Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Minkälaisia kamoja? Haussa 80s ja hammond-soundeja
1
Izer
28.02.2011 18:08:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Todetaan ensin, että olen aika aloittelija vielä näissä kiippariasioissa, kun tuota kitaraa aiemmin tullut lähinnä soiteltua. Ajattelin kuitenkin hieman panostaa tähänkin puoleen, kun olisi mukava välillä soitella muutakin kuin pianoa.
 
Olen nyt katsellut Nord Electroa, kun haluisin jonkun pelin hammond-juttujen soitteluun ja voisi siinä ohessa sitten soitella hieman sähköpianoja ja jousiakin. Ilmeisesti tähän tuo Electro olisi aika ässä peli? Onko noilla kakkos- ja kolmosversioilla paljon eroa? Kakkosta tuntuu liikkuvan torilla aika tiuhaan ja hintakin olisi ihan jees, kolmonen maksaa kuitenkin aika rapsakasti lisää. Voisiko joku myös selventää hieman tuota taustaa tuohon miksi Hammondissa on tuo kaksirivinen koskettimisto ja miten sitä käytännössä käytetään (eri soundit tms.?)? Eikös tuolla Electrolla kuitenkin pärjää ihan hyvin?
 
Saako tuohon Electroon jotain muitakin soundeja kuin näitä vintagempia matskuja? Toinen tarkoitus johon tarvitsisin kiipparin olisivat nuo kasarirokkijutut ihan sieltä Jumpista lähtien. Sinänsä en tarvitse kiipparilta juurikaan muita soundeja näiden edellä mainittujen lisäksi joten mitään erityisen laajoja työasema-mahdollisuuksia en varmaan tarvitse. Ehdotuksia?
 
Saa ehdotella siis kahta eri sointia. Laajennan sitten jossain välissä mahdollisesti palettia, mutta ensisijaisesti katselen nyt tuota urku/sähköpiano-puolta, kun käyttäisin sitä myös bändin kanssa. Budjetti nyt on aika venyvä, joten kalliimpiakin kamoja saa ehdotella.
 
Got a six-string heartbeat
samulijp
28.02.2011 19:04:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nord Electro 3 & Yamaha s90xs niin lähteepi kaikki soundit vähintään kohtuullisina.
 
"Funkin up tonight!"
maza
28.02.2011 21:19:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensin uruista: kosketinsoittajalle riittää yksi manuaali, urkuri tarvitsee kaksi. Ts. useimmissa bändisoittotilanteissa toista manuaalia ei tarvitse. Itse usein käytän alamanuaalia komppaukseen / mattoon ja solistisemmat jutut sitten ylämanuaalista. Riippuu tosiaan tilanteesta.
 
Sitten Electroista: kakkosen ja kolmosen oleellisin ero on, että kolmonen syö myös sampleja, eli sillä voi soitella lähes mitä tahansa, jopa niitä kasarisoundeja, jos sopivan samplen sinne heittää. Tarvittaessa voit selvitä jopa pelkästään sillä, jos et tarvitse laajaa muokattavuutta. Clavia tarjoaa webbisivuillaan sangen laajan samplekirjaston - käy kuuntelemassa. Toinen ero on kolmosen merkittävästi laadukkaampi Leslie-simulaattori.
 
Jos oikeasti et tarvitse kuin urkuja ja kasarisyntikoita (mutta laadukkaampia), voisi Nordin kaveriksi toimia joku analogivehje tai vastaavaa mallintava. Jos huonompi lepasimulaatio ei häiritse, selviät käytännössä tällöin myös vanhemmalla ja halvemmalla Electrolla. Etuna tällöin on tietysti myös toinen sormio.
Izer
28.02.2011 21:57:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista, kävin tsekkailemassa noita Nordin sampleja ja saattaapi olla, että nuo riittäisivät tostaiseksi omaan käyttöön ihan noinkin jos niitä käyttäisi Electron kanssa.
 
Tsekkailin myös noita muita hieman halvempia vaihtoehtoja. Miten vaikkapa Yamahan MM6 tai Roladin Juno Di? Olisiko noista mihinkään noiden synajuttujen kanssa? Ja onko Motifeissa ollut paljon kehitystä eri mallien välillä, kun noita vanhempia tuntuu torilla liikkuvan myöskin.
 
Got a six-string heartbeat
Izer
01.03.2011 14:20:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisäkysymys vielä, kun luin tuota pidempää kamakeskustelua. Mitenkäs tämä toimisi: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=499944
Budjettiratkaisu Electron kaveriksi?
 
Got a six-string heartbeat
maza
01.03.2011 17:05:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tuo T3 huono laite ole - siitä lähtee tietyt kasarisoundit parhaalla mahdollisella tavalla, kun ne on sillä soitettu! Analogihenkisemmät synasoundit eivät kyllä enää ihan ole tämän päivän standardien tasolla. Ruuvaamalla pystyy kuitenkin tekemään kaikenlaista. Reilu parisataa on mielestäni sangen kohtuullinen hinta ja myyjäkin on luotettava, joten varmasti ihan hyvä ostos, kunhan vaan odotukset eivät ole liian korkealla.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti