Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mac keikkakäytössä
1
puhvalo
06.10.2010 21:43:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
olen pohtinut ratkaisuna tiettyihin ongelmiin keikkailun suhteen (lähinnä kyllästyminen kamojen raahaamiseen ja kasaamisen työläys) Macin läppäriä, VST-instrumentteja (urut, rhodes jne.) ja MIDI-kiipparia.
 
1) onko kyseinen kombo riittävän luotettava (esim. onko herkkä sähkövirran "tasaisuuden" suhteen)? Käsittääkseni macin ei tulisi kauheasti kaatuilla..?
 
2) saako latenssit säädettyä riittävän pieniksi että soitto sujuu luontevasti? Soundi-maalailuhommissahan viiveet eivät haittaa mutta jos pitäisi vaikka jazzia lurauttaa niin viivettä ei saisi pahemmin olla.
 
ja jos jotain muuta mitä kannattaisi huomioida niin sanokaa toki.
 
Exhausted
06.10.2010 22:37:47 (muokattu 06.10.2010 22:38:59)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä on ollut hyviä kokemuksia. Soitettu on Reasonilla ja Garagebandilla, käyttäen M-Audion Oxygen -kiipparia ja M-Audion pientä interfacea. Latenssista ei ole ollut ongelmaa, mutta ihan tilutusta ei olekaan soitettu. Oletan, että tässä tarkoitetaan nimenomaan MacBookkia, jolloin sähkövirrallakaan ei ole niin väliä, koska vehje toimii akullakin tarvittaessa.
 
Saundit ja vaihdokset kannattaa toki konffata hyvissä ajoin etukäteen, livenä säätäminen voi olla vaikeaa, etenkin jos ei yhdistä midikiipparin kontrolleja virtuaalisoittimien toimintoihin. Ja tottakai vaatii ehkä pikkuisen enemmän säätämistä ennen joka keikkaa, kun on enemmän yhdistettäviä osia kuin jos ääni tulisi suoraan kiipparista.
Quru
07.10.2010 09:19:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli löytyy vakaa audiointerface eikä ole tarvetta pitää sataa virtuaali-instrumenttia ja -efektiä yhtäaikaa päällä niin viivettä ei ole sen enempää kuin hardware-syntikassakaan. Perussuositushan on, että kone olisi pyhitetty audiokäyttöön, mutta mäkkien kohdalla tuokaan ei ole oikeastaan mikään vaatimus, kunhan koneesta pitää muuten huolta. Jossei kiintolevy ole tupaten täynnä jynkkyä ja kone on yleisesti vakaa niin siitä vain. Vähän säätämistähän siinä on. Tietyissä piireissä taitaa valkoisena hohtava omenalogo tuoda kiipparistille vielä hitusen lisää uskottavuuttakin ;-)
 
Kun viikset omaava mies koskee hammondiin, syntyy AINA suhinaa ja pörinää. Hammondeja on valmistettu kahta sorttia: hyviä ja huonoja.Tyypillinen hammondien soittotekniikka on murjominen.
kala1928
08.10.2010 11:39:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja joissain paikoissa vähemmän
 
lukethesis
10.10.2010 23:39:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös tämä kuuluis tuonne tietokoneet-alueelle...
 
Mutta mä olen soittanut jopa sellaisen muovisen valkoisen perus-Macbookin kanssa, soundit on tulleet Native Instrumentsin Kontaktin kautta Mainstagella. Toistaiseksi (*knock on wood*) ei ole ollut mitään ongelmia, vaikka onhan tuo aika "karvalakkimalli", että sikäli vähän hirvittää...tuuletin tietenkin huutaa kuin hullu.
 
Lisää muistia (vähintään 4GB) ja nopeampi kovalevy (7200rpm) kannattaa vaihtaa, vaikka olisi jopa Macbook Pro:kin.
 
Earth Wind & Firen nykyinen keyboard-mies / musical director vetää kertomansa mukaan kaikki soundit Mainstagen kautta (eli Macistä), ja kertoilee siitä asiasta tässä: http://www.youtube.com/watch?v=q9OywuioZ_A
 
kekkula
11.10.2010 16:51:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hjep. Mulla on ollut vuoden alusta MacBook (Intel Core2Duo, 2GB DDR3) + M-Audion keystation 88 pro ja Studiologicin VMK-161 Organ, äänikorttina M-Audion Fastrack pro. MainStage 2:n läpi pörinät ja pianot käy ja kukkuu. Edellä luetellut ottaa virran USB:n kautta, MacBookissa kun on vaan 2 usb-koloa, joudun käyttämään akilleenkantapääksi muodostunutta usb-hubia. Niitä on kertynyt nurkkiin sparen spareksi yhteensä neljä kpl :) Luotettavin tähän asti on ollut merkkiä Hama :D Kaikin puolin toimiva paketti, joskin ajoittain tunkee hikikarpaloita kun tapahtuu muitakin kummallisuuksia.
 
Viime soundcheckissa oli mystisin kura tähän astisista. Soundin valittua biisiä ehti mennä about 30 sek eteenpäin, kunnes MainStage päätti vaihtaa soundin käytettävän instrumenttilistan alkuun tai loppuun. Kokeilin vaihtaa soundin takaisin ja olla koskematta mihinkään (lopetin soundin vaihdon jälkeen siis soittamisenkin) ja vahtasin tietokoneen ruutua. Gandalf varmaan heilautti sauvaansa hotellin aulassa, kun soundi vaihtui samalla tavoin. Eksperimenttini jatkui komennolla "käynnistä uudelleen", eikä ongelma poistunut. Koneen sammuttaminen noin sekunniksi kuitenkin korjasi tilanteen. Olisikin kiinnostavaa kuulla, onko jollain ollut samanlaista ongelmaa, joka olisi mahdollisesti onnistunut selvittämään syynkin.
 
Muuten pakettia ei oikeen voi moittia. Roudaus, piuhotus jne. yhdistelmänä ei toki ole idioottivarma, mutta paljon luotettavampi kuin edellinen Roland RD600+Nord Stage Compact -yhdistelmäni. Niiden midikeskustelu ei ollut oikeen vuorovaikutteista, ja vaikka soundeja niissäkin on riittävästi, ei kontrollointi ollut läheskään yhtä jouhevaa kuin MainStagen simppelin kartoituksen antamat mahdollisuudet. Pientä paneutumista tuo midisekoilu tietysti vaatii, mutta kun sen toiminnan tajuaa, on se omasta mielestäni ainakin investoimisen arvoinen. M-Audion Keystation Pro:ta en sen sijaan suosittele sen kehnosta pianotatsista johtuen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti