Muusikoiden.net
20.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "Pikkunäppärä" koskettimisto?!
1 2
Humu
02.06.2010 14:24:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarviis saada joku sellainen patterivetoinen ja omalla kaiuttimella/- milla varustettu koskettimisto? Ei siis mikään midi koskettimisto, mutta suurinpiirtein samaa kokoluokkaa. Sais olla vähintään se 3 oktaavia ja soundikin vois olla semmonen, että sitä viittii jotenkuten kuunnella.
 
Ajatuksena vaan, että ois sellanen näppärästi kassiin mahtuva vekotin, jolla vois pimputella vaikka laiturin nokassa tai automatkalla. Ei siis tarvii mitään hienoja sisääntulo/ulosmeno liitäntöjä tai ääretöntä soundipankkia!
 
Jos tulee mieleen vaikka joku lasten leluversiokin, missä sattus olemaan poikkeuksellisen kelvolliset soundit, niin sellanenkin vois käydä;) Tietysti hyvä, ois jos pystyy useamman äänen soittamaan yhtäaikaa.
 
TaikuriHärvä
02.06.2010 19:53:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melodica
 
Virhe! Tyhjä tai liian lyhyt kirjoitus!
 
Murjominen on tekniikkana näyttävää, sillä näin soittaja voi luoda illuusion tuulimyllyhyökkäyksestä tai painista.
Humu
03.06.2010 10:20:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KaleviHärvä: Melodica
 
Toimiiko se pattereilla?!;)
 
Nojoo...kyllä mä totakin kerkesin harkitsemaan. Varmaan tollasen jossain vaiheessa hankinkin kun ne ei taida hirveesti maksaa. Soundillisesti ei kyllä ole suosikki soittimiani!:D
 
Oisko jotain muita vaihtoehtoja vielä?
 
Juhani_ko
03.06.2010 12:39:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamahalta ja Casiolta noita pattereilla toimivia laitteita löytyy vaikka kuinka paljon. Ei nyt äkkiseltään tuu malleja mieleen, mutta käytettynä kannattaa metsästää.
 
Nyt on kuuminta hottii olla siististi cool.
Spillway Arts
03.06.2010 13:18:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haet kato Anttilasta tollasen:
http://www.netanttila.com/webapp/wc … catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay
 
Kyllä tolla vetelee keskiyön kolmisointuja mökkilaiturin nokalta...
 
En väitä etteikö se olisi täysin mahdotonta, mutta en siltikään sanoisi kyllä.
Humu
04.06.2010 05:51:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spillway Arts: Haet kato Anttilasta tollasen:
http://www.netanttila.com/webapp/wc … catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay
 
Kyllä tolla vetelee keskiyön kolmisointuja mökkilaiturin nokalta...

 
Jotain vähän fyysisesti pienempää haen.
 
Spillway Arts
06.06.2010 01:06:18 (muokattu 06.06.2010 01:22:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tule minulle ainakaan mieleen mitään Yamahan PSR sarjaa pienempää laitetta, jossa olisi kaiuttimet, suht soitettava (eli täysi kokoinen ja 5-oktaavinen) koskettimisto ja patterivirta. Toisekseen tuollaisella 3-oktaavisella ei oikein pysty soittamaan mitään kaksi kätisesti, joten pelkkään soolo tilutteluun vois sopia jokin mini-koskettimilla varustettu lelu. Vaikkapa tällainen:
http://www.thomann.de/fi/casio_sa_45.htm
Toi on ainakin pieni.
 
(Ja sitten se pakollinen Hifistely versio: Osta halpa läppäri, lataa siihen jokin vst-host ja kasa ilmaisia softasynia. Ohjasta koko hoitoa jollakin pienehköllä midi lankulla, joka ottaa virtansa läppäristä. Yhteishinta alle 500€. Samalla koneella voit katsastaa myös postit reissussa ollessasi.
Tai, osta Korgin nanokey näppäimistö. Sen mukana tulee M1 Le softa, niin pääsee heti alkuun.)
 
EDIT: Hifi versio 2: IPhone ja sellainen synasofta. Softan nimi ei nyt muistu mieleen, mutta olen sellaista joskus kokeillut. Sairaan hauska lelu :-)
EDIT: Hifi versio 3: Nintendo DS ja Korg DS10:
http://www.youtube.com/watch?v=rorBOzwR3Tc
 
En väitä etteikö se olisi täysin mahdotonta, mutta en siltikään sanoisi kyllä.
Humu
06.06.2010 13:12:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oikeestaan se, mikä mua innosti tähän kysymykseen on sellanen tarina, että löysin mökiltä sellaisen lasten leikkiurun. Joku 30-40 cm leveä, pienillä koskettimilla ja yhdellä kaiuttimella varustettu muovinen kapistus joka näyttää niiin totaalisen lelulta, kun olla ja voi! Joku sukulainen varmaan kirpparilta sen ostanu pennuille pimputeltavaksi?
 
Sitä siinä sitten kokeilin ja soundeja oli kokonaista kaksi. Flute ja jopu vibraphone juttu, mutta piru vie ne olikin yllättävän hyviä! Siis että niitä jaksoi jopa kuunnella. Hauska juttu vielä löytyi kun hokas, että toista kättä liikuttelemalla kaiuttimen edessä saattoi luoda jännän efektin, jolla pystyi soundia vielä värittämään.
Joku onneton tausta-automatiikka siinä oli ja tokihan se ei soittanut, kun yhden äänen kerrallaan...mutta tuosta heräs vaan sellanen kaino toive, että joskihan maailmalta löytyis vastaanlaisia kapistuksia, jossain ois edes yksi kelvollinen soundi ja jonkulaista polyfonian tapaista mahdollisuutta. Sellanen just joka ois helppo heittää kassiin ja roudata viikonlopuks vaikka mökille..ja sitten nuotiokitaroiden soidessa kaivaa esiin;)
 
Itellä on jo nanoKey kotikoneen äärellä ja sehän on ihan käyttökelpoinen ollut, mutta jotenkin ajatus, että pitäis erikseen viritellä joku läppäri...ei kiinnosta niin paljon, kun tollanen oma pienikokoinen soitin.
 
Siinähän ois näille valmistajille(Yamahat, Korgit ym.), hyvä tuoteidea! Näyttäis kuiteski nyt siltä, ettei sellaisia ole kauheesti markkinoilla? Voisivat jättää ne soundipankit ja rytmikoneet pois ja varustaa yhdellä tai kahdella hyvällä soudilla!?
Jos ois pieni koko=> helppo ottaa mihin tahansa messiin ja panostettas vielä laatuunkin, niin semmoisestahan vois jopa jonkun verran maksaakkin?!
 
Kitaristilla on mahdollisuus ottaa akustinen kitara tai sitten jos sähköistä halajaa, niin joku MicroCube messiin. Miksiköhän kukaan näistä valmistajista ei ole keksinyt, että myös kosketinsoittajalle voisi suoda samanlaisen...helpon ratkaisun?!;)
 
JPQ
06.06.2010 13:28:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyään muisti on niin halpaa ja vastaavat että kyllä siinä vois saman tien olla vaikka GM pankki. ps. ylläri jos kuuneltavia ksoka ainakin eräät lelut ovat pahasti epävireessä jos ei muuta. itselläni oli ei missään nimessä halvat kawain kotikosketin soittimet (siis oikein kaksi erilaista) niillä erikoisemmat soinnut oli hirveitä. ja jostain syystä pienemmän soundeista pidin enempi (tummempi ääni joten digitaalisuus ei kuulunut samoin) no olihan se uudempikin...
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Humu
06.06.2010 17:23:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: ja jostain syystä pienemmän soundeista pidin enempi (tummempi ääni joten digitaalisuus ei kuulunut samoin) no olihan se uudempikin...
 
Mikäköhän malli?
 
JPQ
06.06.2010 18:18:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humu: Mikäköhän malli?
 
90luvun alusta tuo kawai mikä oli no se oli kawai ms720.
tuommoinen tuossa oli karu synteesi jonka soundeja ei saanut kuin muistiin ja sekin unohti ne ennen pitkää et säätömahkut vähän mitä oli. ja vinkiksi muokaajille niissä käyttäjän osundeille varatuissa paikoissa on aaltomuotoja jota ei saa muuten käyttöön.(pyöreä pulssi,mielenkiintoinen saha)
http://weltenschule.de/TableHooters/Kawai_MS720.html
ps. sai ihan kivoja soundeja leluksi silti sanoisin. ja se toinen oli fs660. ja kumpikin on myyty aikaa sitten tyytyväiselle ostajille sanoisin tuo ms720 oli paljon parempi sanoisin kun aikansa casiot josta tiedän josta tiedän vähän mutta yhtä mallia parempi ainakin. ja m720 sisältää myös midin oliko neljä parttia jopa...
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
JPQ
06.06.2010 23:06:53 (muokattu 06.06.2010 23:10:56)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuo toinen kawai jota en sanonut oli fs660 ja siinä kuten koko tuotelajissa taitaa olla (eli ms ja fs sarja molemmat) suurin osa soundeista kökköjä ja todella kaukana esikuvistaan no piano,strings soundit oli ok ja epianot ehkä myös tuon ajan kotisoittimeksi. mutta vähän uudempi yamahan (olisikohan se max 2-5vuotta) psr sarjalainen jota kuulin kaupassa ohimennen rummut oli toista
ja muutenkin soundit sen oloisia sanoo muistinvarainen kutina (tosin tuo oli 2000markkaa kait kalliimpi malli) että sillä olisin saanutkin jotain aikaiseksi. ja laite paremman näköinenkin jotenkin no hieman. ps. kawaiden josta puhun samplet luultavasti 8bit osastoa ja matalasamplaus taajuus. ja singlecycle osastoa paitsi strings ,ja piano ja rummut sanoisin. varsinkin virveli oli erittäin huvittava oikeastaan congat oli parhaat ja cymbaalit muistelen.
ps. molemmissa molemmissa (no ainakin fs660) oli minusta leluksi yllättävän hyvä stereochorus joka sanoisinkin totta puhuen oli paras ominaisuus.
ja kokemusta on myös fs720 jossa tais olla epiano bugi korjattu no tuossa fs660 kaksi viimeistä epianoa ei eroa juurikaan jotenkin tuntuu että siinä mennyt 2 epianon samplenumerot myös epianolel 3.noissa aika selvät erot tuossa fs720 mallissa. ja jotenkin parempi soundi kuin fs660 mallissa,et midi ja soundimuokkaus jollain tasolla. uskoisin aikansa casioita parempia mutta technics ja yamaha taas noita edellä.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
JPQ
06.06.2010 23:11:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humu: Oikeestaan se, mikä mua innosti tähän kysymykseen on sellanen tarina, että löysin mökiltä sellaisen lasten leikkiurun. Joku 30-40 cm leveä, pienillä koskettimilla ja yhdellä kaiuttimella varustettu muovinen kapistus joka näyttää niiin totaalisen lelulta, kun olla ja voi! Joku sukulainen varmaan kirpparilta sen ostanu pennuille pimputeltavaksi?
 
Sitä siinä sitten kokeilin ja soundeja oli kokonaista kaksi. Flute ja jopu vibraphone juttu, mutta piru vie ne olikin yllättävän hyviä! Siis että niitä jaksoi jopa kuunnella. Hauska juttu vielä löytyi kun hokas, että toista kättä liikuttelemalla kaiuttimen edessä saattoi luoda jännän efektin, jolla pystyi soundia vielä värittämään.
Joku onneton tausta-automatiikka siinä oli ja tokihan se ei soittanut, kun yhden äänen kerrallaan...mutta tuosta heräs vaan sellanen kaino toive, että joskihan maailmalta löytyis vastaanlaisia kapistuksia, jossain ois edes yksi kelvollinen soundi ja jonkulaista polyfonian tapaista mahdollisuutta. Sellanen just joka ois helppo heittää kassiin ja roudata viikonlopuks vaikka mökille..ja sitten nuotiokitaroiden soidessa kaivaa esiin;)
 
Itellä on jo nanoKey kotikoneen äärellä ja sehän on ihan käyttökelpoinen ollut, mutta jotenkin ajatus, että pitäis erikseen viritellä joku läppäri...ei kiinnosta niin paljon, kun tollanen oma pienikokoinen soitin.
 
Siinähän ois näille valmistajille(Yamahat, Korgit ym.), hyvä tuoteidea! Näyttäis kuiteski nyt siltä, ettei sellaisia ole kauheesti markkinoilla? Voisivat jättää ne soundipankit ja rytmikoneet pois ja varustaa yhdellä tai kahdella hyvällä soudilla!?
Jos ois pieni koko=> helppo ottaa mihin tahansa messiin ja panostettas vielä laatuunkin, niin semmoisestahan vois jopa jonkun verran maksaakkin?!
 
Kitaristilla on mahdollisuus ottaa akustinen kitara tai sitten jos sähköistä halajaa, niin joku MicroCube messiin. Miksiköhän kukaan näistä valmistajista ei ole keksinyt, että myös kosketinsoittajalle voisi suoda samanlaisen...helpon ratkaisun?!;)

 
No insinöörit suuniittelee viittaan siihen että aina ei markkinat ja tarve kohtaa ja aina ei paras menesty.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Karwin
28.01.2011 10:55:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://namm.teenageengineering.com/
 
Thomas Häggblom
31.01.2011 01:33:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni tätä tarkoitusta ajaa mainiosti Yamaha SHS-10 :)
 
Muutamia aika tiukkoja soundejakin, kuten basso ja vibraphone. Muutenkin todella hauska vehje, kulkee aina mukana keikoilla satunnaisia tylsiä backstage-hetkiä piristämässä ^^
 
www.myspace.com/loistavapolku
Karwin
31.01.2011 11:37:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://i4.photobucket.com/albums/y1 … ii/CasioVL-ToneAkkijrvi20060925.jpg
 
tepposal
31.01.2011 13:46:53 (muokattu 31.01.2011 13:49:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humu:
Siinähän ois näille valmistajille(Yamahat, Korgit ym.), hyvä tuoteidea! Näyttäis kuiteski nyt siltä, ettei sellaisia ole kauheesti markkinoilla? Voisivat jättää ne soundipankit ja rytmikoneet pois ja varustaa yhdellä tai kahdella hyvällä soudilla!?
Jos ois pieni koko=> helppo ottaa mihin tahansa messiin ja panostettas vielä laatuunkin, niin semmoisestahan vois jopa jonkun verran maksaakkin?!

 
Itseasiassa Korgilla on mielestäni jo enemmän kuin tarpeeksi kaikkia minikoskettimilla varustettuja "semi-lelu" -vehkeitä, tosin ihan pätevillä saundeilla kuitenkin varustettuna. Kaiutin yleensä puuttuu tosin, mutta nytpä sekin korjaantuu:
 
Ehdotanpa siis Korgin uutta micro pianoa. Siinä on tod.näk. ihan pätevät saundit, ja jonkun mielestä flyygelin muotoilua matkiva tyyli (jopa avattavalla kannella!) voi olla ihan huumoriakin. Siinä on stereo piano, ja kasa muitakin saundeja. Myös kaiuttimet löytyy. Ei liene kaupoissa kuitenkaan vielä tänään... Hintakin on varmasti muutaman satasen, joten ei se kympeillä lähde, mutta täyttää kuvailemasi kriteerit: siinä on varmaan laatua josta "voisi jonkun verran maksaakin".
 
JPQ
31.01.2011 15:26:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Undying Dreams: Itselläni tätä tarkoitusta ajaa mainiosti Yamaha SHS-10 :)
 
Muutamia aika tiukkoja soundejakin, kuten basso ja vibraphone. Muutenkin todella hauska vehje, kulkee aina mukana keikoilla satunnaisia tylsiä backstage-hetkiä piristämässä ^^

 
myös horn mainio ja marimba ja epiano. oikeastaan kaikki omassa paikassaan.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Ikosaedri
02.02.2011 19:31:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiiä vastaako tää, mutta mein laulaja hommas tämmösen leluks, ja hyvin se ainakin toimi http://www.thomann.de/fi/korg_monotron.htm
 
Ei saa lyyä, jos ei oo fiksu idea ja tunnustan etten kaikkia vastauksia lukenu.
 
tjn
Karwin
28.03.2011 13:38:19 (muokattu 28.03.2011 13:38:36)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ikosaedri: En tiiä vastaako tää, mutta mein laulaja hommas tämmösen leluks, ja hyvin se ainakin toimi http://www.thomann.de/fi/korg_monotron.htm
 
Ei saa lyyä, jos ei oo fiksu idea ja tunnustan etten kaikkia vastauksia lukenu.

Lähikaupungin soitinkauppaan oli hankittu näitä, ja vaikka olin etukäteen päättänyt, että tuollaista en tarvitse, ruutanan hauskalta kuulosti testata.
 
OP-1 on vihdoin saavuttanut ensimmäiset kuluttajansa:
http://www.synthtopia.com/content/2 … /teenage-engineering-op-1-unboxing/
 
Itse ostin taannoin käytetyn Yamaha QY-70:n, josta äkkiä tulikin tärkein soittimeni: taskulaite kulkee aina mukana. Viime viikolla iski inspiraatio ruokakaupassa, joten oitis kassan kautta autoon pimputtamaan riffiä muistiin. Hiivatin komeat soitinäänet noin pienessä laatikossa, minä yllätyin pianosta ja bändikaveri rummuista.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti