muuta pianoa kun akustista, ja sitäkin vain jos on pakko.
 
Yksin soittaessa on hyvä että pedaalisoundit saa heitettyä ylös vasemmalle kädelle. Voi splitattuna samanaikaisesti soittaa sekä sointua että bassoääntä vasurilla.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti