Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Digipiano syntikkaan
1 2
Ansokki
28.09.2010 20:35:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehys!
 
Omistan Korg Sp-250-digipianon. Nyt on käynyt kuitenkin niin ettei tunnu maltti riittävän tuon pianon hinkkaamiseen vaan tekis mieli vähä laajempaa saundipalettia elikkäs tuommosta syntikkaa.
Ajattelin josko nuo DLX:ssä vaihtaisivat päikseen tuon uudenkarhean vehkeen vielä uudempaan syntikkaan, koska samasta puljusta entisenkin ostin.
 
Nyt sitte kaivattas viisampien neuvoja. Elikkä minkälaista vehjettä sitä alkuun kannattaisi miettiä? Hintaa siis suurinpiirtein tuon entisen vehkeen hinta, 500-600€
Olisiko järkevämpi ostaa tuollainen pienempi esim. Korg R3 tai microKorg vaiko sitte isompaa, erityisesti kiinnoistaisi tällä hetkellä Korgin Microstation. Yritän sitä ajaa takaa että onko tuommoisen pienemmän ominaisuudet sitten parempia verrattuna samanhintaiseen isompaan. Oisko kellään minkäänlaista mielipidettä tuosta microstationista?
Olisi siinä mielessä mukavampi ettei tarvitsisi ihan kokonaan tuota pianonsoittoa unohtaa.
 
Mitähä vastaavia malleja löytyisi Rolandilta tai Yamahalta?
Hyvät Hammond-saundit lesliellä pitäs saada! Onkohan näissä missään semmosia?
 
Ei se pojat vaihtamalla parane!
Janus
28.09.2010 20:42:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onnittelut jos saat kivijalkaliikkeen vaihtamaan ton vehkeen päittäin "täydestä" arvostaan johonkin uuteen laitteeseen... käytetty on kuitenkin aina käytetty, eikä sitä uuden hinnalla voi myydä, siinä on jo uuden omistajankin oikeusturva kyseessä (takuu- jne. asiat) + liikkeenkin on saatava voittonsa.
 
Ansokki
28.09.2010 20:54:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin no siis, kyl ne sinne käytettyjä ostaavat. Kattoo sitte mitä ne siitä maksaavat nii sillä hinnalla sitte uutta tilalle. Tai sitte lompakosta lissee pötäkkee. Ja jos eivät osta nii myynpähä sitte ite!
 
Ei se pojat vaihtamalla parane!
kala1928
29.09.2010 14:10:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ite eroais digipianosta syntikan tähden. Osta rinnalle softasyntikka (jos pianossa midioutti) tai jokin perussyntikka. Mistään alle parin tonnin syntikasta et kuitenkaan löydä kovin huikeita pianosoundeja saati sitte yhtä hyviä koskettimia. Kosketinsoittajan huikein apuväline ja perushärveli on kuitenkin juurikin se piano. Ja pianon soittaminen muovisilta läspykoskettimilta huonoilla soundeilla ei oo järin mielekästä.
 
Exhausted
29.09.2010 15:11:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ansokki: Tervehys!
 
Hyvät Hammond-saundit lesliellä pitäs saada! Onkohan näissä missään semmosia?

 
Hmm, voitko listata tarkemmin mitä saundeja haluat? Syntikasta sanan varsinaisessa merkityksestä ei kuulu saada aidon kuuloisia Hammond/Leslie-saundeja.
 
Olisiko Nord Electro ehkä sun juttu?
Leikari
29.09.2010 16:13:18 (muokattu 29.09.2010 17:40:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thomannilla uusi sp-250 maksaa 740,-...
 
TUossa pianossa on syntikansoiton kannalta ongelma, että se on nimenomaa pianoksi tehty - lähinnä, että pitc-bend ja modulation -pyörät puuttuvat - eli ei voi nostaa/venyttää tai muuten väännellä ääntä, mikä syntikan soitossa on monesti tarpeellista. - - Muutoin olisi voinut vaikka syntikkamodulia tähän ehdottaa lisäksi.
 
Mutta oleellista onkin ,että mitä soundeja hakee - jos haluaa urkuja, sähköpianoa yms. "oikeita" soittimia niin nekin kyllä pianolla taittuvat - noissa tarkoituksissahan ei ko. vääntelyrattaita tarvi - eli vaikka käytetty synamoduli, josta nuokin löytyvät. Mielestäni voisi tavoitella ihan edullisimmasta päästä olevia laitteita 2-300,- hintaluokasta.
 
esim. tyyliin (joskin räikeän ylihintaisia kaikki):
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=454010
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=454008
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=451668
 
Seuraa huuto.netiäkin -
 
ehkäpä sopiva edullinen löytyisi
 
ed. entäs tämä digipianon päälle - midillä siis yhdistetään:
 
http://huuto.net/kohteet/emu-proteu … -2000--b3-sound-expansion/151114204
 
ed 2:
 
http://huuto.net/kohteet/roland-jv880/151456801
 
ja laatuisampi:
 
http://huuto.net/kohteet/roland-fan … animoduli-syntetisaattori/151449268
 
nuo huuto.netin kohteet on kokolailla tolkullisen hintaisia
 
Janus
29.09.2010 16:35:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leikari: ed. entäs tämä digipianon päälle - midillä siis yhdistetään:
 
http://huuto.net/kohteet/emu-proteu … -2000--b3-sound-expansion/151114204

 
Multa muuten voisi löytyä tosta modulista erittäinkin kohtuulliseen hintaan kiippariversio PK-6 bendeineen, potikoineen kaikkineen, ilman tuota B3-ekspansiota tosin (muutama muu E-Mu ROM-laajennus kyllä pyörii nurkissa, ehkä 1-2 sellaista voisi lyödä sisään jos erikseen sovitaan). Sori threadin kaappaus, mä oon vaan niin huono aktiivisesti myymään mitään vehkeitä, että ennemmin tarjoan niitä passiivisen agressiivisesti jos sattuu löytymään potentiaalinen ostaja jonka tarpeet vastaa just tiettyä laitetta joka sattuu olemaan mulla vaan hieman vähemmällä käytöllä :) Laittakaa pikaviestiä jos kiinnostaa, kerron lisää.
 
Ansokki
29.09.2010 18:26:38 (muokattu 29.09.2010 18:27:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vastauksista!
 
Nuista äänihommista, tai syy miks tommonen härpäke pitäisi saada nii on ihan se että olisi suuri kiinnostus ihan vaan tutustua tuohon syntikan maailmaan ja oppia mitä kaikkee sillä nyt voikaan tehdä. Eli kaikki syntikan ominaisuudet pitäisi saada. Kävinkin tänään DLX:ssä kattelee nuita ja myyjäkin ehdotti tuota että ostaisi tuollaisen moduulin vai mikä prosessori ja säilyttäisi nykyisen. Mutta kun pitch-ja modulation rullat tai tatti on ihan ehdoton! Ja pitäähän siinä niitä potikoita olla millä säädellään filtterit ja mitä näitä nyt on.
 
Tarkotuksena ois soitella näitä progeveisuja, erityisesti porcupine tree ja opeth-kamaa. Ja ihan kehitellä sen tyylistä kamaa ihan itte. Eli sen tyylisiä saundeja ja äänimaailmoita kaivattaisiin. Hammondin annoin ihan esimerkkinä! Kaiken maailman suhinat ja pöhinät ja ulinat pitäisi irrota. Eli en siis mihinkään tiettyyn saundiin keskity vaan yleisesti vähän joka paikkaan :)
 
Tuota microstationia tosiaan kokeilin. Onhan se halvan olonen mutta mielestäni ihan hyvän kuuloinen ja varmasti hintansa väärti (490€). Ja varmasti pääsisi jyvälle näistä vehkeistä.
400€ ne olisivat voineet hyvittää tuosta Sp:stä, joten yritän myydä itse.
Pikaviestiä jos kiinnostaa!
Tuo Nord menee jo reilusti yli budjetin! Pitäisi suurinpiirtein tuolla pianon hinnalla saada. Mutta näppärän kokoinen tuo microstation ainakin ois tänne pieneen yksiöön. Paljo siinä olis vaikka mitä, mutta ku ei oikein tiedä mitä pitäs testata ku ei oikein mitään osaa sillä tehdä!
 
Mutta mites mitään muita malleja? Jos saitte yhtään kiinni mimmosta haetaan!
Ainakin nuo pienet "DJ" vehkeet voi jättää laskusta sillä koskettimia pitäs olla se 61.
 
Ei se pojat vaihtamalla parane!
arauramo
29.09.2010 18:56:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Argh, jos meinaat oikeasti soittaa niin älä nyt hei mini-koskettimista ainoaksi hanki!
 
Ansokki
29.09.2010 19:04:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei se minua häirinnyt vaikka ne vähän pienemmät onkin. Ehkä pitemmän päälle voi ruveta häirihtemmään, mutta siinä vaiheessa on varmaan muutenkin tarve järeämmälle pelille niin vaihtaa sitte jos näin käy.
Sano joku muu vastaavanlainen vekotin täyskokosilla koskettimilla?
 
Ei se pojat vaihtamalla parane!
Exhausted
29.09.2010 19:33:05 (muokattu 29.09.2010 19:35:26)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opethin äänimaailmassa koskettimista tyypillisimmät ovat mellotron ja Hammond-urku, sekä perinteiset akustiset ja elektroniset pianot. Ei siis varsinaisesti syntetitsaattorin saundeja. Toisaalta Porcupine Treessä on joskus ihan syntikoitakin.
 
Suosittelisin vielä harkitsemaan virtuaalisyntikoita, jos tarkoitus on vain tutustua erityyppisten soitinten maailmaan. Kuitenkin analogi/virtuaalianalogi-, FM- ja samplepohjaiset syntikat ovat täysin eri tyyppisiä laitteita, puhumattakaan sitten Nord Electron tyyppisestä soittimesta, joka mallintaa Rhodesia ja Hammondia. Yhdestä ei saa toisen saundia. Virtuaalimaailmassa voi tutustua halvalla tai jopa ilmaiseksi eri tyylisiin soittimiin ja ostaa sitten sellaisen, minkä kokee omakseen.
 
Jos ihan pakko on saada uusi soitin, niin ehkä jokin Roland Juno-D:n tyyppinen laite voisi olla hyvä. Siitä saa vähän kaikkea, mutta hirveästi ei pääse itse säätämään eikä saundit ole mitään hifilaatua.
Ansokki
29.09.2010 20:16:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oishan se toki ihan hyvä vaihtoehto, ja oon yhtä ilmaista ohjelmaa kokeillutkin, mutta on vähä liian monimutkasta aina viritellä tietokoneet sun muut. Nuissa "oikeissa" ku ois myös nuo sekvensserit sun muut, vai mittee ne oli, että pystys kätevästi nauhottamaankin. Saahan ne toki tietokoneellakin, mutta menee taas sitte pitemmän kaavan mukaan.
 
Sanotaan vielä bändejä lissee nii Dream theaterin vanhemman kaman tyylistä pimputusta ois kansa hyvä pystyä loihtimaan. Lisäks tietysti laite tulis vaan ei-niin-vakavaan pelleilyyn ja ajantappamiseen! Siinäkin mielessä syntikka.. hauska leikkiä!
 
Tuota Juno-D:tä voiskin ihan vakavasti harkita. Kumpikos se nyt sitten ois teikäläisten mielestä parempi? Isompihan tuo olisi, mutta koonkin vuoksi microstation kiinnostaisi oikeestaan enemmän. Voisi vain sängyn alta pöydälle heittää ja antaa luovuuden tulvia...
 
Ei se pojat vaihtamalla parane!
JPQ
29.09.2010 21:13:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ansokki: Oishan se toki ihan hyvä vaihtoehto, ja oon yhtä ilmaista ohjelmaa kokeillutkin, mutta on vähä liian monimutkasta aina viritellä tietokoneet sun muut. Nuissa "oikeissa" ku ois myös nuo sekvensserit sun muut, vai mittee ne oli, että pystys kätevästi nauhottamaankin. Saahan ne toki tietokoneellakin, mutta menee taas sitte pitemmän kaavan mukaan.
 
Sanotaan vielä bändejä lissee nii Dream theaterin vanhemman kaman tyylistä pimputusta ois kansa hyvä pystyä loihtimaan. Lisäks tietysti laite tulis vaan ei-niin-vakavaan pelleilyyn ja ajantappamiseen! Siinäkin mielessä syntikka.. hauska leikkiä!
 
Tuota Juno-D:tä voiskin ihan vakavasti harkita. Kumpikos se nyt sitten ois teikäläisten mielestä parempi? Isompihan tuo olisi, mutta koonkin vuoksi microstation kiinnostaisi oikeestaan enemmän. Voisi vain sängyn alta pöydälle heittää ja antaa luovuuden tulvia...

 
kumpi onko vaihtoehdot Juno-D ja Nord Electro ? vai mitkä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Ansokki
29.09.2010 22:11:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: kumpi onko vaihtoehdot Juno-D ja Nord Electro ? vai mitkä.
 
Eli siis tämä Microstation ja Juno-D. Nord electro taitaa männä kevyesti yli 1300€:n?
Tekisi kyllä mieli säästee vähä enemmän ja hommata tuo m-50. Oli varsin muikea peli kun myyjä sitä esitteli..
 
Ei se pojat vaihtamalla parane!
kala1928
29.09.2010 23:11:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mutta on vähä liian monimutkasta aina viritellä tietokoneet sun muut. Nuissa "oikeissa" ku ois myös nuo sekvensserit sun muut, vai mittee ne oli, että pystys kätevästi nauhottamaankin. Saahan ne toki tietokoneellakin, mutta menee taas sitte pitemmän kaavan mukaan.
 
Syntikkojen omat käyttiksen on yleensä niin rajottuneita ja ankeita että lähes kaiken tekeminen tietokoneella on todennäkösesti 100-0 helpompaa. Myös ton sekvensserin käyttö on varmaan nykyään aika kuollutta, ainakin nauhotustarkotukseen. Ehkä voit tehdä taustoja minkä päälle tilutella, mutta tämäkin on aika turhanpäivänen juttu ellet nyt sitten ala yhden miehen orkesterina keikkailemaan.
 
JPQ
30.09.2010 00:35:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ansokki: Eli siis tämä Microstation ja Juno-D. Nord electro taitaa männä kevyesti yli 1300€:n?
Tekisi kyllä mieli säästee vähä enemmän ja hommata tuo m-50. Oli varsin muikea peli kun myyjä sitä esitteli..

 
Microstation lienee korg niiden pianoista en ole koskaan hirmu innoissani mutta pahoin pelkään muussa voikin olla korg parempi. mutta juno-di onkin oma lukunsa.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Leikari
30.09.2010 05:08:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Avaajalle sopivia voisivat olla:
 
http://www.thomann.de/fi/roland_juno_gi.htm
 
http://www.thomann.de/fi/korg_m5061.htm
 
Rolandin Juno DI taitaa olla turhan kepoinen.
 
Jos tonnin pintaan oleva hinta haittaa niin suosittelisin jotain käytettyä työasemasynaa - samplepohjaisten "oikeiden" soittimien soundien lisäksi niistä kuitenkin löytyy "syntikkaääniä" joita voi jonkun verran muokatakin. Harrastuksen myötä selviää mitä mahdollisesti tarvitsee hommata joskus lisää.
 
Käytettyjä Roland Fantomeita ja Korg Tritoneita on suhteellisen usein tarjolla. Liikaa ei kannata sortua maksamaan so. vertailu uusiin samantasoisiin vehkeisiin ja hinnasta sitten reilusti pois (muutaman vuoden ikäinen enintään puolihintaan nykyhintatasoon verrattuna).
 
esim.
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=451289
- - tuosta nyt ainakin satanen hinnasta pois - enemmänkin so. jos koskettimen joutuu korjauttamaan on työ kallista vaikka pikkuhomma sinällään onkin.
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=438992
- tuosta pitäisi tinkiä - vrt. uuden m50:n hinta - - ja tuommoiset "voi täydentää MOSS-kortilla" mainoslauseet joutaa pois, sillä sellaisen löytäminen ei ole itsestään selvää...
 
Seuraa tarjontaa ja hintoja myös Huuto.netistä
 
Ansokki
30.09.2010 14:48:53 (muokattu 30.09.2010 14:49:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jepsjeps, näyttäisi siltä että annetaan vielä ajatuksen muhia ja lompankon kasvaa niin ostaa sitten kerralla tuon m-50:n. Jos vaikka käytettynä sais vähä huokemalla. Taikka nuita tritoneita. Tai sitte rolandia. Pitänee katsoa vielä tarkemmin sitten kun piano on pois alta.
 
Microstation taitaa olla vähän liian lelu kuitenkin pitemmän päälle, vaikka näppärä olisikin.
 
Vielä täytyy yks vaihtoehto tuoda esille: Korg PS60. Hinta ois kohdillaan siinä, mutta tästä ei taida löytyä näitä "real-time" säätöpotikoita? Nekin ois aika välttämättömät.. Vai saakohan nuo eri soitinten tasojen potikat ohjelmoitua filttereille ja mitä niissä yleensä on, mieku en vielä tiiä mutta joku haju on..?
 
http://www.korg.com/Product.aspx?pd=574
 
Ei se pojat vaihtamalla parane!
Leikari
30.09.2010 16:49:48 (muokattu 30.09.2010 16:53:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ansokki:
 
Vielä täytyy yks vaihtoehto tuoda esille: Korg PS60. Hinta ois kohdillaan siinä, mutta tästä ei taida löytyä näitä "real-time" säätöpotikoita? Nekin ois aika välttämättömät.. Vai saakohan nuo eri soitinten tasojen potikat ohjelmoitua filttereille ja mitä niissä yleensä on, mieku en vielä tiiä mutta joku haju on..?
 
http://www.korg.com/Product.aspx?pd=574

 
näyttää olevan tämän vuoden tuotejulkistuksia - ja Thomannillakin myynnissä
 
siinähän on ainakin:
 
"Nine dedicated knobs provide live control of the master modulation, reverb/delay, and EQ effects"
 
varmaan ihan hyvä budjettisarjan syntikka - tokkopa ne Korgilla ihan metsään voivat mennä
 
olisikohan Future Music jo tämän "testannut" eli kehunut?
 
huomaa, että tämä on vain syntikka eli siinä ei ole sekvensseriä - niitä kyllä saa tietokoneeseen ilmaiseksikin tai esim. äänkortin mukana jonkun "lite"-version, jolla pärjää harrasteluluontoisessa hupi- ja peruskäytössä
 
- -
 
Oulussa asuvalle olisi tässä varteenotettava:
 
http://muusikoiden.net/tori/index.php?id=4&location=all&type=all
 
Ansokki
30.09.2010 19:45:40 (muokattu 30.09.2010 19:53:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo huomasinkin samasen. "Työasema" se melkein pitäisi olla nii ee lopu ominaisuudet kesken!
 
Mutta eipä tässä muuta kuin ootella ostajaa entiselle ja katsoa tilanne sen jälkeen miten budjetti venyy. Käytettynä M50:tä jos löytäisi. Voimakas ihastuminen tapahtui laitetta räpellettäessä! ;) Siinähän on M3:n saundit niin pitäs olla "hyvät" joka kohas?
 
Kiitos valtavasti avuista! Palataan asiaan sitten joskus.
 
E: Vielä yks kysymys tuosta M50:stä.
Eli onko suuri puute tämmöselle vasta-alkajalle tuo aftertouchin puute? Mikä se semmonen ees on?
 
Ei se pojat vaihtamalla parane!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti