Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Epäkuntoon mennyt digitaalipiano
1
ESPER
20.06.2010 19:39:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vuosia hyvin palvellut 90-luvun alussa ostettu Clavinova CVP-55 digitaalipiano meni epäkuntoon pari päivää sitten. Sisältä alkoi tulla savua. Piano toimii edelleen loistavasti mutta emme uskalla sitä käyttää. Kyse on luultavasti pienestä oikosulusta jossain. Innostusta pianon korjauttamiseen ei kauheasti ole, se luultavasti maksaisi paljon, eikä pianolle ole enää suurta tarvetta. Ei soitinta kuitenkaan kierrätyskeskukseenkaan raaskisi viedä, laite on muuten priimakunnossa. Voisiko jollain olla kiinnostusta kyseiseen soittimeen, vai kannattaisiko se korjata? Paljonko korjaaminen maksaisi?
 
teroyk
21.06.2010 19:16:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ESPER: Vuosia hyvin palvellut 90-luvun alussa ostettu Clavinova CVP-55 digitaalipiano meni epäkuntoon pari päivää sitten. Sisältä alkoi tulla savua. Piano toimii edelleen loistavasti mutta emme uskalla sitä käyttää. Kyse on luultavasti pienestä oikosulusta jossain. Innostusta pianon korjauttamiseen ei kauheasti ole, se luultavasti maksaisi paljon, eikä pianolle ole enää suurta tarvetta. Ei soitinta kuitenkaan kierrätyskeskukseenkaan raaskisi viedä, laite on muuten priimakunnossa. Voisiko jollain olla kiinnostusta kyseiseen soittimeen, vai kannattaisiko se korjata? Paljonko korjaaminen maksaisi?
 
Jos se edelleen toimiin, niin ei muuta kuin käyttäminen huoltomielellä. Ei todennäköisesti maksa paljoa ja sen turvallisen mielen jatkaa käyttöä.
 
ESPER
01.07.2010 02:20:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta jos tilantarpeen vuoksi tästä pitäisi päästä eroon, niin miten toimia. Faija veisi koko masiinan kierrätyskeskukseen.
 
maza
01.07.2010 15:51:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ESPER: Mutta jos tilantarpeen vuoksi tästä pitäisi päästä eroon, niin miten toimia. Faija veisi koko masiinan kierrätyskeskukseen.
 
Mä voin tulla hakemaan sen vaikka tänään. Pistä pikaviestiä tai soita. Keksin kyllä vehkeelle käyttöä vaikka heti. :)
Murgo
16.07.2010 10:29:03 (muokattu 16.07.2010 10:32:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli ko. pianon tarina jatkuu siten että otin omistajaan pikaviestitse yhteyttä ja ostin soittimen riskillä pois kun hinta oli sopiva. Olen nimittäin kaivannut keväällä myymieni vanhojen sähköurkujen tilalle kotikäyttöön soitinta jonka voi vain laittaa päälle ja soittaa, tietokone-USB-kiippari on turhan hidas käynnistettävä muutaman minuutin pikatreeniä varten.
 
Kapineen raahaaminen yksin toiseen kerrokseen hissittömässä talossa oli aika urakka, mutta onnistui kuitenkin ilman venähdyksiä.
 
Tänään ehdin vihdoin tutkia vikaa tarkemmin, irroitin korppuaseman ja totesin että luku/kirjoituspään askelmoottorin tienoilla tuntuu varsin voimakas palaneen käämin haju, eli vaikuttaa siltä että savunmuodostus on johtunut ko. moottorin kärähtämisestä jostain syystä, liekö sitten joku moottoria ohjaavista komponenteista "palanut oikosulkuun" jättäen johonkin käämiin jatkuvan virran ja polttanut moottorin? Tosin voihan haju tulla jostain aseman sisältäkin, minulle riittää joka tapauksessa tieto että vika ilmeisesti on levyasemassa ja itse laite on ehjä.
 
Joka tapauksessa soitin toimii muilta osin täydellisesti ilman levyasemaakin joten en viitsi edes alkaa metsästämään tilalle uutta (asema taitaa olla vieläpä 2DD-formaatilla ja hiukan epätavallisella pinnijärjestyksellä, ohjeet yleimallisen aseman soveltamiseen tosin löytyivät netistä), minulla kun ei ole sille juuri mitään käyttöä, ko. laitteessa kun levyasemaa käytetään nähdäkseni lähinnä sekvensseridatan tallentamiseen ja toistamiseen mitä en ensinnäkään juurikaan harrasta ja toisekseen se onnistuu tarvittaessa tietokoneella MIDI:n kautta paljon kätevämmin. Eli minulla käyttö on 99,9% "virrat päälle ja soittoa", en juurikaan koe tarvetta käyttää mitään levylle tallennettuja valmiita säestyksiä tms.
 
Nyt pitäisi vielä jostain ATK-romuläjästä löytää musta 3,5" peitelevy että voisi ottaa viallisen aseman kokonaan pois, tällä hetkellä se on vielä kiinni, tosin piuhat irrotettuina. Ei vaikuta hyvältä idealta jättää etulevyyn suoraan laitteen sisälle johtavaa aukkoa, etenkin kun sen edessä on vielä "liukumäki" joka ohjaisi mahdollisesti kohdalle putoavat irtoesineet suoraan emolevyn päälle. :)
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
JPQ
16.07.2010 11:40:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Entäs vaalea peitelevy ja spraymaalia päälle.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Murgo
17.07.2010 11:52:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: Entäs vaalea peitelevy ja spraymaalia päälle.
 
Toimisihan sekin, sellainen taitaa jostain löytyäkin kunhan sattuu osumaan käteen.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti