Muusikoiden.net
21.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korg Triton ja pianot
1
Synastikki
23.06.2010 16:58:55 (muokattu 23.06.2010 17:01:57)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sain tässä tällaisen villin idean kokeilukuunteluttaa eri pianosaundeja tritonista täällä :D Eli kun noita Korgien pianoja melko paljon täällä haukutaan niin kiinnostaisi kuulla näistä vähän mielipiteitä ja myös että mikä kaikista vähiten huonoin ;)
 
Eli tuossa aikani kuluksi nauhoitin lyhyet pätkät 6 eri pianosaundilla, joista osassa on käytetty myös ulkopuolisia sampleja, mutta kaikki pätkät on kuitenkin nauhoitettu korg triton classicista m-audion fast track pro:n läpi Reaperiin ja minkäänlaista editointia tai muutakaan säätöä ei ole jälkikäteen harjoitettu. Kaikki on myös nauhoitettu käyttäen samaa miditiedostoa joten minkäänlaista soittokertojen erilaisuutta ei ole. Pätkä on ladattu Jordan Rudessin kotisivuilta, joten soittotaitokaan ei ole ongelma ;)
 
tuolta --> http://www.mikseri.net/artists/?id=129568 löytyy pätkät
 
saapi myös esittää arvauksia siitä että mitkä ovat ulkoisista sämpleistä ja mitkä tritonin omista ja myös että mikä on ulkoisten sämplejen lähde
 
Music is an agreeable harmony for the honor of God and the permissible delights of the soul. kalamies #51 >-)))>
Nakkiso
24.06.2010 01:08:15 (muokattu 24.06.2010 01:13:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en ylipäänsä tykkää yhtään tritonin saundista, eli olen ihan väärä ihminen vastaamaan tähän kysymykseen. Vastaan silti, koska kysymys oli jotenkin mielenkiintoinen.
 
Tykkäsin nelosesta. Se on tosi liiotellun kirkas, mutta siihen verrattuna noi muut kuulosti tosi tunkkaselta. En jaksanut verrata mihinkään muuhun soittimeen. Veikkaisin, että kakkosessa ja nelosessa on eri sample kuin muissa.
 
EDIT: en mä tiiäkkään, mutta hauskaa tää on. Kahesta viimesestä en enää tiiä, että mikä sample niissä on. Ehkä näissä on enemmän kuin 2 eri samplea? Näin tarkemmin ajateltuna enhän mä mitään kuule...
 
http://www.myspace.com/ondskapernasomolmengora
tarmo
24.06.2010 01:41:23 (muokattu 24.06.2010 01:48:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paha. Mäkin tykästyin tuohon neloseen, se ei ole 1 ja 3 raidan kaltaisesti kuminen. Siinä oli vähän sellaista yamaha-henkistä kirkkautta, joka sattui toimimaan tuollaisessa nopeassa tilussa.
 
Inhokkisoundit löytyivät kyllä raidoista 1 ja 3. Toisaalta samaa klangia oli myös 6 raidassa. Ylibuustattu alapää sampleista puuttui ainoastaan 2,4, ja 5 raidoista, joista 4 kuitenkin kuulosti luonnottomuudessaan parhaimmalta. Siinä olisi voinut myös olla kaksi eri samplea päällekkäin.
 
Mielenkiintoinen ja hyvä aihe. Julkaisehan "tulokset" ennen juhannusta, niin ei tartte pyhinä arvuutella :)
 
E: huomaa, en lähde ottamaan kantaa, mikä on minkäkin raidan äänilähde. Veikkaisin, että 1,3 ja 6 ovat samasta lähteestä. Nelonen on poikkeuksellisuutensa vuoksi ulkopuolinen sample ja 2 sekä 5 tritonin pianosampleja.
 
Arvalla mennään... Aika metsään menee, mutta menkööt.
 
"kentillä tavataan, veljet". Hihhii...
WanhaWetäjä
24.06.2010 12:38:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä on ikivanha Trinity joka ei sekään pianosoundeillaan loista joten ihan mielenkiinnosta nuo kuuntelin.
Mun korvaan nuo kaikki kuulostaa aika lailla "mikkihiiri"saundeilta eli ikäänkuin olisi transposenappia säädetty n + 5 ylöspäin tai että "nauha" pyörii liian nopeasti;-)
Varsinkin yläkerta on jokseenkin luonnottoman kuulonen joka esimerkissä.
Vaikea sanoa mikä on "paras" tai mikä on ulkopuolisesta lähteestä, voihan olla että kuulen omiani mutta aika samalta nuo kaikki kuulostaa tuon ylärekisterin luonnottomuuden osalta. Ehkä se kirkas (6?) on jostain muusta värkistä, tai sitten ei;-)
 
Toki kun ite olen viime aikoina soittanut vain lähinnä himassa ja softalla http://maihinnousu.net/s/7308 niin korva on tottunut ihan erilaiseen ja luonnollisempaan pianosaundiin.
 
JPQ
24.06.2010 17:18:52 (muokattu 24.06.2010 17:20:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nelonen 4 minusta paras ja 1 oli kanssa jotenkin johonkin istuvampi kuin moni muu no joskus ns realistisuus onkin ongelma eli joskus saa kuulostaa synalta ja lopun matala nuotti miellytti jotenkin tuossa soundissa johonkin juttuun. mutta melkoinen guru tuon pätkän soittanut. aika selviä eroja isoimmat erot näissä eli jossain 3-4 näytteessä oli selkeä ero muihin.' ps. kiva kuulla tosiaan tulokset kun en ole oikein mielestäni pianoa korgissa koskaan kuullut. toisaalta hyvä piano aika harvinainen.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Synastikki
25.06.2010 13:54:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiva että täällä on tullut edes jonkun verran arveluita :D paljastan nyt noita "oikeita vastauksia" ettei tosiaan tarvitse Jussia kuluttaa pohtimiseen ;)
Eli piano 1 on Tritonin sisäisistä sampleistä väännetty ja se yrittää jäljitellä tritonin piano-expansion kortin pianosaundia.
Piano 2 on peräisin ulkoisista sampleistä jotka on ladattu space4keys.com:ista ja tämä kyseinen on jäljitelmä Kurzweilin classic-pianosaundista
Piano 3 on Triton Classicin omia samplejä ja factory setin pianosaundi
Piano 4 on ulkoisista sampleistä ja on ladattu http://www.synthaddicted.com/synthaddicted/Downloads.html täältä. Kantaa nimeä Steinway ja on sivuston mukaan peräisin korgforumsin AKAI CD Poolista.
Piano 5 on combinaatio jossa on sekä Piano 2 ja Piano 6 mixattuna.
Piano 6 on peräisin samasta samplesetistä kuin Piano 2, mutta jäljittelee Kurweilien Rock-piano
 
Omista mielipiteistäni sen verran, että ensimmäistä kertaa sain näitä vertailtua ja kyllä tuo piano 4 (eli tuo Staikkari-sample) vie noita muita. Tuossa samassa satsissa on vielä muutamalla eri EQ:tuksella noita pianoja joista yksi on enemmän ylämiddleä (ehkä pianosoolohin tms.) ja toinen hieman tummempi, jossa ei ole niin paljon tuota kilisevää yläkertaa.
 
Ulkoisten samplejen koosta vielä sen verran että tuo Staikkari-setti koostuu 2 multisämplestä joiden koko on yhteensä vähän yli 10M ja tuo S4K:sta ladattu kurzi setti koostuu myös kahdesta multisämplestä ja kokoa on lähes 16M.
 
Music is an agreeable harmony for the honor of God and the permissible delights of the soul. kalamies #51 >-)))>
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti