Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Nord Electron kosketinongelma
1
kastei
16.08.2010 21:31:48 (muokattu 16.08.2010 21:36:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin just käytettynä Nord Electro 2:n, josta löytyy hämmentävä vika ylimmästä D#-koskettimesta: "normitouchilla" se soi kovempaa kuin muut koskettimet, ikään kuin täysillä, mutta kevyesti painettaessa se toki soi hiljaa. Eli kosketusherkkyyden keskialue puuttuu. Kyse ei voi olla samplesta, sillä vika toistuu eri pianosoundeilla ja octave shift-toiminnosta huolimatta.
 
Käytin soittimen huollossa, jossa se puhdistettiin ja käytiin läpi, mutta mitään mekaanista vikaa ei löytynyt. Softapäivityksen ja soundien uudelleen lataamisesta ei myöskään ollut apua. Netistä ei ilmene viitteitä sille, että kyseessä olisi tyypillinen vika kyseisissä laitteissa, mutta mahtaisiko kellään täällä olla kokemuksia samanlaisesta ongelmasta?
 
JPQ
17.08.2010 00:04:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jollain just saman suuntaista 2 mallin kanssa:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=192933
ehkäpä kyse samasta ongelmasta...
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
maza
18.08.2010 12:36:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uskallan väittää 99% varmuudella, että vika on täysin sama.
kastei
19.08.2010 21:36:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm, kuulostaa toki samanlaiselta, mutta kun huollossa puhdistettiin kaikki koskettimeen liittyvä (likaa ja pieniä roskia kuulemma oli) eikä se auttanut, niin jostain monimutkaisemmasta viasta tuntuu olevan kyse. Laitoin valmistajan tekniselle tuelle viestiä asiasta eikä mitään vastausta ole kuulunut, vaikea keksiä mitä asian suhteen pitäis tehdä...
 
ownar
19.08.2010 22:07:08 (muokattu 19.08.2010 22:16:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeileppa lähettääkö MIDIä ulos normaalisti.
 
Itsellä käynyt samanlainen homma nimittäin (eri synan kanssa tosin) kun räpläilin typerästi samaan aikaan kun oli lataus käynnissä. Vika oli tosin vain muutamassa koskettimessa, ja ei lähettänyt midiä...
 
Tän saa korjattua siten, että pistät masiinan skannaamaan uudestaan nuo koskettimet... Tosin omalla kohdallakin näin ei käynyt kun vetäsin system resetin. Kannattaa kokeilla koko järjestelmän resetoimista, uusimman OS:N asentamista, ja äänien lataamista ainakin (itsellä ongelma katosi kun latasin pätsejä laitteeseen)...
 
Luettuani uudestaan olen melkeen 100% että tämä on sama vika. Turhaan sen huoltoon veit :D. Olen melkeen 100% varma että räpläilit masiinaa kun se lataili soundeja tai kun oli menossa päälle. Räpläily sekottaa nuo skannerit ja sitte käy noin... =P
 
kastei
20.08.2010 16:03:55 (muokattu 22.08.2010 19:08:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaatko neuvoa miten toi järjestelmän resetointi tehdään? Uusimman käyttiksen ja soundeja latasin kahteen kertaan eikä auttanut, mut pitää kokeilla vielä jos toi resetointi sit toimis.
 
EDIT: Nyt kokeilin MIDIä, kyllähän tuo kosketin lähettää dataa ulos, mutta järjestään hieman suuremmalla kosketusherkkyydellä kuin muut koskettimet (kokeilin vaikka minkälaisten sointusormitusten kanssa), eli ihan samalla tavalla kuin normaalisti laitetta soittaessa. Katsoin että kyllä tuosta velocity-skaala löytyy kokonaisuudessaan, mutta se ei vain ole balanssissa samalla tavalla kuin muissa koskettimissa.
 
kastei
24.08.2010 18:19:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, mahtaako kellään olla ideoita miten tuon järjestelmän resetoinnin saisi tuossa laitteessa tehtyä? Nordin kotisivut eivät anna neuvoa asiaan :/
 
kastei
11.09.2010 16:22:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, käytin laitteen vielä toisessa paikassa huollossa ja olihan sinne vielä joku roska jäänyt koskettimistoon, joka sit aiheutti tuon vian... Jos tässä olisi ollut jokin tyypillinen softavika kyseessä niin eiköhän se olisi tullut tietoon jotain kautta, kannattaa siis näissä tapauksissa konsultoida useampaa huoltoliikettä eikä vakuuttua täysin siitä, mitä toisessa paikassa sanotaan.
 
EP
11.09.2010 20:18:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kastei: No niin, käytin laitteen vielä toisessa paikassa huollossa ja olihan sinne vielä joku roska jäänyt koskettimistoon, joka sit aiheutti tuon vian... Jos tässä olisi ollut jokin tyypillinen softavika kyseessä niin eiköhän se olisi tullut tietoon jotain kautta, kannattaa siis näissä tapauksissa konsultoida useampaa huoltoliikettä eikä vakuuttua täysin siitä, mitä toisessa paikassa sanotaan.
 
Tuntuu näissä nykyajan vempeleissä olla tuota vikaa aika useinkin, itellä Rollen kiipparissa taannoin yksi kosketin lakkas kanssa kuulumasta ja pelkäsin jo isompaakin vikaa, mut roskahan siellä oli myös kontaktipinnalla.
 
http://www.youtube.com/watch?v=h59PQ8GZw3k
Murgo
11.09.2010 20:23:54 (muokattu 11.09.2010 20:25:15)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä se paljoa likaa tunnu tarvitsevan että hiljenee tai alkaa "kailottaa" (soida aina täydellä velocitylla). Itse olen noita jonkun kerran omista kiippareistani putsaillut sinolilla kun treenikämpän pöly (ja mahdollisesti satunnaiset juomaroiskeet) ovat aiheuttaneen kontaktiongelmia, siitä huolimatta että pidän lankut hupun alla silloin kun en soita.
 
Toistaiseksi ovat joka kerta alkaneet toimia, noiden vanhemoien kanssa kyllä tulee sitten ongelmia siinä vaiheessa jos kumimatot hajoavat tai menettävät sähkönjohtavuutensa lopullisesti, varaosia kun ei taida ainakaan tuohon vanhaan Rolandin MIDIkiippariin enää saada.
 
Sikäli harmi että on varsin tukevatekoinen ja hyvätuntumainen kapinen moniin nykyajan muovihäksättimiin verrattuna. Nykyään on tosin kotikäytössä, Nord Electro otti sen paikan ständissä.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti