Muusikoiden.net
19.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kiipparin kontrolloiminen MIDI-kiipparilla
1
jampatze
03.08.2010 00:49:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloitteliana minua kiinnostaisi seuraava asia:
Kun kotonani lojuu Yamahan halpa kotikiippari sekä MIDI-kiippari, onko mahdollista yhdistää ne toisiisnsa jotenkin, että saisin soitettua Yamahasta eri soundeja kummallakin kiipparilla? Siis sillälailla, että saisin soitettua esimerkiksi pianot Yamahasta ja samaan aikaan jousia/synia MIDI-kiipparista?
 
Ja haulla en löytänyt äkkiseltään mitään, joka olisi tähän vastannut :D
 
Synastikki
03.08.2010 00:54:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

no siis jos haluat midikiipparilla soitella saundeja toisesta kiipparista niin siihehän ei tarvitse oikeestaan muuta kun yhden midikaapelin noiden laitteiden välille. Sitten se eri saundien soittaminen onkin kiinni sitten siitä että onko tuo yamaha multitimbraalinen eli pystyykö sillä soittamaan useampaa saundia samanaikaisesti eri midikanavilla.
 
Music is an agreeable harmony for the honor of God and the permissible delights of the soul. kalamies #51 >-)))>
jampatze
03.08.2010 01:13:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuinka voi tietää, onko kiippari multitimbraalinen? Yamahassani voi jakaa koskettimiston kahdelle eri soundille. Riittääkö tämä? Internetistä etsiessäni en taaskaan löytänyt mitään...
 
Spillway Arts
03.08.2010 08:42:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meitiä auttajia kiinnostaa kovasti että minkä mallin koneesta on kysymys. Tuo termi "halpa Yamaha" jättää turhan paljon tulkinnan varaa :)
 
Ohjeita saattaa löytää Yamahan manuaali kirjastosta osoitteesta:
http://www.yamaha.co.jp/manual/english/search.php?div=emi
 
Kokeile josko tuolta löytyis oikea ohje ja sieltä vastaus multitimbraalisuuteen.
 
En väitä etteikö se olisi täysin mahdotonta, mutta en siltikään sanoisi kyllä.
Dolly_Keys
03.08.2010 12:14:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jampatze: Kuinka voi tietää, onko kiippari multitimbraalinen? Yamahassani voi jakaa koskettimiston kahdelle eri soundille. Riittääkö tämä? Internetistä etsiessäni en taaskaan löytänyt mitään...
 
yleensä kun voit splitata koskettimiston edellämainitulla tavalla, on kiippari multitimbraalinen, koska ainakin saat noi kaks saundia samaan aikaan...
 
manuaalista löytynee tarkemmat ohjeet midikanavien vaihtoon niin, että saat toisella kiipparilla soitettua toista saundia ja yamahalla toista
 
Kun ei kerran tekniikkaa ole, pädetään harmonioilla.
jampatze
03.08.2010 17:49:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli malli on PSR-275. Liitin koskettimeni toisiinsa, ja piano soikin hyvin midi-kiipparistani käsin. Ainut ongelma on enää vaihtaa midi-kiipparin soundia. Onko kenelläkään kokemusta tuosta mallista, vai tarvinko jonkunnäköisen laitteen kiippareiden välille soundia vaihtamaan?
 
Spillway Arts
04.08.2010 07:57:04 (muokattu 04.08.2010 08:21:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jampatze: Eli malli on PSR-275.
Jep jep. Tuolta Yamahan sivultahan se ohje löytyi. Laitat hakusanaksi vaan tuon PSR-275. Ohje on tosin lontoon murteella, joten toivottavasti englanti luonnistuu.
 
Multi-timbraalisuudesta tuo ohje väittää näin:
 
By default (factory settings) the PSR-275/273 ordinarily functions as a 16-
channel multi-timbral tone generator, and incoming data does not affect
the panel voices or panel settings.

 
Eli laite on mutitimbraali kaikkiin kuuteentoista kanavaan, eli voit soittaa ääniä kaikilla 16 midikanavalla yhtäaikaa (jos Yamahan polyfonia ei lopu kesken). Normaali midikiippari lähettää yleensä yhdellä kanavalla (tai kahdella jos midikiipparissa on split toiminto). Jotta pääset siis soittamaan kaikkia kuuttatoista kanavaa yhtäaikaa, niin se vaatii esimerkiksi jonkin sekvensserin käyttöä, mutta ei nyt mennä vielä sinne asti.
 
Liitin koskettimeni toisiinsa, ja piano soikin hyvin midi-kiipparistani käsin. Ainut ongelma on enää vaihtaa midi-kiipparin soundia.
Midikiipparistahan ei voi vaihtaa saundia, sillä midi kiippari ei anna mitään saundia. Se on siis mykkä laite jolla ainoastaan lähetetään komento itse äänilähteelle (eli se sun PSR-275) joka tuottaa sen äänen.
 
Jos tarkoituksesi on soittaa yhdeltä koskettimistolta esimerkiksi pianoa ja toiselta koskettimistolta vaikka viulua, niin laitat sen Yamahan vaikkapa midikanavalle 1 ja säädät Yammusta sille 1 kanavalle pianon. Sitten säädät sen sun midikiipparin lähettämään tietoa kanavalla 2 ja säädät Yammusta midikanavalle 2 sitten sen viulu saundin. Nyt eri koskettimistolla on eri saundit.
 
Tai sitten tarkoitit että miten midikiipparista saa lähetettyä "program change" komennon josta äänilähde (se sun PSR-275) ymmärtää vaihtaa saundia. Uskoisin että tähän ongelmaan löytyy vastaus puolestaan sen sun midikiipparin käyttöohjeesta. En mene siihen nyt sen tarkemmin.
 
Onko kenelläkään kokemusta tuosta mallista, vai tarvinko jonkunnäköisen laitteen kiippareiden välille soundia vaihtamaan?
Tietääkseni et tarvitse mitään midikaapelia ihmeellisempää kilkettä noiden laitteiden väliin. Opettelet vain käyttämään sitä midikiipparia. Itse tuskailin aikanaan tuon samaisen ongelman parissa, ja silloin ongelma ratkesi ohjelmoimalla midikiippariin jotkin CC00 ja CC32 komennot, jotka jotenkin liittyvät tuohon "program change" komennon lähettämiseen. Tästä pitäisi löytyä tarkat ohjeet sen midikiipparin käyttöohjeesta.
 
Lisää luettavaa midin ihmeellisyyksistä löytyy tuolta tietokone osastosta:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=7472
 
En väitä etteikö se olisi täysin mahdotonta, mutta en siltikään sanoisi kyllä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti